Προς το περιεχόμενο

Μοντέλο πώλησης προϊόντων στο Amazon Γερμανίας.


Belerefontis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, εάν έχετε συναφή εμπειρία, σχετικά με κάποιες οικονομοτεχνικές ερωτήσεις που αφορούν σε πώληση στην πλατφόρμα του Amazon.

Θα παραθέσω από κάτω το μοντέλο, και όσοι πιστοί προσέλθετε, σε περίπτωση που έχετε γνώση και εμπειρία. Ο λόγος προφανώς που το θίγω το θέμα και εδώ, είναι επειδή μετά από επίσκεψή μου σε 4 διαφορετικούς λογιστές, δείχνουν όλοι προβληματισμένοι και άπειροι με το εγχείρημα, και συνεπώς, επιφυλάσσονται.

Διαθέτω εταιρεία διανομής χονδρικής ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών ειδών εντός της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στο χώρο εδώ και κάποια χρόνια. Η εταιρεία αυτή, απέκτησε μετά από αποστολή όλων των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών, δυνατότητα πώλησης στην λιανική πλατφόρμα του Amazon.

Τα προϊόντα που θα πωλούνται από την πλατφόρμα του Amazon, θα είναι αποθηκευμένα στο Amazon Γερμανίας, και ως εκ τούτου, και συμμορφωμένος με τους τελευταίους νόμους, πρέπει να αιτηθώ δημιουργία Γερμανικού Α.Φ.Μ., αφού ο νόμος προβλέπει ότι τα προϊόντα που πωλούνται λιανική online, θα πρέπει να έχουν Α.Φ.Μ. σε κάθε χώρα στα οποία φυλάσσονται.

Το σενάριο με το οποίο θα διεκπεραιώνεται το μοντέλο έχει ως εξής :

 

Οι Γερμανικές αποθήκες της Amazon θα τροφοδοτούνται με δύο τρόπους.

  1. Μέσω αποστολής παλετών από την αποθήκη μου στην Ελλάδα, προς τις φυσικές αποθήκες της Amazon Γερμανίας.
  2. Μέσω αποστολής container από τις πηγές μου στην Κίνα, που τροφοδοτούν και εμένα στην Ελλάδα, αλλά προκειμένου να εξοικονομηθεί κερδοφορία στα μεταφορικά, θέλω να αποστέλλονται από την Κίνα, απευθείας στην Γερμανία.

 

Προχωράμε στους προβληματισμούς τώρα :

  1. Το Γερμανικό Α.Φ.Μ. που θα δημιουργηθεί, υπονοεί ίδρυση νέας εταιρείας, ή αποτελεί ένα branch office του Ελληνικού ?
  2. Το Γερμανικό Α.Φ.Μ. θα συνδέεται με το Ελληνικό?
  3. Ο τζίρος που θα γράφει το Γερμανικό Α.Φ.Μ. θα εμφανίζεται και στο Ελληνικό, και θα διευθετείται αποκλειστικά εντός Ελλάδας, ή θα πρέπει να γίνονται εις διπλούν οι φορολογικές διαδικασίες, και να συμπληρώνεται και έγγραφο αποφυγής διπλής φορολογίας ?
  4. Στην περίπτωση τροφοδοσίας της αποθήκης της Amazon από την Ελληνική, δεν τίθεται θέμα εκτελωνισμού, στην περίπτωση όμως απευθείας αποστολής από την Κίνα στις αποθήκες της Amazon, ο εκτελωνισμός θα γίνεται στο πλησιέστερο Γερμανικό λιμάνι, από το οποίο θα οδηγηθεί στις αποθήκες της Amazon ? Για αυτό θα πρέπει να βρεθεί Γερμανός εκτελωνιστής ή μπορεί να το διευθετήσει και Έλληνας (αυτή την ερώτηση θα την απευθύνω και σε τοπικό εκτελωνιστή, απλά την παραθέτω γιατί βοηθάει το μοντέλο της πώλησης).

Ευχαριστώ για όλους όσους αφιερώσουν χρόνο να το διαβάσουν και σε όσους επίσης μπορέσουν να συνδράμουν.

 

P.S. Να ενημερώσω οτι η Amazon, που τις παρέθεσα επίσης τις ερωτήσεις, μου ζήτησε να απευθυνθώ στους Έλληνες λογιστές...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δεν έχει απαντήσει κανένας συμφορουμίτης ακόμα, και καθότι στο ενδιάμεσο συνεχίζω να ψάχνω και εγώ, παραθέτω κάποια καινούργια στοιχεία που βρήκα, και που ίσως, εκτός απο εμένα, βοηθήσουν και άλλους μελλοντικούς συνανθρώπους μας:

 

Βοηθητικά links που έχω βρεί :

 

https://www.upeco.online/post/amazon-sales-el
https://amp.newsbomb.gr/oikonomia/story/900245/pos-forologoyntai-ta-eisodimata-toy-exoterikoy
https://www.eea.gr/arthra-eea/fpa-neoi-aploysteroi-kanones-apo-to-2019-gia-poliseis-meso-diadiktyoy/
https://www.aade.gr/sites/default/files/2017-03/CLAIM_OTHERCOUNTRIES.pdf

Απο ότι καταλαβαίνω, θα πρέπει με το Γερμανικό Φ.Π.Α. που θα ανοιχτεί, να συμπληρώνεται και το έντυπο αποφυγής διπλής φορολογίας. Ότι θα πωλείται μέσω Amazon Γερμανίας, θα καταγράφεται στον τζίρο του Γερμανικού Α.Φ.Μ. και θα θεωρείται εισόδημα εξωτερικού. Επίσης, οποιοσδήποτε εκτελωνισμός γίνεται εντός των Γερμανικών συνόρων, θα χρεώνεται (όπως είναι και φυσικό), στο Γερμανικό Α.Φ.Μ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εκτελωνισμό χρειάζεσαι σίγουρα Γερμανό εκτελωνιστή καθώς θα πρέπει να πηγαίνει στο λιμάνι να φτιάχνει τα χαρτιά. Όσον αφορά την ίδρυση της εταιρείας πρέπει να το δείς με έναν σοβαρό λογιστή που να ασχολείται με τέτοια θέματα και με εταιρείες που μπορούν να σου ιδρύσουν εκεί εταιρίες. Επίσης πρέπει να ψάξεις αν σε συμφέρει όλη αυτή η ιστορία ή είναι καλύτερα να πουλάς σε πλατφόρμες σαν το ebay. Σίγουρα θα χρειαστείς λογιστή και δικηγόρο στη Γερμανία και θα πρέπει να πηγαίνεις τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση , δεν είναι απαραίτητη η παρουσία μου στη Γερμανία (αν και Γερμανός κατά το ήμισυ) καθότι η Amazon αναλαμβάνει πλήρως με 400€ / χρόνο για κάθε Marketplace που αποθηκεύεις τα προϊόντα σου, την πλήρη , νομότυπη και λεπτομερή λογιστική κάλυψη . Ο εκτελωνισμός , δεν έχω καταφέρει ακόμα να εντοπίσω , εάν καλύπτεται στο πακέτο της λογιστικής υποστήριξης και αναμένω απάντηση για αυτό . Η πλατφόρμα του eBay , για όγκο πωλήσεων , προσωπικά , δεν αποτελεί ανταγωνιστική εναλλακτική, κυρίως λόγο μη ανταγωνιστικού κόστους μεταφορικών , αφού τα μεταφορικά τα επωμίζεται ο αγοραστής , και ως εκ τούτου , είναι πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα που έχει επιτύχει η Amazon στα συμβόλαιά της , λόγο τζίρου και όγκου .

 

Επεξ/σία από Belerefontis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...