macfan Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, alexakos89 είπε Μαλλον σε 1 με 2 μηνες βγαινει το MacBook pro . Εγω θα κανω υπομονη. Το ηθελα πολυ το air αλλα κατι μ λεει να περιμενω να δω και το pro. Ακούγεται για update του 13’’ τον Μάιο. Επισης οι άλλες φήμες αναφέρουν και 14’’
alexakos89 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, macfan είπε Ακούγεται για update του 13’’ τον Μάιο. Επισης οι άλλες φήμες αναφέρουν και 14’’ Ναι λένε το update από το 13αρι pro θα είναι με 14αρα οθόνη στις ίδιες διαστάσεις.
dimoskoutr Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Διαβάζοντας μερικές μέρες το συγκεκριμένο θέμα μου έκαναν εντύπωση πολλά από αυτά που γράφτηκαν και σκέφτηκα κάποια στιγμή να γράψω κάτι. Αρχικά ο άνθρωπος ναι μεν μίλησε και ρώτησε για air όμως όταν ο άλλος του πρότεινε και κάποιο με windows φάνηκε ανοιχτός να ακούσει και εκείνες τις προτάσεις παρότι είπε ότι μάλλον θα πάει για macos. Έπειτα ξεκίνησε ένα αστείο (το λιγότερο, μην πω τίποτα πιο βαρύ) vs ανάμεσα αρχικά σε hardware και κυρίως σε software macos vs win... Εντελώς ασόβαρος οποίος υποστηρίζει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Το τι είναι καλύτερο έχει να κάνει για τον καθένα με το τι ακριβώς δουλειά θέλει να κάνει, τι προγράμματα υπάρχουν διαθέσιμα και την αναλογία τιμής/ποιότητας (είτε είναι υπηρεσία, software είτε είναι αντικείμενο, hardware). Στην τελική αν το ένα από τα δύο ήταν καθολικά καλύτερο από το άλλο τελικά θα μέναμε μπουκάλα όλοι, ιδιώτες και επιχειρήσεις γιατί θα υπήρχε μόνο ένας παίχτης-μονοπώλειο... Δεν θα συνέφερε κανέναν αυτό. Ξυπνάμε... Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από dimoskoutr 1
basilis5 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Λογικα δεν θα αργησει να αναβαθμισει το μικρο 13 pro (14 pro) γιατι χανει χρημα οσο το καθυστερει απο πιθανους αγοραστες. Εχει βγει η βρωμα πριν καν το 16. επισης κανεις δεν το παιρνει κυριως λογω πληκτρολογιου. για το air 2020 διαβασα πως βγαζει προβλημα με οθονη coating.... ελεος apple 1
haHa Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για οποιον ενδιαφερεται για κατι πιο δυνατο απο τα macbook air και ετσι κοιταει για την ανανεωση του macbook pro 13, ας ελπισουμε οτι θα βαλουν τους καινουριους amd ryzen 8-core επεξεργαστες. Οι διαφορες ειναι τεραστιες, ενδεικτικα 13" λαπτοπ των 800€ που λογω ryzen και windows ειναι σε απαιτητικα προγραμματα 3 φορες(200% !!) πιο γρηγορα απο το τετραπυρηνο macbook air 2020 i5 και 50% πιο γρηγορα απο το macbook pro 13 με touchbar των 2000€ : https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html?type=&sort=&search=4700U++1030NG+4900hs+8257U+8279U&or=1&showBars=1&cinebench_r15_multi=1&cinebench_r20_multi=1&geekbench4_1_multi=1&cpu_fullname=1&tdp=1&mhz=1&turbo_mhz=1&cores=1&threads=1 Θα ειναι μεγαλο μειονεκτημα αν δεν βαλει τους amd ryzen επεξεργαστες(οι οποιοι συνηθως περνανε σε επιδοσεις τους κορυφαιους intel i9 8core που εχει το macbook pro 16" των ~3000€) και ετσι θα καταληξουν με αισθητα χαμηλοτερες επιδοσεις και αντοχη στο χρονο σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από haHa 1
