Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Και stock να το αφήσεις καλά είναι, απλά με fan curve έχεις καλύτερες Τ άρα και καλύτερο boost. Τα stock fan curves είναι συνήθως πολύ συντηρητικά..

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η AMD τις δίνει με τόσο πολύ τάση εξ' αρχής, αφού δουλεύουν μια χαρά και με λιγότερο, και δουλεύουν και καλύτερα μάλιστα. Και με τις Navi τα ίδια, stock τάση 1.2, γιατί; Ένας που ξέρει θα κάνει UV, αλλά κάποιος που δεν ασχολείται και δεν γνωρίζει από αυτά και απλά θα κουμπώσει την κάρτα γιατί να μην έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε stock;

Απο οτι εχω δει δεν εχει να κανει με την amd αυτο αλλα με την καθε εταιρια που κανει την υλοποιηση και φτιαχνει το bios.η msi rx570 της γυναικας μου εχει max V στα 1,1 ενω η μνημη ειναι στα 1 χωρίς να εχω πειραξει κατι,ενω η sapphire στην 580 τα εχει στα 1,5V

Να σου πω και το αλλο το ποιο απλο,η amd για την vega 56 γραφει οτι θελει 550W τροφοδοτικο στο site της,ενω η υλοποιηση asus strix που εχω γραφει 750W,ειναι σιγουρο οτι κατι κανουν και οι υπόλοιπες εταιρίες για να μπορεσουν να δωσουν παραπανω χρονισμους out of the box.  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Drake27 είπε

Απο οτι εχω δει δεν εχει να κανει με την amd αυτο αλλα με την καθε εταιρια που κανει την υλοποιηση και φτιαχνει το bios.η msi rx570 της γυναικας μου εχει max V στα 1,1 ενω η μνημη ειναι στα 1 χωρίς να εχω πειραξει κατι,ενω η sapphire στην 580 τα εχει στα 1,5V

Να σου πω και το αλλο το ποιο απλο,η amd για την vega 56 γραφει οτι θελει 550W τροφοδοτικο στο site της,ενω η υλοποιηση asus strix που εχω γραφει 750W,ειναι σιγουρο οτι κατι κανουν και οι υπόλοιπες εταιρίες για να μπορεσουν να δωσουν παραπανω χρονισμους out of the box.  

Αφού και οι reference 1.2 τάση έχουν. Ίσως είναι καλύτερο της NVIDIA που έχει κλειδωμένη την τάση και απλά παίζεις με τον πυρήνα και όσο ανέβει με αυτήν την τάση. Τουλάχιστον έτσι δεν μπορείς να καταστρέψεις την κάρτα και δεν αλλάζει και η κατανάλωση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Αφού και οι reference 1.2 τάση έχουν. Ίσως είναι καλύτερο της NVIDIA που έχει κλειδωμένη την τάση και απλά παίζεις με τον πυρήνα και όσο ανέβει με αυτήν την τάση. Τουλάχιστον έτσι δεν μπορείς να καταστρέψεις την κάρτα και δεν αλλάζει και η κατανάλωση..

Δεν ξέρω τι παίζει με την σειρά 20ΧΧ αλλά με την 1060 που είχα εγώ και την 1050 της γυναίκας μου όταν της έκανα oc άλλαξε και η κατανάλωση προς τα πάνω,όχι πολύ αλλά τραβούσα 20-30watt παραπάνω.

Οσο για της reference δεν το εξήγησα σωστά,μιλούσα για αυτές που είναι απευθείας απο amd,όταν πρώτο βγήκαν οι Vega 56 και 64 ένας φίλος μου φωτογράφος την πήρε απευθείας από την amd,όταν του ήρθε και την βάλαμε επάνω το πρώτο πράμα που κοιτάξαμε ήταν η τάση για να την έριχνε, προς έκπληξη μας ήταν στα 1.1V αλλά με λίγο χαμηλότερο χρονισμό σε σχέση με μια sapphire reference που πήρε αργότερα για το δεύτερο pc που έχει.

Η sapphire όντως είχε μεγαλύτερο χρονισμό και τα ρεύματα στα 1.2V

Κατά το rendering ενός βίντεο του δουλεύει στο 100% γιατί ρίχνει την επεξεργασία όλη στην κάρτα γραφικών και όχι στον επεξεργαστή.

Επεξ/σία από Drake27
Δημοσ.

Πάντως εάν με τα λεφτά που θα δώσεις σε μια 3ετια και βαλε αγοράζεις μια 2060 ή 5600xt, πιστεύω καλύτερα να τα δώσεις τώρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξυ, τωρα κοιτουσα καποια πραγματα σχετικα με την καρτα που ηδη εχω, την gtx 770, και η καταναλωση της σε Load, πλησιαζει τα 400w!

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Εντωμεταξυ, τωρα κοιτουσα καποια πραγματα σχετικα με την καρτα που ηδη εχω, την gtx 770, και η καταναλωση της σε Load, πλησιαζει τα 400w!

Για όλο το σύστημα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Η 770 αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 200W

Μπορείς να βρεις και καμία rx480 μεταχειρισμένη(με ότι κινδύνους ενέχει αυτό) γύρω στα 100e που με undervolt παίζει γύρω στα 90-120W.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίνεις πόνο βλέπω να φανταστώ έχεις πουλήσει το βενζινο-πετρελαιο-υγραεριο-σεμι-ηλεκτροκινητο (αυτή την λέξη θα μου την κλέψει ο Μπαμπινιώτης) και έχεις αγοράσει το τελευταίο μοντέλο TESLA και ήδη ξεκίνησες την απόσβεση 

Επεξ/σία από LIGHT1NG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...