Προς το περιεχόμενο

YouTube και Amazon Prime Video μειώνουν το bitrate στο streaming του περιεχομένου τους


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Netflix για μείωση του bit rate στη μετάδοση του περιεχομένου του στην Ευρώπη, το YouTube αλλά και η Amazon προχωράνε σε αντίστοιχες κινήσεις για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Google στο Reuters, «προσωρινά το YouTube θα μεταδίδει όλα του τα βίντεο στην απλή ανάλυση (480p), η οποία και θα είναι η προκαθορισμένη ανάλυση για όλους τους ευρωπαίους χρήστες». Αντίστοιχα, εκπρόσωπος του Prime Video δήλωσε ότι «η Amazon συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κίνησης που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα ευρωπαικά δίκτυα». Η Amazon δηλώνει ακόμα ότι έχει ήδη ξεκινήσει να μειώνει το bitrate στο streaming του περιεχομένου της, διατηρώντας την ίδια στιγμή «μια ποιότική εμπειρια για τους πελάτες της».  Google και Amazon οδηγούνται στη λύση αυτή αφού ο κίνδυνός υπερφόρτωσης των ευρωπαικών δικτύων είναι μεγάλος από τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες κόσμος μένει εντός του σπιτιού του για να αποφύγει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοιού. Η απροβλημάτιστη πρόσβαση στο Internet αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες των κυβερνήσεων παγκοσμίως αφού ένας από τους λόγους είναι και η αύξηση των πολιτών που εργάζονται από το σπίτι τους, συμβάλοντας στα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Χθες η Γαλλία, ζήτησε από τη Disney να καθυστερήσει το λανσάρισμα της video streaming υπηρεσίας Disney+, εκφράζοντας φόβους ότι αν τελικά αυτό πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει σημαντικό αυξητικό παράγοντα της κίνησης στα δίκτυα των παρόχων της χώρας. Παρόμοια τακτική αναμένεται να ακολουθήσει το BBC για το δημοφιλή του iPlayer.

Ο Επίτροπος Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Καθώς εκατομμύρια Ευρωπαίοι προσαρμόζονται στα μέτρα κοινωνικής απόστασης χάρη στις ψηφιακές πλατφόρμες που επιτρέπουν την τηλεργασία και την ηλεκτρονική μάθηση και ψυχαγωγία, χαιρετίζω θερμά τις πρωτοβουλίες της Google και της Netflix για τη διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. Εκτιμώ ιδιαίτερα την έντονη αίσθηση ευθύνης που επέδειξαν οι δύο υπηρεσίες συνεχούς ροής. Μαζί, θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης. Επίσης θα συνεχίσω τις συζητήσεις με άλλους παρόχους παρόμοιων υπηρεσιών.»

Advanced Television


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αναφορά σε κείμενο

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Google στο Reuters, «προσωρινά το YouTube θα μεταδίδει όλα του τα βίντεο στην απλή ανάλυση (480p), η οποία και θα είναι η προκαθορισμένη ανάλυση για όλους τους ευρωπαίους χρήστες».

Ant1 καταστάσεις 😂

  • Like 2
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζηλιάρηδες, σας πρόλαβε το Netflix... Τώρα πλάκα πλάκα, σωστή κίνηση από όλους. Σήμερα πάντως είναι πολύ πιό εύκολος ο κατ'οίκον περιορισμός. Ειδικά αν έχεις ξεπεράσει λόγω ηλικίας ή ιδιοσυγκρασίας το 'πρέπει να βγώ έξω τώρα'. Ή μένεις ύπαιθρο...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προτείνω σε όσους προσωρινά δεν δουλεύουν και κάθονται σπίτι να αλλάξουν το ωράριο τους σε 16:00-08:00 ώστε να μας αφήσουν τα bitrate ήσυχα! Ξενυχτήστε υπεύθυνα!!

Επεξ/σία από profanes
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, helicoid είπε

ah-i-miss-the-old-youtube_c_3164399.jpg

Καιρός να μάθουν οι κάτω των 20 λίγη ιστορία :P

Καλα οι κάτω από 20 μονο κινητά ξέρουν να δουλεύουν και tablet όποτε πάντα 480p βλέπουν αντε παίζουν και κάνα LOL Fortnite Minecraft 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
8 minutes ago, mrpink said:

Μάλλον εδώ μας έχουν για αφρικάνους, ακόμα βλέπω 1080p

Δεν έχει αρχίσει ακόμα ο περιορισμός. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου αρέσει που αυτές οι εταιρείες κόβουν λέει bandwidth...και οι εταιρείες video games δίνουν για μερικές μέρες παιχνίδια δωρεάν 40 60 γιγα... Δώσε πόνο λέμε... Στο παραλογισμό...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...