Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Όπως λέει και ο τίτλος βρίσκομαι στην αναζήτηση επιλογής σκύλου για φύλαξη/σωματοφυλακή πολύ κοντινού μου συγγενικού προσώπου. Ας σημειωθεί πως ο ίδιος διαθέτει ήδη θηλυκό γερμανικό ποιμενικό άρα με ενδιαφέρει μόνο αρσενικό ώστε να είμαι ομαλή η συμβίωση τους. Κάποιες βασικότατες πληροφορίες:Το σκυλί θα μένει οπωσδήποτε μέσα στο σπίτι (όπως κάνει ήδη ο gsd), θα επιλεχθεί αυστηρώς από εκτροφέα και θα λάβει εκπαίδευση μόλις η ηλικία το επιτρέψει. Ο χώρος και ο χρόνος που θα διατεθούν για τα σκυλιά είναι παραπάνω από επαρκής και τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα θα βρίσκονται σε ανοιχτή έκταση για τη βόλτα/εκτόνωση (βουνό χωρίς άλλους κατοίκους). Για τα λεφτά είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε μέχρι 2 χιλιάρικα για την αγορά, θαρρώ αρκετά αξιοσέβαστο ποσό για το σκυλί (είτε απο ελληνικό είτε από ευρωπαικό εκτροφείο). Είμαι σε μεγάλο δίλημμα ως προς το τι ράτσα θα επιλέξουμε. Από τους gsd είμαστε ευχαριστημένοι αλλά έπειτα από 3-4 που έχουν περάσει θα θέλαμε κάτι διαφορετικό. Θα αναφέρω επιγραμματικά όμως ποιες φυλές ΔΕΝ θα ήθελα να του προτείνω. 1)Ποιμενικούς. Ωραία και μεγαλόσωμα σκυλιά, όμως το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως δεν ζουν στο σπίτι και επίσης παρά το μέγεθος τους δεν έχουν τη μαχητικότητα που χρειάζεται. Χρησιμοποιούν το εκτόπισμα τους εκφοβιστικά και είναι για να τα χρησιμοποιεί κανείς σε κοπάδια με γίδια και πρόβατα. Εξαίρεση αποτελούν: ποιμενικός Καυκάσου και ο ποιμενικός κεντρικής Ασίας, σκυλιά τα οποία είναι σε θέση να αμυνθούν από/προς τον άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι όμως πως προορίζονται για ψυχρά κλίματα και εκεί που μένει ο συγγενής μου έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 2)Βully dogs Στην κατηγορία αυτή βάζω μέσα αμερικάνικο pitbull, σταφορντσάιρ μπουλ τεριέ, μπουλ τεριέ, μπουλντογκ κτλπ. Είναι σκυλιά που βγάζουν επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά, όμως σε ξένους ανθρώπους μπορεί να κάνουν μέχρι και χαρές! Άρα δεν μας ενδιαφέρει. Εξαίρεση αποτελεί το Dogo Argentino, πραγματικά μου αρέσει πολύ σαν σκύλος όμως το θέμα του είναι πως πρόκειται για σκύλο κυνηγιού (πούμα ή αγριόχοιρου) και αν μπει κάποιος στον σπίτι θα τον κυνηγήσει αντί να μείνει να φυλάξει τον ιδιοκτήτη. Επίσης έχω διαβάσει πως βγάζουν πολλά προβλήματα υγείας. Τώρα θα αναφέρω ποιες φυλές έχω σκεφτεί χωρίς να γράψω πολλά για τη κάθε μία ξεχωριστά αφού συνέχεια το ψάχνω και δεν θέλω να μακρηγορήσω. Σίγουρα όμως στη λίστα μου από τις πρώτες επιλογές είναι το Κάνε Κόρσο αφού πρόκειται για υγιές σκυλί, φύλακα και παράλληλα φιλικό προς την οικογένεια. Ροτβάιλερ, Κάνε Κόρσο, Πρέσα Κανάριο, Μαλινουά, Ντόπερμαν, Φίλα Μπραζιλέιρο, Κανγκαλ, Τόσα, Μπουλμαστίφ, Σνάουζερ, Αμερικάνικο Ακίτα. Όποιος έχει προσωπική εμπειρία από τις προαναφερθείσες ράτσες τον παρακαλώ να με διαφωτίσει και να μου πει τη γνώμη του. Η αγορά του κουταβιού θα γίνει σε βάθος 2 χρόνων ώστε να γίνει και η κατάλληλη επιλογή (σωστός εκτροφέας, σωστή γέννα, σωστός εκπαιδευτής κτλπ) και εκ των πραγμάτων δεν βιαζόμαστε. Υ.Γ: Ευχαριστούμε αλλά συναγερμό ήδη έχουμε και ούτε μας ενδιαφέρει να υιοθετήσουμε κάποιο αδέσποτο. Μας ενδιαφέρουν φυλές που έχουν μέσα τους το ένστικτο της προστασίας.
villasg Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Μονοδρομος το Rottweiler για αυτο που θελετε . <------------- Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από villasg 1
margaritagr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Τι Φίλα ρε αδερφέ και Τόσα, με τρέλανες! Και Κανγκαλ λεει 😛 Ακιτα άκυρο, δεν προτείνεται ως σκύλος φύλαξης παρα το οτι ειναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Εγω θα πήγαινα σε Ροτβαιλερ ή Ντόμπερμαν. Ειδικά αφού αναφέρεις φυλαξή και χώρου, θες ενα ευκίνητο ζώο, το Μπουλμαστιφ πχ δεν ειναι σε αυτή την κατηγορία. 1
villasg Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Ο χαρακτήρας και η ευφυια των Rott ειναι ιδανικα για αυτη την εργασια . Μιλάω σαν κάτοχος , εχω μια θηλυκια rott 8 ετων , που ζει μαζι μας μες στο σπιτι ( επαρχια ) , κανει τελεια φυλαξη , δεν γαυγιζει ποτε χωρις λογο κλπ. Το πηρα επο Ελληνα εκτροφεα . Απλα θέλει ΣΩΣΤΗ θετική εκπαίδευση απο γνωστη της φυλης ( οχι αστο μου ενα μηνα και ελα να το παρεις αστερι κλπ κλπ ). Με τα χρήματα που αναφέρεις θα καλύψεις και την εκπαιδευση και οχι μονο την αγορα 2
j0hnn1e Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μα καλά, Σνάουζερ για φύλακας; Ε όχι. Rottweiler/Dobermann, εκτροφείς δυστυχώς δεν γνωρίζω να προτείνω.
moure Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 18 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε Μα καλά, Σνάουζερ για φύλακας; Ε όχι. Rottweiler/Dobermann, εκτροφείς δυστυχώς δεν γνωρίζω να προτείνω. To μεγάλο Σνάουτσνερ είναι εξαιρετικός φύλακας. Εγω έχω κάνε κορσο,2 μάλιστα ,και μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι είναι εξαιρετικοί φυλακές αλλά και ότι έχουν άριστη συμπεριφορά μέσα στο σπιτι.Δεν είναι ο σκύλος που τον παρατάς σε μια αυλή θέλει συνεχή επαφή με το αφεντικό του.Ομως θα πρέπει να βρεις έναν καλό εκτροφέα γιατί διαφέρουν πολύ οι γραμμές σε αυτά τα σκυλιά τόσο σωματικά αλλά και σε χαρακτήρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, villasg είπε Μονοδρομος το Rottweiler για αυτο που θελετε . <------------- Γεια σου, ανησυχώ πως τα Rottweiler πλέον τείνουν περισσότερο στο να είναι pet παρά σκύλος φύλαξης. Επίσης δεν σε ανησυχεί πως έχουν προσδόκιμο ζωής 8 χρόνια; Ξέρω πως όλες οι μεγαλόσωμες έχουν μικρότερο προσδόκιμο αλλά 8-10 χρόνια μου φαίνεται υπερβολικά λίγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δεν διάβασα τίποτα, αλλά μήπως λέω μήπως να ΜΗΝ βάζαμε τα ζωντανά σε τέτοια κατάσταση. Όλα τα ζωντανά πρέπει να είναι ζώα συντροφιάς.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, moure είπε Εγω έχω κάνε κορσο,2 μάλιστα ,και μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι είναι εξαιρετικοί φυλακές αλλά και ότι έχουν άριστη συμπεριφορά μέσα στο σπιτι.Δεν είναι ο σκύλος που τον παρατάς σε μια αυλή θέλει συνεχή επαφή με το αφεντικό του.Ομως θα πρέπει να βρεις έναν καλό εκτροφέα γιατί διαφέρουν πολύ οι γραμμές σε αυτά τα σκυλιά τόσο σωματικά αλλά και σε χαρακτήρα. Γεια χαρά, εγώ έχω ένα θηλυκό Lab και πραγματικά αν ήταν να αποκτήσω δεύτερο σκυλί θα επέλεγα Κάνε Κόρσο. Είναι σκύλος όπως και να το κάνεις. Και έχει και καλό ταμπεραμέντο χωρίς ακρότητες. Το θέμα εκτροφέα βέβαια παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο και κατά πόσο ακολουθεί τα πρότυπα της φυλής. 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Τι Φίλα ρε αδερφέ και Τόσα, με τρέλανες! Και Κανγκαλ λεει 😛 Ακιτα άκυρο, δεν προτείνεται ως σκύλος φύλαξης παρα το οτι ειναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Εγω θα πήγαινα σε Ροτβαιλερ ή Ντόμπερμαν. Ειδικά αφού αναφέρεις φυλαξή και χώρου, θες ενα ευκίνητο ζώο, το Μπουλμαστιφ πχ δεν ειναι σε αυτή την κατηγορία. Ειδικά το Φίλα είναι τρομερός φύλακας διότι εκ γενετής είναι καχύποπτο με τους ξένους. Το πρόβλημα είναι πως φέρνεις Φίλα από τη Βραζιλία. Όσο για το Μπουλμαστιφ πάσχει στην ευκινησία όμως κερδίζει σε χαρακτήρα. Σίγουρα βέβαια δεν ενδείκνυται για τεράστιες βόλτες που τα κάνει ο θείος μου πάνω στο βουνό.
moure Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, PareKosme είπε Γεια χαρά, εγώ έχω ένα θηλυκό Lab και πραγματικά αν ήταν να αποκτήσω δεύτερο σκυλί θα επέλεγα Κάνε Κόρσο. Είναι σκύλος όπως και να το κάνεις. Και έχει και καλό ταμπεραμέντο χωρίς ακρότητες. Το θέμα εκτροφέα βέβαια παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο και κατά πόσο ακολουθεί τα πρότυπα της φυλής. Κοίταξε ο αρσενικός μου είναι πραγματικά σαν ένα Λαμπραντόρ όσο είναι μαζί μου, θέλει συνεχώς χάδια και παιχνίδια, όταν όμως εμφανιστεί ξένος στο χώρο του μεταμορφωνεται σε λιοντάρι...
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, moure είπε Κοίταξε ο αρσενικός μου είναι πραγματικά σαν ένα Λαμπραντόρ όσο είναι μαζί μου, θέλει συνεχώς χάδια και παιχνίδια, όταν όμως εμφανιστεί ξένος στο χώρο του μεταμορφωνεται σε λιοντάρι... Να τον χαίρεσαι! Φαντάζομαι γνωρίζεις όμως πως άλλο να είναι κτητικός με το χώρο του και άλλο να είναι φύλακας. Επίσης πρέπει να έχει σωστό δάγκωμα με κράτημα και όχι να το κάνει με φόβο ή ελάχιστη δύναμη.
margaritagr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 38 λεπτά πριν, PareKosme είπε Γεια χαρά, εγώ έχω ένα θηλυκό Lab και πραγματικά αν ήταν να αποκτήσω δεύτερο σκυλί θα επέλεγα Κάνε Κόρσο. Είναι σκύλος όπως και να το κάνεις. Και έχει και καλό ταμπεραμέντο χωρίς ακρότητες. Το θέμα εκτροφέα βέβαια παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο και κατά πόσο ακολουθεί τα πρότυπα της φυλής. Ειδικά το Φίλα είναι τρομερός φύλακας διότι εκ γενετής είναι καχύποπτο με τους ξένους. Το πρόβλημα είναι πως φέρνεις Φίλα από τη Βραζιλία. Όσο για το Μπουλμαστιφ πάσχει στην ευκινησία όμως κερδίζει σε χαρακτήρα. Σίγουρα βέβαια δεν ενδείκνυται για τεράστιες βόλτες που τα κάνει ο θείος μου πάνω στο βουνό. Βρε ξέρω τι είναι τα φιλα, το λέω επειδή ελάχιστοι τα γνωρίζουν ! Καλά με βόλτες σε βουνά ξεχνάς μολοσσοειδεις φυλές. Θα μου πεις και το Ροτ δεν είναι Μαλινουα αλλά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν έχουμε τόσο "βαριες" γραμμές
villasg Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, PareKosme είπε Επίσης δεν σε ανησυχεί πως έχουν προσδόκιμο ζωής 8 χρόνια; οχι και 8 , 8 ειναι η δικια μου και ειναι μια χαρα 10-11 και πανω
crom251 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, j0hnn1e είπε Μα καλά, Σνάουζερ για φύλακας; Ε όχι. Rottweiler/Dobermann, εκτροφείς δυστυχώς δεν γνωρίζω να προτείνω. Τα Σναουτσερ μπορει να ειναι λιγο ''αστεια'' στην εμφανιση, αλλα ειναι φοβεροι φυλακες, ατρομητα και πανεξυπνα. Εγω να φανταστεις ειχα Σναουτσερ μινι και το σκυλι εδινε ρεστα οσον αφορα την φυλαξη. Και ηταν πραγματικα ατρομητο παρολο το μικρο του μεγεθος. Ως και σε τσοπανοσκυλα εκανε τσαμπουκαδες. Και δεν μιλαω για ...ψευτομαγκιες πισω απο τα καγκελα, αλλα να τα βαζει να τρεχουν! Ok εννοειται ο φιλος για αυτο που το θελει θα παει σε μεγεθος standard ή γιγας. Επισης σαν κατοχος cane corso και γνωριζοντας αρκετα ατομα με cane, θα πω πως πολυ δυσκολα να μην βγει ''καλο'' το σκυλι αν ειναι απο καλα αιματα. Μπορει να συμβει φυσικα, αλλα ειναι σπανιο. Τελος κατι για τα Μαλινουα. Αν παρεις Μαλινουα και ''σου βγει'' μιλαμε για εναν απο τους κορυφαιους φυλακες. Εδω δυστυχως ομως δεν ισχυει αυτο που ισχυει στα cane corso. Οτι δηλαδη οι πιθανοτητες ειναι να βγει φυλακας. Στα Μαλινουα θα ελεγα πως οι πιθανοτητες ειναι να ΜΗΝ βγει φυλακας, αλλα να βγει ...κλοουν. Αν εβαζα πιθανοτητες θα ελεγα πως μολις 1 στα 5 σκυλια θα βγει καλος φυλακας. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από crom251
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 11 ώρες πριν, PareKosme είπε Όπως λέει και ο τίτλος βρίσκομαι στην αναζήτηση επιλογής σκύλου για φύλαξη/σωματοφυλακή πολύ κοντινού μου συγγενικού προσώπου. Ας σημειωθεί πως ο ίδιος διαθέτει ήδη θηλυκό γερμανικό ποιμενικό άρα με ενδιαφέρει μόνο αρσενικό ώστε να είμαι ομαλή η συμβίωση τους. Κάποιες βασικότατες πληροφορίες:Το σκυλί θα μένει οπωσδήποτε μέσα στο σπίτι (όπως κάνει ήδη ο gsd), θα επιλεχθεί αυστηρώς από εκτροφέα και θα λάβει εκπαίδευση μόλις η ηλικία το επιτρέψει. Ο χώρος και ο χρόνος που θα διατεθούν για τα σκυλιά είναι παραπάνω από επαρκής και τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα θα βρίσκονται σε ανοιχτή έκταση για τη βόλτα/εκτόνωση (βουνό χωρίς άλλους κατοίκους). Για τα λεφτά είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε μέχρι 2 χιλιάρικα για την αγορά, θαρρώ αρκετά αξιοσέβαστο ποσό για το σκυλί (είτε απο ελληνικό είτε από ευρωπαικό εκτροφείο). Είμαι σε μεγάλο δίλημμα ως προς το τι ράτσα θα επιλέξουμε. Από τους gsd είμαστε ευχαριστημένοι αλλά έπειτα από 3-4 που έχουν περάσει θα θέλαμε κάτι διαφορετικό. Θα αναφέρω επιγραμματικά όμως ποιες φυλές ΔΕΝ θα ήθελα να του προτείνω. 1)Ποιμενικούς. Ωραία και μεγαλόσωμα σκυλιά, όμως το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως δεν ζουν στο σπίτι και επίσης παρά το μέγεθος τους δεν έχουν τη μαχητικότητα που χρειάζεται. Χρησιμοποιούν το εκτόπισμα τους εκφοβιστικά και είναι για να τα χρησιμοποιεί κανείς σε κοπάδια με γίδια και πρόβατα. Εξαίρεση αποτελούν: ποιμενικός Καυκάσου και ο ποιμενικός κεντρικής Ασίας, σκυλιά τα οποία είναι σε θέση να αμυνθούν από/προς τον άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι όμως πως προορίζονται για ψυχρά κλίματα και εκεί που μένει ο συγγενής μου έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 2)Βully dogs Στην κατηγορία αυτή βάζω μέσα αμερικάνικο pitbull, σταφορντσάιρ μπουλ τεριέ, μπουλ τεριέ, μπουλντογκ κτλπ. Είναι σκυλιά που βγάζουν επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά, όμως σε ξένους ανθρώπους μπορεί να κάνουν μέχρι και χαρές! Άρα δεν μας ενδιαφέρει. Εξαίρεση αποτελεί το Dogo Argentino, πραγματικά μου αρέσει πολύ σαν σκύλος όμως το θέμα του είναι πως πρόκειται για σκύλο κυνηγιού (πούμα ή αγριόχοιρου) και αν μπει κάποιος στον σπίτι θα τον κυνηγήσει αντί να μείνει να φυλάξει τον ιδιοκτήτη. Επίσης έχω διαβάσει πως βγάζουν πολλά προβλήματα υγείας. Τώρα θα αναφέρω ποιες φυλές έχω σκεφτεί χωρίς να γράψω πολλά για τη κάθε μία ξεχωριστά αφού συνέχεια το ψάχνω και δεν θέλω να μακρηγορήσω. Σίγουρα όμως στη λίστα μου από τις πρώτες επιλογές είναι το Κάνε Κόρσο αφού πρόκειται για υγιές σκυλί, φύλακα και παράλληλα φιλικό προς την οικογένεια. Ροτβάιλερ, Κάνε Κόρσο, Πρέσα Κανάριο, Μαλινουά, Ντόπερμαν, Φίλα Μπραζιλέιρο, Κανγκαλ, Τόσα, Μπουλμαστίφ, Σνάουζερ, Αμερικάνικο Ακίτα. Όποιος έχει προσωπική εμπειρία από τις προαναφερθείσες ράτσες τον παρακαλώ να με διαφωτίσει και να μου πει τη γνώμη του. Η αγορά του κουταβιού θα γίνει σε βάθος 2 χρόνων ώστε να γίνει και η κατάλληλη επιλογή (σωστός εκτροφέας, σωστή γέννα, σωστός εκπαιδευτής κτλπ) και εκ των πραγμάτων δεν βιαζόμαστε. Υ.Γ: Ευχαριστούμε αλλά συναγερμό ήδη έχουμε και ούτε μας ενδιαφέρει να υιοθετήσουμε κάποιο αδέσποτο. Μας ενδιαφέρουν φυλές που έχουν μέσα τους το ένστικτο της προστασίας. Προσωπικά από τα χέρια μου πέρασαν αυτές οι ράτσες σκυλιών Γερμανικός Ποιμενικός και Βελγικός Ποιμενικός Ράτσα σκύλου Βελγικός Ποιμενικός Περιγραφή Ο Βέλγικος Ποιμενικός είναι ράτσα σκύλου, γνωστή στην καθημερινότητα ως Βέλγικο Λυκόσκυλο. Βικιπαίδεια Επιστημονική ονομασία: Canis lupus familiaris Προσδόκιμο ζωής: 10 με 14 έτη Προέλευση: Βέλγιο Κατάταξη: Ράτσα Ύψος: Αρσενικό: 61 – 66 εκ., Θηλυκό: 56 – 61 εκ. Μάζα: Αρσενικό: 25 – 30 kg, Θηλυκό: 20 – 25 kg Ράτσα σκύλου Γερμανικός Ποιμενικός Περιγραφή Ο Γερμανικός ποιμενικός είναι ράτσα σκύλου, γνωστή στην καθημερινότητα ως λυκόσκυλο. Χρησιμοποιείται ως σκύλος φύλακας κι ως ποιμενικό. Λόγω της δύναμής του χρησιμοποιείται από την αστυνομία παγκοσμίως. Βικιπαίδεια Προσδόκιμο ζωής: 9 με 13 έτη Τρίχωμα: Μακρύ, τραχύ Χαρακτήρας: Υπάκουο, Ευφυές, Περίεργο, Πιστό, Επάγρυπνο, Με αυτοπεποίθηση, Προσεκτικό, Θαρραλέο Βάρος: Αρσενικό: 30–40 κ., Θηλυκό: 22–32 κ. Χρώματα: Μαύρο, Μαύρο και πυρόξανθο, Sable, Κόκκινο και μαύρο, Γκρι, Μαύρο και ασημί Ύψος: Αρσενικό: 60–65 εκ., Θηλυκό: 55–60 εκ. θα σου πρότεινα τα παρακάτω Ράτσα σκύλου Ροτβάιλερ Περιγραφή Το Ροτβάιλερ είναι μια μεγάλου μεγέθους ράτσα σκύλου που προέρχεται από το Ροτβάιλ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια ανθεκτική και πολύ ευφυή ράτσα. Βικιπαίδεια Προσδόκιμο ζωής: 8 με 10 έτη Προέλευση: Γερμανία Χαρακτήρας: Με αυτοπεποίθηση, Υπάκουο, Ατρόμητο, Σταθερό, Καλόκαρδο, Αφοσιωμένο, Επάγρυπνο, Θαρραλέο, Ήρεμο Βάρος: Θηλυκό: 35–48 κ., Αρσενικό: 50–60 κ. Ύψος: Θηλυκό: 56–63 εκ., Αρσενικό: 61–69 εκ. Χρώματα: Μαύρο, Ταμπά, Mahogany Ράτσα σκύλου Μαλινουά Προσδόκιμο ζωής: 12 με 14 έτη Προέλευση: Βέλγιο Χαρακτήρας: Πεισματάρικο, Δραστήριο, Επάγρυπνο, Με αυτοπεποίθηση, Εργατικό, Φιλικό, Προστατευτικό, Προσεκτικό Χρώματα: Ταμπά, Mahogany, Black-tipped Fawn Βάρος: Αρσενικό: 29–34 κ., Θηλυκό: 25–30 κ. Ύψος: Αρσενικό: 61–66 εκ., Θηλυκό: 56–61 εκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις