TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Οχι το αντιστροφο: ο Q8400 λογω 45nm ειναι πιο κρυος, σε σχεση με τον θερμοτερο Q6700! 😎 Με ποιο cooler εισαι τωρα/ο E4500? Σκεφτεσαι οποιον παρεις & να τον ανεβασεις @ 3 GHz?
Gikaron Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Ναι σωστά! Για κάποιο λόγο είχε ξεμείνει μια ανοιχτή καρτέλα από σύγκριση του q8400 με άλλον επεξεργαστή! 😱 Ο στοκ είναι,για τα 3Ghz δε νομίζω να φτάσω ως εκεί, θα δοκιμάσω στα 2,8 περίπου,ίσα ένα 5% για αρχή να δω και πόσο αντέχει η σιλικόνη. Αν γενικά υπάρχει σταθερότητα με μικρά μικρά βηματάκια προς τα πάνω θα κοιτάξω και για έναν καλύτερο cooler, που γενικά δεν είναι ακριβοί. Με τα ως τώρα δεδομένα (και τις εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις σου) με ένα ποσό που με το ζόρι να φτάσει τα 70€ (ακόμα και με cooler) θα είναι ένα αξιοπρεπές σύστημα θεωρώ χωρίς τρελές απαιτήσεις από αυτό. Διαφορετικά ο σκοπός μου ήταν να εφτιαχνα ένα καινούριο στα 350€ που είτε θα είχε APU είτε πάλι θα έψαχνα για μεταχειρισμένο επεξεργαστή και GPU το πιθανότερο. Επομένως με το 1/5 αυτού του budget που μέχρι τόσο πιστεύω ότι θα άξιζε η όλη προσπάθεια (θα) υπάρχει ένα συστηματάκι εξίσου αξιοπρεπές που πιστεύω ότι έχει λίγα χρόνια μπροστά του. Κάποια στιγμή ίσως του έκανα δώρο και έναν SSD που θα μείνει και για τον επόμενο υπολογιστή σίγουρα
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Λοιπον, επειδη ολους αυτους τους επεξεργαστες τους εχω δοκιμασει αρκουντως: αν σου επιτρεπει η μητρικη να ανεβασεις FSB μεχρι και 300, τοτε ακομη και 'auto' να αφησεις ρυθμιση για ρευμα επεξεργαστη, o Q6700 πηγαινει 10 Χ 300 = 3 GHz 😎 Στη σελιδα 48 & 49, του μανουαλ της μητρικης, θα δεις να ειναι αυτα: - CPU Clock Ratiο: 10 X θα δωσεις για /του Q6700 - CPU Host Frequency: 266 ειναι το δικο του, ανεβαζεις και δοκιμαζεις: 280, 290, 300: αν κατσει εκει stop 😁 πανω απο 3GHz, με αυτο το συνδυασμο μητρικης & επεξεργαστη, δεν εχεις ιδιαιτερο λογο να τη 'ζοριζεις' @ 3GHz ανεβαινουν ακομη με intel stock cooler (με copper base) - System Memory Multiplier (SPD): βαζεις αναλογα με τις μνημες σου 👾 Α, και στις αγγελιες ειχα δει, μια Gigabyte 960 GTX 4GB 55 euro. Μεχρι εκει, μπορεις να πας για GTX 960 4GB, & χαμηλοτερα για 2GB GTX 950, GTX 750Ti 1
50EuroUser Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Έχει βάλει κανένας 45nm CPU σε 945/946 Chipset και του δούλεψε ;
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Έχει βάλει κανένας 45nm CPU σε 945/946 Chipset και του δούλεψε ; Σε αυτη που μιλαμε: δες προηγουμενη σελιδα -> στο userbenchmark, εχουν ανεβασει συστημα οπου, στη εν λογω μητρικη, εχουν βαλει X5450! (45nm ειναι αυτος, σωστα?) 😎 Τωρα το τι bios βαλανε, και θα τι πειραξανε-προσθεσανε σε αυτο, ειναι ιστορια αλλη 1
