Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε:
1500 πάνω κάτω. Θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο αλλά θα προτιμούσα όχι.

Χρήση υπολογιστή:
Κυρίως ως υπολογιστής δουλειάς στο σπίτι για γραφίστα που δουλέυει σε διαφημιστική και κάνει τα πάντα σχεδόν σε γραφικά και σε μικρή κλίμακα βιντεο μέχρι τώρα.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:
Ε τα κλασικά της σουίτας της adobe και μερικά έξτρα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.
Δεν υπάρχει οθόνη και λογικά θα χρειαστεί μια 4k με σχετικά καλό color gamut. Αλλά ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι?
Όχι, αυτά δεν χρειάζονται.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
ΑΘήνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?
Δεν υπάρχει θέμα με διαφορετικά μαγαζιά.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?
Θα στηθεί στο σπίτι.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο:
Εδώ θέλω feedback από όσους έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο. Το αναλύω παρακάτω.

### Έξτρα ίνφο και διευκρινήσεις ###

Το pc προορίζεται για συγγενικό άτομο που έχει συνηθίσει να δουλεύει σε mac στο σπίτι. Στην εργασία του τον τελευταίο χρόνο δουλεύει σε pc με windows, οπότε υπάρχει μια σχετική εξοικίωση μεν αλλά κυριαρχεί ο φόβος του "windows; θα μου κολλάνε και θα μου βγάζουν μπλε οθόνες ενώ το mac μου δεν έχει πάθει τίποτα από το 2011-2012 που το έχω". Προσπαθώ να πείσω οτι χίλιες φορές να δώσει ~1500 να πάρει ένα pc που θα μπορεί να το αναβαθμίσει σε 5 χρόνια παρά να δώσει >2000 για να πάρει ένα mac το οποίο δεν θα μπορεί να αναβαθμίσει εύκολα (πέρα από ram ξέρω γω). Χώρια που με αυτά τα λεφτά παίρνεις πολύ ανώτερο pc μιας και δεν πληρώνεις όνομα/design/κορδελάκια.

Το μεγάλο μου δίλημμα είναι το εξής. Intel ή AMD; i7/i9 ή Ryzen; Αν ήταν για δικό μου σύστημα θα πήγαινα σε AMD χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά σκέφτομαι σοβαρά και το ενδεχόμενο του Hackintosh (το οποίο θα πρέπει να το στήσω και να το συντηρώ εγω προφανώς). Και επειδή δεν έχω ασχοληθεί έως τώρα, με τα λίγα που διάβασα κατάλαβα (ίσως λανθασμένα) οτι παίζει πολύ καλύτερο support σε Intel. Αν και πέτυχα και 1-2 sites που έλεγε οτι δουλεύει και σε AMD. Αν έχει κάποιος εμπειρία πάνω στο θέμα με φρέσκο hardware ας βοηθήσει λίγο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Παρακαλώ να μείνουμε ον τόπικ και να μην το γυρίσουμε σε vs, το κριτήριο είναι ο χρήστης να δουλεύει απρόσκοπτα στο σπίτι.

Δημοσ.

Τα 1500 είναι μαζί με την οθόνη? Δεν γνωρίζω πολλά από hackintosh αλλά έχει πάρει το μάτι μου ότι γίνεται και σε amd! Σίγουρα θα παίζει πιο εύκολα σε intel αλλά αν είσαι παράλληλα με windows εγώ θα πήγαινα σε κάτι του στιλ 3700x, b450, 32gb ram, nvme 1tb!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...