GeG Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, παραθέτω φωτογραφία. Είναι ένα τροφοδοτικού force της πλάκας και με κάτι πειράματα έσκασε η ασφάλεια που είχε και θέλω να την αντικαταστησω αλλά στο pcb έχει τυπωμένες δύο ασφάλειες και δεν ξέρω των ποσών amb πρέπει να βάλω. Τι προτείνετε; Είναι των 400w Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2020 από Georgegoum
Geocheats2 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Αφού το λέει 😛 , βάλε την μεγάλη άλλα για να σου έκαψε ασφάλεια έχει βραχυκύκλωμα στο πρωτεύον αν δεν γνωρίζουμε τα αποφεύγουμε και αφού όπως είπες είναι της πλάκας καλύτερα δώσε τα 30€ και πάρε ένα άλλο. Απο περιέργεια τι πειράματα έκανες στο πρωτεύον για να σκάσει η ασφάλεια? Συνήθως ακόμα και τα πολύ της πλάκας έχουν overcurrent protection. 1
50EuroUser Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το τυπωμένο γράφει τα spec για την ασφάλεια με βάση ποιο "Force" έχεις, πιθανότατα το 500/550W να θέλει F6.3A/250V και το δίκο σου 400W την F5A/250V. Μέσα στα ( ) ο κατασκευαστής γράφει και την αληθινή ισχύ του τροφοδοτικού ~200W και ~300W πιθανότατα. Για την ιστορία και μόνο σε ένα pc με HD 5770 και έναν Athlon II X3 435 (stock) το pc έτρωγε BSOD παντού με το Force 400W ενώ με ένα HEC 380W ~15ετίας το Pc δεν έκανε κιχ. *Deer ο κατασκευαστής και είναι ότι πρέπει αμα θες 5V/3.3V/12V για δοκιμή ηλεκ. συσκευών ή να το βάλεις σε κανά Pentium3 pc. Δεν πρέπει να ΄χει ουτε Overtemp protection πόσο μάλλον overcurrent που λέει και ο Geocheats2. Να σου πω την αλήθεια αν έφευγα απο το σπίτι δεν θα το άφηνα σε λειτουργία ... Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2020 από 50EuroUser 1
GeG Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, Geocheats2 είπε Αφού το λέει 😛 , βάλε την μεγάλη άλλα για να σου έκαψε ασφάλεια έχει βραχυκύκλωμα στο πρωτεύον αν δεν γνωρίζουμε τα αποφεύγουμε και αφού όπως είπες είναι της πλάκας καλύτερα δώσε τα 30€ και πάρε ένα άλλο. Απο περιέργεια τι πειράματα έκανες στο πρωτεύον για να σκάσει η ασφάλεια? Συνήθως ακόμα και τα πολύ της πλάκας έχουν overcurrent protection. Πάνε κανα τεσσάρι χρόνια που το χάλασα και το παράτησα, είχα προσπαθήσει να το κάνω πάγκου και δεν ξέρω τι σύνδεσα τότε λάθος, τώρα αν φτιάξω την ασφάλεια και ανάψει θα το καταφέρω πιστεύω, θέλω να πειραματιστώ, ξέρω να πρπστατευομαι από τα ρεύματα γενικά αλλά είδα ότι είχα συνδέσει το πράσινο (pc on νομίζω) με το case του τροφοδοτικού 😜 δεν ξέρω γτ! 3 ώρες πριν, 50EuroUser είπε Το τυπωμένο γράφει τα spec για την ασφάλεια με βάση ποιο "Force" έχεις, πιθανότατα το 500/550W να θέλει F6.3A/250V και το δίκο σου 400W την F5A/250V. Μέσα στα ( ) ο κατασκευαστής γράφει και την αληθινή ισχύ του τροφοδοτικού ~200W και ~300W πιθανότατα. Για την ιστορία και μόνο σε ένα pc με HD 5770 και έναν Athlon II X3 435 (stock) το pc έτρωγε BSOD παντού με το Force 400W ενώ με ένα HEC 380W ~15ετίας το Pc δεν έκανε κιχ. *Deer ο κατασκευαστής και είναι ότι πρέπει αμα θες 5V/3.3V/12V για δοκιμή ηλεκ. συσκευών ή να το βάλεις σε κανά Pentium3 pc. Δεν πρέπει να ΄χει ουτε Overtemp protection πόσο μάλλον overcurrent που λέει και ο Geocheats2. Να σου πω την αλήθεια αν έφευγα απο το σπίτι δεν θα το άφηνα σε λειτουργία ... Και εγώ για δοκιμές το πηγενα, αντί να έχω ένα σορό μπαταρίες θα είχα αυτό και εννοείτε δεν θα βασιζομουν σε αυτό για κανένα σύστημα μου ή αυτό που λες, να φύγω από το σπίτι και να μην έχω σπίτι στον γυρισμό. Πάντως κάτι άλλο καρβουνιασμενο δεν βλέπω μέσα, είναι πεντακάθαρο.
Geocheats2 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, Georgegoum είπε Πάνε κανα τεσσάρι χρόνια που το χάλασα και το παράτησα, είχα προσπαθήσει να το κάνω πάγκου και δεν ξέρω τι σύνδεσα τότε λάθος, τώρα αν φτιάξω την ασφάλεια και ανάψει θα το καταφέρω πιστεύω, θέλω να πειραματιστώ, ξέρω να πρπστατευομαι από τα ρεύματα γενικά αλλά είδα ότι είχα συνδέσει το πράσινο (pc on νομίζω) με το case του τροφοδοτικού 😜 δεν ξέρω γτ! Θα μπορούσε να σου κάνει αυτό το κάψιμο αλλά δεν είμαι και σίγουρος, όταν ξεκολλήσεις την παλιά ασφάλεια πάνω στα 2 πόδια που έχουν απομείνει λογικά θα λέει και το ποσά Α ήταν η προηγούμενη χτυπημένο στους μεταλλικούς κυλίνδρους στα 2 άκρα της ασφάλειας. Πάντως αν το φτιάξεις δες και τα buck step up step down από ebay για diy καταστάσεις είναι κουκλια και κάνουν ότι θες τους βάζεις τα 12 του τροφοδοτικού και σου βγάζουν ότι χρειαζεσε μαζί με current limiting. Απλά διαλέξει κάποιο με οθονουλα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα