iml Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Μετά από πολλά χρόνια αναβαθμίσεων του παρόντος συστήματος, βαρέθηκα να περιμένω τα specs των xbox και Ps5 για να κάνω μια μεγάλη αναβάθμιση σε CPU-MB-RAM-GPU. Έχουν μαζευτεί πολλά παιχνίδια από τα προηγούμενα χρόνια που περιμένουν στην ουρά για ένα αξιοπρεπές rig να τα σηκώσει επιτέλους. Δεν ψάχνω ομορφιά, εφέ και RGB, ειδικά αν αυξάνουν το κόστος, αλλά κάποια σχετική αξιοπιστία, σταθερότητα και συμβατότητα. Και για να μην σας χασομερώ περνάω στο σεντόνι. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 1500 ευρώ (δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό) Χρήση υπολογιστή : Για τα πάντα αλλά το βαρύτερο είναι Games Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. ΟΧΙ, υπάρχει 2Κ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τροφοδοτικό: Υπάρχει Corsair HX850i Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμηθούν ευρωπαικά Amazon, ή έστω κάποιο σοβαρό ευρωπαικό κατάστημα αν υπάρχει θεμα διαθεσιμοτητας ή μεγάλης διαφοράς σε τιμή. Δυστυχώς δεν βρίσκω αντίστοιχα καλές τιμές με skroutzομαγαζα. Το skroutz είναι εκτός συναγωνισμού. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- CPU : Κοιτάω 3700x-3800x-3900x σε τιμές amazon.fr 320-360-500 ευρώ. Προσανατολίζομαι στον 3900x. Είναι αρκετά πάνω από τα specs των κονσολών, έχει καλό base clock και μάλλον μου έχει κολλήσει να πάω κατευθείαν εκεί. Motherboard x570: Εδώ κατέληξα να κοιτάω αποκλειστικά x570 -παραξενιές ξέρω- αλλά σε συνδυασμό με την ύπαρξη του 3900x μπορώ να τις δικαιολογήσω. Πρέπει όμως απαραίτητα να έχει 8 SATA ports και να μπορεί να κάνει ένα bios update με ασφάλεια μήπως κάτι πάει στραβά (bios rollback, dual bios ή κάτι σχετικό). OC το αφήνω για το -οχι πολύ μακρινό- μέλλον (τουλάχιστον μετά την αλλαγή stock ανεμιστήρα). Κάρτα ήχου θα χρησιμοποιηθεί μια soundblaster Ζ . Κοιτάω χοντρικά με την παρακάτω σειρά προτίμησης, ανεξάρτητα από τιμή: Asrock Taichi (Skroutz: 285e, amazon.fr 338e)Asrock Phnatom Gamiing X (Skroutz: 260e, Amazon.fr : 315e) Asus x570-E (Skroutz: 285e, Amazon.fr : 338e) Gigabyte Aorus Master (amazon 395e) ε όχι και 400 ευρώ για μια μητρική! Asus TUF plus με WIFI (Skroutz: 220, Amazon.fr : 230) Asus x570-F Rog strix (Skroutz: 270e, Amazon.fr : 264e) Όπως βλέπετε οι τιμές που βρίσκω είναι μεγαλύτερες συγκριτικά με αυτές από ένα middle price μαγαζί σε skroutz ή bestprice, κάνοντας τη χρήση των m/b που προτείνονται εδώ -βάσει κόστους- δύσκολη. Θα σκεφτόμουν πχ Taichi στα 285e αλλά στα 340e ακούγεται κάπως. Αν αξίζει τόσο πολύ κάποια -γκουχ γκουχ- να το δω όμως. Δικαιολογείται η διαφορά σε σχέση με μια TUF plus στα 230e? RAM : Νομίζω ότι οι τιμές ram είναι πια χαμηλές σχετικά, και από προηγούμενες εμπειρίες (να ψάχνω για συμβατές μνήμες), σκέφτομαι να πάω κατευθείαν σε 2x16 GB, και να προσπεράσω τα 2x8 GB που θα ήταν normal. Θα ήθελα να καταλήξω σε mobo πρώτα για να δω ποιες είναι συμβατές (αν και τα 16gb sticks στις σελίδες των κατασκευαστών mobo είναι λίγα και δεν θα ενημερωθούν μάλλον ποτέ). Θα επιθυμούσα όμως να κινηθώ από 3200ΜΗz CAS 16 και πάνω (3600MΗz CAS 16 αν μπορώ). Αδιάφορο το RGΒ αλλά μάλλον low profile. GPU: Λογικά την 5700xt Sapphire Nitro+ (Amazon 440e) ή κάποια 2070 super έστω ακριβότερη. Παρακολουθώ από την αρχή την πορεία της 5700xt και τα κουσούρια των driver, δεν ξέρω όμως τις "καλές" υλοποιήσεις σε nvidia επομένως θα ήθελα μια-δυο επιλογές στην περίπτωση που αποφύγω να δοκιμάσω την τύχη μου με την 5700xt. Αυτά Αν και προκύπτει ότι με 500ε CPU + 500ε GPU δεν μένει πολύς χώρος για m/b και RAM που είναι και το μεγαλύτερο δήλλιμα για μένα, μην μείνετε στο σύνολο, μπορεί να αλλάξει πχ η cpu προς τα κάτω ή να προσαρμοστεί το ποσό. Ευχαριστώ όσους κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ και ελπίζω στις γνώσεις των πιο ενημερωμένων Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από iml
50EuroUser Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 CPU : 3900X ~500€ Mainboard : Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI ~220€ Μνήμες : Crucial BLS2K16G4D32AESB ~160€ (Micron E-Die) GPU : Gigabyte RTX 2070 Super Windforce 3-Fan και από RX 5700 XT την Pulse ειδικά άμα βρεθεί στα 370~380€. *Κατά καιρούς υπάρχουν στο Amazon RX 5700 8GB (XFX, Powercolour, Sapphire) στα ~300€ που τις κάνει top VFM. 1
leros2004 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Mε 1500€ χωρίς τροφοδοτικό και οθόνη, σου φτάνουν για καλό pc αλλά και για κονσόλα αρκεί να κάνεις ισορροπημένες αγορές . Αυτά που έχεις διαλέξει είναι ακριβώς το αντίθετο.... Εξηγώ: - Cpu: r5 3600, τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι δυσανάλογα ακριβά για την εξτρα απόδοση στο game (κάνα 5αρη fps με 2080ti) - Mb: με b450/x470 του 100αρικου, το x570 δεν θα σου δώσει ούτε 1 fps παραπάνω.... Επίσης ότι νέο cpu κυκλοφορήσει (άλλη μια σειρά δλδ, γιατί μετά πάμε ddr5) θα κουμπώνει και στο b450. 6 sata έχουν, να δώσεις 2πλα και 3πλα λεφτά για 2 sata παραπάνω? καλύτερα πάρε μεγαλύτερο δίσκο με τη διαφορά - Για gaming 16gb ram φτάνει και περισσεύει... Με 80€ παίρνεις άριστο κιτ. - Gpu ότι γράφεις.... και ανάλογα το πόσο βαρύ gaming θες να κάνεις, εδώ θα κάψεις τα λεφτά σου και όχι σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις.. Ps: 3 σελίδες κατεβατό και η δικαιολόγηση των επιλογών είναι του τύπου: μου έχει κολλήσει, -παραξενιές ξέρω... Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από leros2004 5 1
iml Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, 50EuroUser είπε CPU : 3900X ~500€ Mainboard : Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI ~220€ Μνήμες : Crucial BLS2K16G4D32AESB ~160€ (Micron E-Die) GPU : Gigabyte RTX 2070 Super Windforce 3-Fan και από RX 5700 XT την Pulse ειδικά άμα βρεθεί στα 370~380€. *Κατά καιρούς υπάρχουν στο Amazon RX 5700 8GB (XFX, Powercolour, Sapphire) στα ~300€ που τις κάνει top VFM. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Εύστοχη. Μνήμες και μητρική μάλλον θα πάω εκεί που πρότεινες αφού ξεφυλλίσω το manual της μητρικής. CPU οκ, GPU θα διαβάσω μερικά reviews της Gigabyte 2070s (για παράπονα) σαν εναλλακτική της 5700xt. 👍 20 ώρες πριν, leros2004 είπε Mε 1500€ χωρίς τροφοδοτικό και οθόνη, σου φτάνουν για καλό pc αλλά και για κονσόλα αρκεί να κάνεις ισορροπημένες αγορές . Αυτά που έχεις διαλέξει είναι ακριβώς το αντίθετο.... Εξηγώ: - Cpu: r5 3600, τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι δυσανάλογα ακριβά για την εξτρα απόδοση στο game (κάνα 5αρη fps με 2080ti) - Mb: με b450/x470 του 100αρικου, το x570 δεν θα σου δώσει ούτε 1 fps παραπάνω.... Επίσης ότι νέο cpu κυκλοφορήσει (άλλη μια σειρά δλδ, γιατί μετά πάμε ddr5) θα κουμπώνει και στο b450. 6 sata έχουν, να δώσεις 2πλα και 3πλα λεφτά για 2 sata παραπάνω? καλύτερα πάρε μεγαλύτερο δίσκο με τη διαφορά - Για gaming 16gb ram φτάνει και περισσεύει... Με 80€ παίρνεις άριστο κιτ. - Gpu ότι γράφεις.... και ανάλογα το πόσο βαρύ gaming θες να κάνεις, εδώ θα κάψεις τα λεφτά σου και όχι σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις.. Ps: 3 σελίδες κατεβατό και η δικαιολόγηση των επιλογών είναι του τύπου: μου έχει κολλήσει, -παραξενιές ξέρω... Ευχαριστώ για την απάντηση και την φωνή του... μέτρου και θα συμφωνούσα μαζί σου για αγορές με σφιχτό budget. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν θα πρότεινα CPU με λιγότερους από 8 πυρήνες από τη στιγμή που οι επόμενη γενιά κονσολών θα είναι 8πύρηνες Zen2. -Δηλαδή θα έβαζα αντί για ryzen 3600 τουλάχιστον ryzen 3700x σε τέτοιο build. - M/b η Asus TUF Gaming X570 αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να δώσει 100 ευρώ πάνω για νεότερο chipset κ PCI-E 4.0, μια b450/x470 του 100ρικου έχει κάτι καλύτερο εκτός από την τιμή? Πάντως υπάρχουν και ωραιότατες κάρτες PCI-E από κίνα, που δίνουν 2 SATA 3.0 με λιγότερα από 10 ευρώ και δουλεύουν μια χαρά, με δίσκους αποθήκη τουλάχιστον. P.S. Κοίτα, κατά βάση θεωρώ ότι πολλές αγορές περιλαμβάνουν κάποιο κόλλημα, παραξενιά, αυτό που λέμε "μου μπήκε η ιδέα", αλλά από τη στιγμή που μπορείς να το κάνεις καλύπτοντας το οικονομικό κόστος ενώ δεν παίρνεις κάτι υποδεέστερο από αυτό που προτείνεται, why not? Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από iml
Leleouras Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 ότι σου είπε ο @leros2004 είναι ολόσωστο για γνώμονα το Gaming την διαφορά που θα κερδίσεις την βάζεις σε ακόμα καλύτερη κάρτα η αγοράζεις ένα 2ο monitor οι b450 msi boards δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα boards σε αυτή την διαφορά τιμής και για overcloack καταστάσεις 1
mixos23 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 παντως οι 5700xt εχουν ακομη τα θεματακια τους,ιδιαιτερα εκνευριστικο οταν φτιαχνεις καινουργιο build.. 1
hyperionthetitan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα τα κάτωθι: CPU : 3700X ~305€ (δεν θα πήγαινε σε τόσο overkill cpu όπως ο 3900X αλλά επειδή σε καταλαβαίνω δεν θα έπαιρνα την 3600X) Mainboard : Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI ~220€ ή Asus Rog Strix B450-F Gaming ~ 120€ Μνήμες : Crucial BLS2K16G4D32AESB ~165€ ή G.Skill RipjawsV 32GB DDR4-3200MHz - 145€ και με τα παραπάνω σίγουρα θα πήγαινα σε 2070 super 1
iml Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, hyperionthetitan είπε εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα τα κάτωθι: CPU : 3700X ~305€ (δεν θα πήγαινε σε τόσο overkill cpu όπως ο 3900X αλλά επειδή σε καταλαβαίνω δεν θα έπαιρνα την 3600X) Mainboard : Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI ~220€ ή Asus Rog Strix B450-F Gaming ~ 120€ Μνήμες : Crucial BLS2K16G4D32AESB ~165€ ή G.Skill RipjawsV 32GB DDR4-3200MHz - 145€ και με τα παραπάνω σίγουρα θα πήγαινα σε 2070 super Έχει πέσει η παραγγελία. CPU: 3900x (γιατί... η ζωή είναι μικρή) Mainboard : Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI Μνήμες : Crucial BLS2K16G4D32AESB GPU: 5700xt Nitro+ (μου άρεσε συγκριτικά και η τιμή σε σχέση με τις 2070s. Μέχρι να δω τους παλαιότερους τίτλους εκτιμώ οτι θα έχουν στρώσει περισσότερο τα πράγματα). Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις! Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από iml 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα