Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μονο που αν παρουμε, τοις απολυτως μετρητοις, τη μπροσουρα που παραθετει[ς] η Dell τοτε εχμ
https://www.dell.com/downloads/emea/products/optix/Optiplex_brochure_760_isen.pdf
κανενας απο (πολλους) που τα εχουν ηδη αναβαθμισει, δεν θα ειχαν...4πυρηνο(!), σωστα?? Χαχα!🤣

Θα επαναλαβω, χρειαζεται μονο: να δει ποια μητρικη εχει, και αν ειναι τυχερος τοτε εχει καλως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Θα επαναλαβω, χρειαζεται μονο: να δει ποια μητρικη εχει, και αν ειναι τυχερος τοτε εχει καλως!

Παίρνοντας τοις μετρητοίς την μπροσούρα βλέπουμε πως η όποια μητρική έχει πάνω του ειναι με Q43  chipset http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/Q43_Express.html

Που σαν chipset υποστηρίζει quad core (core 2 σειράς) 

αλλά όπως πολύ σωστά είπες παίζει να έχει μητρική που να μην υποστηρίζει καν quad core και ας ειναι Q43 

Όπως και να έχει όμως το τροφοδοτικό δεν θα υποστηρίζει quad επεξεργαστή https://www.dell.com/community/Optiplex-Desktops/Optiplex-760-upgrade/td-p/7412209 (που φαντάζομαι δικαιολογεί και την μπροσούρα που δεν αναφέρει quad υποστήριξη ασχέτως αν κάποιες απο τις μητρικές το υποστηρίζουν) 

Επίσης ακόμη και αν αλλάξει τροφοδοτικό και έχει μητρική που να υποστηρίζει quad core επεξεργαστή θα πρέπει να κάνει αναβάθμιση του bios σίγουρα.

Τέλος το να πάει σε quad core μεγάλη διαφορά δεν θα κάνει και θα του κοστίσει 20 ευρώ... παίρνοντας μια GT 1030 θα του περισσέψουν χρήματα και για αυτό αλλά το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ειναι να βάλει καρτα γραφικών για να παίξει lol όχι επεξεργαστή απο εκει και πέρα αν θέλει μπορεί να αλλάξει και επεξεργαστή αλλά δεν θα έχει κάποια τεράστια διαφορά στα FPS (+ ότι η κάρτα θα τραβάει watts απο την PCIe οπότε και κάρτα και quad τότε σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει τροφοδοτικό) 

EDIT και γενικά ψάχνοντας το παραπάνω θα πρέπει να πάρει μια κάρτα με 40W κατανάλωση οπότε ούτε όλες η GT 1030 του κάνουν ευχαριστώ για την παρέμβαση γιατί χωρίς αυτή θα το είχα παραβλέψει αυτό και θα είχε πρόβλημα ο ΤS .  Κάτι τέτοιο δηλαδή https://www.skroutz.gr/s/11975707/Gigabyte-GeForce-GT-1030-2GB-Low-Profile-GV-N1030D5-2GL.html

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.

Ποσα τετοια μηχανηματα εχεις δει? 20, 10, 5 εστω? Αν ναι, θα ηξερες καλα οτι το τροφοδοτικο
ειναι οχι απλα αρκετο, υπεραρκετο, για τετραπυρηνο! (αρα οσα γραφεις, ειναι 100%...ακυρα!) 😄
"255W Standard Power Supply;88%Efficient Power Supply,ENERGY STAR 4.0 compliant,Active PF"

Η Dell -και παντως οχι μονο η Dell- αναφερει ετουτα για να: 'διαφυλαξει' κ@λο & πωλησεις της.
Δεν χρειαζεται να αλλαξει τροφοδοτικο, τελος! Και οι Quad ξεκινανε απο 6 ευρω. ΗΜΑΡΤΟΝ!!
Του κανουν ΟΛΕΣ οι 1030 GT, οπως και ολες οι GTX 750 Ti: που δεν εχουν εξτρα τροφοδοσια 😎

Θα πω για δευτερη φορα, μην το ζαλιζουμε: ηδη οι πληροφοριες που εχω δωσει αρκουν.
[αλλωστε δεν θελω να συνεχισω περισσοτερο ιδιοτυπο "γαιτανακι" -> να (σε) διορθωνω].
😇

Η μητρικη ειναι το θεμα εαν δεχεται τον επεξεργαστη: η μητρικη μπορει, η δεν μπορει!
Οχι το τροφοδοτικο τους! "Συγνωμη", μα τωρα πιο απλα, δεν μπορω να το γραψω αυτο...

Ας παρει λοιπον καταρχην μια 1030 που ειναι το πλεον ευκολο απο Ελλαδα:
https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=9540
Συνδεσιμότητα HDMI, VGA (D-Sub)
https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=9338
Συνδεσιμότητα DVI-D, HDMI
Να τη χαρει οσο μπορει, και για τον επεξεργαστη μετα εδω ειμαστε! 😃

Προς θεου μη παρει με φοβο στην περιγραφη της:
Ελάχιστη Ισχύς Τροφοδοτικού 300 W
Δεν θελει αλλο τροφοδοτικο, οχι! 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/3/2020 στις 6:04 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Ποσα τετοια μηχανηματα εχεις δει? 20, 10, 5 εστω? Αν ναι, θα ηξερες καλα οτι το τροφοδοτικο
ειναι οχι απλα αρκετο, υπεραρκετο, για τετραπυρηνο! (αρα οσα γραφεις, ειναι 100%...ακυρα!) 😄
"255W Standard Power Supply;88%Efficient Power Supply,ENERGY STAR 4.0 compliant,Active PF"

Αυτά που έγραψα είναι απο το forum της Dell απο άτομο εκεί με αρκετή πείρα και κανένας mod (= υπάλληλος της Dell) δεν τον διόρθωσε οπότε τον πιστεύω περισσότερο απο εσένα χωρίς παρεξήγηση. 

Τα τροφοδοτικά που βάζουν σε τέτοια συστήματα δεν ειναι εμπορικά ειναι OEM φτιαγμένα με προπαραγγελία χιλιάδων κομματιών για να έχουν ίσα ίσα τα spec που χρειάζεται για το συγκεκριμένο κουτί και άρα να κερδίσουν σε τιμή.

Τεσπα απλά για την συζήτηση κάθησα και ξόδεψα χρόνο για να δω τι ακριβώς φοράει και ειναι Flextronics Model F255E-01 και F305P-00 (και έχει άλλα 3 revisions ανάλογα την φουρνιά ) το καλύτερο εξ αυτών είναι το REV A01 (που παίζει να μην το έχει άλλα έστω ότι έχει το καλύτερο) 

71VaFMOwEoL._SL1500_.jpg

με peak τα 305 watt κανένα 80plus ή παρόμοιο efficiency στανταρ.

τι λέει για την τροφοδοσία του επεξεργαστή; (+12 voltA) ότι συνολικά υποστηρίζει 240 watt . Δεν έχω βρει το σχεδιάγραμμα αλλά και βαριέμαι να ψάξω παραπάνω για να δω πόσα watt πάνε μόνο στον επεξεργαστή κάτι μου λέει ότι θα έχει ένα 4pin connector όμως αντί για 8pin και άρα μιλάμε για συνολικό φορτίο 75 watts ανάλογα τις προδιαγραφές του κατασκευαστή 

Όπως και να έχει απο αυτά τα 240 watt πάνε για σκληρό δίσκο, μητρική(και κατά συνέπεια ότι βάζεις πάνω στην μητρική όπως μια κάρτα γραφικών ας πούμε)+ επεξεργαστή 

Ένας Q6700 έχει TDP 105 watts https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/30790/intel-core-2-quad-processor-q6700-8m-cache-2-66-ghz-1066-mhz-fsb.html

και όλα αυτά στην καλύτερη των περιπτώσεων. 

Γιατί παίζει άνετα να έχει F255E (όταν πατάω για ανταλλακτικό για τον optiplex 760 MT αυτό βγαίνει στα περισσότερα αποτελέσματα άρα μιλάμε για το πιο συχνό) 

που είναι ακόμη χειρότερο. 

71gXAHevwoL._SL1500_.jpg

Αν και αυτό έχει 80plus silver πιστοποίηση :D

Το να συγκρίνεις το hardware της αγοράς με αυτά των ΟΕΜ είναι μεγάλο λάθος γιατί προσπαθούν να βγάλουν και απο την μύγα ξίγκι ... (καταρχήν και τροφοδοτικό να θέλει να αλλάξει δεν είναι εύκολο να βρεί κάποιο που να χωράει στο κουτί γιατί δεν έχει στάνταρ μέγεθός όπως αυτά της αγοράς) και όλα έχουν περίεργες πατέντες για να μειώσουν το κόστος πχ δες την μητρική (που καλά μου είπε το ένστικτό μου όντως ειναι 4 pin αντί για 8pin ) 

71ARdwKRPxL._SL1280_.jpg

Δες τρισάθλιο VRM... :P 

Στις 7/3/2020 στις 6:04 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Θα πω για δευτερη φορα, μην το ζαλιζουμε: ηδη οι πληροφοριες που εχω δωσει αρκουν.
[αλλωστε δεν θελω να συνεχισω περισσοτερο ιδιοτυπο "γαιτανακι" -> να (σε) διορθωνω].
😇

Δεν έχω ανάγκη να συγκριθώ με κανέναν εδώ μέσα ούτε διάθεση για αντιπαλότητα.. τώρα το γιατί έχεις εσύ δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πετάς την γνώμη σου ενώ εγώ μιλάω με στοιχεία και στην τελική λες αυτό που είπα πρώτος εξ αρχής ότι πρέπει να πάρει μια κάρτα γραφικών πρώτα.

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.

Μιλας με τα στοιχεια τελικα ποσων τετοιων μηχανηματων, που εχεις ανοιξει-δει-δοκιμασει-αναβαθμισει-?
Tο απλωνω οσο θες: για να προσθεσεις αρκετα, φθανουν διψηφιο νουμερο? Ειχα ξεπερασει το...τριψηφιο,
καλως η κακως (το 'κακως' πηγαινει οτι δεν εχω μηχανη να γυρισω το χρονο -και τον θεωρω ψιλοχαμενο).
Τωρα. οποτε θα κληθω να δω κατι -ok συμβαινει-, ειναι pro bono [γιατι αλλιως αυτο δεν πολυεχει νοημα] 😛

Καρτα γραφικων ειπα στο τελος, και οχι επεξεργαστη, γιατι δεν μας εχει γραψει περισσοτερα για μητρικη.
Αλλα με καρτες γραφικων που αναφερθηκαν, οτι τροφοδοτικο απο αυτα και να εχει, ο περιορισμος μπορει
να προκυψει απο τη μητρικη, και ΠΟΤΕ (αν δεν ειναι αρκετα μεγαλο ΠΟΤΕ χεχε!) απο το τροφοδοτικο 🙂

Ουτε χρειαζεται, να αλλαξει τροφοδοτικο! Ανεφερες, για παραδειγμα Q6700? Πολυ ωραια -> 100 φορες να
το δοκιμασουμε, 100 φορες τα τροφοδοτικα τους θα τον σηκωσουν, διχως αμφιβολια ομως καμια. Μπορει
να την ακουσει το τροφοδοτικο πραγματι: αν του εδινες με καποιο mod 1.6v και τον βαραγες +4GHz. Αλλα
κατι τετοιο παλαβο -που θα του δωσει τη μητρικη στο χερι!- πως, ποιος, και γιατι θα το παλευε στα Dell? 😋

Τροφοδοτικα, σε συναρτηση με επεξεργαστες, δεν ειναι ο αδυναμος κρικος. Κατανοητη (μεχρι ενα σημειο),
καποια 'περισκεψη': σε συνδυασμο με κατι που, οταν ειναι καινουργιο, μπορει να ειναι <αγνωστο> -> πχ ετσι
οταν ειχαν πρωτοβγει οι low profile GTX750Ti, πολλοι θεωρουσαν δεδομενο, και εγραφαν για αναβαθμισεις
τροφοδοτικου @ μικροτερα, μεχρι που καποιοι "τολμηροι"(!) τις εβαλαν επανω και...δουλεψαν μια χαρα! 😄

Επομενως, Stay Cool Dell User! [παραλλαγη του "Stay Cool Amiga User" κι εκεινο του "Amiga Power Stay Cool"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...