Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενεργοποίησα το live streaming και περιμένω 24 ώρες όπως λέει για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση χρήσης της κάμερας του λαπτοπ, τι χρειάζομαι για πολύ καλό αποτέλεσμα (720p η 1080p);

Εννοείται καλό Upload (5mbps)

Εξωτερική κάμερα (εδώ σας θέλω, ποια κάμερα;) θέλω καλή όχι web camera των 50€

Καλό μικρόφωνο.

Πόσο ισχυρό υπολογιστή; ένας i3 2ης γενιάς είναι ok?

Οι κάμερες αυτές με τι συνδέονται; HDMI? άρα χρειάζομαι υπολογιστή με hdmi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, JoooJ είπε

Πόσο ισχυρό υπολογιστή; ένας i3 2ης γενιάς είναι ok?

δεν νομιζω πως ενας διπύρηνος CPU 8ετιας ( και απο οτι καταλαβαινω i3 απο λαπτοπ που ειναι κλασεις κατωτερος απο την desktop εκδοση του) θα ειναι επαρκης για Streaming......

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

δεν νομιζω πως ενας διπύρηνος CPU 8ετιας ( και απο οτι καταλαβαινω i3 απο λαπτοπ που ειναι κλασεις κατωτερος απο την desktop εκδοση του) θα ειναι επαρκης για Streaming......

Ειναι σα να λες οτι ο συγκεκριμενος cpu δε μπορει να παιξει απο utube 720p ή 1080p............... αυτο γραφεις αυτη τη στιγμη. Για ξανασκεψου το μια. 

Επεξ/σία από physvlog
  • Like 1
Δημοσ.

Θα πρεπει να μας πεις τι θα κανεις stream, με τι bitrate, ποσα fps, με πιο προγραμμα, εαν θα κανεις με h264/nvnenc/κατι αλλο.

3 λεπτά πριν, physvlog είπε

Ειναι σα να λες οτι ο συγκεκριμενος cpu δε μπορει να παιξει απο utube 720p ή 1080p............... αυτο γραφεις αυτη τη στιγμη. Για ξανασκεψου το μια. 

το decoding δεν εχει καμια σχεση με το encoding, το δευτερο ειναι απειρως πιο απαιτητιτκο.
εγω κανω στρεαμ παιχνιδια σε 720p/60fps/7000bitrate με h264/slow και χρειαζεται ενας 2700@4ghz που δουλευει στο 60-70%, το στρεαμ ομως μπορει να το δεις ανετα και ενας με εναν atom.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε διαφωνω οτι ειναι + το encoding, αλλα πρεπει πρωτα να απαντησει σε αυτα που τον ρωτησες πριν του πουμε οτι ο cpu του δε θα μπορει να το κανει που κατα πασα πιθανοτητα θα το κανει. Το πολυ πολυ να ριξει λιγο τα standard του. Εγω εχω δει αξιοπρεπεστατο streaming με χειροτερο cpu.

Επεξ/σία από physvlog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, physvlog είπε

καμια σχεση το ενα με το αλλο φιλε 
μιλαμε για i3 διπυρηνο 8ετιας mobile εκδοσης

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Δημοσ.

ενεργοποιήθηκε το youtube streaming και έκανα κάποιες δοκιμές. Πρώτη φορά ασχολούμαι και αυτή τη φορά δεν έχω και τον κατάλληλο εξοπλισμό και ούτε την απαραίτητη σύνδεση.

Απλά ρίχνω μια ματιά πως δουλεύει άλλα έχω απογοητευτεί επειδή τίποτα δε πάει καλά. χάλια ποιότητα και τρομερή καθυστέρηση. αλλά όπως είπα ο εξοπλισμός αυτή τη στιγμή δε βοηθάει.

