NiKoSmile Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, PareKosme είπε Αυτά που λες είναι δυστυχώς εν μέρη σωστά (μέχρι να αλλάξει εντελώς το άθλιο και άδικο δικαστικό σύστημα που στηρίζει τον λωποδύτη αντί για τον ιδιοκτήτη) όμως ξεχνάς μια βασικότατη παράμετρο. Για να έχουμε μπερδέματα με τη ΄΄δικαιοσύνη΄΄ θα πρέπει σε πρώτη φάση να είναι ζωντανός αυτός που θα αποφασίσει να εισβάλει σε σπίτι που το φυλάει μαστίφ το οποίο έχει λάβει ειδική εκπαίδευση. Αν ο σκύλος σκοτώσει, τότε πάτε αυτόφωρο και θα σας συλλάβουν για ανθρωποκτονία. Απορώ, τι "ειδική εκπαίδευση" έχει λάβει το μαστίφ. Να σκοτώνει άνθρωπο; Και είναι νόμιμη μια τέτοια εκπαίδευση στη χώρα μας, και από ποίον έχει γίνει; Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από NiKoSmile
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Αν ο σκύλος σκοτώσει, τότε πάτε αυτόφωρο και θα σας συλλάβουν για ανθρωποκτονία. Απορώ, τι "ειδική εκπαίδευση" έχει λάβει το μαστίφ. Να σκοτώνει άνθρωπο; Και είναι νόμιμη μια τέτοια εκπαίδευση στη χώρα μας, και από ποίον έχει γίνει; Έλα τυπάκο κούρασες και δεν συνεισφέρεις στο θέμα. Επειδή κατάλαβα εξαρχής τι πεποιθήσεων είσαι δεν θα χάσω άλλο χρόνο μαζί σου. Πήγαινε γράψε αλλού (όχι όμως εδώ), άλλωστε αυτές τις ημέρες θα έχεις να ασχοληθείς και με τα γεγονότα στον Έβρο. Πήγαινε να γράψεις πως πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας και πόσο παράνομο θα είναι αν δεν το κάνουμε. Επειδή όμως απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις εδώ μπορείς να πας σε άλλα θέματα και να γράψεις τρόπους ύπνου όταν εισβάλει στο σπίτι σου κάποιος διαρρήκτης. Α και να μας γράψεις τι πρέπει να του έχουμε ετοιμάσει, μην μας έρθει πεινασμένος και μας κάνει μήνυση πως τον κακομεταχειριστήκαμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, PareKosme είπε Έλα τυπάκο κούρασες και δεν συνεισφέρεις στο θέμα. Επειδή κατάλαβα εξαρχής τι πεποιθήσεων είσαι δεν θα χάσω άλλο χρόνο μαζί σου. Πήγαινε γράψε αλλού (όχι όμως εδώ), άλλωστε αυτές τις ημέρες θα έχεις να ασχοληθείς και με τα γεγονότα στον Έβρο. Πήγαινε να γράψεις πως πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας και πόσο παράνομο θα είναι αν δεν το κάνουμε. Επειδή όμως απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις εδώ μπορείς να πας σε άλλα θέματα και να γράψεις τρόπους ύπνου όταν εισβάλει στο σπίτι σου κάποιος διαρρήκτης. Α και να μας γράψεις τι πρέπει να του έχουμε ετοιμάσει, μην μας έρθει πεινασμένος και μας κάνει μήνυση πως τον κακομεταχειριστήκαμε. γιατι εκνευριζεσαι? σου ειπε κατι σωστο, με τη παρουσα (ανυπαρκτη) λογικη του νομου θα βρεθεις εσυ κατηγορουμενος επειδη ο αλλος μπηκε στο σπιτι. καλυτερα να παρεις ενα συναγερμο και αλουμινια ωστε να αποτρεψεις τους κλεφτες.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Πάρε έναν που τουλάχιστον να μπορεί να γαβγίσει, μην ξεκινήσεις να του μαθαίνεις εσύ, να ξέρει τα βασικά
margaritagr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Ισχύει οτι ο νόμος ειναι..... με τον εισβολέα. Απο την αλλη, όταν η ζωή σπυ κινδυνεύει δε κάθεσαι ν σκεφτείς το μετά. Άμυνες;ι με ο,τι έχεις, συμπεριλαμβανομένου του σκυλου. επισης το παιδι στο νήμα αυτο με έχει εκπλήξει γιατί το πάει ΠΟΛΥ σωστά. Έχω να διαβάσω χρονια τέτοια πόστ απο τότε που συμμετείχα μανιωδώς σε σκύλο φόρουμ. Ο σκύλος θα ναι μέσα στο σπίτι, θα ειναι απο εκτροφέα, θα λάβει εκπαίδευση, θα βγαίνει βόλτες στα βουνά. ——————————————- Ο εργασιακός ΓΠ μπαίνει στο ίδιο τσουβαλι με τα Μαλινουα. Πολυ υψηλό prey drive, μεγάλες ανάγκες εκτόνωσης και ειδικού χειρισμού στην καθημερινότητα. Εγώ δε θα πήγαινα σε καθαρά εργασιακές γραμμες παρα την εκπαίδευση. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ισχύει οτι ο νόμος ειναι..... με τον εισβολέα. Απο την αλλη, όταν η ζωή σπυ κινδυνεύει δε κάθεσαι ν σκεφτείς το μετά. Άμυνες;ι με ο,τι έχεις, συμπεριλαμβανομένου του σκυλου. επισης το παιδι στο νήμα αυτο με έχει εκπλήξει γιατί το πάει ΠΟΛΥ σωστά. Έχω να διαβάσω χρονια τέτοια πόστ απο τότε που συμμετείχα μανιωδώς σε σκύλο φόρουμ. Ο σκύλος θα ναι μέσα στο σπίτι, θα ειναι απο εκτροφέα, θα λάβει εκπαίδευση, θα βγαίνει βόλτες στα βουνά. ——————————————- Ο εργασιακός ΓΠ μπαίνει στο ίδιο τσουβαλι με τα Μαλινουα. Πολυ υψηλό prey drive, μεγάλες ανάγκες εκτόνωσης και ειδικού χειρισμού στην καθημερινότητα. Εγώ δε θα πήγαινα σε καθαρά εργασιακές γραμμες παρα την εκπαίδευση. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, ελπίζω να εφαρμοστεί βέβαια και στη πράξη. Βέβαια το παίζω εκ του ασφαλούς ως ένα βαθμό διότι η θεωρία από την πράξη απέχει. Εγώ έχω ένα θηλυκό λαμπραντόρ και για το θείο μου ψάχνω προτάσεις ώστε να δούμε συνδυαστικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή. Όπως ανέφερα πάντως θα γίνει σε 2 χρόνια από τώρα και την τελική αποφαση δεν θα τη λάβω εγώ Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ισχύει οτι ο νόμος ειναι..... με τον εισβολέα. Απο την αλλη, όταν η ζωή σπυ κινδυνεύει δε κάθεσαι ν σκεφτείς το μετά. Άμυνες;ι με ο,τι έχεις, συμπεριλαμβανομένου του σκυλου. επισης το παιδι στο νήμα αυτο με έχει εκπλήξει γιατί το πάει ΠΟΛΥ σωστά. Έχω να διαβάσω χρονια τέτοια πόστ απο τότε που συμμετείχα μανιωδώς σε σκύλο φόρουμ. Ο σκύλος θα ναι μέσα στο σπίτι, θα ειναι απο εκτροφέα, θα λάβει εκπαίδευση, θα βγαίνει βόλτες στα βουνά. ——————————————- Ο εργασιακός ΓΠ μπαίνει στο ίδιο τσουβαλι με τα Μαλινουα. Πολυ υψηλό prey drive, μεγάλες ανάγκες εκτόνωσης και ειδικού χειρισμού στην καθημερινότητα. Εγώ δε θα πήγαινα σε καθαρά εργασιακές γραμμες παρα την εκπαίδευση. οταν κινδυνευεις δεν εχεις χρονο να σκεφτεις τιποτα, το θεμα ειναι να σκεφτεσαι οσο εχεις χρονο. δηλαδη τωρα που κοιταει να παρει σκυλο (μαχαιρα, καραμπινα ή οτι αλλο θελει, δικαιωμα του) εχει πρωτα μειωσει τις πιθανοτητες να μπει καποιος μεσα? αν οχι, ας εξασφαλισει το σπιτι αρχικα και ας παρει και μπαζουκα μετα Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
moure Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, PareKosme είπε Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, ελπίζω να εφαρμοστεί βέβαια και στη πράξη. Βέβαια το παίζω εκ του ασφαλούς ως ένα βαθμό διότι η θεωρία από την πράξη απέχει. Εγώ έχω ένα θηλυκό λαμπραντόρ και για το θείο μου ψάχνω προτάσεις ώστε να δούμε συνδυαστικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή. Όπως ανέφερα πάντως θα γίνει σε 2 χρόνια από τώρα και την τελική απάντηση δεν θα τη λάβω εγώ Ο θείος σου έχει την εμπειρία να διαχειριστεί ένα σκύλο δυναμικής φυλής που θα ζει μάλιστα εντός σπιτιού?
gorilas13 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάμερες, αισθητήρες, συναγερμός..πλέον τα βάζεις και μόνος σου και πολύ πιο φθηνά απο ένα σκύλο. Τυχαίο είναι που μόνο άντρες συζητάνε για τα άγρια σκυλιά τους και κάνουν κόντρες ποιο είναι το πιο δυνατό και πιο άγριο?! Όπως έχει πει μια φίλη : Όσο πιο μεγάλος ο σκύλος τόσο πιο μικρό το πουλί (για παπαγάλο αναφέρομαι). Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από gorilas13 1
margaritagr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 25 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε οταν κινδυνευεις δεν εχεις χρονο να σκεφτεις τιποτα, το θεμα ειναι να σκεφτεσαι οσο εχεις χρονο. δηλαδη τωρα που κοιταει να παρει σκυλο (μαχαιρα, καραμπινα ή οτι αλλο θελει, δικαιωμα του) εχει πρωτα μειωσει τις πιθανοτητες να μπει καποιος μεσα? αν οχι, ας εξασφαλισει το σπιτι αρχικα και ας παρει και μπαζουκα μετα Ρε συ το ενα δεν αναιρεί το αλλο. Προφανώς το θεμα ειναι να έχεις οσο το δυνατόν καλύτερη «οχύρωση» , ήτοι κάγκελα, συναγερμό, πόρτα ασφαλειας. Ο σκύλος ειναι το κερασάκι στη τούρτα. Αλλωστε σ ενα ακραίο σενάριο, οσο εκπαιδευμένος κι αν ειναι , αν φάει μια στο κεφάλι ή μαχαιριά κ.ά, τελείωσε. Παντως το θεμα σκύλος στο σπίτι ειναι πολυ σημαντικό. Μονο και μονο τα γαβγίσματα ειναι αποτρεπτικά, αν σηκώνεται ο κόσμος στο πόδι δε θα κάτσουν οι ληστές. Κι εγώ Λαμπραντορ έχω η οποία έμαθε απο το γιορκσάιρ να γαβγίζει. Κι αυτή έχει δυνατό γάβγισμα όποτε οσο να ναι ο άλλος το ξανασκέφτεται.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Όπως έχει πει μια φίλη : Όσο πιο μεγάλος ο σκύλος τόσο πιο μικρό το πουλί (για παπαγάλο αναφέρομαι). Έχει πάει με σκύλο και έχει ιδία άποψη; Είχα ακούσει για μια περίπτωση σε επαρχιακή πόλη, για δημοφιλή γυναίκα της τοπικής κοινωνίας που είχε πάει στο νοσοκομείο μαζί με το σκύλο...
gorilas13 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Έχει πάει με σκύλο και έχει ιδία άποψη; Είχα ακούσει για μια περίπτωση σε επαρχιακή πόλη, για δημοφιλή γυναίκα της τοπικής κοινωνίας που είχε πάει στο νοσοκομείο μαζί με το σκύλο... Μπορεί και να έχει πάει, δε τη ρώτησα. Πάντως με ντούκι, ξυρισμένο μαλλί και σκύλο για αξεσουάρ δεν ξαναπάει μου έχει πει. Τσάμπα χρόνος. 35 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ρε συ το ενα δεν αναιρεί το αλλο. Προφανώς το θεμα ειναι να έχεις οσο το δυνατόν καλύτερη «οχύρωση» , ήτοι κάγκελα, συναγερμό, πόρτα ασφαλειας. Ο σκύλος ειναι το κερασάκι στη τούρτα. Αλλωστε σ ενα ακραίο σενάριο, οσο εκπαιδευμένος κι αν ειναι , αν φάει μια στο κεφάλι ή μαχαιριά κ.ά, τελείωσε. Παντως το θεμα σκύλος στο σπίτι ειναι πολυ σημαντικό. Μονο και μονο τα γαβγίσματα ειναι αποτρεπτικά, αν σηκώνεται ο κόσμος στο πόδι δε θα κάτσουν οι ληστές. Κι εγώ Λαμπραντορ έχω η οποία έμαθε απο το γιορκσάιρ να γαβγίζει. Κι αυτή έχει δυνατό γάβγισμα όποτε οσο να ναι ο άλλος το ξανασκέφτεται. Μπορείς να βάλεις Αlexa που όταν γίνεται triggered απο κάποιο αισθητήρα να γαβγίζουν απο σκύλοι μέχρι όλοκληρες αγέλες λύκων σε οτι decibel θέλεις. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από gorilas13 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, margaritagr είπε Ρε συ το ενα δεν αναιρεί το αλλο. Προφανώς το θεμα ειναι να έχεις οσο το δυνατόν καλύτερη «οχύρωση» , ήτοι κάγκελα, συναγερμό, πόρτα ασφαλειας. Ο σκύλος ειναι το κερασάκι στη τούρτα. Αλλωστε σ ενα ακραίο σενάριο, οσο εκπαιδευμένος κι αν ειναι , αν φάει μια στο κεφάλι ή μαχαιριά κ.ά, τελείωσε. Παντως το θεμα σκύλος στο σπίτι ειναι πολυ σημαντικό. Μονο και μονο τα γαβγίσματα ειναι αποτρεπτικά, αν σηκώνεται ο κόσμος στο πόδι δε θα κάτσουν οι ληστές. Κι εγώ Λαμπραντορ έχω η οποία έμαθε απο το γιορκσάιρ να γαβγίζει. Κι αυτή έχει δυνατό γάβγισμα όποτε οσο να ναι ο άλλος το ξανασκέφτεται. δεν αναιρεσα τιποτα, συμφωνω ενας σκυλος μια χαρα λειτουργει αποτρεπτικα. ουτε δαγκωνιες ουτε μαγκιες, απλα να γαβγιζει τη κανει τη δουλεια του. ποιος θα μπει σε σωστα ασφαλισμενο σπιτι με συναγερμο και σκυλο να γαβγιζει?
NiKoSmile Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, PareKosme είπε Έλα τυπάκο κούρασες και δεν συνεισφέρεις στο θέμα. Επειδή κατάλαβα εξαρχής τι πεποιθήσεων είσαι δεν θα χάσω άλλο χρόνο μαζί σου. Πήγαινε γράψε αλλού (όχι όμως εδώ), άλλωστε αυτές τις ημέρες θα έχεις να ασχοληθείς και με τα γεγονότα στον Έβρο. Πήγαινε να γράψεις πως πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας και πόσο παράνομο θα είναι αν δεν το κάνουμε. Επειδή όμως απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις εδώ μπορείς να πας σε άλλα θέματα και να γράψεις τρόπους ύπνου όταν εισβάλει στο σπίτι σου κάποιος διαρρήκτης. Α και να μας γράψεις τι πρέπει να του έχουμε ετοιμάσει, μην μας έρθει πεινασμένος και μας κάνει μήνυση πως τον κακομεταχειριστήκαμε. Μην εξάπτεσαι. Καλύτερα να συμμορφωθείς με τους υπάρχουσα νομοθεσία και να μην παίρνεις το νόμο στα χέρια σου, ούτε να τον δίνεις στο σκύλο σου. Άνθρωποι σαν εσένα έχουν γίνει πρωτοσέλιδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, moure είπε Ο θείος σου έχει την εμπειρία να διαχειριστεί ένα σκύλο δυναμικής φυλής που θα ζει μάλιστα εντός σπιτιού? Εύλογη η ερώτηση σου. Θαρρώ πως, ναι, διότι ήδη οι γερμανικοί ποιμενικοί που είχε κατά το παρελθόν είχαν περάσει σοβαρή εκπαίδευση. Δυστυχώς η θηλυκιά που έχει τώρα φέρνει περισσότερο στο pet. Στην αρχή είναι επιφυλακτική με τους ξένους αλλά μετά από λίγο ξαπλώνει στο έδαφος και τους γυρνάει την κοιλίτσα της. Εγώ περισσότερο φοβάμαι μην βγει φοβικός ο σκύλος ή με fake bite παρά το να '' μην μπορείς να τον κάνεις καλά''. Απόδειξη το παρακάτω βίντεο. Αν το παρακολουθήσεις θα δεις πως αρσενικοί σκύλοι ρατσών που κάνουν για φύλαξη δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τον ιδιοκτήτη τους. Βέβαια φταίει πως δεν έχουν περάσει εκπαίδευση (αν και χωρίς εκπαίδευση θα περίμενες πως δεν θα είχαν τόσο παθητική στάση).
Προτεινόμενες αναρτήσεις