Gikaron Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Σε αυτη που μιλαμε: δες προηγουμενη σελιδα -> στο userbenchmark, εχουν ανεβασει συστημα οπου, στη εν λογω μητρικη, εχουν βαλει X5450! (45nm ειναι αυτος, σωστα?) 😎 Τωρα το τι bios βαλανε, και θα τι πειραξανε-προσθεσανε σε αυτο, ειναι ιστορια αλλη Είδα πως με λίγο κόψιμο "δεξιά μια αριστερά" χωράεια ,επίσης ότι παίζει ρόλο και το chipset κάθε μητρικής,για τη δική μου δεν είδα το chipset της στα συμβατά (με το κατάλληλο πείραγμα στο bios) . Είδα λάθος ε; 🤔 3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Λοιπον, επειδη ολους αυτους τους επεξεργαστες τους εχω δοκιμασει αρκουντως: αν σου επιτρεπει η μητρικη να ανεβασεις FSB μεχρι και 300, τοτε ακομη και 'auto' να αφησεις ρυθμιση για ρευμα επεξεργαστη, o Q6700 πηγαινει 10 Χ 300 = 3 GHz 😎 Στη σελιδα 48 & 49, του μανουαλ της μητρικης, θα δεις να ειναι αυτα: - CPU Clock Ratiο: 10 X θα δωσεις για /του Q6700 - CPU Host Frequency: 266 ειναι το δικο του, ανεβαζεις και δοκιμαζεις: 280, 290, 300: αν κατσει εκει stop 😁 πανω απο 3GHz, με αυτο το συνδυασμο μητρικης & επεξεργαστη, δεν εχεις ιδιαιτερο λογο να τη 'ζοριζεις' @ 3GHz ανεβαινουν ακομη με intel stock cooler (με copper base) - System Memory Multiplier (SPD): βαζεις αναλογα με τις μνημες σου 👾 Α, και στις αγγελιες ειχα δει, μια Gigabyte 960 GTX 4GB 55 euro. Μεχρι εκει, μπορεις να πας για GTX 960 4GB, & χαμηλοτερα για 2GB GTX 950, GTX 750Ti Όλα αυτά δίχως κάποιο άλλο πείραγμα σε ρυθμίσεις ή κάποια άλλη προετοιμασια σε κάποια άλλη ρύθμιση; Για τις Gpu είναι ακριβώς αυτές που κοιτάζω κι εγώ, οπότε κάτι κάνω σωστά Θεωρώ ότι με μια κάρτα με 4gb μνήμης ίσως όντας και ισχυρότερη να τρώει λίγο bottleneck από τον επεξεργαστή αλλά θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε μελλοντικό build πιστεύω
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 τους πουλανε και ετοιμους κι εδω στις αγγελιες! αλλα το bios xeon ειναι το μεγαλυτερο θεμα....🤪 μην πας παραπανω απο 55 ευρα για 4gb gtx 960 τωρα ακομη κι αν υπολογιζεις να σου μεινει..!😋 26 λεπτά πριν, Gikaron είπε Όλα αυτά δίχως κάποιο άλλο πείραγμα σε ρυθμίσεις ή κάποια άλλη προετοιμασια σε κάποια άλλη ρύθμιση; Σου εγραψα, το πιο απλο, ευκολο, και κατανοητο, χοχο! Απο κει και περα, μπορεις να δεις τις μνημες: ποσο ανεβαινουν, για παραδειγμα Q6700 overclocked στα 3.0 GHz = 1200 fsb απο 1066 μαμα, οι μνημες αν ειναι @ 533, θα κληθουν να παιξουν στα 600 MHz, που ακομη και 533αρες ram, θα τα εχουν! Αλλα, σε μεγαλυτερες ram, πρεπει να προσεξεις, να μην μενουν πισω σε MHz. Επισης, μπορεις να δεις και τα ρευματα, εννοειται. 😁
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Ας πουμε για τον E4500 που ειναι τωρα επανω, μπορεις να κανεις μια δοκιμη: - CPU Clock Ratio: 11 ειναι το δικο του (11 Χ 200 = 2.2 GHz) - Cpu Host Frequency: δοκιμαζεις 228 απο 200 μαμα => 2.5 GHz απο 2.2 GHz και 912 fsb απο 800 - Memory System Multiplier: γενικα τσεκαρεις να ειναι (ανα)λογικο, εν προκειμενω και 'auto' θα ειναι ok 🙂 Για 2.6 GHz, θα επρεπε να δωσεις 237 Cpu Host Frequency, κ.ο.κ, δεν το λες ιδιαιτερως δυσκολο!
