Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Έχω το σύστημα της υπογραφής και δεν ξέρω πως να ενεργοποιήσω αλλά και να βελτιστοποιήσω το G-Sync. Από τις ρυθμίσεις της οθόνης έχω ενεργοποιήσει το FreeSync (Ultimate Engine) και έχω ενεργοποιήσει την επιλογή για το G-Sync στον πίνακα ελέγχου των drivers.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με πριν, ίσως είναι χειρότερα κιόλας καθώς σε μερικά games έχω stuttering ακόμα και στις χαμηλότερες ρυθμίσεις γραφικών (πχ Metro Exodus).

Ok η οθόνη μου δεν είναι πιστοποιημένη για G-Sync, αλλά δεν θα έπρεπε έστω να υπάρχει μια αισθητή διαφορά στην απόδοση; Κάνω κάτι λάθος ; Στον πίνακα ελέγχου των γραφικών, στις ρυθμίσεις 3D, έχει πολλές επιλογές, μήπως θέλει κάποια ρύθμιση από εκεί;  Γενικά ποιες επιλογές πρέπει να "πειράξουμε" εκεί ;;

Τέλος εάν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα να μου προτείνει ένα safe OC για την κάρτα γραφικών, χωρίς να αυξήσω την τάση δηλαδή.

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, overpower είπε

Η οθονη σου δεν βρισκεται στην λιστα των compatible παντως

Το ξέρω. Οπότε να το απενεργοποιήσω καλύτερα ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Το ξέρω. Οπότε να το απενεργοποιήσω καλύτερα ;

Αν και δεν γνωριζω περισσοτερα, λογικα ναι. Δοκιμασε πρωτα απο το nvidia panel και δες πως θα παει και αν φυγει το stuttering

• Like 1
Δημοσ.

-Ενεργοποίησε στο control panel το gsync fullscreen και windowed. Στο Λέω γιατί το exodus δουλεύει σε windowed mode, οπότε αν δεν το επιλέξεις το gsync να δουλεύει και σε παράθυρο δεν θα έχεις gsync 

-Στο control panel βάλε vsync on

-Μέσα στο παιχνίδι βάλε vsync off

(προαιρετικό για να μην έχεις υψηλό input lag :    ) 

-βαλe cap 2-3 fps κάτω από τα hz ηε οθόνης σου. 

Το ότι η οθόνη σου δεν είμαι στην λίστα δεν σημενει ότι δεν θα δουλεύει και το gsync. Αυτό που θα σου κάνει αν δεν είναι συμβατή θα είναι ένα flickering) 

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

-Ενεργοποίησε στο control panel το gsync fullscreen και windowed. Στο Λέω γιατί το exodus δουλεύει σε windowed mode, οπότε αν δεν το επιλέξεις το gsync να δουλεύει και σε παράθυρο δεν θα έχεις gsync 

-Στο control panel βάλε vsync on

-Μέσα στο παιχνίδι βάλε vsync off

(προαιρετικό για να μην έχεις υψηλό input lag :    ) 

-βαλe cap 2-3 fps κάτω από τα hz ηε οθόνης σου. 

Το ότι η οθόνη σου δεν είμαι στην λίστα δεν σημενει ότι δεν θα δουλεύει και το gsync. Αυτό που θα σου κάνει αν δεν είναι συμβατή θα είναι ένα flickering) 

Άψογος. Θα το κάνω. Σε ευχαριστώ!!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@_Theo_ @Acmilangr2 Έκανα και εγώ τα παραπάνω. Πώς μπορώ να καταλάβω ότι δουλεύει το freesync/g sync; Και επίσης αυτό χρειάζεται;

Spoiler

screen1.PNG.7622e507dd80e7e961695f7e1f9f2ec2.PNG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@yannis1991

This feature is essentially an override for Windows Store games that lack adaptive sync support.

Δεν το είχα προσέξει οτι υπήρχε, το έβαλα On, δεν έχει ανατιναχτεί κάτι μέχρι στιγμής.

Κατέβασε το pendulum demo απο Nvidia να τσεκάρεις πως είναι το gsync (compatible) 

https://www.nvidia.com/coolstuff/demos#!/g-sync

Επεξ/σία από Agent_Orange
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Agent_Orange είπε

@yannis1991

This feature is essentially an override for Windows Store games that lack adaptive sync support.

Δεν το είχα προσέξει οτι υπήρχε, το έβαλα On, δεν έχει ανατιναχτεί κάτι μέχρι στιγμής.

Κατέβασε το pendulum demo απο Nvidia να τσεκάρεις πως είναι το gsync (compatible) 

https://www.nvidia.com/coolstuff/demos#!/g-sync

Δεν λέει κάτι αυτό. Σε εμένα λειτουργεί, αλλά σε games έχω σπασίματα στην εικόνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Δεν λέει κάτι αυτό. Σε εμένα λειτουργεί, αλλά σε games έχω σπασίματα στην εικόνα.

Εγώ μόνο στο Outer Worlds έχω. Όχι tearing, αλλά όταν κάνει frame drops έχει stutters στην κίνηση. Βέβαια το Outer Worlds είναι λίγο σάπιο σε αυτό τον τομέα. Το Gears 5 πάει νερό..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

@_Theo_ @Acmilangr2 Έκανα και εγώ τα παραπάνω. Πώς μπορώ να καταλάβω ότι δουλεύει το freesync/g sync; Και επίσης αυτό χρειάζεται;

Απόκρυψη περιεχομένων

screen1.PNG.7622e507dd80e7e961695f7e1f9f2ec2.PNG

Υπάρχει ρυθμιση μέσω της οποίας βλεπεις με την ένδειξη gsync on οτι δουλευει στο nvidia control panel..

4 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Δεν συνεργάζεται καλα με την οθόνη σου το gsync και σου κανει stuttering..

Ψάξε στο Google για fix.

Γενικότερα αν δεν ειναι nvidia gsync compatible listed η οθόνη, είναι λοταρία η λειτουργία του gsync. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostiger είπε

Υπάρχει ρυθμιση μέσω της οποίας βλεπεις με την ένδειξη gsync on οτι δουλευει στο nvidia control panel..

Ωραίος! Το έβαλα και όντως δείχνει G-SYNC ON όταν μπαίνω σε game. Άρα λογικά είναι θέμα του Outer Worlds το stuttering. Έχει θέμα με το framepacing, είναι all over the place το frametime. Ενώ το Gears 5 και γενικότερα και άλλα DX12/VULKAN παιχνίδια πηγαίνουν νεράκι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...