Για encoding software κατέβασα το OBS.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μπορώ να streamάρω σε καλή ποιότητα. πχ 720p (x264)

Δε μπορώ να αναφέρω bitrate και τα σχετικά. Απλά με ενδιαφέρει να έχει καλή ποιότητα. Εγώ νομίζω με 2500kbps είμαι οκ. άλλοι μιλάνε για 6000+ το οποίο το θεωρώ υπερβολικό.

Αλλά σε κάθε περίπτωση περιμένω να μου πούνε αυτοί που ξέρουν. Το streaming θα αφορά απλά ομιλία. Κάποιο σεμινάριο βασικά όπου θα μιλάει ένα άτομο.

Οπότε ζητάω προτάσεις για μια καλή κάμερα,  Τι υπολογιστή χρειαζόμαστε, λογικά κάποιο εξωτερικό Mic και ό,τι άλλο χρειαστεί....

Βασικά αναρωτιέμαι αν μια κάμερα αυτού του τύπου (τυχαία την έβαλα) είναι αρκετή ή πρέπει να πάμε σε κάτι πιο επαγγελματικό (~500€) από τη στιγμή που θα χρειαστούμε και κάποιο τρίποδο και δεδομένο ότι θέλουμε μια λίγο επαγγελματική παρουσίαση. λογικά αυτές οι web δε μπαίνουν σε τρίποδο.

κάτι τέτοιο;

βασικά ακούω προτάσεις υλικού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, JoooJ είπε

ενεργοποιήθηκε το youtube streaming και έκανα κάποιες δοκιμές. Πρώτη φορά ασχολούμαι και αυτή τη φορά δεν έχω και τον κατάλληλο εξοπλισμό και ούτε την απαραίτητη σύνδεση.

Απλά ρίχνω μια ματιά πως δουλεύει άλλα έχω απογοητευτεί επειδή τίποτα δε πάει καλά. χάλια ποιότητα και τρομερή καθυστέρηση. αλλά όπως είπα ο εξοπλισμός αυτή τη στιγμή δε βοηθάει.

Για encoding software κατέβασα το OBS.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μπορώ να streamάρω σε καλή ποιότητα. πχ 720p (x264)

Δε μπορώ να αναφέρω bitrate και τα σχετικά. Απλά με ενδιαφέρει να έχει καλή ποιότητα. Εγώ νομίζω με 2500kbps είμαι οκ. άλλοι μιλάνε για 6000+ το οποίο το θεωρώ υπερβολικό.

Αλλά σε κάθε περίπτωση περιμένω να μου πούνε αυτοί που ξέρουν. Το streaming θα αφορά απλά ομιλία. Κάποιο σεμινάριο βασικά όπου θα μιλάει ένα άτομο.

Οπότε ζητάω προτάσεις για μια καλή κάμερα,  Τι υπολογιστή χρειαζόμαστε, λογικά κάποιο εξωτερικό Mic και ό,τι άλλο χρειαστεί....

Βασικά αναρωτιέμαι αν μια κάμερα αυτού του τύπου (τυχαία την έβαλα) είναι αρκετή ή πρέπει να πάμε σε κάτι πιο επαγγελματικό (~500€) από τη στιγμή που θα χρειαστούμε και κάποιο τρίποδο και δεδομένο ότι θέλουμε μια λίγο επαγγελματική παρουσίαση. λογικά αυτές οι web δε μπαίνουν σε τρίποδο.

κάτι τέτοιο;

βασικά ακούω προτάσεις υλικού

Καλωσήρθες στο κλαμπ. :)
Κάνω την ίδια δουλειά με μέσα, streamάρω ομιλίες από πάνελ μόνο που εγώ έχω περισσότερα άτομα ομιλητές και συνήθως προτζέκτορα.

Καλή η κίνηση με το OBS καταρχήν και μπορείς να κάνεις παπάδες με αυτό, έχει ένα σωρό βιντεάκια στο youtube να μάθεις, ψάξε το κανάλι του Nick Nimmin.
Θέλει να παίξεις αρκετά με τις ρυθμίσεις του προκειμένου να έχεις καλό αποτέλεσμα ΚΑΙ σωστό streaming χωρίς frame drops.
Το λάπτοπ σου είναι παλιό και ο επεξεργαστής δεν σηκώνει πολλά, που σημαίνει ότι το OBS θα στριμάρει μόνο με software X264 κωδικοποίηση.

Τώρα για τη δουλειά που θες παίζει ρόλο ο φωτισμός του χώρου και η συσκευή λήψης του ήχου για να έχεις καλό αποτέλεσμα.
Το live streaming είναι περισσότερο θέμα ήχου.
Και μαύρο χάλι να είναι  η εικόνα, αν ο ήχος είναι σωστός θα έχει επιτυχία, δηλαδή views.

Για να σου πούν για κάμερα μην περιμένεις πολλά, έκανα την ίδια ερώτηση με σένα πριν από κάνα 9μηνο και δεν πήρα απαντήσεις οπότε αναγκαστικά κατέφυγα σε trial and error δοκιμές αλλά χωρίς να έχω ιδιαίτερο μπάτζετ .
Αυτήν τη στιγμή παίζω με Logitech C922 Pro stream.
Είναι webcam σχετικά ακριβή, η εικόνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή επειδή πρέπει να «τραβάω»  κόσμο που κάθεται σε μεγάλη σχετικά απόσταση αλλά τουλάχιστον μπορώ να κάνω τη δουλειά μου, 720p/60fps το υποστηρίζει.
Για τον ήχο είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ το μικρόφωνο της κάμερας που είναι αρκετά καλό αλλά ο χώρος που τραβάω έχει και μικροφωνική εγκατάσταση οπότε ο ήχος είναι δυνατός και τον πιάνει εύκολα αν και πολλές φορές ακούγονται κα ιοι ήχοι από το κοινό.
Θα πάρω ένα ή δύο μικρόφωνα κάποια στιγμή και πιθανότατα το Blue Snowball.

Για κανονική κάμερα, από όσο έχω δεί, υπάρχουν προτάσεις στο νετ αλλά το κόστος θα ξεφύγει πολύ διότι χρειάζεσαι επιπλέον εξοπλισμό καθώς μιλάμε για live streaming και όχι καταγραφή και ανέβασμα μετά που είναι ποιό απλό.

Για το live streaming πρέπει
- η κάμερα να έχει καθαρό HDMI output, δηλαδή να βγάζει εικόνα σε hdmi χωρίς όμως να δείχνει τις ρυθμίσεις που βλέπεις στην ενσωματωμένη οθόνη της.
- να έχεις ψευτομπαταρία, δηλαδή μπαταρία που βγάζει σε καλώδιο ρεύματος για συνεχή παροχή, ειδικά αν πρέπει να τραβάς για πολλές ώρες

- να έχεις συσκευή HDMI capture που θα πέρνει την HDMI εικόνα και θα την μετατρέπει σε USB data προκειμένου να τροφοδοτήσεις το πισί. (συνήθως χρειάζονται usb3 port όμως)

Για τον φωτισμό είναι θέμα της αίθουσας, αν δηλαδή έχει δυνατότητα να παίξεις με τα φώτα για να βρείς τον κατάλληλο συνδυασμό αφού πρώτα τοποθετήσεις την κάμερα.

Αν έχεις μόνο ένα άτομο ομιλητή κάθε φορά θα σου έλεγα να πάρεις την Logi που είναι plug and play και ίσως ένα καλό usb mic για να πιάνει καλά τον ήχο.
Θέλει πάρα πολύ δουλειά και παίξιμο με τις ρυθμίσεις σε obs,φώτα,ήχο για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.

Καλή αρχή και καλό κουράγιο. :)

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ξεκινησουμε απο το "μια λίγο επαγγελματική παρουσίαση, αλλαζουν τα παντα 😛

1. Ξεκινας απο μια dslr/Camcorder με hdmi out, μια Panasonic G7 ειναι πιστευω αρκετη για αρχη, αργοτερα κοιτας για φακους και ιστοριες εαν σε ενδιαφερει.

