TR-909 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, έχω ένα γραφείο το οποίο είναι σε μορφή καθαρού ξύλου (από ΙΚΕΑ) και είναι οξιά. Θέλω να το περάσω με κάποιο βερνίκι με σκοπό αφενός να διατηρήσω το φυσικό του χρώμα αλλά και να το στεγανοποιήσω, κάνω αδιάβροχο και ανθεκτικό στο να λεκιάζει - ή και να καθαρίζεται εύκολα σχετικά. Η άλλη λύση θα ήταν το γυαλί αλλά μου αρέσει περισσότερο η υφή του ξύλου. Είναι αυτό εφικτό ή δεν θα αποφύγω το χρώμα? Υπάρχουν επίσης διάφανες βαφές ξύλου τι γνώμη έχετε? Γενικά ποια είναι η πιο σωστή διαδικασία με σκοπό την προστασία, την διατήρηση και την καλή εμφάνιση του ξύλου? Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από TR-909
kronos73 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, TR-909 είπε Καλησπέρα στην παρέα, έχω ένα γραφείο το οποίο είναι σε μορφή καθαρού ξύλου (από ΙΚΕΑ) και είναι οξιά. Θέλω να το περάσω με κάποιο βερνίκι με σκοπό αφενός να διατηρήσω το φυσικό του χρώμα αλλά και να το στεγανοποιήσω, κάνω αδιάβροχο και ανθεκτικό στο να λεκιάζει - ή και να καθαρίζεται εύκολα σχετικά. Η άλλη λύση θα ήταν το γυαλί αλλά μου αρέσει περισσότερο η υφή του ξύλου. Είναι αυτό εφικτό ή δεν θα αποφύγω το χρώμα? Υπάρχουν επίσης διάφανες βαφές ξύλου τι γνώμη έχετε? Γενικά ποια είναι η πιο σωστή διαδικασία με σκοπό την προστασία, την διατήρηση και την καλή εμφάνιση του ξύλου? Θα πρότεινα να μεταφέρεις το ερώτημά σου στο παρακάτω νήμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις