Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα που ζητας λεγονται overlay.
Οverlay μπορει να ειναι οτιδηποτε πχ στατικη εικονα, βιντεο, κλπ.

Τη διαχειρηση τους τη κανεις απο το προγραμμα που κανεις broadcast.

@Homecinemakias

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, panoc είπε

Αυτα που ζητας λεγονται overlay.
Οverlay μπορει να ειναι οτιδηποτε πχ στατικη εικονα, βιντεο, κλπ.

Τη διαχειρηση τους τη κανεις απο το προγραμμα που κανεις broadcast.

@Homecinemakias

Δηλαδή με το OBS που είναι δωρεάν;  Ή θέλω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Οποιοδηποτε προγραμα broadcasting, OBS Studio, Streamlabs OBS, xslpit κλπ οποιο σου κανει. Αν και το SLOBS ισως ειναι λιγο πιο ευχρηστο για αρχαριους.

Δημοσ.

Κάτι ακόμα που θέλω να σε ρωτήσω διότι είναι πολύτιμο για μένα ως αρχάριου. Αυτά τα προ-ετοιμάζουμε ως μακέτες με "τρύπα" και εκεί περνάμε την βιντεοεικόνα; Ή πρέπει να δουλέψουμε με πρόγραμμα επεξεργασίας ταυτόχρονα; Ή απλά πετάμε μέσα στην εικόνα στοιχεία όπως αυτ΄που προανέφερα πιο πάνω; Δουλεύω με Mac, να πω στα υπ'όψην.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Homecinemakias είπε

Κάτι ακόμα που θέλω να σε ρωτήσω διότι είναι πολύτιμο για μένα ως αρχάριου. Αυτά τα προ-ετοιμάζουμε ως μακέτες με "τρύπα" και εκεί περνάμε την βιντεοεικόνα; Ή πρέπει να δουλέψουμε με πρόγραμμα επεξεργασίας ταυτόχρονα; Ή απλά πετάμε μέσα στην εικόνα στοιχεία όπως αυτ΄που προανέφερα πιο πάνω; Δουλεύω με Mac, να πω στα υπ'όψην.

Οπως ειναι αυτα ειναι overlay, overlay μπορεις να κανεις τα παντα.
Εαν κατεβασεις το προγραμμα και δεις μερικα youtube guides θα καταλαβεις πως δουλευει (αν και δε χρειαζεται ειναι πανευκολο) γιατι ειναι πολυπλοκο να γραφτουν σε ενα φορουμ.

Νομιζω σε mac δε παιζει το slobs, μονο το obs studio.

Δημοσ.

Ωραία. Μένει να βρώ ένα καλό "κουτάκι" με 2 hdmi εισόδους, μια έξοδο οπωσδήποτε, 2 εισόδους ήχου τύπου καρφάκι ή έστω και μια,  αξιοπιστία στην usb έξοδο. Αυτά είναι τα απαραίτητά μου. Α και να βρώ ένα αξιόπιστο 20 μέτρων hdmi καλώδιο!

Δημοσ.

Αν εχεις πηγες που εχουν εξοδο hdmi αυτο που χρειαζεσαι ειναι capture card και οχι μια αλλα 2 και εαν εχεις laptop θα πρεπει να ειναι και usb capture cards (αν και υπαρχουν με 2 inputs αλλα ειναι πανακριβες), μια για καθε πηγη, για εισοδους ηχου μπορεις να χρησιμοποιησεις καρτες ηχου που να εχουν line-in η/και mic-in αναλογα τι χρειαζεσαι. Αν και η εμπειρια μου λεει οτι ετσι οπως τα καταλαβαινω μαλλον θα χρειαστεις μικτη.

Υποψη οτι θα χρειαστει σεβαστο pc για ολα αυτα που φανταζομαι οτι φανταζεσαι 😛

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panoc είπε

Αν εχεις πηγες που εχουν εξοδο hdmi αυτο που χρειαζεσαι ειναι capture card και οχι μια αλλα 2 και εαν εχεις laptop θα πρεπει να ειναι και usb capture cards (αν και υπαρχουν με 2 inputs αλλα ειναι πανακριβες), μια για καθε πηγη, για εισοδους ηχου μπορεις να χρησιμοποιησεις καρτες ηχου που να εχουν line-in η/και mic-in αναλογα τι χρειαζεσαι. Αν και η εμπειρια μου λεει οτι ετσι οπως τα καταλαβαινω μαλλον θα χρειαστεις μικτη.

Υποψη οτι θα χρειαστει σεβαστο pc για ολα αυτα που φανταζομαι οτι φανταζεσαι 😛

Το mac μου, έχει καλά χαρακτηριστικά. Όμως πρίν καιρό, μου είχαν δείξει κάποια κουτάκια που είχαν εισόδους κλπ. Και ξεμπέρδευα. Όμως δεν βρίσκω τα link's πλέον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Homecinemakias είπε

Όμως πρίν καιρό, μου είχαν δείξει κάποια κουτάκια που είχαν εισόδους κλπ. Και ξεμπέρδευα. Όμως δεν βρίσκω τα link's πλέον.

Δε μπορω να σκεφτω τι εννοεις "κουτια" αλλα εαν βρεις αυτο που εννοεις στειλε ενα λινκ....
Συνεχιζω να πιστευω οτι χρειαζεσαι capture card και στα mac οι επιλογες ειναι μαλλονσ τα δακτυλα του ενος χεριου αφου κοψεις 2-3 και αρκετες απο αυτες δουλευεουν σωστα μονο με το προγραμμα της εταιριας τους και οχι με Obs και τα λοιπα...

9 ώρες πριν, Homecinemakias είπε

Το mac μου, έχει καλά χαρακτηριστικά.

Εαν δεν εχει αλλαξει κατι δραματικα, τουλαχιστον το obs μπορει να χρησιμοποιησει μονο το quicksync για haedware encoding στο mac και εφοσον το mac χρησιμοποιησει την intel gpu, εαν εχει amd ή nvidia ενσωματωμενη ή με addon καρτα δε μπορει να τη χρησιμοποιησει γιατι δεν υπαρχει το αναλογο API στα mac.
Εαν εισαι στη δευτερη περιπτωση τοτε μπορει να κανεις μονο software Η264 encoding που χρησιμοποιει τη cpu. Το οποιο ειναι φυσικα πολυ καλυτερο απο τις αντιστοιχες hw υλοποιησεις των intel/nvidia/amd για το ιδιο bitrate στα προφιλ fast και ανω ειναι ομως τερατωδες σε απαιτησεις απο cpu.

Αναλογα την ποιοτητα του video που θες να εχεις για podcast streaming σε 1080p με 6000bitrate σε μεdium profile φτανει χρειαζεσαι κατι αναλογο σε δυναμη ενος ryzen 2700 ή intel 9700K
Για 720p στα 6000 medium ενας 6core ειναι αρκετος.

Επεξ/σία από panoc
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kalispera magkes m 8a i8ela na sas rwtiso kai egw me tin seira m

8elw na streamaro games kai to skeftomai ligo epaggelmatika apla den 3ero kata poso boi8aei to sustima pou exw an mporeite na boi8isete peite m gnwmes

Pc specs

Asus p6t pro ws

Xeon 5675 sta 4.5 

G.skill ram sta 1333

Gpu rtx 2080

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 11/3/2020 στις 7:55 ΠΜ, dpolal είπε

Καλωσήρθες στο κλαμπ. :)
Κάνω την ίδια δουλειά με μέσα, streamάρω ομιλίες από πάνελ μόνο που εγώ έχω περισσότερα άτομα ομιλητές και συνήθως προτζέκτορα.

Καλή η κίνηση με το OBS καταρχήν και μπορείς να κάνεις παπάδες με αυτό, έχει ένα σωρό βιντεάκια στο youtube να μάθεις, ψάξε το κανάλι του Nick Nimmin.
Θέλει να παίξεις αρκετά με τις ρυθμίσεις του προκειμένου να έχεις καλό αποτέλεσμα ΚΑΙ σωστό streaming χωρίς frame drops.
Το λάπτοπ σου είναι παλιό και ο επεξεργαστής δεν σηκώνει πολλά, που σημαίνει ότι το OBS θα στριμάρει μόνο με software X264 κωδικοποίηση.

Τώρα για τη δουλειά που θες παίζει ρόλο ο φωτισμός του χώρου και η συσκευή λήψης του ήχου για να έχεις καλό αποτέλεσμα.
Το live streaming είναι περισσότερο θέμα ήχου.
Και μαύρο χάλι να είναι  η εικόνα, αν ο ήχος είναι σωστός θα έχει επιτυχία, δηλαδή views.

Για να σου πούν για κάμερα μην περιμένεις πολλά, έκανα την ίδια ερώτηση με σένα πριν από κάνα 9μηνο και δεν πήρα απαντήσεις οπότε αναγκαστικά κατέφυγα σε trial and error δοκιμές αλλά χωρίς να έχω ιδιαίτερο μπάτζετ .
Αυτήν τη στιγμή παίζω με Logitech C922 Pro stream.
Είναι webcam σχετικά ακριβή, η εικόνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή επειδή πρέπει να «τραβάω»  κόσμο που κάθεται σε μεγάλη σχετικά απόσταση αλλά τουλάχιστον μπορώ να κάνω τη δουλειά μου, 720p/60fps το υποστηρίζει.
Για τον ήχο είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ το μικρόφωνο της κάμερας που είναι αρκετά καλό αλλά ο χώρος που τραβάω έχει και μικροφωνική εγκατάσταση οπότε ο ήχος είναι δυνατός και τον πιάνει εύκολα αν και πολλές φορές ακούγονται κα ιοι ήχοι από το κοινό.
Θα πάρω ένα ή δύο μικρόφωνα κάποια στιγμή και πιθανότατα το Blue Snowball.

Για κανονική κάμερα, από όσο έχω δεί, υπάρχουν προτάσεις στο νετ αλλά το κόστος θα ξεφύγει πολύ διότι χρειάζεσαι επιπλέον εξοπλισμό καθώς μιλάμε για live streaming και όχι καταγραφή και ανέβασμα μετά που είναι ποιό απλό.