2. Χρειαζεσαι ενα εξωτερικο μικροφωνο, εφω υπαρχουν πολλα και διαφορα αναλογα τα χρηματα, αλλα ενα blue yeti υπεραρκετο πιστευω για αρχη.

3. Χρειαζεσαι μια capture card στην οποια θα συνδεθει η καμερα, υπαρχουν πολλες επιλογες, εσωτερικες και εξωτερικες, αναλογα το βαλαντιο διαλεγεις.

4. Χρειαζεσαι σωστο φωτισμο, με soft boxes και τα λοιπα.

Θες να στησεις μηχανημα που θα κανει μονο streaming ή μηχανημα που θα το χρησιμοποεις και για κατι αλλο ταυτοχρονα με το streaming? Θες βελτιστη ποιοτητα για καθε δεδομενο bitrate ή συμβιβαζεσαι ;

Ιδανικα σε οποιοδηποτε streaming προγραμμα, τη μεγιστη ποιοτητα τη παιρνεις με software encoding (H264) / slow profile. Για 720p/60 χρειαζεσαι ενα μηχανημα με τουλαχιστον εναν ryzen 2600, ολα τα υπολοιπα ειναι αναλογα τα χρηματα σου.

Παμε παρακατω τωρα, τα 2500bitrate ισως ειναι αρκετα για 720p/30fps αλλα οχι για 720p/60. Για το δευτερο θες τουλαχιστο 3500kbps για καλη ποιοτητα. Ιδανικα για σοβαρα σωστη ποιοτητα για 720p/60 θες 4500 και ανω bitrate.

Ολα εξαρτωνται απο τα ποσα χρηματα θες να δωσεις.

Επεξ/σία από panoc
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 11/3/2020 στις 8:03 ΠΜ, panoc είπε

2. Χρειαζεσαι ενα εξωτερικο μικροφωνο, εφω υπαρχουν πολλα και διαφορα αναλογα τα χρηματα, αλλα ενα blue yeti υπεραρκετο πιστευω για αρχη.

3. Χρειαζεσαι μια capture card στην οποια θα συνδεθει η καμερα, υπαρχουν πολλες επιλογες, εσωτερικες και εξωτερικες, αναλογα το βαλαντιο διαλεγεις.

4. Χρειαζεσαι σωστο φωτισμο, με soft boxes και τα λοιπα.

Θες να στησεις μηχανημα που θα κανει μονο streaming ή μηχανημα που θα το χρησιμοποεις και για κατι αλλο ταυτοχρονα με το streaming? Θες βελτιστη ποιοτητα για καθε δεδομενο bitrate ή συμβιβαζεσαι ;

Ιδανικα σε οποιοδηποτε streaming προγραμμα, τη μεγιστη ποιοτητα τη παιρνεις με software encoding (H264) / slow profile. Για 720p/60 χρειαζεσαι ενα μηχανημα με τουλαχιστον εναν ryzen 2600, ολα τα υπολοιπα ειναι αναλογα τα χρηματα σου.

Παμε παρακατω τωρα, τα 2500bitrate ισως ειναι αρκετα για 720p/30fps αλλα οχι για 720p/60. Για το δευτερο θες τουλαχιστο 3500kbps για καλη ποιοτητα. Ιδανικα για σοβαρα σωστη ποιοτητα για 720p/60 θες 4500 και ανω bitrate.

Ολα εξαρτωνται απο τα ποσα χρηματα θες να δωσεις.

Έχεις να προτείνεις ενδεικτικά κάποια μοντέλλα για το 2,3,4 ;;;
Για streaming εκδηλώσεων με έναν ή παραπάνω ομιλητές σε πάνελ είναι το concept.

Ευχαριστώ. :)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ας μην ανοίξω νέο θέμα. Εχω παρόμοιο ζήτημα κι εγώ. Έχω macbookpro, έχει είσοδο hdmi και τις στάνταρ συνδέσεις. Κάμερα έχω την ax 53. Κατέβασα  το OBS και βλέπει μόνο την ενσωματωμένη κάμερα του υπολογιστή. Την βιντεοκάμερα δεν την βλέπει. Ούτε την canon 6d με usb. Πρέπει να πάρω εξωτερική κονσόλα διαχείρισης σημάτων;

Και κάτι άλλο. Εαν κάνω live στο ΥΤ με ένα samsung S10, πόσα mb ''τρώει'' περίπου ανα ώρα σε δεδομένα κινητής;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

1. εισαι σιγουρος οτι το μηχανημα εχει hdmi-in ? εαν εχει εισαι σιγουρος οτι μπορει να δουλεψει σαν capture Και οχι σαν απλο display?

2. εαν οι καμερες εχουν hdmi live preview τοτε αυτο που χρειαζεσαι και εφοσον δεν μπορεις να το κανεις με το built in hdmi τοu λαπτοπ ειναι μια capture card που να υποστηριζεται απο το λειτουργικο σου.

Τα δεδομενα ειναι αναλογα του bitrate και το preset που θα επιλεξεις σε video+audio, πχ εαν επιλεξεις cbr 5000kbps για video και 128kbps για audio θα εχει 5128kbps ρυθμο μεταδοσης περιπου 0.66ΜΒ/s περιπου 2.4GB την ωρα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπερα για να μην ανοιγω νεο θεμα , θα ηθελα τα φωτα σας. θελω να κανω live streaming μεσω youtube  απο μια  καμερα η οποια θα ειναι με βαση στο ταβανι και  ξεχωριστο    μικροφωνο οπου θα ειναι 5-6 μετρα μακρια εκει που θα ειναι ο ομιλητης. η ποιοτητα 720p ειναι αρκετη.

Η ερωτηση μου ειναι τι χρειαζεται  απο εξοπλισμό ? περα απο τα προφανή μια καμερα , υπολογιστης και μικροφωνο ?   

με προβληματιζει η καμερα που θα ειναι μονημα εγκατεστημενη στο ταβανι πως θα μπορει με ευκολια να ανοιγει και να κλεινει αλλα και να στελνει την εικονα?  μηπως ειναι καλυτερα να κοιταξω σε web camera ? η μπορει να γινει και με DSLR?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 5/4/2020 στις 8:49 ΜΜ, panoc είπε

1. εισαι σιγουρος οτι το μηχανημα εχει hdmi-in ? εαν εχει εισαι σιγουρος οτι μπορει να δουλεψει σαν capture Και οχι σαν απλο display?

2. εαν οι καμερες εχουν hdmi live preview τοτε αυτο που χρειαζεσαι και εφοσον δεν μπορεις να το κανεις με το built in hdmi τοu λαπτοπ ειναι μια capture card που να υποστηριζεται απο το λειτουργικο σου.

Τα δεδομενα ειναι αναλογα του bitrate και το preset που θα επιλεξεις σε video+audio, πχ εαν επιλεξεις cbr 5000kbps για video και 128kbps για audio θα εχει 5128kbps ρυθμο μεταδοσης περιπου 0.66ΜΒ/s περιπου 2.4GB την ωρα.

Καλημέρα. Πως μπορούμε να έχουμε περιβάλλον εργασίας στην οθόνη; Δηλαδή εκτός της εικόνας της κάμερας να μπορούμε να δείχνουμε γραφικά. ΠΧ χρονόμετρο σε αθλητικό αγώνα, ή έναν σπόνσορα, ή το σήμα της εκπομπής μας (logo) και εαν την ώρα της μετάδοσης μπορούμε να αλλάξουμε εικόνες. Οχι να είναι μόνιμες εξ αρχής. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...