Προς το περιεχόμενο

MacBook Air 13" 2020

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, redmedusa είπε

ολοι οι reviewers λενε μακρια από MacBook pro 13" διοτι δεν αξιζει καθολου σε σχεση με MacBook air 2020. τους τρωει και λεφτα το repair program για τα butterfly switches. κατι πρεπει να κανουν γρηγορα.

Διάβασα τώρα. Λένε για Ιούνιο μπορεί και πιο πριν. Με έβαλες σε σκέψεις τώρα.. Το MacBook Pro ειναι εργαλειο , αλλα τα τελευταια τα 13αρια δεν ηταν.

Το air του 2020 ειναι τρομερο απο ολες τις αποψεις. πφφφφ

• Like 1
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexakos89 είπε

Διάβασα τώρα. Λένε για Ιούνιο μπορεί και πιο πριν. Με έβαλες σε σκέψεις τώρα.. Το MacBook Pro ειναι εργαλειο , αλλα τα τελευταια τα 13αρια δεν ηταν.

η ιντσα και το wider color gamut αξιζει. καλυτερα thermals επειδή δεν είναι air και καλυτερα ηχεια λογικα. το touchbar μουφα.

1. MacBook Pro: i5, 8gb ram, 256gb ssd, 14.1-inch 90% DCI-P3, touchbar. 1500-1600

2. MacBook Air: i5, 8gb ram, 256gb ssd, 13.3-inch wide color gamut. 1300 + 100 για i5

προσωπικα θα εδινα τα +7 με 15% διοτι θα κοιταω την οθονη για πολλα χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, alexakos89 είπε

1 ώρα πριν, alexakos89 είπε

Δεν υπαρχει ακομα 14" macbook pro, οποτε ολα ειναι εκτιμησεις.

Το air 2020 δεν ειναι κατι το τρομερο, ειναι απλα μια τιμια λυση σε σχεση με το προηγουμενο που ηταν ψιλοαπαραδεκτο.
Υπαρχουν λαπτοπ στην αγορα που:
α) ειναι λεπτοτερα
β) ειναι ελαφρυτερα
γ) μικροτερα
δ) δυνατοτερα(βγαινουν ακομα και με 6πυρηνο και ειναι πιο δυνατα ακομα και απο το macbook pro)
ε) παρολο τις μικροτερες διαστασεις/βαρος και υψηλοτερες επιδοσεις, εχουν μεγαλυτερη αυτονομια!!

Χωρια φυσικα οτι ειναι πιο versatile(2in1, touch οθονη) και υπερτερουν στην φορητοτητα λογω μικροτερων διαστασεων και περισσοτερων θυρων οπου δεν χρειαζεσαι να κουβαλας στην τσαντα σου adaptors.

Ενδεικτικα απο review του macbook air 2020:
https://www.wired.com/review/apple-macbook-air-2020/

Αναφορά σε κείμενο

Running a battery test (I looped a 1080p YouTube video on Safari at max brightness), the Air died after a little more than six hours, which isn't close at all to Apple's claim of "12 hours of Apple TV app movie playback." Granted, Apple ran its own test at 75 percent brightness, so I ran my own test again with the brightness set at that same 75 percent level, and the MacBook Air lasted right around eight hours. In a video playback test at the same 75 percent brightness setting, the new Dell XPS laptop managed to hit 12 hours—did I mention it's lighter and more powerful than the MacBook Air?

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, haHa είπε

Το air 2020 δεν ειναι κατι το τρομερο, ειναι απλα μια τιμια λυση σε σχεση με το προηγουμενο που ηταν ψιλοαπαραδεκτο.
α) ειναι λεπτοτερα
β) ειναι ελαφρυτερα
γ) μικροτερα
δ) δυνατοτερα(βγαινουν ακομα και με 6πυρηνο και ειναι πιο δυνατα ακομα και απο το macbook pro)
ε) παρολο τις μικροτερες διαστασεις και υψηλοτερες επιδοσεις, εχουν μεγαλυτερη αυτονομια.

Δεν με ενδιαφέρει να πάρω κάτι σε Windows.

ευχαριστω για την πληροφορία πάντως. 

Επεξ/σία από alexakos89
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, redmedusa είπε

η ιντσα και το wider color gamut αξιζει. καλυτερα thermals επειδή δεν είναι air και καλυτερα ηχεια λογικα. το touchbar μουφα.

1. MacBook Pro: i5, 8gb ram, 256gb ssd, 14.1-inch 90% DCI-P3, touchbar. 1500-1600

2. MacBook Air: i5, 8gb ram, 256gb ssd, 13.3-inch wide color gamut. 1300 + 100 για i5

προσωπικα θα εδινα τα +7 με 15% διοτι θα κοιταω την οθονη για πολλα χρονια.

Μια παρένθεση, το ΜΒΑ με i5 έχει 1.35Κ και το MBP base 1.7K

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, stratos_21 είπε

Μια παρένθεση, το ΜΒΑ με i5 έχει 1.35Κ και το MBP base 1.7K

1350 ευρω και 1700 ευρω?

τοσα πολλα δεν αξιζει πιστευω.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
9 hours ago, haHa said:

α) ειναι λεπτοτερα
β) ειναι ελαφρυτερα
γ) μικροτερα
ε) παρολο τις μικροτερες διαστασεις/βαρος και υψηλοτερες επιδοσεις, εχουν μεγαλυτερη αυτονομια!!

Χωρια φυσικα οτι ειναι πιο versatile(2in1, touch οθονη) και υπερτερουν στην φορητοτητα λογω μικροτερων διαστασεων και περισσοτερων θυρων οπου δεν χρειαζεσαι να κουβαλας στην τσαντα σου adaptors.

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να το πάω σε vs αλλά επειδή το ψάχνω για αγορά (αν και λογικά λόγω macOS θα πάω στο air 2020) σε ποια λάπτοπ αναφέρεσαι που έχουν ίδια τιμή και καλύτερα χαρακτηριστικά; Μόνο για dell xps ξέρω εγώ αλλά παίζει κοντά στα 2000 ευρώ. Μιλάω πάντα για τιμές σε επίσημους διανομείς και όχι τυχάρπαστα σκρουτζομάγαζα.

Ξαναλέω ρωτάω γιατί βρίσκομαι στην αναζήτηση αγοράς laptop (99.9% πάλι σε apple θα πάω) αν και με τα χαρακτηριστικά που θέλω το air (i5 και 16 gb ram και 256 gb SSD) φτάνει τα 1640 ευρώ + αντάπτορα για θύρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gRim είπε

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να το πάω σε vs αλλά επειδή το ψάχνω για αγορά (αν και λογικά λόγω macOS θα πάω στο air 2020) σε ποια λάπτοπ αναφέρεσαι που έχουν ίδια τιμή και καλύτερα χαρακτηριστικά; Μόνο για dell xps ξέρω εγώ αλλά παίζει κοντά στα 2000 ευρώ. Μιλάω πάντα για τιμές σε επίσημους διανομείς και όχι τυχάρπαστα σκρουτζομάγαζα.

Ξαναλέω ρωτάω γιατί βρίσκομαι στην αναζήτηση αγοράς laptop (99.9% πάλι σε apple θα πάω) αν και με τα χαρακτηριστικά που θέλω το air (i5 και 16 gb ram και 256 gb SSD) φτάνει τα 1640 ευρώ + αντάπτορα για θύρες.

Χωρις να εχω δει τιμες, μου φαινεται απολυτα λογικο να ειναι ακριβοτερο οταν ειναι τοσο ανωτερο.

Κοιταω τωρα τιμες απο πολυ γνωστο μαγαζι(ειναι microsoft gold partner και dell partner direct) :
Dell xps 13 7390 ειναι η μια προταση που παιζει στα 1790€ για i7, 16GB Ram, 512GB SSD με 2ετη εγγυηση onsite.
To macbook air με 16GB Ram, 512GB SSD αλλα αισθητα πιο αργο i5 επεξεργαστη κοστιζει 1930€ .

Επισης, κοιτα και το καινουριο dell xps 9300(με σχεδον ομως ιδιους περιορισμους σε θυρες με το air, αλλα αισθητα μικροτερες διαστασεις) που θα γινεται σιγα-σιγα διαθεσιμο. Αλλη λυση ειναι το hp spectre x360.

Τελος, εχε υποψη σου οτι ολοι οι επεξεργαστες του macbook air(τι μιλαμε για i3, i5 ή i7) ειναι πιο αργοι απο τους αντιστοιχους στα αλλα ultrabook.
Ενδεικτικα, ο i7 του macbook air τρεχει απο 1.2GHz-3.8GHz ενω πχ του dell xps 13 7390 τρεχει 1.8-4.9GHz.

Aν τωρα θελεις κατι ακομα πιο δυνατο, στα 1850€ παιρνεις το dell xps 13 με 6 πυρηνο επεξεργαστη, πιο γρηγορο σε αρκετες περιπτωσεις απο το macbook pro 13, παρολο που ειναι ελαφρυτερο απο το macbook air.

Επεξ/σία από haHa
  • Sad 1
Δημοσ.
27 minutes ago, haHa said:

Χωρις να εχω δει τιμες, μου φαινεται απολυτα λογικο να ειναι ακριβοτερο οταν ειναι τοσο ανωτερο.

Κοιταω τωρα τιμες απο πολυ γνωστο μαγαζι(ειναι microsoft gold partner και dell partner direct) :
Dell xps 13 7390 ειναι η μια προταση που παιζει στα 1790€ για i7, 16GB Ram, 512GB SSD με 2ετη εγγυηση onsite.
To macbook air με 16GB Ram, 512GB SSD αλλα αισθητα πιο αργο i5 επεξεργαστη κοστιζει 1930€ .

Επισης, κοιτα και το καινουριο dell xps 9300 που θα γινεται σιγα-σιγα διαθεσιμο. Αλλη λυση ειναι το hp spectre x360.

Τελος, εχε υποψη σου οτι ολοι οι επεξεργαστες του macbook air(τι μιλαμε για i3, i5 ή i7) ειναι πιο αργοι απο τους αντιστοιχους στα αλλα ultrabook.
Ενδεικτικα, ο i7 του macbook air τρεχει απο 1.2GHz-3.8GHz ενω πχ του dell xps 13 7390 τρεχει 1.8-4.9GHz.

Aν τωρα θελεις κατι ακομα πιο δυνατο, στα 1850€ παιρνεις το dell xps 13 με 6 πυρηνο επεξεργαστη, πιο γρηγορο σε αρκετες περιπτωσεις απο το macbook pro 13, παρολο που ειναι ελαφρυτερο απο το macbook air.

Τα συγκεκριμένα dell laptop απ' ότι βλέπω έχουν όμως 1080p οθόνες. Κρατάω όμως το on site support που χρόνια τώρα έχει η dell. Θα περιμένω να δω και το 9300 που αναφέρεις όπως και για νέο Macbook pro 13 με scissor (ελπίζω σύντομα).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, gRim είπε

Τα συγκεκριμένα dell laptop απ' ότι βλέπω έχουν όμως 1080p οθόνες. Κρατάω όμως το on site support που χρόνια τώρα έχει η dell. Θα περιμένω να δω και το 9300 που αναφέρεις όπως και για νέο Macbook pro 13 με scissor (ελπίζω σύντομα).

Μπορεις να πας σε 4k οθονη με +150€. Προσωπικα σε work laptop 13" το θεωρω μειονεκτημα(μικροτερη αυτονομια, περισσοτερος φορτος για την gpu) , θεωρω την 1080p full hd ιδανικη σε 13".

Eξαιρετικη λυση ειναι και το hp spectre x360 με OLED 4k οθονη, 16GB Ram, 1ΤΒ ssd, i7 cpu και βαρος μολις 0.93kg  στα 1950€ .

Μιλαμε για OLED 4k οθονη και παναλαφρο λαπτοπ, κατω απο κιλο. To macbook air ειναι σχεδον 40% βαρυτερο!

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πήγαινα σε κάτι εκτός apple θα πήγαινα μόνο σε dell κυρίως λόγο του support. Oled οθόνη πάντως και τσάμπα να μου την πρόσφεραν δεν θα την επέλεγα για χρήση σε υπολογιστή και από τιμή το hp ξεφεύγει (μόνο σε ένα σκρουτζομάγαζο παίζει στα 2000 το οποίο δεν το γνωρίζω και λένε μόνο για 1 έτος εγγύηση).  Όπως και να έχει θα περιμένω για να δω και τυχών προβλήματα που μπορεί να βγάλει το νέο macbook air. Το άλλο επίσης που είδα είναι ότι στo dell έχεις την δυνατότητα αναβάθμισης του SSD (όχι της RAM) και με προβληματίζει να μείνω στα 256 στο macbook air. Για ram δεν το συζητάω...minimum 16GB.  

Επεξ/σία από gRim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λογικη λεει να πας σε 512gb ssd ειτε σε dell ειτε σε macbook air.

Πιο προσιτες λυσεις(που ομως παραμενουν ελαφρυτερες, δυνατοτερες και με καλυτερη αυτονομια), πχ αυτο το hp envy 13 με δυνατοτερο quad core i5, 256GB ssd στα 799€ . Αν εβγαινε με 16GB Ram(εστω και με καπελο 200€), θα ηταν απιστευτο deal για τοσο ποιοτικο μηχανημα με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τα macbook air.

Επεξ/σία από haHa
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+50 euro πας  για τον i5  , απλα 

apple γαλλιας 1.199   -- με i5 1.250

και εδω i3 1.299 κωτσοβολος

σιγουρα θα πεσει η τιμη αυτο περιμενω εγω 

Επεξ/σία από selin323

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...