timemachine Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 8/4/2020 στις 6:18 ΜΜ, liospi είπε επίπεδο 1ης δημοτικού από ανθρώπους που, οι περισσότεροι, γράφουν εγκυκλοπαίδεια για θέματα τεχνολογίας. φυσικά και τα δύο λειτουργικά/συστήματα/whatever έχουν αδυναμίες και προτερήματα όπως λέει και ο haHa, τι να το κάνει ο λογιστής ένα μηχάνημα με osX όταν το πρόγραμμα που έχει παίζει μόνο σε PC; στον λογιστή μου πέρυσι έβαλα ssd σε ένα μηχάνημα του 2008 και κάνει άψογα τη δουλειά του. τι να τα κάνω εγώ τα windows όταν σε ροή εργασίας (graphic design) μου βγάζουν την χολή για να κάνουν κάτι γρήγορα/σωστά (όχι από θέμα ταχύτητας); προφανώς και θα ήθελα να στήσω ένα μηχάνημα με threadripper, nvidia gpu και δεν ξέρω γω τι άλλο και να παίζει ΜΑΜΑ το osX. δεν μπορώ, και εάν το πλησιάσω κάπως ΚΟΣΤΙΖΕΙ *φτάσαμε τέλος του '19 για να βγάλει η apple οθόνη με 100% adobe rgb **φτάσαμε στο 2020, και το mac pro του 2009 αναβαθμίζεται με ότι κυκλοφορεί στα ράφια αυτή τη στιγμή εκτός cpu (μη μπούμε σε αντιπαράθεση και πούμε δεν παίρνει όμως nvidia αλλά amd και πάει λέγοντας, καταλαβαίνουμε όλοι τι θέλω να πω) Mac Pro 6-core 2009 θεωρεις είναι καλό; Αξίζει να το πάρεις μεταχειρισμένο στο 600ρι; Έχω δει κάτι αγγελίες με αυτά τα μηχανήματα 6-core στα 600 περίπου και 12-core στα 1000. Αξίζουν ή είναι παλιά πλέον; Μέχρι ποιο λογισμικό φοράνε; Στις 8/4/2020 στις 8:23 ΜΜ, ignome4 είπε Κοιτάξτε και στο Amazon.de (αν δεν το βιάζεστε) κατα διαστηματα βγαζει προσφορες και στα καινουρια μοντελα Μήπως ξέρεις ποτέ θα έρθει και το iPad Pro? 🤔 Σήμερα Istorm που πέρασα καθώς πήγαινα Service στο mac είχανε βγάλει κάτι κουτιά εκεί που ήταν τα iPads. Δεν ξέρω τι ήταν όμως, αλλά για iPads έμοιαζαν. Μιας και έγινε vs θέτω το δικό μου δίλημμα: Surface Pro 7 vs MacBook Air. Με 16 ram βγαίνουν στα ίδια χρήματα περίπου (για να μην πω πως το Surface μπορει βγει και πιο ακριβά με τα αξεσουάρ). Είμαι χρήστης Mac OS τα τελευταία 5 χρόνια ενώ πριν είχα windows. Θα χρησιμοποιηθεί για δουλειά γραφείου και έρευνα χημείας/βιολογίας. Φυσικά και έχω συνηθίσει το οικοσύστημα της Apple αλλά και το έχω βαρεθεί και λίγο. Το θέμα με τα windows είναι αν κρασάρουν όπως γράφετε διάφοροι ή λειτουργούν όλα απροβλημάτιστα. Δεν θυμάμαι να είχα προβλήματα με κρασαρίσματα, είχα βέβαια με ιούς και με δίσκο. Επίσης το sidecar πως σας φαίνεται αν το χρησιμοποιείται; Μπορεί να θεωρηθεί αντικαταστάτης της Touch εμπειρίας που δίνει το Surface. Αν κάποιος είναι χρήστης mac & Surface θα με ενδιέφερε η γνώμη του. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από timemachine
ignome4 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, timemachine είπε Mac Pro 6-core 2009 θεωρεις είναι καλό; Αξίζει να το πάρεις μεταχειρισμένο στο 600ρι; Έχω δει κάτι αγγελίες με αυτά τα μηχανήματα 6-core στα 600 περίπου και 12-core στα 1000. Αξίζουν ή είναι παλιά πλέον; Μέχρι ποιο λογισμικό φοράνε; Σήμερα Istorm που πέρασα καθώς πήγαινα Service στο mac είχανε βγάλει κάτι κουτιά εκεί που ήταν τα iPads. Δεν ξέρω τι ήταν όμως, αλλά για iPads έμοιαζαν. Μιας και έγινε vs θέτω το δικό μου δίλημμα: Surface Pro 7 vs MacBook Air. Με 16 ram βγαίνουν στα ίδια χρήματα περίπου (για να μην πω πως το Surface μπορει βγει και πιο ακριβά με τα αξεσουάρ). Είμαι χρήστης Mac OS τα τελευταία 5 χρόνια ενώ πριν είχα windows. Θα χρησιμοποιηθεί για δουλειά γραφείου και έρευνα χημείας/βιολογίας. Φυσικά και έχω συνηθίσει το οικοσύστημα της Apple αλλά και το έχω βαρεθεί και λίγο. Το θέμα με τα windows είναι αν κρασάρουν όπως γράφετε διάφοροι ή λειτουργούν όλα απροβλημάτιστα. Δεν θυμάμαι να είχα προβλήματα με κρασαρίσματα, είχα βέβαια με ιούς και με δίσκο. Επίσης το sidecar πως σας φαίνεται αν το χρησιμοποιείται; Μπορεί να θεωρηθεί αντικαταστάτης της Touch εμπειρίας που δίνει το Surface. Αν κάποιος είναι χρήστης mac & Surface θα με ενδιέφερε η γνώμη του. Ωπ! Μακάρι να ήρθαν γιατί το έχω κάνει pre order και ακόμα τίποτα... Μου είχαν δώσει ένα Surface από την δουλειά μου, είναι αρκετά καλό αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με τίποτα με ένα MacBook για πολλούς λόγους (λιγότερα προβλήματα, μπαταρία, macOS, ποιότητα υλικού κλπ) Συν ότι έχω και Windows! 😄 To Sidecar είναι κορυφαίο χαρακτηριστικό πλέον το setup μου θα είναι Mac mini + IPad Pro. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από ignome4 1
liospi Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, timemachine είπε Mac Pro 6-core 2009 θεωρεις είναι καλό; Αξίζει να το πάρεις μεταχειρισμένο στο 600ρι; Έχω δει κάτι αγγελίες με αυτά τα μηχανήματα 6-core στα 600 περίπου και 12-core στα 1000. Αξίζουν ή είναι παλιά πλέον; Μέχρι ποιο λογισμικό φοράνε; Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες σου και από μόνο του το 6-core δεν λέει κάτι π.χ. το δικό μου 6-core «φοράει» RX580 - NVMe δίσκο - USB 3 - 24 GB μνήμη - 3 HDD / 1 SSD δίσκους το 12-core τα ίδια + 48GB μνήμη και VEGA 64 (με αλλαγές στο τροφοδοτικό) το λογισμικό που φοράνε επίσημα είναι το MOJAVE και για την δική μου δουλειά δεν θέλω να πάω παρακάτω γιατί έχω αρκετές 32bit εφαρμογές που δεν παίζουν σε CATALINA από δύναμη έχουν για να φάνε και οι κότες και για την δική μου περίπτωση που κάνω μόνο γραφιστική ή κανένα μοντάζ σε davinci, φτάνει και περισσεύει mac pro θα πρότεινα μόνο εάν ξέρεις τι αγοράζεις και το προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. εάν θέλεις κάτι δυνατό και φρέσκο από apple, εγώ θα πρότεινα macmini i7 (του 2018 μεταχειρώ) και σε δεύτερο χρόνο eGPU και όλα αυτά εάν έχεις της προκοπής οθόνη, αλλιώς πας σε iMac και ξεμπερδεύεις. δες εδώ https://biglittlefrank.dk/shop διάφορες εκδοχές του mac pro 5.1 που πωλούνται ως μεταχειρισμένα Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από liospi 2
timemachine Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, ignome4 είπε Ωπ! Μακάρι να ήρθαν γιατί το έχω κάνει pre order και ακόμα τίποτα... Μου είχαν δώσει ένα Surface από την δουλειά μου, είναι αρκετά καλό αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με τίποτα με ένα MacBook για πολλούς λόγους (λιγότερα προβλήματα, μπαταρία, macOS, ποιότητα υλικού κλπ) Συν ότι έχω και Windows! 😄 To Sidecar είναι κορυφαίο χαρακτηριστικό πλέον το setup μου θα είναι Mac mini + IPad Pro. Τι εννοείς λιγότερα προβλήματα, εννοώ αν σου κολλάνε τα windows ή σου βγάζουν την ψυχή που λένε 😋 Δεν το πάω σε καμία περίπτωση για το vs που έχει γίνει παραπάνω, μιας και στη δίκη μου σύγκριση το MacBook είναι σε καλύτερη τιμή, με καλύτερα specs και σχεδόν διπλάσια μπαταρία. Απλά δεν έχει ενσωματωμένο το Touchscreen. Σχετικά με την παραγωγικότητα που αναφέρθηκε πριν, για μένα μπορώ να πω πως όταν είχα Windows ίσως να ήμουν ελαφρώς πιο παραγωγικός, γιατί τα είχα όλα χύμα (και με το χύμα εννοώ την εικόνα που βλέπεις όταν προσπαθείς να διαλέξεις και να ανοίξεις εφαρμογή στα window 10) ενώ στο mac προσπαθώ να τα έχω οργανωμένα, να έχω ημερολόγια με projects και χρώματα 😋, να βρω και να ψάξω για την τάδε εφαρμογή στο github, πώς θα την εγκαταστήσω κλπ. Πχ έχω εφαρμογή που κάνει τον κέρσορα κόκκινο για τις παρουσιάσεις😋. Με όλα αυτά χάνεις κάποιο χρόνο και για κάποιο λόγο με το mac μου ήταν πιο εύκολο να χαζέψω στο Web να πω την αλήθεια. Πιο ωραίο να το πιάνεις στο υλικό πχ. Σε παρασύρει. Δεν ξέρω αν αυτό που λέω φαίνεται παράξενο και μπορεί και βασικά να μην ισχύει και να ήταν απλά μια γενικότερη αλλαγή συνηθειών 23 λεπτά πριν, liospi είπε Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες σου και από μόνο του το 6-core δεν λέει κάτι π.χ. το δικό μου 6-core «φοράει» RX580 - NVMe δίσκο - USB 3 - 24 GB μνήμη - 3 HDD / 1 SSD δίσκους το 12-core τα ίδια + 48GB μνήμη και VEGA 64 (με αλλαγές στο τροφοδοτικό) το λογισμικό που φοράνε επίσημα είναι το MOJAVE και για την δική μου δουλειά δεν θέλω να πάω παρακάτω γιατί έχω αρκετές 32bit εφαρμογές που δεν παίζουν σε CATALINA από δύναμη έχουν για να φάνε και οι κότες και για την δική μου περίπτωση που κάνω μόνο γραφιστική ή κανένα μοντάζ σε davinci, φτάνει και περισσεύει mac pro θα πρότεινα μόνο εάν ξέρεις τι αγοράζεις και το προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. εάν θέλεις κάτι δυνατό και φρέσκο από apple, εγώ θα πρότεινα macmini i7 (του 2018 μεταχειρώ) και σε δεύτερο χρόνο eGPU και όλα αυτά εάν έχεις της προκοπής οθόνη, αλλιώς πας σε iMac και ξεμπερδεύεις. δες εδώ https://biglittlefrank.dk/shop διάφορες εκδοχές του mac pro 5.1 που πωλούνται ως μεταχειρισμένα Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην το χρειάζομαι. Απλά στα 600 6-Core και 1000 12-Core με βάση και τις τιμές που έβαλες μπορεί να συμφέρει. Αν χρησιμοποιηθεί για κάτι βαρύ θα είναι για επεξεργασία δεδομένων, matlab, άντε στα γραφικά Rendering μορίων κλπ. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από timemachine
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Πάλι καλά που υποτίθεται ότι συζητάμε για το Air εδώ μέσα.
liospi Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Πάλι καλά που υποτίθεται ότι συζητάμε για το Air εδώ μέσα. 😂
haHa Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, timemachine είπε Mac Pro 6-core 2009 θεωρεις είναι καλό; Αξίζει να το πάρεις μεταχειρισμένο στο 600ρι; Έχω δει κάτι αγγελίες με αυτά τα μηχανήματα 6-core στα 600 περίπου και 12-core στα 1000. Αξίζουν ή είναι παλιά πλέον; Μέχρι ποιο λογισμικό φοράνε; Σαν επεξεργαστες δεν λενε τιποτα, ειναι πιο αργοι και απο το macbook air 2020. Kαλυτερα να πας σε macbook pro 13 ή mac mini i7 και εξωτερικη egpu αν χρειαζεσαι επιδοσεις για 3D, CAD και για αυτο θεωρητικα κοιταγες σε mac pro. O mac pro 2009 παιρνει μεχρι mac os 10.11 15 ώρες πριν, timemachine είπε Τι εννοείς λιγότερα προβλήματα, εννοώ αν σου κολλάνε τα windows ή σου βγάζουν την ψυχή που λένε 😋 Δεν το πάω σε καμία περίπτωση για το vs που έχει γίνει παραπάνω, μιας και στη δίκη μου σύγκριση το MacBook είναι σε καλύτερη τιμή, με καλύτερα specs και σχεδόν διπλάσια μπαταρία. Απλά δεν έχει ενσωματωμένο το Touchscreen. To macbook air 2020 δεν ειναι κατι ιδιαιτερο σε αυτονομια, εχει στην πραξη παρομοια αυτονομια με το ελαφρυτερο surface 7 pro(το οποιο εχει καλυτερη και φωτεινοτερη οθονη εκτος απο touchscreen). https://www.notebookcheck.net/Apple-MacBook-Air-2020-Core-i5-Review-The-best-MacBook-you-can-get-No.460229.0.html#toc-verdict-performance-is-still-the-achilles-heel-of-the-macbook-air https://www.notebookcheck.net/Microsoft-Surface-Pro-7-Core-i5-Review-More-Like-a-Surface-Pro-6-5.442851.0.html#toc-verdict Σε επιδοσεις, ειναι γυρω στο 30% πιο γρηγορο το surface 7 pro i5 απο το macbook air 2020 i5 σε απαιτητικα προγραμματα: Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από haHa
dimoskoutr Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, timemachine είπε .... Μιας και έγινε vs θέτω το δικό μου δίλημμα: Surface Pro 7 vs MacBook Air. Με 16 ram βγαίνουν στα ίδια χρήματα περίπου (για να μην πω πως το Surface μπορει βγει και πιο ακριβά με τα αξεσουάρ). Είμαι χρήστης Mac OS τα τελευταία 5 χρόνια ενώ πριν είχα windows. Θα χρησιμοποιηθεί για δουλειά γραφείου και έρευνα χημείας/βιολογίας. Φυσικά και έχω συνηθίσει το οικοσύστημα της Apple αλλά και το έχω βαρεθεί και λίγο. Το θέμα με τα windows είναι αν κρασάρουν όπως γράφετε διάφοροι ή λειτουργούν όλα απροβλημάτιστα. Δεν θυμάμαι να είχα προβλήματα με κρασαρίσματα, είχα βέβαια με ιούς και με δίσκο. Επίσης το sidecar πως σας φαίνεται αν το χρησιμοποιείται; Μπορεί να θεωρηθεί αντικαταστάτης της Touch εμπειρίας που δίνει το Surface. Αν κάποιος είναι χρήστης mac & Surface θα με ενδιέφερε η γνώμη του. Όπως το βλέπω οι επιλογές σου είναι μάλλον 3. Αν δεν καίγεσαι για το touch, αφού είσαι ήδη αρκετά χρόνια σε macos παίρνεις ένα air 2020, αν θες οπωσδήποτε touch υπάρχει ipad pro 12.9 , αρκεί να έχει σαν εφαρμογές αυτά που χρειάζεσαι για την δουλειά σου, αν δεν υπάρχουν αυτές οι εφαρμογές στο os του ipad παίρνεις ένα surface και αν δεν σου αρέσουν τα windows, τα καταπίνεις και κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ από την στιγμή που πήρα surface (μην φανταστείς τίποτα φοβερό, το go 8/128 έχω με keyboard, pen που με καλύπτει στο 95% για δουλειά και στο 85% για διασκέδαση) δεν ξαναπαίρνω φορητή συσκευή χωρίς touchscreen και pen... Με τίποτα. Πριν με πει κανείς απάλευτο γιατί πήρα windows, μπακατέλα τόσο ακριβή κλπ κλπ να πω ότι σε windows μηχάνημα τόσο καλή υλοποίηση pen έχουν μόνο τα surface, το στυλό ήταν βασικό για μένα... Χρηματικά μέχρι εκεί έφτανα, ήξερα τι έπαιρνα από πλευράς cpu οπότε δεν το μετάνιωσα. Αυτό που θα με βόλευε καλύτερα θα ήταν μια ιντσα μεγαλύτερη οθόνη... Δεύτερον θα ήθελα φυσικά να δοκιμάσω κάποια στιγμή στη ζωή μου ipad pro, αλλά θα έπρεπε να ξοδέψω τα διπλά και δεν... Ίσως στο επόμενο. Βάλτα κάτω τα δεδομένα σου και κυρίως σκέψου αν σε καλύπτουν οι εφαρμογές που υπάρχουν. Να προσθέσω εδώ ότι μιας και τις τελευταίες μέρες που δεν είχα eclass, φυλλάδια, διορθώσεις άντε ξανά φυλλάδιοα κλπ κλπ, είπα να δοκιμάσω το σπορ του e-reading. Αγόρασα δυο ebooks που ήθελα και μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου με το θέμα ήταν το λιγότερο τραγική!!! Εξηγούμαι, δεν φταίει το surface go επουδενί, τα βιβλία είχαν κλείδωμα adobe drm οπότε έπρεπε με κάποιον reader που το υποστηρίζει να τα διαβάσω. Ε ο reader της adobe για drm είναι απαράδεκτος γιατί οι απάλευτοι δεν υποστηρίζουν touch! Ο adobe pdf reader dc υποστηρίζει μια χαρά αλλά δεν τα διαβάζει...Η microsoft δεν κάνει τον κόπο να βγάλει έναν τέτοιο reader, και στο microsoft store δεν υπάρχει εφαρμογή να υποστηρίζει. Μάλλον μια υπάρχει, αλλά είναι παρατημένη εδώ και πολύ καιρό και είναι τραγική. Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής προς τη microsoft, γιατί πυροβολούν το πόδι τους ρε; Το μηχανάκι είναι μια χαρά, φαντάζομαι τα μεγάλα surface ακόμη καλύτερα, γιατί δεν δίνεις 5-6 ποιοτικές βασικές εφαρμογές στο store σου, με πληρωμή δεν λέω δωρεάν, για να προσελκύσεις χρήστες ώστε να μεγαλώσει; Και η άλλη η adobe που έχει φέρει στο microsoft store ένα κάρο εφαρμογές της που υποστηρίζουν touch και pen και δεν φέρνει το adobe digital editions που το ζητούν χρήστες από το 15!!!!! Το πρόβλημα των surface δεν είναι υλικοτεχνικό, είναι το μέτριο store και οι λίγες ποιοτικές εφαρμογές για touch και pen. Ευτυχώς είχα ψάξει πριν αγοράσω και για την δουλειά μου βρήκα αυτά που ήθελα. Το 95% που είπα πριν ότι με καλύπτει είναι λόγω του ότι τελικά θα με βόλευε μια ίντσα έστω μεγαλύτερη οθόνη ώστε να έχω πιο άνετα ανοιχτά ένα pdf και ένα σημειωματάριο για να κρατάω τις handwritten σημειώσεις μου πιο βολικά. Τώρα αν μου τη δώσει το συνδέω στην οθόνη του υπολογιστή μου και βάζω εκεί το pdf. Τεσπά το τελευταίο κομμάτι ήταν offtopic και συγνώμη αλλά είπα να γράψω την εμπειρία μου κυρίως με το drm ebook. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από dimoskoutr 3
liospi Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, haHa είπε O mac pro 2009 παιρνει μεχρι mac os 10.11 για να μην ξεφύγει η κουβέντα, μιας και το θέμα είναι το macbook air φυσικά και το 2009 παίρνει μέχρι και mojave (επίσημα) κάνοντας το από 4.1 - 5.1 πανεύκολα 2
haHa Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, liospi είπε για να μην ξεφύγει η κουβέντα, μιας και το θέμα είναι το macbook air φυσικά και το 2009 παίρνει μέχρι και mojave (επίσημα) κάνοντας το από 4.1 - 5.1 πανεύκολα Σωστα, μονο που δεν ειναι επισημος τροπος η αλλαγη firmware. Οπως και να εχει, με λιγη διαδικασια και αν δεν εχεις αλλαξει gpu και εχεις προχειρη την παλια(συμφωνα με το λιονκ τουλαχιστον), μπορεις να εχεις το προτελευταιο λειτουργικο. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από haHa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα