Προς το περιεχόμενο

Επιλογή πλατφόρμας για e-shop


Drcot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα,

Νεο μέλος και εγώ και θα ήθελα τα φώτα σας. 
Είμαστε μια ομάδα η οποία είναι σε αναζήτησή της ιδανικής πλατφόρμας για το e shop μας. Δεν είμαστε προγραμματιστές όποτε έχουμε κολλήσει εάν πρέπει να επιλέξουμε το WooCommerce ή το Shopify. Έχω διαβάσει αμέτρητα άρθρα για τα πλεονέκτημα και μειονέκτημα και για τις δυο πλατφόρμες . Έχουμε απευθυνθεί σε αρκετές εταιρείες λαμβάνοντας και τις προσφορές τους αλλά όλοι τους δουλεύουν  με WooCommerce και Magento. Θα ήθελα να μάθω εάν συμφέρει να μου φτιάξουν το project αυτοί ή να μιλήσω σε κάποιον που δουλεύει μόνος του . Ρωτάω γιατί το Shopify είναι είδη στημένο και το μόνο που χρειάζεται είναι το υλικό που θα καταχωρίσεις και λειτουργικές λεπτομερείς όμως payment methods, courier, e-commerce κτλ. Ξέρω ότι οι τιμές είναι περίπου 15-20€/ώρα κατά μέσο όρο  αλλά δεν γνωρίζω πόσες ώρες θα χρειαστεί για να τα καταχωρήσει όλα. Οι εταιρείας ζητάνε πάνω από 1000€ αλλά μου φαίνονται υπερβολικοί.Το WooCommerce στα 1200-1600€ που ζητάνε είναι νορμαλ μιας και έχει αρκετή custom δουλειά .  Για να μη σας κουράζω άλλο θα ήθελα προτάσεις . Να επισημάνω ότι τα προϊόντα που καταχωρηθούν δεν ξεπερνάνε τους 50 κωδικούς (φωτογραφίες ,βίντεο ,κείμενα κτλ είναι έτοιμα από εμάς ) 

Σας ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα,

Για αρχή, τα εργαλεία που ανέφερες όπως το Shopify, WooCommerce ακόμα και Wix, Squarespace είναι ΟΚ αν τώρα ξεκινάς να το δουλεύεις το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δεν έχει αξία να επενδύσεις σε ένα eShop με τρελά functionalities από τη στιγμή που θα έχεις περιορισμένο αριθμών πωλήσεων.

Μπορείς να πας σε κάτι που θα στήσεις μόνος σου, πολλά λεφτά για το τίποτα.

Όταν το κατάστημα αρχίζει να ανεβαίνει, καλύτερα να πας σε λύσεις CMS όπως Drupal και να απευθυνθείς σε κάποια εταιρία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και κάνω το ίδιο αυτές τις μέρες (η ιδέα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια αλλά δεν ειχα χρόνο, ενώ τωρα......), σου προτείνω να δείς και το Prestashop. Αυτή την στιγμή κάνω την καταχώρηση των ειδών, η οποια θα γίνει με import απο αρχειο csv. Έκανα export απο το προγραμμα ενα sample, κανω τις ανάλογες καταχωρήσεις και η παναγιά μαζί μας! Θα παίξω με περίπου 300 ειδη αρχικά και σε 3 γλώσσες (θα γίνουν 7 αργότερα). Έχει πολλά modules ετοιμα

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To woocommerce έχει πολλά πλεονεκτήματα που σε ενδιαφέρουν:

α. Υπάρχουν άπειρα themes ώστε όποτε θέλεις μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση.

β. Είναι στο wordpress που το ξέρουν όλοι οπότε είναι εύκολο να βρεις φτηνά χέρια.

γ. Υπάρχουν φτηνά plugins για ότι μπορείς να φανταστείς.

δ. Είναι open source οπότε μπορείς να το βάλεις σε ότι hosting θέλεις.

ε. Είναι η νο1 πλατφόρμα με διαφορά αυτή τη στιγμή οπότε το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο.

Όσα opencart/prestashop είχαμε φτιάξει στο παρελθόν τα μεταφέραμε σε woocommerce, ωραία προγράμματα δεν λέω, μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με αυτά αλλά την κάνουμε πιο εύκολα με το woocommerce.

Το magento είναι overkill με άπειρα προβλήματα.

Το shopify δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί δεν μπορώ να το βάλω στο server μου, είναι υπηρεσία όχι πρόγραμμα με server στην Αμερική, ακριβό και περιοριστικό, τώρα αν θέλεις να τα κάνεις όλα μόνος σου ίσως να αξίζει για εσένα όμως δεν ξέρω αν θα μπορείς να βάλεις καν modules για πληρωμές από Ελληνικές τράπεζες.

Τα 1200-1600€ που σου ζητάνε μπορεί να είναι και πολλά (δεν έχω δει ακριβώς τις απαιτήσεις σου), εμείς έχουμε ζητήσει και αρκετά περισσότερα για μεγάλα eshop αλλά για μικρές δουλειές όπως τώρα που τελείωσα ένα μαγαζί χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις με 1200 βιολογικά προϊόντα ζητήσαμε κάτω από τα μισά από όσα λες για την κατασκευή και 150 ευρώ το χρόνο για hosting και updates. Αν έχεις τα προϊόντα σε excel και τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο, έτοιμους όρους χρήσης/αποστολής/ακυρώσεων και συνεργασία με κάποια τράπεζα για πληρωμές η κατασκευή θέλει λιγότερο από 15 ώρες.

 

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που κάνουμε είναι κατασκευή website, τώρα αν εσύ θέλεις να το πεις διαφορετικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η επικοινωνία με τον πελάτη γίνεται από άλλα άτομα στην εταιρεία, εγώ αναφέρομαι μόνο στο χρόνο που θα αφιερώσει ο dev συν τον χρόνο που θα αφιερώσει ο γραφίστας.

Φυσικά και χρησιμοποιούμε themes κάνουν το προϊόν πολύ πιο φτηνό και δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει από πριν την εμφάνιση που θέλει, έχουμε όμως κατασκευάσει και δεκάδες custom site τα πιο πολλά σε προηγούμενες δεκαετίες.

Κάνουμε όσο customization ζητήσει ο πελάτης, αν δεν έχει απαιτήσεις όπως στα φτηνά site που αναφέρθηκα τότε τα standard πράγματα που κάνουμε είναι:

1. Χρωματα που ταιριάζουν στην εταιρική του ταυτότητα σε header/κουμπιά/footer.

2. Επιλογή γραμματοσειράς και χρώμα, μέγεθος, style αυτής ώστε να ταιριάζει με το ύφος και τις φωτογραφίες.

2. GDPR compliance με έτοιμα privacy policy, checkbox στη φόρμα και cookie notice.

3. SEO σε τίτλους, description, κείμενο και ονόματα στις φωτογραφίες. Analytics.

4. Μετάφραση στο 100%, όχι κρυμμένες αγγλικές λέξεις σε validation/checkout/backend κλπ

5. Resize/crop τα προϊόντα στο περίπου ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στις φωτογραφίες τους. (Η πιο χρονοβόρα διαδικασία)

6. Επιλογή φωτογραφιών για slider/product categories και SVG icons για την πρώτη σελίδα.

7. Επιλογή μετά από δοκιμές του βέλτιστου αλγόριθμου για resize/rasterize στο vector logo ώστε να φαίνεται καλά σε όλα τα μεγέθη.

8. Κατασκευή του ανάλογου flyout/mega ή άλλου είδους menu ώστε να μπορεί να γίνει εύκολη περιήγηση στις κατηγορίες από τα προϊόντα.

Import τα προϊόντα από το excel, σκουπίστε ψεκάστε τελειώσατε.

Bug fixing όχι απλά κάνουμε αλλά έχουμε συνεισφέρει σε πολλά project open source και μη. Επίσης έχουμε συνεισφέρει και πολλά features σε themes ώστε να γίνουν integrate και να μην έχουμε να τα κάνουμε εμείς update. Φυσικά τα περισσότερα themes που χρησιμοποιούμε για φτηνά sites έχουν δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις και υπάρχουν πάνω από 5 χρόνια, τι bug fixing να κάνεις εκεί. Δεν χρησιμοποιούμε παρά ελάχιστα αναγνωρισμένα plugins.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Μάλλον θα καταλήξουμε στο WooCommerce μιας και το Shopify κρατάει προμήθεια 2% στις πωλήσεις. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Tο 90% των developers που εγώ έχω γνωρίσει ασχέτως των δυνατοτήτων σας οι οποίες δεν χρειάζεται να μπουν στην εξίσωση, πάσχετε λίγο στο να καταλάβετε την πλευρά του πελάτη. Πιάνεστε απτις λεπτομέρεις ("δεν είναι κατασκευή, είναι πώληση") και εστιάζετε στο δέντρο και χάνετε το δάσος, έλα όμως που το δάσος είναι αυτό που εν τέλει σας πληρώνει είτε ως freelancer είτε ως υπάλληλο. Ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται αν ο κώδικάς σου είναι καθαρός, αν χρησιμοποιείς την τάδε τεχνολογία, βασικά δεν ενδιαφέρεται (και δεν χρειάζεται να ενδιαφέρεται) καθόλου για την τεχνολογία που χρησιμοποιείς. Θέλει να κάνει τη ΔΟΥΛΕΙΑ του, γιατί το site του είναι εργαλείο δουλειάς, δεν είναι ούτε χόμπι ούτε αρρωστάκι είναι όπως είμαστε εμείς που καθόμαστε στις 3am Σάββατο βράδυ να διαβάσουμε τί performance upgrades έχεις από PHP 7.2 σε 7.3. Αυτό, ειδικά αν είσαι μία εταιρεία που ασχολείται ως πελατολόγιο με την μικρομεσαία επιχείρηση, είναι πάρα πολύ βασικό. Πίστεψέ με αν μπορούσε να πουλάει χωρίς καν να κάνει login οπουδήποτε, θα το έκανε. 

Η δουλειά που εσύ προσφέρεις, πόσο κοστολογείται? Μην πεις χρήματα, πες ότι ο άνθρωπος σου είπε ότι προσφέρουν μία ΕΤΟΙΜΗ λύση με κάτω από 1000€, η οποία ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Μπορείς να το κάνεις match με τη δική σου μέθοδο, και στους ίδιους χρόνους? Αν ναι, τότε πάσο. Αν όχι, τότε οι πιθανότητες να σε επιξέλει κάποιος για το eshop του είναι αναλογικά πολύ μικρότερες. Κάτι που σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου χάνεις χρήματα. Αν για σένα αυτό είναι οκ ως freelancer, και πάλι πάσο. 

Και να το θέσω αλλιώς, τώρα που ο κόσμος καίγεται λόγω κλειστών καταστημάτων και εμείς σχεδόν δεν μπορούμε να αναλάβουμε άλλα καινούρια eshop γιατί πέσανε όλοι να φτιάξουν eshop.. Σε 2 ΜΗΝΕΣ που λες ότι είχες έτοιμο κάτι, ο πελάτης μας (της εταιρείας του elpenor αλλά και της δικής μας) έχει ΗΔΗ αρχίσει το return of investment. 

Αν φυσικά μιλάμε για μεγάλα project με ιδιαιτερότητες και δεν ξέρω και εγώ τί, φυσικά δεν συζητάμε για έτοιμες λύσεις. Από κει και πέρα ειδικά στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το αν το eshop του είναι μεγάλο ή μικρό, έχει να κάνει με το πόσα προϊόντα έχει. 9 στους 10 όταν έχουν 5.000 κωδικούς και άνω είναι πολύ εύκολα προετοιμασμένοι να ξοδέψουν 2 και 3000 ευρώ για το eshop τους, το οποίο είναι λάθος γιατί οι ανάγκες τους μπορεί να είναι μηδαμινές. 

Εν αντιθέσει πχ με κάποιον άλλο που μπορεί να πουλάει πχ custom made μπλουζάκια και κούπες, με δυνατότητα πώλησης σε χοντρική λιανική με άλλη τιμή, σύνθετα μεταφορικά πχ χρέωση με βάρος ΚΑΙ με όγκο κλπ που ακόμα και 5 να είναι τα προϊόντα του, ε σίγουρα δεν μπορεί (ή μάλλον, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ) να βγεί με 700€.. 

Και οι 2 όμως θέλουν κάτι που να ΔΟΥΛΕΥΕΙ από την πρώτη μέρα, και αυτή η πρώτη μέρα πρέπει να έρθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται. 

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Στο θέμα μας: το τι λογισμικό θα χρησιμοποιήσεις δεν αποτελεί (από μόνο του) παράγοντα επιτυχίας.
Αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος με τον κώδικα του, τότε θα πρέπει να βρεις έναν επαγγελματία που αποδεδειγμένα το παίζει στα δάχτυλα και ας κοστίζει και κάτι παραπάνω.
Ο φθηνός εργάτης (άσχετα αν δουλεύει το δημοφιλές woo ή κάτι άλλο) θα σε βγει ακριβά μακροχρόνια.

Δεν υπάρχει σωστή τιμή για κάτι. Ο Χ επαγγελματίας μπορεί να σε πει WooCommerce 10 000 και άλλος να σε πει Custom 500 ευρώ.
Ο πρώτος μπορεί να κάνει custom θέμα και να είναι γαμάτος designer και να σε κάνει και seo και επαγγελματική φωτογράφηση (όχι ο ίδιος άνθρωπος εννοείται).

Ο δεύτερος μπορεί να τα πάρει μαύρα να έχει ένα δάνειο να τρέχει και σε λέει κάλιο 500 απ το τίποτα, να γράψει τον κώδικα του και να πάρει απλά ένα θέμα html από themeforest. Και thats it.

Ο επαγγελματίας που θα το αναλάβει αν ξέρει τι να κάνει ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.



Αν παρόλα αυτά αποφασίσεις να το πάρεις μόνος σου (ή ότι εν πάσει περιπτώσει σε νοιάζει η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί):

1) Το wp/woo έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοινότητα και 1000δες (στην κυριολεξία) plugins για το οτιδήποτε, αλλά αυτό δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής κατ εμέ. Απ την άλλη οι πίνακες του είναι λίγο κακογραμμένοι οπότε αν έχεις βλέψεις για πολύ ψηλά θα μπουκώσει και θα σε πετσοκόψουν στο scaling (για να στο τροποποιήσουν). Βέβαια φτάσε ως εκεί με το καλό και το βλέπεις (μιας που θεωρητικά θα έχεις βγάλει χρήματα). Σκέψου ότι δεν έχει πολυγλωσσικότητα από default και ότι οι παραγγελίες και τα άρθρα (και άλλα πράγματα) μπαίνουν στον ίδιο πίνακα. Πολύ κακό.

2) Opencart: Πανάλαφρο. MVC αρχιτεκτονική. Πολύγλωσσο από μαμά. Πιο τίμιο για eshop (συγκριτικά με woo) κατά την ταπεινή άποψη μου.

3) Magento: Δεν παίζει σε shared server. Θέλει vps και πάνω. Και λόγω πολυπλοκότητας θέλει ομάδα για να το τρέχει εξ ου και συγκριτικά με τον ανταγωνισμό το αυξημένο κόστος.
Πχ για cache ή cronjobs απαιτείται η χρήση terminal (που στα υπόλοιπα είναι μέσω GUI). Το προτιμούν πιο μεγάλες φίρμες που έχουν και τα χρήματα και τα άτομα να το στελεχώσουν.

4) PrestaShop: Ίδια φάση με το Opencart δεν θα σχολιάσω περαιτέρω για να μην θεωρηθώ παπάς που ευλογάει τα γένια του, διότι έχω μια σχέση πάθους με το λογισμικό, αλλά μελετώ με αντικειμενικότητα τον ανταγωνισμό.

Παλιοί παίκτες που έχουν χάσει την αίγλη τους: OsCommerce, VirtueMart (Joomla extension)

Κάτι νέο (νέο για μένα) που μ έχει τραβήξει την προσοχή: ShopWare (Γερμανικό)

Από κει και πέρα ό,τι σερβίρει περιεχόμενο πάντα είναι καλό να το σκαλίζεις λίγο να βλέπεις τι καλό έχει και να εμπνέεσαι για νέα πράγματα.

===

Για να κλείσω το σεντόνι, στην θέση σου θα πήγαινα αρχικά σε κάτι τύπου Shopify για να πουλήσω να βγάλω φράγκα και να κερδίσω χρόνο για να μην πληρώσω τον πρώτο που θα βρω μπροστά μου αν με πιάνεις.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/3/2020 στις 11:42 ΜΜ, elpenor είπε

To woocommerce έχει πολλά πλεονεκτήματα που σε ενδιαφέρουν:

α. Υπάρχουν άπειρα themes ώστε όποτε θέλεις μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση.

β. Είναι στο wordpress που το ξέρουν όλοι οπότε είναι εύκολο να βρεις φτηνά χέρια.

γ. Υπάρχουν φτηνά plugins για ότι μπορείς να φανταστείς.

δ. Είναι open source οπότε μπορείς να το βάλεις σε ότι hosting θέλεις.

ε. Είναι η νο1 πλατφόρμα με διαφορά αυτή τη στιγμή οπότε το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο.

Όσα opencart/prestashop είχαμε φτιάξει στο παρελθόν τα μεταφέραμε σε woocommerce, ωραία προγράμματα δεν λέω, μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με αυτά αλλά την κάνουμε πιο εύκολα με το woocommerce.

Το magento είναι overkill με άπειρα προβλήματα.

Το shopify δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί δεν μπορώ να το βάλω στο server μου, είναι υπηρεσία όχι πρόγραμμα με server στην Αμερική, ακριβό και περιοριστικό, τώρα αν θέλεις να τα κάνεις όλα μόνος σου ίσως να αξίζει για εσένα όμως δεν ξέρω αν θα μπορείς να βάλεις καν modules για πληρωμές από Ελληνικές τράπεζες.

Τα 1200-1600€ που σου ζητάνε μπορεί να είναι και πολλά (δεν έχω δει ακριβώς τις απαιτήσεις σου), εμείς έχουμε ζητήσει και αρκετά περισσότερα για μεγάλα eshop αλλά για μικρές δουλειές όπως τώρα που τελείωσα ένα μαγαζί χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις με 1200 βιολογικά προϊόντα ζητήσαμε κάτω από τα μισά από όσα λες για την κατασκευή και 150 ευρώ το χρόνο για hosting και updates. Αν έχεις τα προϊόντα σε excel και τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο, έτοιμους όρους χρήσης/αποστολής/ακυρώσεων και συνεργασία με κάποια τράπεζα για πληρωμές η κατασκευή θέλει λιγότερο από 15 ώρες.

Εσύ είσαι σίγουρος ότι ικατασκευάζεται eshops ή πατάτε πλήκτρα για να κάνετε setup? Το 90% των εταιρειών εκεί έξω δεν ξέρει να κάνει τίποτα παραπάνω από στήσιμο, τους ζητάς κάτι απλό και εκεί τελειώνουν. 

Στο θέμα μας τώρα για τέτοια projects shopify. 

Επεξ/σία από possiz
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, possiz είπε

Εσύ είσαι σίγουρος ότι ικατασκευάζεται eshops ή πατάτε πλήκτρα για να κάνετε setup? Το 90% των εταιρειών εκεί έξω δεν ξέρει να κάνει τίποτα παραπάνω από στήσιμο, τους ζητάς κάτι απλό και εκεί τελειώνουν.

Εμείς κάνουμε ακριβώς αυτό που ζητάει ο πελάτης μας ότι και αν είναι αυτό έχουμε την τεχνογνωσία να το υποστηρίξουμε.

Spoiler

Κάθε μέρα βλέπω αρκετά μηνύματα στο insomnia που στα περισσότερα με ευχαριστούν για τις πληροφορίες που παρέχω ή με ενημερώνουν για τις δικές μου απορίες.

Για κάποιο ακατανόητο σε εμένα λόγο τα λίγα μηνύματα/απαντήσεις που δέχομαι από τα forum του web design γράφουν πάντα το ίδιο με άλλα λόγια, ότι είμαι άσχετος και δεν ξέρω να κάνω καλά την δουλειά μου.

Αν σου γράψω για το μέγεθος, την ποιότητα και τον βαθμό ικανοποίησης του πελατολογίου μας ή για την εκπαίδευση, την εμπειρία και τις ικανότητες μας θα το αμφισβητήσεις οπότε μπορείς να πιστεύεις ότι σε κάνει εσένα να νιώθεις καλύτερα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εμείς κάνουμε ακριβώς αυτό που ζητάει ο πελάτης μας ότι και αν είναι αυτό έχουμε την τεχνογνωσία να το υποστηρίξουμε.

  Απόκρυψη περιεχομένων

Κάθε μέρα βλέπω αρκετά μηνύματα στο insomnia που στα περισσότερα με ευχαριστούν για τις πληροφορίες που παρέχω ή με ενημερώνουν για τις δικές μου απορίες.

Για κάποιο ακατανόητο σε εμένα λόγο τα λίγα μηνύματα/απαντήσεις που δέχομαι από τα forum του web design γράφουν πάντα το ίδιο με άλλα λόγια, ότι είμαι άσχετος και δεν ξέρω να κάνω καλά την δουλειά μου.

Αν σου γράψω για το μέγεθος, την ποιότητα και τον βαθμό ικανοποίησης του πελατολογίου μας ή για την εκπαίδευση, την εμπειρία και τις ικανότητες μας θα το αμφισβητήσεις οπότε μπορείς να πιστεύεις ότι σε κάνει εσένα να νιώθεις καλύτερα.

Δεν αμφισβητώ τίποτα. Αν μπορείτε να κάνετε ότι ζητήσει ο πελάτης σας είσαστε developers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά εκπληκτικό thread μιας και συμπυκνώνει έτοιμη γνώση παιδιών εδώ μέσα μου μας την προσφέρουν απλόχερα.

Εχει ξεκινήσει και μια προσπάθεια από τον Γεράσιμο Τσιάμαλο, να φτιαχθεί κάτι σαν οδηγός για την δημιουργία e-commerce site.

Οποιος ενδιαφέρεται ας τον προσθέσει στο facebook και ας έρθει στο επόμενο zoom meetup ή ας μπει και στον discord server που διατηρεί ο Γεράσιμος.

To site του Γεράσιμου είναι αυτό http://theportraitofageek.com/

Να σημειώσω ότι δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με τον Γεράσιμο απλά τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια μιας και κάνει ομιλίες σε όλη την Ελλάδα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 22/3/2020 στις 2:33 ΜΜ, Drcot είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

Νεο μέλος και εγώ και θα ήθελα τα φώτα σας. 
Είμαστε μια ομάδα η οποία είναι σε αναζήτησή της ιδανικής πλατφόρμας για το e shop μας. Δεν είμαστε προγραμματιστές όποτε έχουμε κολλήσει εάν πρέπει να επιλέξουμε το WooCommerce ή το Shopify. Έχω διαβάσει αμέτρητα άρθρα για τα πλεονέκτημα και μειονέκτημα και για τις δυο πλατφόρμες . Έχουμε απευθυνθεί σε αρκετές εταιρείες λαμβάνοντας και τις προσφορές τους αλλά όλοι τους δουλεύουν  με WooCommerce και Magento. Θα ήθελα να μάθω εάν συμφέρει να μου φτιάξουν το project αυτοί ή να μιλήσω σε κάποιον που δουλεύει μόνος του . Ρωτάω γιατί το Shopify είναι είδη στημένο και το μόνο που χρειάζεται είναι το υλικό που θα καταχωρίσεις και λειτουργικές λεπτομερείς όμως payment methods, courier, e-commerce κτλ. Ξέρω ότι οι τιμές είναι περίπου 15-20€/ώρα κατά μέσο όρο  αλλά δεν γνωρίζω πόσες ώρες θα χρειαστεί για να τα καταχωρήσει όλα. Οι εταιρείας ζητάνε πάνω από 1000€ αλλά μου φαίνονται υπερβολικοί.Το WooCommerce στα 1200-1600€ που ζητάνε είναι νορμαλ μιας και έχει αρκετή custom δουλειά .  Για να μη σας κουράζω άλλο θα ήθελα προτάσεις . Να επισημάνω ότι τα προϊόντα που καταχωρηθούν δεν ξεπερνάνε τους 50 κωδικούς (φωτογραφίες ,βίντεο ,κείμενα κτλ είναι έτοιμα από εμάς ) 

Σας ευχαριστώ 

Μια εταιρία έχει μισθοδοσία, φόρους, ρεύμα, ασφαλιστικές εισφορές του ιδιοκτήτη, νοίκια, συνδρομές σε λογισμικά (τύπου ERP) και άλλα πολλά. Για να διατηρηθεί αυτή η επιχείρηση ανοιχτή, όλα αυτά πρέπει να φάνε (χρήμα).

Από κει και πέρα πάντα πληρώνεις και φίρμα. Άλλο να πας σε μια εταιρία που αναλαμβάνει projects μεγάλων εταιριών (τύπου CocaCola, Nike κτλ) και άλλο να πας στον Κωστάκη που είναι 2ο έτος στο ΤΕΙ της Χ πόλης (και τα παίρνει και μαύρα).

Πληρώνεις τεχνογνωσία. Για να μάθω εγώ να σε λύνω ένα πρόβλημα σε 5 λεπτά, έχω φάει 5 χρόνια απ την ζωή μου. Αυτό θα πληρωθεί.

(Πάντα θα βρίσκεις κάποιον που το κάνει με λιγότερα, θα τον πληρώσεις θα σε σπάσει τα νεύρα και στο τέλος θα καταλήξεις στον πιο ακριβό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 3/5/2020 στις 5:42 ΜΜ, tapandagr είπε

Πληρώνεις τεχνογνωσία. Για να μάθω εγώ να σε λύνω ένα πρόβλημα σε 5 λεπτά, έχω φάει 5 χρόνια απ την ζωή μου. Αυτό θα πληρωθεί.

(Πάντα θα βρίσκεις κάποιον που το κάνει με λιγότερα, θα τον πληρώσεις θα σε σπάσει τα νεύρα και στο τέλος θα καταλήξεις στον πιο ακριβό).

Έχω ακούσει από αρκετούς να λένε "έχω καεί από προηγούμενη συνεργασία οπότε είμαι επιφυλακτικός". Ναι έχεις καεί γιατί από τον 10€/ώρα, τον 20€/ώρα και τον 30€/ώρα επαγγελματία επέλεξες τον Γιώργο που κάνει πρακτική από ΙΕΚ, του οποίου οι γνώσεις ακόμα σταματάνε όπου σταματάει το documentation. 

Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να βασιστούμε στο "έχω ένα γνωστό" σε κάποια πράγματα. Σε κάποια επαγγέλματα ναι, ίσως να τη σκαπουλάρεις. Αλλά ακόμα και σε πιο απλά (στη θεωρία) επαγγέλματα όπως πχ ο μπογιατζής, το να του πεις να κάνει μια τεχνοτροπία αν δεν την έχει κάνει ποτέ και ψάξει το πως γίνεται την προηγούμενη ημέρα από το youtube, η πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. 

Σε αρκετές περιπτώσεις έρχονται requests για υποστήριξη σε site φτιαγμένα από άλλους. Γιατί δεν συνεχίζουν να συνεργάζονται με τον άνθρωπο που τους το έκανε? Γιατί πολύ απλά στην πορεία κάπου κλώτσησε η συνεργασία, είτε επειδή ο προηγούμενος δεν είχε πλέον οικονομικό ενδιαφέρον γιατί χρέωνε λίγα, μέχρι που ο πελάτης άρχισε να ζητάει πολλά και παγιδεύτηκε, είτε γιατί απλά χρέωνε λίγα αλλά καθυστερούσε την υλοποίηση επειδή δεν είχε την εμπειρία να το κάνει. 

Ας μου εξηγήσει κάποιος κάτι. Γιατί ΠΟΤΕ δεν έχει φύγει πελάτης από εταιρεία που χρεώνει αρκετα προς πολλά, αλλά ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ? 

Γιατί πολύ απλά μερικές φορές σημασία έχει να κάνεις τη δουλειά σου, άμεσα. Το να γλιτώσεις 100-200€ σε ένα eshop είναι χαζό, όταν τα λεφτά αυτά μπορείς να τα βγάλεις σε μισή μέρα μέσα από τις πωλήσεις του καταστήματός σου.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...