Προς το περιεχόμενο

MacBook Air 13" 2020

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NorgeMan είπε

Καλημέρα σε όλους, έχει κανείς ιδέα πότε θα είναι διαθέσιμο στους επίσημους διανομείς?

Από Κωτσόβολο σήμερα μου είπαν 20 μέρες περίπου.

Έχω την εντύπωση ότι το pro θα είναι αρκετά πιο ακριβό και θα αργησει να γίνει άμεσα διαθέσιμο και αυτό με την σειρά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/3/2020 στις 3:18 ΜΜ, haHa είπε

Η λογικη λεει να πας σε 512gb ssd ειτε σε dell ειτε σε macbook air.

Πιο προσιτες λυσεις(που ομως παραμενουν ελαφρυτερες, δυνατοτερες και με καλυτερη αυτονομια), πχ αυτο το hp envy 13 με δυνατοτερο quad core i5, 256GB ssd στα 799€ . Αν εβγαινε με 16GB Ram(εστω και με καπελο 200€), θα ηταν απιστευτο deal για τοσο ποιοτικο μηχανημα με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τα macbook air.

Χωρις διαθεση αντιπαραθεσης: το "τοσο ποιοτικο μηχανημα" και HP επ ουδενι δεν πανε μαζι για οποιαδηποτε σειρα laptop της HP (Spectre, Elite ή Envy).  Ένα απλο γκουκλαρισμα αρκει. Ασε που η επισημη αντιπροσωπεια ενιοτε δημιουργει θεματα με το 2ο ετος εγγυησης. Αντοχη στο χρονο σε σχεση με τι; (μπαταρια; οθονη; λειτουργικο;). Η μπαταρια στα 2 χρονια θα κλαταρει (μπορει να λεω και πολλα). Τα λεω γιατι ειχα ενα το οποιο παρεδωσε πνευμα τελικα. Αντιθετα ενα macbook 15αρι του 2014 παει σφαιρα ακομη σαν day one. Μπαταρια 4-5 ωρες χαλαρα.

Απο κει και περα σε ολα τα win laptop  λειπει κατι: το τρακπαντ το οποιο για μενα ειναι αποκλειστικος λογος αγορας μακμπουκ η osx. Ουσιαστικα το μονο μειονεκτημα κατ εμε των μακμπουκ ειναι η ασυμβατοτητα ορισμενων εξειδικευμενων προγραμματων που υπαρχουν μονο σε  windows. Ο παραγων "ευκολία χρησης και ευχρηστια" (που πολλες φορες δε λαμβανεται υποψη) του μακμπουκ στη καθημερινοτητα δε συγκρινεται για μενα. Αλλα ετσι θα παμε σε αλλο επιπεδο τη κουβεντα. :)

Τα περι specs/διαφορετικες εκδοσεις επεξεργαστων δε μου λενε κατι καθοτι μιλαμε για διαφορετικα λειτουργικα. Η apple παραδοσιακα εχει αποδειξει πως με μικροτερα specs επιτυγχανει ιδια η αναλογη αποδοση και καλυτερη λειτουργικοτητα στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Εκει που ισως φαινοταν η διαφορα ειναι σε αυτους που χρησιμοποιουν bootcamp. Εγω αυτο που λεω ειναι το εξης: Δες τι σε κανει να λειτουργεις καλυτερα στη καθημερινοτητα σου γιατι κακα τα ψεματα ενα μηχανημα 1000+ ευρω εγω το θελω για να το κρατησω μια  δεκαετια και να δουλευει οσο πιο καλα γινεται σα τη πρωτη μερα (οσο αυτο ειναι εφικτο) !!

Γι αυτο.. οπωσδηποτε αγορα με 16GB μνημης RAM ( μιας και ενα βασικο μειον ειναι οτι μετα δεν αναβαθμιζεται) η οποια ειναι ο παραγων που θα το κανει να αντεξει στο χρονο

Επεξ/σία από mtzs
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mtzs είπε

Χωρις διαθεση αντιπαραθεσης: το "τοσο ποιοτικο μηχανημα" και HP επ ουδενι δεν πανε μαζι για οποιαδηποτε σειρα laptop της HP (Spectre, Elite ή Envy).  Ένα απλο γκουκλαρισμα αρκει. Ασε που η επισημη αντιπροσωπεια ενιοτε δημιουργει θεματα με το 2ο ετος εγγυησης. Αντοχη στο χρονο σε σχεση με τι; (μπαταρια; οθονη; λειτουργικο;). Η μπαταρια στα 2 χρονια θα κλαταρει (μπορει να λεω και πολλα). Τα λεω γιατι ειχα ενα το οποιο παρεδωσε πνευμα τελικα. Αντιθετα ενα macbook 15αρι του 2014 παει σφαιρα ακομη σαν day one. Μπαταρια 4-5 ωρες χαλαρα.

Απο κει και περα σε ολα τα win laptop  λειπει κατι: το τρακπαντ το οποιο για μενα ειναι αποκλειστικος λογος αγορας μακμπουκ η osx. Ουσιαστικα το μονο μειονεκτημα κατ εμε των μακμπουκ ειναι η ασυμβατοτητα ορισμενων εξειδικευμενων προγραμματων που υπαρχουν μονο σε  windows. Ο παραγων "ευκολία χρησης και ευχρηστια" (που πολλες φορες δε λαμβανεται υποψη) του μακμπουκ στη καθημερινοτητα δε συγκρινεται για μενα. Αλλα ετσι θα παμε σε αλλο επιπεδο τη κουβεντα. :)

Τα περι specs/διαφορετικες εκδοσεις επεξεργαστων δε μου λενε κατι καθοτι μιλαμε για διαφορετικα λειτουργικα. Η apple παραδοσιακα εχει αποδειξει πως με μικροτερα specs επιτυγχανει ιδια η αναλογη αποδοση και καλυτερη λειτουργικοτητα στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Εκει που ισως φαινοταν η διαφορα ειναι σε αυτους που χρησιμοποιουν bootcamp. Εγω αυτο που λεω ειναι το εξης: Δες τι σε κανει να λειτουργεις καλυτερα στη καθημερινοτητα σου γιατι κακα τα ψεματα ενα μηχανημα 1000+ ευρω εγω το θελω για να το κρατησω μια  δεκαετια και να δουλευει οσο πιο καλα γινεται σα τη πρωτη μερα (οσο αυτο ειναι εφικτο) !!

Γι αυτο.. οπωσδηποτε αγορα με 16GB μνημης RAM ( μιας και ενα βασικο μειον ειναι οτι μετα δεν αναβαθμιζεται) η οποια ειναι ο παραγων που θα το κανει να αντεξει στο χρονο

Τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις δεν εχουν ιδιαιτερη επαφη με την πραγματικοτητα με αποκορυφωμα τα περι "μικροτερων specs και αναλογης αποδοσης".

Ενδεικτικο ειναι οτι πχ ενα macbook του 2008 δεν παιρνει καν προσφατο λειτουργικο mac os x(παιρνει επισημα λειτουργικο mac os 10.7, του μακρινου ... 2011Παναρχαιο, μη-ενημερωμενο απο το 2012, ειναι ουσιαστικα αχρηστο), ενω παιρνει τα τελευταια windows 10, που μαλιστα θα ειναι πιο γρηγορα λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware. Αρκει να δουμε πχ τι εκδοση opengl υποστηριζει το καθε λειτουργικο.

Αλλο παραδειγμα: Το ποσο εκτος εποχης φαινεται τωρα το 2020 πχ το air του 2015 σε σχεση με το dell xps 13 2015 μπορεις να το δεις στο ποστ του 2015:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/569025-δοκιμάζοντας-το-νέο-macbook-12-ιντσών-με-retina-οθόνη-video/page/8/?tab=comments#comment-54013524

2.png

Το dell xps 13 παρολο που ειναι μια σταλια κ ελαφρυτερο απο το air, εχει ποιοτικη οθονη ips υψηλης αναλυσης, καμμια σχεση με του air που πχ υπο γωνια δεν ξεχωριζεις τιποτα(ιδια φωτογραφια, αλλα στο air δεν φαινονται κ πολλα):

3.png

Υ.Γ.1: Τα παραδειγματα τυπου θα παραδωσει πνευμα δεν λενε και πολλα. Εχω πχ την αντιστροφη εμπειρια(macbook που ή παρεδωσαν πνευμα ή χρειαστηκαν πολλες φορες να πανε για επισκευη), αλλα αυτα δεν τα φερνω στην συζητηση γιατι δεν βγαινουν ασφαλη συμπερασματα απο 5-10 παραδειγματα.

Υ.Γ.2: Περι trackpad: εδω και αρκετα χρονια τα win laptop εχουν εξαιρετικα trackpad, δεν ειμαστε στο 2012. Ας δεχτουμε οτι λογω προτιμησεων δεν ειναι σαν του mac, αλλα πχ φθανουν στο 95% της εμπειριας. Καμια σχεση με το ποσο υπολειπονταν τα macbook pro (και ακομα υπολειπονται τα macbook pro 13) εδω και 4 χρονια  και εδω και 2 χρονια τα macbook air στο τομεα του keyboard με το απαραδεκτο keyboard που δεν πατιοντουσαν πληκτρα και χαλαγε πολυ συχνα.
Μιλαμε για πολυ φθηνιαρικο και προβληματικο keyboard που υποβαθμιζε τρελα την εμπερια χρησης, αλλα πολλοι το κανανε αβαβα. Φαινεται βεβαια τωρα στα reviews που στα πλεονεκτηματα γραφουν "keyboard that works" ,"Finally: a good keyboard!", "At long last, our keyboard nightmare is over." etc :) .

Επεξ/σία από haHa
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Αυτό παιδιά το να συγκρίνουμε τα MacBook Air/Pro με τα αντίστοιχα Windows PC με ξεπερνάει...

Λες οτι ένα MacBook του 2008 δέχεται μέχρι 10.7.Μάλλον μπερδεύεσαι(όπως και στις απόψεις σου).Σου γράφω από αυτό και μάλιστα με το El Capitan 10.11 το οποίο είναι σταθερότατο-σταθερότερο από τα Windows 10-.

Επειδή πάλι βγήκαμε off-topic το MacBook AIr 2020 αποτελεί ένα από τα καλύτερα laptop της αγοράς τελεία και παύλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, toples50 είπε

Αυτό παιδιά το να συγκρίνουμε τα MacBook Air/Pro με τα αντίστοιχα Windows PC με ξεπερνάει...

Λες οτι ένα MacBook του 2008 δέχεται μέχρι 10.7.Μάλλον μπερδεύεσαι(όπως και στις απόψεις σου).Σου γράφω από αυτό και μάλιστα με το El Capitan 10.11 το οποίο είναι σταθερότατο-σταθερότερο από τα Windows 10-.

Μην γραφουμε ανακριβειες.

Εδω τι ισχυει:

Το macbook white του 2008 δεν παιρνει καν προσφατο λειτουργικο mac os x(παιρνει επισημα λειτουργικο mac os 10.7, του μακρινου ... 2011Παναρχαιο, μη-ενημερωμενο απο το 2012, ειναι ουσιαστικα αχρηστο.

Aκομα και αν βαλεις το 10.11 ανεπισημα, αυτο παραμενει ενα μη-ενημερωμενο λειτουργικο εδω και 2 χρονια.
https://en.wikipedia.org/wiki/OS_X_El_Capitan

Αναφορά σε κείμενο

Support status: Unsupported. Extended support ended in September 2018.

Βtw, και εγω εχω ενα macbook white 2008, το οποιο ομως για να ειναι λειτουργικο σημερα του εχω βαλει windows 10, μιας και το 10.7 το καθιστα αχρηστο.
Φυσικα, λογω καλυτερης υποστηριξης του hardware, απο opengl και gpu hardware acceleration, παει καλυτερα με windows απο οτι με mac os.

----------------------

27 λεπτά πριν, toples50 είπε

Επειδή πάλι βγήκαμε off-topic το MacBook AIr 2020 αποτελεί ένα από τα καλύτερα laptop της αγοράς τελεία και παύλα.

+1 σε αυτο, απλα δεν φθανει την φορητοτητα, αυτονομια και αντοχη στο χρονο των κορυφαιων λυσεων του ανταγωνισμου.
Ενδεικτικα του ποσο πισω ειναι σε αυτονομια, παρολο που ειναι βαρυτερο, μεγαλυτερο και πιο αργο το air:
https://www.engadget.com/2020-04-01-dell-xps-13-review-best-ultraportable.html

Αναφορά σε κείμενο

The XPS 13 lasted up to 15 hours and 55 minutes during our battery test, which involves looping an HD video without any energy-saving measures turned on. 
It's also significantly better than Apple's new MacBook Air, which lasted 11.5 hours in our test.

To βασικο του πλεονεκτημα σε σχεση με το προηγουμενης γενιας air(και γενικοτερα τα macbook pro των τελευταιων 4 ετων) ειναι οτι δεν εχει το φθηνιαρικο και τελειως προβληματικο keyboard με τον butterfly μηχανισμο που κατεστρεφε την εμπειρια χρησης του λαπτοπ.

Αν ειναι λοιπον δυνατον να συγκρινουμε το οποιοδηποτε λαπτοπ με τα macbook pro/air που εβγαιναν/βγαινουν με τα προβληματικα keyboard.
Με το καινουριο air μπορει να γινει συγκριση, γιατι τουλαχιστον εχει keyboard που λειτουργει.

Επεξ/σία από haHa
  • Sad 1
Δημοσ.

Το MacBook του 2008 το αλουμίνιο παίρνει μέχρι την 10.11.

Και σε παρακαλώ μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.Αν εσυ ικανοποίησε με τς παράθυρα μείνε με τα παράθυρα.Ο περισσότερος κόσμος την έχει πατήσει και θέλει κάτι πιο αξιόπιστο και σταθερό.Και ναι έχω παράθυρα και ξέρω τι Παρί να πει όπως και αρκετά Mac.

Η διαφορά(αν και έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα παράθυρα) είναι χαώδης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, macfan είπε

Το MacBook του 2008 το αλουμίνιο παίρνει μέχρι την 10.11.

Αλλο το aluminium και αλλο το macbook white του 2008 που δεν παιρνει καν προσφατο λειτουργικο mac os x(παιρνει επισημα λειτουργικο mac os 10.7, του μακρινου ... 2011Παναρχαιο, μη-ενημερωμενο απο το 2012, ειναι ουσιαστικα αχρηστο.

Βεβαια, ακομα και το alumimium του 2008 που παιρνει 10.11, ειναι ενα μη-ενημερωμενο λειτουργικο, που δεν ειναι supported καν απο την ιδια την apple.
Γενικοτερα, η υποστηριξη της apple στα μηχανηματα της με καινουρια λειτουργικα υπολειπεται αισθητα οπως βλεπουμε σε σχεση με τα windows και αυτος ειναι ενας ακομη λογος για την μικροτερη αντοχη στο χρονο που εχουν.

-----------------

18 λεπτά πριν, macfan είπε

Και σε παρακαλώ μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.Αν εσυ ικανοποίησε με τς παράθυρα μείνε με τα παράθυρα.Ο περισσότερος κόσμος την έχει πατήσει και θέλει κάτι πιο αξιόπιστο και σταθερό.Και ναι έχω παράθυρα και ξέρω τι Παρί να πει όπως και αρκετά Mac.

Η διαφορά(αν και έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα παράθυρα) είναι χαώδης.

Η διαφορα συμφωνω οτι ειναι μεγαλη υπερ των windows.

Δεν ειναι τυχαιο οτι η πλειονοτητα των επιχειρησεων (και οχι για τους home users για να μπαινουν fb) χρησιμοποιουν windows και οχι mac os. Εκει μετραει η παραγωγικοτητα, σταθεροτητα κλπ και προτιμανε windows.

Επεξ/σία από haHa
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haHa είπε

Αλλο το aluminium και αλλο το macbook white του 2008 που δεν παιρνει καν προσφατο λειτουργικο mac os x(παιρνει επισημα λειτουργικο mac os 10.7, του μακρινου ... 2011Παναρχαιο, μη-ενημερωμενο απο το 2012, ειναι ουσιαστικα αχρηστο.

Βεβαια, ακομα και το alumimium του 2008 που παιρνει 10.11, ειναι ενα μη-ενημερωμενο λειτουργικο, που δεν ειναι supported καν απο την ιδια την apple.
Γενικοτερα, η υποστηριξη της apple στα μηχανηματα της με καινουρια λειτουργικα υπολειπεται αισθητα οπως βλεπουμε σε σχεση με τα windows και αυτος ειναι ενας ακομη λογος για την μικροτερη αντοχη στο χρονο που εχουν.

-----------------

Δεν ειναι τυχαιο οτι η πλειονοτητα των επιχειρησεων (και οχι για τους home users για να μπαινουν fb) χρησιμοποιουν windows και οχι mac os. Εκει μετραει η παραγωγικοτητα, σταθεροτητα κλπ και προτιμανε windows.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι διαβαζεις..Η διαφορά είναι χαώδης υπέρ του Mac OS αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι σοβαρά το Mac OS είναι μονοδρομος!

Δυστυχώς έχω PC το οποίο είναι παροπλισμένο.Tα Windows παραμένουν τραγικά σαν λειτουργικό.

Όσο για την σύγκριση που προσπαθείς να επιτύχεις δουλεύω στην λιανική και τα προβλήματα των PC παραμένουν μεγαλύτερα και περισσότερα σε σχέση με τα Mac.Αυτό δεν έχει αλλάξει.Συμφωνώ οτι έχουν κάνει σημαντικά βήματα αλλά και πάλι υπολείπονται σε σχέση με τα Mac.Τελεία και παύλα.

Επεξ/σία από toples50
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

-----------------

Έχουν μεγαλύτερη αντοχή τα Windows από τα Mac? 😂😂😂

Ίσως να είσαι και ο μόνος παγκοσμίος που το ισχυρίζεται αυτό.Έτσι δικαιολογείς φαίνεται και το username σου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, toples50 είπε

Μάλλον δεν κατάλαβες τι διαβαζεις..Η διαφορά είναι χαώδης υπέρ του Mac OS αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι σοβαρά το Mac OS είναι μονοδρομος!

Δυστυχώς έχω PC το οποίο είναι παροπλισμένο.Tα Windows παραμένουν τραγικά σαν λειτουργικό.

Όσο για την σύγκριση που προσπαθείς να επιτύχεις δουλεύω στην λιανική και τα προβλήματα των PC παραμένουν μεγαλύτερα και περισσότερα σε σχέση με τα Mac.Αυτό δεν έχει αλλάξει.Συμφωνώ οτι έχουν  κάνει σημαντικά βήματα αλλά και πάλι υπολείπονται σε σχέση με τα Mac.Τελεία και παύλα.

Το τι λεει ο haha και ο toples50 δεν εχει ιδιαιτερη σημασια. Εκει που μετραει η παραγωγικοτητα κλπ(δηλαδη στις επιχειρισεις και οχι στους home users) οι επιχειρησεις διαλεγουν στην πλειοψηφια τους windows.

Το mac os παραμενει πισω σαν λειτουργικο και για αυτο εχει ακομα χαμηλοτερη διεισδυση στις επιχειρησεις. "Εχει κανει σημαντικά βήματα αλλά και πάλι υπολείπεται σε σχέση με τα Windows .Τελεία και παύλα."

12 λεπτά πριν, macfan είπε

Έχουν μεγαλύτερη αντοχή τα Windows από τα Mac? 😂😂😂

Ίσως να είσαι και ο μόνος παγκοσμίος που το ισχυρίζεται αυτό.Έτσι δικαιολογείς φαίνεται και το username σου...

Πρεπει να εισαι ο μονος παγκοσμιως που βλεπεις οτι ενα macbook white του 2008 που παιρνει επισημα λειτουργικο mac os 10.7, του μακρινου ... 2011 θεωρεις οτι εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα που μπορει να παρει τελευταια εκδοση windows, με καλυτερες μαλιστα επιδοσεις λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware.

Τελος, μια εικονα, χιλιες λεξεις για μηχανηματα του 2015: 

2.png

Επεξ/σία από haHa
  • Sad 3
Δημοσ.

Δεν σε κατηγορώ επειδή δεν γνωρίζει,γιατί αν γνώριζες δεν θα αντιδρούσες έτσι..Σε ποιες επιχειρήσεις αναφέρεσαι?

Φίλε μου ο redmedusa έκανε μια ερώτηση για το Mac.Δεν σε ρώτησε τι να επιλέξει ανάμεσα από PC ή Mac.

Μάλλον τρολάρεις δεν εξηγειται με το να επιμένεις να συγκρίνεις το Air του 2015 με το Dell.

Επέλεξε Dell, αλλά όχι να έρχεσαι και να προσπαθείς να μας πείσεις για τα αυτονόητα.Έλεος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, macfan είπε

Μάλλον τρολάρεις δεν εξηγειται με το να επιμένεις να συγκρίνεις το Air του 2015 με το Dell.

Btw, και το dell του 2015 ειναι, αλλα ειναι χαρακτηριστικο ποσο outdated ειναι το air.

Δεν σε κατηγορώ επειδή δεν γνωρίζει,γιατί αν γνώριζες δεν θα αντιδρούσες έτσι..Σε ποιες επιχειρήσεις αναφέρεσαι?

Δεν σε κατηγορω επειδη φαινεται δεν γνωριζεις, αλλα πραγματικα πιστευεις οτι η πλεινοτητα των επιχειρησεων(απο ενα λογιστη, ή εναν δικηγορο ή ενα telephone support center ως τεραστιες συμβουλευτικες big 4 ,πχ deloitte ή ernst&young ή accenture) χρησιμοποιουν mac os κατα κυριο λογο και οχι windows;

Ειπαμε, οι επιχειρησεις(μικρες ή μεγαλες) επιλεγουν στην πλειονοτητα windows.

Φίλε μου ο redmedusa έκανε μια ερώτηση για το Mac.Δεν σε ρώτησε τι να επιλέξει ανάμεσα από PC ή Mac.

Φιλε, εγω μια απλη προταση εναλλακτικη εκανα , την οποια μαλιστα συζηταγαμε με τον grim.
Αργοτερα ηρθε ο φιλος που εγραψε το μακροσκελες ποστ και το γυρισε σε "αντιπαραθεση" :

15 ώρες πριν, mtzs είπε

Καταλαβαινω ομως οτι εκεινο το ποστ χωρις στοιχεια δεν σε ενοχλησε, αλλα σε ενοχλησε το ποστ με στοιχεια για την μικρη υποστηριξη των mac laptop απο το ιδιο το mac os σε σχεση με windows κλπ.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Συγκρίνεις τις ανάγκες μιας επιχείρησης ή ενός δικηγόρου με τις απαιτήσεις που έχει ένας μουσικός ένας που ασχολείται με το μοντάζ και την παραγωγή βίντεο?

Καμία σχέση φίλε μου.Για απαιτητικές εφαρμογές τέτοιου είδους ο Mac είναι μονόδρομος.Αν έχεις ασχοληθεί θα καταλάβεις την διαφορά από το να δουλεύεις και από το να προσπαθείς να κάνεις τον υπολογιστή σου να δουλεύει.

Τυχαίνει όπως σου είπα να κατέχω αρκετά PeeCee και πολλά περισσότερα Mac και λόγω της δουλειας μου να πουλάω τα μηχανήματα.

Το πληρώνεις το μήλο παραπάνω αλλά αξίζει τελικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, macfan είπε

Συγκρίνεις τις ανάγκες μιας επιχείρησης ή ενός δικηγόρου με τις απαιτήσεις που έχει ένας μουσικός ένας που ασχολείται με το μοντάζ και την παραγωγή βίντεο?

Καμία σχέση φίλε μου.Για απαιτητικές εφαρμογές τέτοιου είδους ο Mac είναι μονόδρομος.Αν έχεις ασχοληθεί θα καταλάβεις την διαφορά από το να δουλεύεις και από το να προσπαθείς να κάνεις τον υπολογιστή σου να δουλεύει.

"Συγκρίνεις τις ανάγκες ενος μουσικου με τις απαιτήσεις που έχει ένας μηχανολογος μηχανικος που ασχολειται με πολυπλοκα CAD προγραμματα; Ή ενας επαγγελματιας που σχεδιαζει το κοκπιτ και το λογισμικο των airbus; Ή μια εταιρεια που σχεδιαζει το λογισμικο για την εναερια κυκλοφορια των αεροπλανων;

Καμία σχέση φίλε μου.Για απαιτητικές εφαρμογές τέτοιου είδους τα windows είναι μονόδρομος.Αν έχεις ασχοληθεί θα καταλάβεις την διαφορά από το να δουλεύεις και από το να προσπαθείς να κάνεις τον υπολογιστή σου να δουλεύει."

Γιατι εγραψα το παραπανω; Γιατι να δεις ποσο λαθος ειναι να εστιαζεις σε συγκεκριμενα field.
Μιλησα συνολικα για τις επιχειρησεις, οχι για μερικα fields. Σιγουρα θα υπαρχουν τομεις/fields που πχ το mac os θα εχει μεγαλυτερο market share(πχ μουσικη) ή αλλα fields που θα εχει μηδενικο σχεδον market share(CAD, CAE, aerospace κλπ).

Αλλα γενικοτερα, στην πλειονοτητα των επιχειρησεων (απο ενα λογιστη, ή εναν δικηγορο ή ενα telephone support center ως τεραστιες συμβουλευτικες big 4 ,πχ deloitte ή ernst&young ή accenture ή μηχανολογο μηχανικο που ασχολειται με πολυπλοκα CAD προγραμματα και οχι για τους home users για να μπαινουν fb) χρησιμοποιουν windows και οχι mac os.

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...