Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft εκμοντερνίζει τα εικονίδια των Windows 10


dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από το λανσάρισμα του, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10 συνδυάζει νέα με παλαιότερα στοιχεία στον σχεδιασμό, αλλά τελευταία η Microsoft φαίνεται πως ήθελε να «φρεσκάρει» το περιβάλλον χρήσης και για αυτό παρουσίασε νέα εικονίδια.

Η ανανέωση και ο επανασχεδιασμός των εικονιδίων περιγράφεται από την εταιρεία ως μία «πολυετή προσπάθεια όλων των ομάδων σχεδίασης της» και πριν λίγο καιρό, μαζί με τον επανασχεδιασμό του λογότυπου των Windows πήραμε μία ιδέα για την εμφάνιση τους.

Για πολλά χρόνια, τα εικονίδια των Windows ήταν ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών στοιχείων, μερικών περασμένων δεκαετιών μάλιστα, ωστόσο ήταν απαραίτητο να υπάρξει μία περισσότερο «συμπαγής» προσέγγιση και η νέα, μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα Fluent έδωσε τη λύση (Fluent Design Language) φέρνοντας χρώμα, και βάθος στα εικονίδια, τα οποία θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης και την εμφάνιση των Windows, αλλά θα παραμείνουν οικεία.

1_0hlmft7GvWwDx_5vk2LArg.png.08314a992c9a68b508697e81ee19cdc9.png

Μάλιστα η Microsoft πρόκειται να χρησιμοποιήσει παρόμοια εικονίδια χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδιαστική γλώσσα σε όλες τις πλατφόρμες, στα Windows, iOS, Android και macOS.

Αν είστε χρήστης της σουίτας εργαλείων παραγωγικότητας και γραφείου της εταιρείας Microsoft Office, τότε ήδη γνωρίζετε πως είναι η εμφάνιση των εικονιδίων για τις εφαρμογές Excel, Word κ.ά. Τώρα, η σχεδιαστική γλώσσα μεταφέρεται και στις υπόλοιπες εφαρμογές των Windows 10 όπως στο Calendar ή στο Calculator. Σε μία προσπάθεια να εκμοντερνίσει το περιβάλλον χρήσης των Windows 10 και να απομακρυνθεί από το εμπνευσμένο από τα Windows 7 UI, η Microsoft θα ξεκινήσει την διανομή της αναβάθμισης για τα εικονίδια μέσα στους επόμενους μήνες.

1_oyNqWJLJI1jtv1vYE_aKdQ.png.4cc03416256b3256a9993561adcf3103.png

Τα αναβαθμισμένα εικονίδια για την ώρα είναι μόνο διαθέσιμα στους Windows 10 Insiders, και πιο συγκεκριμένα σε όσους χρησιμοποιούν την έκδοση Preview Build 19569 των Windows 10. Οι υπόλοιποι χρήστες αναμένεται να λάβουν την ενημέρωση μέσα στους επόμενους μήνες όπως αναφέραμε.

LW3bcoeR0kHxy4E6.thumb.jpg.8d13bbc6fd8db2473dcbe63887893d22.jpg

The Verge

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Design consistency της προκοπής θα δούμε μόνο οταν παγώσει η κόλαση. 

Από rich design (XP, Vista, 7) σε flat (8, 10 μέχρι 2019?) και ΠΆΛΙ σιγά σιγά σε rich. 

Να ήξεραν τι ήθελαν καλά θα ήταν. 

  • Like 17
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...