Προς το περιεχόμενο

Ασφαλές το 5G σύμφωνα με τον διεθνή αρμόδιο φορέα


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με τον διεθνή αρμόδιο φορέα ICNIRP (International Commision on Non-Ionizing Radiation Protection), το 5G είναι ασφαλές αλλά θα υπόκειται σε αυστηρότερους κανόνες.

Ο αρμόδιος φορέας μάλιστα έκρινε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο ή άλλες ασθένειες. Σύμφωνα με το BBC, το ICNIRP εξέταζε επιστημονικά δεδομένα που σχετίζονταν με τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, για αρκετά χρόνια.

Με τους νέους κανόνες μάλιστα που θα επικαιροποιηθούν για πρώτη φορά έπειτα το 1998, θα βελτιωθούν τα επίπεδα προστασίας όσο αφορά στο 5G αλλά και στις επερχόμενες τεχνολογίες. Οι κανόνες αυτοί δεν επιβάλλουν αλλαγές στις κεραίες των δικτύων αλλά στα ίδια τα τηλέφωνα.

Θα επιβληθούν ακόμη πιο συντηρητικά όρια αναφορικά με την ακτινοβολία των συσκευών, ειδικά όταν συνδέονται σε υψηλότερης συχνότητας δίκτυα όπως το 5G. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ICNIRP,  Έρικ βαν Ρόνγκεν, οι κανόνες αυτοί παρέχουν ένα ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο προστασίας σε σχέση με τα υπάρχοντα πλαίσια.

Από την πλευρά της η GSMA (ο οργανισμός που εκπροσωπεί τους παρόχους τηλεπικοινωνιών κινητής) ανακοίνωσε πως τα υπάρχοντα τηλέφωνα 5G δεν θα επηρεαστούν, αφού ήδη όλες οι νέες συσκευές σχεδιάζονται με βάση τους αυστηρότερους κανόνες.

Πέρα από κάποια θέρμανση του ιστού του ανθρώπινου σώματος, δεν υπάρχουν ίχνη βλάβης, όπως αναφέρει ο αρμόδιος φορέας.

Αναφορά σε κείμενο

Λάβαμε υπόψιν όλα τα άλλα είδη επιπτώσεων, για παράδειγμα, εάν  τα ραδιοκύματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου. Διαπιστώσαμε πως τα επιστημονικά στοιχεία για αυτό δεν είναι επαρκή για να συμπεράνουμε ότι υπάρχει όντως τέτοια επίδραση.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι να πέσουν επιτέλους οι τιμές στα πακέτα δεδομένων !!!

Επίσης είναι απαράδεκτο το να έχεις γρήγορες ταχύτητες αλλά με περιορισμό τα MB/GB !!!

Επεξ/σία από KnightRider
  • Like 8
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυκλοφορεί κάτι τώρα τελευταία για το 5G το οποίο βέβαια δεν ανακοινώθηκε ανοιχτά (περί συνωμοσιολογίας, αν και δεν πιστεύω να είναι). Ας ξεκινήσουμε λίγο καιρό πριν το ξέσπασμα του ιού αυτού (όπως το βαφτίζουν). Γνωρίζουμε λοιπόν ότι συνήθως ότι καινούριο δημιουργείται κυκλοφορεί ως γνωστόν στην Κίνα (κυρίως στην Ουχάν). Λίγες μέρες πριν εδώ στο site ανέβηκε ένα άρθρο το οποίο έλεγε για τον Gates οτι πλέον θέλει να ασχοληθεί με τα ιδρύματα του και να αφήσει πίσω του ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία (δεν αναφέρει όμως τον ξεκάθαρο λόγο). Οι πρώτες δοκιμές όμως για δίκτυο 5G δεν θα μπορούσαν να γίνουν αλλού παρά μονάχα στην Ουχάν (είναι η πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη πόλη στην Κίνα). Δεν τονίστηκε όμως πουθενά το οτι εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα δημιουργούσε (πιθανοτικά) μια "αντίδραση" στον ανθρώπινο οργανισμό γνωστή (πλέον) ως κορωνοϊό. Ξαφνικά λοιπόν μετά από ένα μήνα σχεδόν ξεκινάει ένας τρελός ιος να μολύνει όλη την Ουχάν και συνεπώς όλη την χωρα και πάει λέγοντας. Το ίδιο ξαφνικά δηλώνει ο Gates ότι θέλει να σταματήσει να δουλεύει στην Microsoft. Και σήμερα διαβάζω (από εδώ) ότι το δίκτυο 5G είναι ασφαλές αλλά θα υπόκειται σε αυστηρότερους κανόνες ... Τι κάνει νιάου νιάου (!)

Επεξ/σία από Θανάσης Μέγκουλας
  • Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 12
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διεθνής αρμόδιος φορέας:

Quote

τα επιστημονικά στοιχεία για αυτό δεν είναι επαρκή


Η είδηση:

Quote

Ασφαλές το 5G σύμφωνα με τον διεθνή αρμόδιο φορέα

 

Χαμένοι στη μετάφραση.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
2 minutes ago, Θανάσης Μέγκουλας said:

 Τι κάνει νιάου νιάου (!)

 

Κανονικά οι γάτες, εκτός κι αν ακους τα νιαουρίσματα συνεχώς μέσα στο κεφάλι σου! 😁

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιστημονες στην υπηρεσια της ανθρωποτητας. 

Σανο με χορτο και 5g 

https://www.google.gr/amp/s/www.in.gr/2015/11/13/tech/diethnes-peirama-dimioyrgei-epikindyno-io-ergastirioy/amp/

F9934EF5-BD23-4E1A-B540-FF50876F4364.jpeg

Επεξ/σία από busellatos
  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τεχνοφοβικός δεν συνηθίζω να είμαι, αλλά αυτά που διαβάζω από αρμόδιους φορείς, με κάνουν και ανησυχώ.

Αναφορά σε κείμενο

Ο αρμόδιος φορέας μάλιστα έκρινε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο ή άλλες ασθένειες.


Γιατί να ψάχνουν για στοιχεία (και μάλιστα για χρόνια) περί ασφάλειας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, εάν η ασφάλεια - όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία - προκύπτει τόσο ξεκάθαρα από τους νόμους της Φυσικής; Ξέρετε, τα γνωστά - μα δεν είναι ιονίζουσα ακτινοβολία, μα σε εκείνες τις συχνότητες δεν μπλα μπλα μπλα, μα με την τάδε ισχύ δεν μπορεί κάτι να μας βλάψει μπλα μπλα μπλα....

Αναφορά σε κείμενο

Πέρα από κάποια θέρμανση του ιστού του ανθρώπινου σώματος, δεν υπάρχουν ίχνη βλάβης, [...]


Ορίστε...;

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Θανάσης Μέγκουλας είπε

Κυκλοφορεί κάτι τώρα τελευταία για το 5G το οποίο βέβαια δεν ανακοινώθηκε ανοιχτά (περί συνωμοσιολογίας, αν και δεν πιστεύω να είναι). Ας ξεκινήσουμε λίγο καιρό πριν το ξέσπασμα του ιού αυτού (όπως το βαφτίζουν). Γνωρίζουμε λοιπόν ότι συνήθως ότι καινούριο δημιουργείται κυκλοφορεί ως γνωστόν στην Κίνα (κυρίως στην Ουχάν). Λίγες μέρες πριν εδώ στο site ανέβηκε ένα άρθρο το οποίο έλεγε για τον Gates οτι πλέον θέλει να ασχοληθεί με τα ιδρύματα του και να αφήσει πίσω του ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία (δεν αναφέρει όμως τον ξεκάθαρο λόγο). Οι πρώτες δοκιμές όμως για δίκτυο 5G δεν θα μπορούσαν να γίνουν αλλού παρά μονάχα στην Ουχάν (είναι η πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη στην Κίνα). Δεν τονίστηκε όμως πουθενά το οτι εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα δημιουργούσε (πιθανοτικά) μια "αντίδραση" στον ανθρώπινο οργανισμό γνωστή (πλέον) ως κορωνοϊό. Ξαφνικά λοιπόν μετά από ένα μήνα σχεδόν ξεκινάει ένας τρελός ιος να μολύνει όλη την Ουχάν και συνεπώς όλη την χωρα και πάει λέγοντας. Το ίδιο ξαφνικά δηλώνει ο Gates ότι θέλει να σταματήσει να δουλεύει στην Microsoft. Και σήμερα διαβάζω (από εδώ) ότι το δίκτυο 5G είναι ασφαλές αλλά θα υπόκειται σε αυστηρότερους κανόνες ... Τι κάνει νιάου νιάου (!)

δεν μπορεί μας ψεκάζουν.......

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι τα στοιχεία δεν είναι επαρκή και χρειάζεται περισσότερη ερεύνα,απο το "είναι ασφαλές" απέχει έτη φωτός...ο Κορωνοιός ως γεγονός απο μόνος του,όπως λένε και κάποιοι πιο ειδικοί,(ρίξτε και μια ματιά στήν εκπομπή "ελεύθερος σκοπευτής" λένε αρκετά πράγματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρων) φαίνεται να είναι ανθρώπινο "βιολογικό" κατασκεύασμα η παρέμβαση σε ήδη υπάρχων ιούς (όπως και άλλα στο παρελθόν)είναι αρκετός λόγος,να μην έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σε κάποια πράγματα που μας λένε,οχι  με ολα τα διεθνή παιχνίδια,που παίζονται στήν πλάτη των λαών,κατ εμέ δεν μπορεί να αποκλείουμε τίποτα πλέον.

Για οτι μας ψεκάζουν george έχει κανείς αμφιβολία ? προχθές είχαν γεμίσει πάλι τον ουρανό της Αθήνας,ακόμη κανείς δεν μπορεί φαίνεται να ελένξει αυτά τα λευκά αεροσκάφη "χωρίς διακριτικά" ενώ κανείς υπεύθυνος,δεν δίνει απαντήσεις και δεν παίρνει μία υπευθυνη θέση για το τι ακριβώς ψεκάζουν και για πιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ορίστε και μια φωτό απο αυτά που είδαμε πρόσφατα απο ένα "φίλο" για του λόγου το αληθές.

 

 

 

ψεκασμός.jpg

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 12
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, sotirisl είπε

και δηλαδή τι περιμένατε ρε παιδιά; να βγει ο οργανισμός και να πει ότι το 5G προκαλεί κορωνοϊό;

Εννοείτε πως όχι ! Έχουν πέσει χοντρά λεφτά και επενδύσεις .

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, sotirisl είπε

και δηλαδή τι περιμένατε ρε παιδιά; να βγει ο οργανισμός και να πει ότι το 5G προκαλεί κορωνοϊό;

Οι ανταγωνιστες παροχοι  λεγανε στεγνα οτι κανει καρκινο . Τελικα θα παω απο αλλα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 minutes ago, ELMastas said:

Το οτι τα στοιχεία δεν είναι επαρκή και χρειάζεται περισσότερη ερεύνα,απο το "είναι ασφαλές" απέχει έτη φωτός...ο Κορωνοιός ως γεγονός απο μόνος του,όπως λένε κάποιοι πιο ειδικοί,(ρίξτε και μια ματιά στήν εκπομπή "ελεύθερος σκοπευτής" λένε αρκετά πράγματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρων) πως φαίνεται να είναι ανθρώπινο βιολογικό κατασκεύασμα (όπως και άλλα στο παρελθόν)είναι αρκετός λόγος,να μην έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σε κάποια πράγματα που μας λένε,οχι  με ολα τα διεθνή παιχνίδια που παίζονται στήν πλάτη των λαών,κατ εμέ δεν μπορεί να αποκλείουμε τίποτα πλέον.

Για οτι μας ψεκάζουν george έχει κανείς αμφιβολία ? προχθές είχαν γεμίσει τον ουρανό της Αθήνας και ακόμη κανείς δεν μπορεί να ελένξει αυτά τα λευκά αεροσκάφη ενώ κανείς υπεύθυνος δεν δίνει απαντήσεις και δεν παίρνει υπευθυνη θέση για το τι ακριβώς ψεκάζουν και για πιο λόγο γίνεται αυτό.

Ορίστε και μια φωτό απο αυτό που είδαμε πρόσφατα απο ένα φίλο, για του λόγου το αληθές.

ψεκασμός.jpg

Νταξει,τα παμε,πάω στο γοβαστιλετο.γρ να διαβάζω τεχνολογικά νέα εκεί.

Ψεκάσε ροναλ εσύ από την ταράτσα,και κατέβα στο δρόμο και ρούφα να σου περάσει το κρύωμα

Εδώ δε ξέρεις να γράψεις το "ενδιαφέρον" θα μου πεις..προφανώς και ό,τι ατεκμηρίωτη βλακεία διαβάσεις ή δεις ,θα την βρεις και λογική.

Δεν μας ψεκάζουν,μας φτύνουν.

 

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...