Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα αρκετά παλιό μόντεμ, 10ετιας περίπου,που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Δεν πιάνει την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί στην περιοχή που μένω και κυρίως,σε κάθε εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση του τηλεφώνου με πετάει από το ίντερνετ (έχω αλλάξει φίλτρο επανειλημμένα,δεν φταίει αυτό). 

Το ερώτημα μου είναι το εξής: αν πάρω ένα καινούργιο μόντεμ,παίζει ρόλο η σύνδεση που έχω (Nova, OTE, Wind κτλ) ή μπορώ να σεταρω οποιοδήποτε μόντεμ σε οποιαδήποτε σύνδεση; 

Λίγο χαζή ερώτηση ενδεχομένως,αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα. 

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να παιξεις με οποιοδηποτε ρουτερ θες απλα πρεπει να παρεις απο τον παροχο σου το username & password.

πχ για vodafone ειναι

user : [email protected] &

password : guest

Επεξ/σία από FasTaker
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, FasTaker είπε

Μπορεις να παιξεις με οποιοδηποτε ρουτερ θες απλα πρεπει να παρεις απο τον παροχο σου το username & password.

πχ για vodafone ειναι

user : [email protected] &

password : guest

Μάλιστα,καλό αυτό. Σ'ευχαριστώ πολύ. Έχεις και καμιά πρόταση όσον αφορά τη μάρκα του ρούτερ; Βλέπω στο Σκρουτζ ότι πιο δημοφιλές είναι ένα Xiaomi αλλά ξέρω ότι και τα tp link είναι πολύ καλά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα TP-Link ειναι λιγο πιο περιπλοκα, πρεπει να ρυθμισεις link type, encapsulation,virtual circuit/virtual path interface κ.α  αν και ολες οι εταιριες παιζουν με bridge/snap LLC & 8/35.

Tα xiaomi ειναι πιο απλα. Αν βαρiεσει γενικοτερα το οτιδηποτε παρε ενα απο την εταιρια σου που ειναι σεταρισμενο απο πριν.

Προσωπικα εχω και τα 2 αν και το xiaomi λειτουργει σαν wifi repeater.

Επεξ/σία από FasTaker
Δημοσ.
2 ώρες πριν, damoclesword είπε

Έχω ένα αρκετά παλιό μόντεμ, 10ετιας περίπου,που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Δεν πιάνει την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί στην περιοχή που μένω και κυρίως,σε κάθε εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση του τηλεφώνου με πετάει από το ίντερνετ (έχω αλλάξει φίλτρο επανειλημμένα,δεν φταίει αυτό). 

Το ερώτημα μου είναι το εξής: αν πάρω ένα καινούργιο μόντεμ,παίζει ρόλο η σύνδεση που έχω (Nova, OTE, Wind κτλ) ή μπορώ να σεταρω οποιοδήποτε μόντεμ σε οποιαδήποτε σύνδεση; 

Λίγο χαζή ερώτηση ενδεχομένως,αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα. 

Ευχαριστώ πολύ.

Τηλέφωνο έχεις voip ή pots? Ποιο πάροχο έχεις ? 

Πρόσεξε γιατί τα περισσότερα  xiaomi είναι σκέτα router δεν είναι και Modem... 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τηλέφωνο έχεις voip ή pots? Ποιο πάροχο έχεις ? 

Πρόσεξε γιατί τα περισσότερα  xiaomi είναι σκέτα router δεν είναι και Modem... 

Δεν έχω ιδέα. Είναι μια παλιά σύνδεση πρώην ΟΤΕ και νυν Nova Fothnet. Η περιοχή που μένω παίζει ρόλο; Είμαι στα Καλύβια Θορικού Αττικής, εκτός Αθήνας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, damoclesword είπε

Δεν έχω ιδέα. Είναι μια παλιά σύνδεση πρώην ΟΤΕ και νυν Nova Fothnet. Η περιοχή που μένω παίζει ρόλο; Είμαι στα Καλύβια Θορικού Αττικής, εκτός Αθήνας.

Το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο πάνω στο Modem ? 

Δημοσ.

Το ότι στις κλήσεις πέφτει το ADSL, είναι συνηθισμένο πρόβλημα και πρέπει να το δηλώσεις βλάβη. Προτού πετάξεις άδικα χρήματα, καλύτερα να πεις στην εταιρία το πρόβλημα ώστε να φτιάξουν την γραμμή ή και να σε στείλουν καινούργιο Router. Μήπως συγχρονίζεις πολύ χαμηλά;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο πάνω στο Modem ? 

Όχι δεν είναι. Μοιράζονται βέβαια το ίδιο φις στον τοίχο,όπου έχω και το splitter/φίλτρο.

2 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Το ότι στις κλήσεις πέφτει το ADSL, είναι συνηθισμένο πρόβλημα και πρέπει να το δηλώσεις βλάβη. Προτού πετάξεις άδικα χρήματα, καλύτερα να πεις στην εταιρία το πρόβλημα ώστε να φτιάξουν την γραμμή ή και να σε στείλουν καινούργιο Router. Μήπως συγχρονίζεις πολύ χαμηλά;

Η αλήθεια είναι ότι το μόντεμ είναι του ΟΤΕ, όταν άλλαξα πάροχο και πήγα στη Nova Fothnet δεν μου έδωσαν καινούργιο,μόνο με βοήθησαν να σετάρω το ήδη υπάρχον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...