Προς το περιεχόμενο

Σε υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών καλεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης


dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η έκτακτη κατάσταση στον τομέα της υγείας υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα και ανάγκασε τους πολίτες να αλλάξουν συνήθειες και να προσαρμοστούν, με στόχο να ανακοπεί η επέλαση του κορωνοϊού.

Όλοι οι πολίτες της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών, καλούνται πια να προσαρμοστούν ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πανδημία, και επομένως είναι απαραίτητο να αλλάξει ο τρόπος που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε ή ψυχαγωγούμαστε. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, και σχεδόν όλη η ανθρώπινη επικοινωνία καλείται πια να διεκπεραιωθεί μέσα από τη τεχνολογία και τις υποδομές της. Η τήρηση ωστόσο ορισμένων απλώς κανόνων, για την υπεύθυνη και ορθολογική χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, θα επιτρέψει σε όλους μας να επικοινωνούμε και να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων συνιστούν λοιπόν τα παρακάτω:

 1. Αποφεύγουμε, όσο το δυνατό, τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 09:00 το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε τον απαιτούμενο «χώρο» ώστε τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες εφαρμογών επικοινωνίας και ομαδικής απομακρυσμένης εργασίας και τηλε-εκπαίδευσης που είναι τόσο σημαντικές για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και επιχειρήσεων και εν τέλει κρίσιμες για την λειτουργία όλης της οικονομίας.
 2. Αν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε μία τηλεφωνική κλήση προτιμάμε τα σταθερά δίκτυα αντί των κινητών. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε τη δημιουργία υπερβολικής κίνησης στις υποδομές κινητής τηλεφωνίας.
 3. Αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου μεγέθους και αν αυτό δεν είναι εφικτό, εξαντλούμε κάθε προσπάθεια συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
 4. Αποφεύγουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή μας.
 5. Αποφεύγουμε τις περιττές video κλήσεις, τόσο τις ώρες αιχμής όσο και τις απογευματινές και βραδινές ώρες μη αιχμής.
 6. Εκμεταλλευόμαστε τις διαδικτυακές πλατφόρμες ομαδικής – συνεργατικής εργασίας με τους συναδέλφους μας και δεν χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τις κλασσικές βιντεοεφαρμογές.
 7. Κατεβάζουμε στον υπολογιστή μόνο τα αρχεία που χρειαζόμαστε. Αν θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους ένα αρχείο που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, τους στέλνουμε τον σύνδεσμο και όχι το ίδιο το αρχείο.
 8. Διατηρούμε ενημερωμένες τις ηλεκτρονικές μας συσκευές με τις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των κατασκευαστών. Επίσης, διατηρούμε ενημερωμένα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για την προστασία των συσκευών από κακόβουλο λογισμικό.
 9. Αν έχουμε παιδιά φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τη προσκόλλησή τους αποκλειστικά σε πλατφόρμες μετάδοσης βίντεο (streaming) και στα κοινωνικά δίκτυα.
 10. Υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (www.eody.gr) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και δεν αναπαράγουμε πληροφορίες και υλικό που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 150
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

τα πλακάκια τα μετράς εύκολα.... εγώ έχω μωσαϊκό... έχεις δοκιμάσει να μετρήσεις μωσαϊκό.....

Εγώ ξέρω πως όλα τα 13-18χρονα (και όχι μόνο) κατεβάζουν 100gb το Call of Duty Warzone τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία...

Πληρώνω το internet και όπως θέλω θα το χρησιμοποιώ. Όσο για τις εταιρίες ας μην γίνονταν χορηγοί σε τηλεοπτικά show σκουπίδια και ας επένδυαν με τα χρήματα τους στις υποδομές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν είναι εφικτό, έχουν πλακώσει όλοι στα torrents, στα netflix, στο online gaming και στις βίντεο κλήσεις.

Άκυρο αλλά εμένα δεν έχει επηρεαστεί η ταχύτητα στο ίντερνετ όπως λένε κάποιοι, παρόλο που είναι όλοι στα σπίτια τους, σταθερά στα 45mbps είναι.

Επεξ/σία από jack124
 • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 άνθρωποι να δουν Netflix, 5 πιτσιρικάδες να παίξουν το αγαπημένο τους online παιχνίδι, άλλοι 10 να κατεβάσουν καμία ταινία, υπολογίστε και αυτούς που θα μπουν στα xxxporn και τα μισά από αυτά τα μέτρα τα πήρε ο άνεμος...

Επεξ/σία από AtiX
 • Haha 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 minute ago, gianniskks said:

Και τι θα κάνουμε κλεισμένοι στο σπίτι; Θα μετράμε τα πλακάκια; 

Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, με σύνεση και λογική. 

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 λεπτό πριν, gianniskks είπε

Και τι θα κάνουμε κλεισμένοι στο σπίτι; Θα μετράμε τα πλακάκια; 

VPN Ιταλίας και το premium ξέρεις που..😉

 • Like 2
 • Haha 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

Εγώ ξέρω πως όλα τα 13-18χρονα και (όχι μόνο) κατεβάζουν 100gb το Call of Duty Warzone τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία...

δεν είναι μόνο τα παιχνίδια. 

Στο Android box του Cosmote tv Over the top είχα κατεβάσει traffic meter εφαρμογή από το Play Store και είδα ότι σε ένα μήνα περίπου κατανάλωσε κοντά στα 300 - 350GB.  Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει που η οικογένειά μου είναι όλη μερα στο σπίτι και η τηλεόραση είναι ανοιχτή συνεχώς. + 2 κινητά στο Wifi και 2 laptops, όπου στα laptops γίνεται streaming netflix. Απορώ πως εγώ θα πρέπει να περιορίσω τη χρήση μου και να είμαι και ευχαριστημένος κιόλας. Με λίγα λόγια, απλά δεν γίνεται.

 

+ κανα torrent στα laptops όπως τον 8ο κύκλο του homeland ...

Επεξ/σία από whoose
 • Like 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι θα λέγατε να σταματήσετε να πετάτε χαρταετό και να βάλετε χέρι στο καρταχαχαχαχαχαχα μπας και πάμε μπροστά;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.