seseji Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 μου εδωσαν τωρα προσφατα εναν e8400 με mobo +4gb ram ,εριξα αλλα 2 gb ram συνολο 6gb + εναν 250αρι hdd μηχανικο δυομισαρι +ati 6670 του εβαλα windows 10 ltsc να το κανω htpc με κομμενα services k tweaks ,no effects κλπ νταξει δεν παλευεται μονο κ μονο απο τον θορυβο που κανει απο το ζορι που τραβαει
Gikaron Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Ας πουμε για τον E4500 που ειναι τωρα επανω, μπορεις να κανεις μια δοκιμη: - CPU Clock Ratio: 11 ειναι το δικο του (11 Χ 200 = 2.2 GHz) - Cpu Host Frequency: δοκιμαζεις 228 απο 200 μαμα => 2.5 GHz απο 2.2 GHz και 912 fsb απο 800 - Memory System Multiplier: γενικα τσεκαρεις να ειναι (ανα)λογικο, εν προκειμενω και 'auto' θα ειναι ok 🙂 Για 2.6 GHz, θα επρεπε να δωσεις 237 Cpu Host Frequency, κ.ο.κ, δεν το λες ιδιαιτερως δυσκολο! Και....μπορώ να πω πως έκανα μόλις το πρώτο μου overclock(χωρίς κάποιον άλλο δίπλα μου😋) έστω και στον Ε4500 ,τον άφησα στα 2.5Ghz Οι μνήμες είναι από μόνες τους στα 667Mhz Και το Memory System Multiplier το άφησα στο auto έχοντας επιλογές 2 , 2.66 και 3.33 (και είδα ότι στο auto το βγάζει στο επί 3.33 ουσιαστικά) Το Fsb δεν μπορώ να το πειράξω 3 ώρες πριν, seseji είπε μου εδωσαν τωρα προσφατα εναν e8400 με mobo +4gb ram ,εριξα αλλα 2 gb ram συνολο 6gb + εναν 250αρι hdd μηχανικο δυομισαρι +ati 6670 του εβαλα windows 10 ltsc να το κανω htpc με κομμενα services k tweaks ,no effects κλπ νταξει δεν παλευεται μονο κ μονο απο τον θορυβο που κανει απο το ζορι που τραβαει Μήπως ο hdd είναι το θέμα; Στον υπολογιστή αυτό πριν 2-3 χρόνια θυμάμαι να μου έχει αναφερθεί ότι έκανε αρκετό θόρυβο ο οποίος ουσιαστικά μειώθηκε όταν άλλαξαν τον σχεδόν 10ετιας παλιός hdd που υπήρχε
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 To fsb ακομη και αν δεν μπορεις να το ορισεις εσυ σε αυτη τη μητρικη (γιατι υπαρχουν αλλες που βαζεις το νουμερο) μολαταυτα το εχεις ηδη αλλαξει -δηλαδη επισης overclockαρει!- ανεβαζοντας το CHFreq 👾 Αυτο μπορεις να το δεις και τρεχοντας καποιο cpu-z -> στην πρωτη του οθονη, ενω δες επισης με εκεινο και τις μνημες: σε ποια συχνοτητα συγκεκριμενα λειτουργουν κατοπιν o/c 🤠 To 946Gz δεν ειναι κανενα σπουδαιο chipset, απλως επιτρεπει καποιο overclocking σε αντιθεση με το 945... Πολυ γενικος κανονας οτι: οι C2Duo επιτρεπουν +15-25% overclocking με auto ρευματα, ενω οι Core2Quad 10-15% με auto. Αναφερω το auto, γιατι ειναι ναι το πιο..ευκολο, χο! 😎 Εν προκειμενω, σε περιπτωση που Q6700 φτασει 3GHz, μενεις εκει -η ακομη και βλεπεις αν μπορεις να τα...κατεβασεις λιγο! Παντως δεν θες να τα αυξησεις: με αυτη τη μητρικη, καθως η περι ου ο λογος δεν ειναι για πολλα, με τετραπυρηνους ειδικα 🤓
Gikaron Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Όντως αυτό παρατήρησα ότι άλλαζε το fsb αλλά εννοούσα ότι εγώ δε μπορούσα να το αλλάξω. Πράγματι ρυθμίστηκε αυτόματα στο 912, φάνηκε και στο Cpu Z η αλλαγή. Για τις μνήμες τώρα δε το έχω μπροστά μου αλλά αν από μνήμης ( pun not intended 😋) είναι τουλάχιστον στα 666Μhz. Δε θυμάμαι αν είχε κάποια ένδειξη πιο ψηλά βέβαια 🤔
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Ωραια! Oποτε καταλαβες πως δουλευει 👾 Ο Ε4500 ενημερωτικα, μπορει να παει μεχρι 2.7 GHz, με auto ρευματα -σου εγραψα μεχρι 2.6 GHz παραπανω, μην σου "κολλησει" και φοβηθεις οτι τον εψησες, χεχε! Ενω, απο 2.8 μεχρι 3.2, ζηταει εξτρα ρευματουμπες, ετσι δεν εχει πολυεχει νοημα.. 🤠 Αλλωστε τωρα πας για τον Q6700, που ειναι αλλη κατηγορια λογω κυριως Χ 4 μα και εξτρα Mhz! Καρτες γραφικων = ελεγχεις αγγελιες, με καλες περιπτωσεις να αποτελουν για παραδειγμα εαν: - GTX 750Ti ~40ε - GTX 950 ~45ε - GTX 960 2GB ~50ε - GTX 960 4GB ~55ε 🤖 Η τελευταια και καλυτερη απο 4 αυτες, ειναι αντιστοιχη ~ περιπου της GTX 1050Ti 4GB (αλλα με μεγαλυτερη καταναλωση), οποτε μην κοιτας ακριβοτερες, γιατι αν ειναι ετσι βλεπεις 1050, χαχα!
Gikaron Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Update (αν τον νοιάζει κανέναν 😋) : πήρα από το eBay έναν Q8400 (ίσως μάλιστα να ήταν και από τον πωλητή που είχε στείλει ο @TheDevilMayCare ) γιατί κατά κύριο λόγο ότι ειδα ή μου πρότειναν από Ελλάδα ήταν σε τιμές περίεργες ( άκουσα και πρόταση στα 20 και 25€ για q6600!!) Στις GPU ήμουν άτυχος γιατί μερικές καλές περιπτώσεις που είδα τις πρόλαβε κάποιος άλλος 😋 εξετάζω και λίγο πιο ψηλά τις 1050/1050ti αν βρεθεί κάτι καλό και σκέφτομαι κιόλας τη περίπτωση που κάποια από αυτές δε χρειάζεται καν ξεχωριστή τροφοδοσία
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Βρεεε, για Q6700 δεν λεγαμε?? Οχι Q8400 στη συγκεκριμενη μητρικη! https://www.insomnia.gr/forums/topic/732497-αξίζει-να-ασχοληθώ-e4500-4gb-ram/?do=findComment&comment=57739392 Η πρωτη μου αναφορα διαζευκτικα ηταν διχως να ξερω ποια μητρικη εχεις αναλογως ποιον υποστηριζει να διαλεξεις εναν απο τους δυο! 😃 https://www.insomnia.gr/forums/topic/732497-αξίζει-να-ασχοληθώ-e4500-4gb-ram/?do=findComment&comment=57737615
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα