Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα είμαι 27 ετών και έχω πτυχίο ΑΕΙ επιστήμης υλικων , το οποίο το τελείωσα καθυστερημένα 7 έτη και με μέτριους βαθμούς αν και έχω πάθος με την επιστήμη δεν εχω ιδιαίτερο πάθος να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτήν κάθε αυτήν και αυτό είχε αντίκτυπο στις σπουδές μου καθώς έκανα μόνο τα απολύτως απαραίτητα,έχω καλό υπόβαθρο στα μαθηματικά από την σχολή μου καθώς και ότι διδάσκω τα τελευταία δυο χρόνια με πολύ καλά αποτελεσματα ( το ότι διδάσκω παρακαλώ να μην γίνει αντικείμενο συζήτησης σχετικά με είδος πτυχίου μαύρη εργασία, ανευθυνότητα κτλ όλα αυτα δεν έχω πρόβλημα να το συζητήσω απλά ας μείνουμε στο θέμα !)

Ασχολουμε με τον προγραμματισμό κάποιο διάστημα έχω μάθει μόνος μου python, και αρκετά Libraries καθώς και JavaScript ,html,css  έχω φτιάξει 4 ολοκληρωμένα project δύο web apps ένα εξαυτον rest api crud backend με vanilla JavaScript front end  και δύο webscrapers, έχω αρχίσει επίσης και διαβάζω και ασχολουμε με machine learning με python.

Έχω github όπου ανεβάζω σιγά σιγά τα project μου καθώς σκεφτόμουν και την εναλλακτική να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό χωρίς πτυχίο η μεταπτυχιακο.

Έχω μεγάλο πάθος με τις νέες Μ ασχολίες και σκέφτηκα γιατί όχι να κοιτάξω τον τομεα της πληροφορικής η του data science για μεταπτυχιακό η ίσως κάποιον τομέα που να συνδιάζει το πτυχίο Μ με προγραμματισμό η με ανάλυση δεδομένων. (Το ξέρω μιλάω για τεράστιο πλήθος επιλογών και τομέων απλά δεν έχω κατασταλάξει τι ακόμα θα ήθελα να κάνω )

Ψάχνω λοιπόν για μεταπτυχιακά και μαζί σε όλα τα άλλα μεταπτυχιακα πάνω σε data science και πληροφορική. Η ερώτηση Μ λοιπόν είναι η εξής ? Έχει κανένας προσωπική η μη άποψη για το αν έχω ελπίδες να με δεχτούν σε τέτοια μεταπτυχιακά με το πτυχίο Μ? Τα προσωπικά μου project η κάποια άλλα πράγματα θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να με δεχτούν η παίζει ρόλο καθαρά βαθμός πτυχίου πτυχιακή και είδος πτυχίου ?

Επίσης έχει καποιος οποιαδήποτε πληροφορία σχετικα με τομείς πληροφορικής η data science σε επίπεδο μεταπτυχιακου στην Ελλάδα ?(επίπεδο,αντικείμενο, επαγγελματικη αποκατάσταση) , καθώς και σε ποια μεταπτυχιακά θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά 

Δεν το κρυβω ότι παρά την ηλικία Μ δεν έχω σκεφτεί αρκετά ώριμα τι θέλω να κάνω και αν και ψάχνω αρκετά προγραμματα σπουδών και πληροφορίες σκέφτηκα ότι ίσως και μια συζήτηση εδώ θα βοηθήσει σε έναν βαθμό.Ο λόγος που δεν το έχω πολυσκεφτει ειναι γιατί τα τελευταία χρόνια δουλεύω και πρόσφατα αποφάσισα να κοιτάξω τις επιλογές μου σε μεταπτυχιακο.

Να προσθέσω ότι τα project μου αν και αρχάριου είναι πλήρως λειτουργικα και όχι copy paste από tutorial έχω για παράδειγμα ένα web app που ο χρήστης εισάγει δεδομένα από διαφορετικά workouts που έχει κάνει (τρέξιμο,jogging) και η εφαρμογή εκτιμάει το επίπεδο φυσικής κατάστασης του την κόπωση και το vo2max και προτείνει πρόγραμμα τρεξίματος για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης εξιτακομηκευμενο στον χρήστη ( με αρκετά bugs βέβαια) καθώς και άλλα στατιστικά 

Επεξ/σία από constantinesane
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι έχεις καλές ελπίδες να σε δεχτούν. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά δεν συμπληρώνουν καν τις θέσεις πλέον λόγω υψηλού κόστους...

Επίσης το πτυχίο σου είναι θετικών επιστημών. Αν ήσουν φιλόλογος τότε πράγματι θα είχες λίγες ελπίδες.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

Πιστεύω ότι έχεις καλές ελπίδες να σε δεχτούν. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά δεν συμπληρώνουν καν τις θέσεις πλέον λόγω υψηλού κόστους...

Ευχαριστώ για την απάντηση η αλήθεια είναι ότι το κόστος προβληματίζει και εμένα καθώς δεν έχω βοήθεια από την οικογένεια Μ και πρέπει να καλύψω τα έξοδα Μ μόνος , μένοντας κιόλας σε επαρχια.. το δεύτερο βήμα είναι να κάνω αίτηση για δωρεάν φοίτηση λόγο χαμηλού εισοδήματος οπου και εκεί ψάχνω αν θα παίξει ρόλο το δικό μ μου ο εισόδημα ( πολύ χαμηλό) η της μητέρας μου και το δικό μου μαζί όπου θα έχω οριακά προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...