Προς το περιεχόμενο

Μαγνητικό φίλτρο πλυντηρίου


panosk1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ,πήγα πρόσφατα να παραγγείλω ένα πλυντήριο ρούχων και ο πωλητής προσπαθούσε να με πείσει να πάρω μαζί και ένα μαγνητικό φίλτρο αξίας 20ευρω που μπαίνει στην εισαγωγή του νερού του πλυντηρίου ¨ γιατί κάνει καλο ¨ όπως είπε .Επειδη δεν το ειχα ξανακούσει και μου φάνηκε λιγο μούφα ,δεν το πήρα και ψάχνω λιγο να δω αν όντως αξιζει και αν κάνει δουλειά με τα άλατα ,αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Το χρησιμοποιεί κανεις να δώσει καμια άποψη ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... ήταν κάπως έτσι?

Αν ναι, αμφιβάλω αν κάνει δουλειά στην περίπτωση του πλυντηρίου (σαφώς όμως, το συγκεκριμένο επιβάλλεται στα δίκτυα θέρμανσης).

Επίσης, αν ήταν κάπως έτσι (βλέπε εικόνα) η τιμή (20€) ήταν αστεία (σε σημείο να αμφιβάλλω για την ποιότητα, αξιοπιστία, λειτουργικότητα του).

Ένα καλό φίλτρο, σίγουρα βοηθάει και καθυστερεί την συσσώρευση αλάτων (ανάλογα την περιοχή κ την ποιότητα νερού) αλλά σε καμία περίπτωση δεν την εξαλείφει.

Τώρα,  δεν ξέρω αν σου πρότεινε Μαγνητικό Φίλτρο Διάσπασης Αλάτων, σε αυτή την περίπτωση, αν χρησιμοποιείς διπλή παροχή (δηλαδή παροχή κ απο ηλ.θερμοσ. ή μπόιλερ/τανκ) εξαρτάται το πλυντήριο που επέλεξες,  τότε κ επειδή εισέρχεται ήδη ζεστό νερό στην παροχή, θα βοηθήσει.

Έχω μαγνητικό φίλτρο στο δίκτυο της θέρμανσης μου (brass form)...αλλά όχι για τα άλατα κ τριπλό φίλτρο κεντρικής παροχής (atlas filters/νήμα-μικροσωματιδίων-άνθρακα) στο δίκτυο μου... λόγω μικρής ηλικίας των συστημάτων (<5ετη) ο χρόνος θα δείξει. 

Πάντως, κατά τον έλεγχο τους (αντικατάσταση ή καθαρισμός-οπως ορίζουν οι κατασκευαστές, ανα περίπτωση) δείχνουν να κάνουν δουλειά (σε περιοχή μέτριας σκληρότητας νερού).

 

 

Screenshot_2020-02-13-20-06-35-44.jpg

Επεξ/σία από TechnoState
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμφιβαλλω αν αυτα τα φιλτρα ειναι για αλατα. Υπαρχουν αποσκληρυντες για αυτη τη δουλεια οι οποιοι ειναι overkill για πλυντηριο. ισως σε κεντρικη παροχη μονο και εφοσον υπαρχει θεμα με σκληροτητα

Επεξ/σία από ParhsG
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα σαν και αυτό ήταν, πολύ απλό

https://www.allwater.gr/product/filtra-posimou-nerou/magnitikoi-aposkliruntes-alatwn/Magnitikos-Aposkliruntis-Pluntiriou-12-atlas-filtri-30815?skr_prm=WyJjMzliOGQ1MC1hMGNlLTRkYjYtYWRiYy1lMzk5ZjRjMTMxZGIiLDE1ODE2MTkzNzkwMDMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Το πλυντήριο έχει μόνο μια παροχή για νερό απο το δικτυο,γενικά μου φάνηκε πολύ απλό σαν κατασκευή και επειδή οι πωλητές πάντα προσπαθούν να πουλήσουν ότι μπορούν (πρίζα ασφαλείας,έξτρα εγγύηση,το φίλτρο) είπα να μην το πάρω και να μαθω αν αξίζει έστω και λίγο αυτά τα 20 ευρώ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Η μαγνητική ρύθμιση του σκληρού νερού παρέχει προστασία στις συσκευές, καθιστώντας τα ανθρακικά άλατα αδύνατα να εναποτίθενται και σχηματίζουν επικάλυψη στους θερμοσίφωνες και σωλήνες, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των συσκευών"

Μακρυά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...