Για το live streaming πρέπει
- η κάμερα να έχει καθαρό HDMI output, δηλαδή να βγάζει εικόνα σε hdmi χωρίς όμως να δείχνει τις ρυθμίσεις που βλέπεις στην ενσωματωμένη οθόνη της.
- να έχεις ψευτομπαταρία, δηλαδή μπαταρία που βγάζει σε καλώδιο ρεύματος για συνεχή παροχή, ειδικά αν πρέπει να τραβάς για πολλές ώρες

- να έχεις συσκευή HDMI capture που θα πέρνει την HDMI εικόνα και θα την μετατρέπει σε USB data προκειμένου να τροφοδοτήσεις το πισί. (συνήθως χρειάζονται usb3 port όμως)

Για τον φωτισμό είναι θέμα της αίθουσας, αν δηλαδή έχει δυνατότητα να παίξεις με τα φώτα για να βρείς τον κατάλληλο συνδυασμό αφού πρώτα τοποθετήσεις την κάμερα.

Αν έχεις μόνο ένα άτομο ομιλητή κάθε φορά θα σου έλεγα να πάρεις την Logi που είναι plug and play και ίσως ένα καλό usb mic για να πιάνει καλά τον ήχο.
Θέλει πάρα πολύ δουλειά και παίξιμο με τις ρυθμίσεις σε obs,φώτα,ήχο για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.

Καλή αρχή και καλό κουράγιο. :)

Καλησπέρα. Ασχολούμαι πρώτη φορά με το live streaming και θέλω μιάμιση μικρή βοήθεια. 

1ο θα στρειμαρω ποδοσφαιρικό αγώνα οπότε θα είμαι σε εξωτερικό χώρο με λαπτοπ. Το λαπτοπ είναι το Asus vivo book. Τα χαρακτηριστικά του ειναι:4gb ram, Intel(R) Celeron(R) N4000 CPU @ 1.10GHz 1.10GHz και είναι 64bit. Δεν ξέρω αν είναι επαρκή τα χαρακτηριστικά για αυτό που θέλω. 

2ο Θα χρησιμοποιήσω επαγγελματική κάμερα (SONY PXW-160)και κωδικοποίηση το blackmagic atem. 

3ο έχω κατεβάσει το obs και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Και ότι για αυτή την δουλειά νομίζω είναι πολύ καλό και δεν θα χρειαστώ να πάω σε μια άλλη λύση όπου θα πρέπει να πληρώσω 

4ο το live streaming θα το κάνω από δεδομένα, έχω αγοράσει ένα Huawei το οποίο μπαίνει κάρτα sim και έχεις δεδομένα (να ξέρετε τρώει γύρω στα 4gb την μιάμιση ώρα περίπου, cosmote) 

Θέλω να ξέρω αν με αυτό το laptop θα μπορέσω να κάνω την δουλειά ή αν χρειαστώ κάτι καλύτερο. Γιατί θα μπαίνουν και γραφικά κάτι γραφήματα και λέω μην επιβαρύνει το λαπτοπ επειδή δεν είναι δυνατό 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, nikos_vourvachakis είπε

Καλησπέρα. Ασχολούμαι πρώτη φορά με το live streaming και θέλω μιάμιση μικρή βοήθεια. 

1ο θα στρειμαρω ποδοσφαιρικό αγώνα οπότε θα είμαι σε εξωτερικό χώρο με λαπτοπ. Το λαπτοπ είναι το Asus vivo book. Τα χαρακτηριστικά του ειναι:4gb ram, Intel(R) Celeron(R) N4000 CPU @ 1.10GHz 1.10GHz και είναι 64bit. Δεν ξέρω αν είναι επαρκή τα χαρακτηριστικά για αυτό που θέλω. 

2ο Θα χρησιμοποιήσω επαγγελματική κάμερα (SONY PXW-160)και κωδικοποίηση το blackmagic atem. 

3ο έχω κατεβάσει το obs και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Και ότι για αυτή την δουλειά νομίζω είναι πολύ καλό και δεν θα χρειαστώ να πάω σε μια άλλη λύση όπου θα πρέπει να πληρώσω 

4ο το live streaming θα το κάνω από δεδομένα, έχω αγοράσει ένα Huawei το οποίο μπαίνει κάρτα sim και έχεις δεδομένα (να ξέρετε τρώει γύρω στα 4gb την μιάμιση ώρα περίπου, cosmote) 

Θέλω να ξέρω αν με αυτό το laptop θα μπορέσω να κάνω την δουλειά ή αν χρειαστώ κάτι καλύτερο. Γιατί θα μπαίνουν και γραφικά κάτι γραφήματα και λέω μην επιβαρύνει το λαπτοπ επειδή δεν είναι δυνατό 

Sorry, δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να σε βοηθήσω.
Πάντως τα λάπτοπ είναι αρκετά αδύνατο για το obs, καλό θα ήταν να κάνεις πρώτα μερικά τέστ για να βεβαιωθείς πριν από το επίσημο γεγονώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...