Προς το περιεχόμενο

MacBook Air 13" 2020

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Όπως το βλέπω οι επιλογές σου είναι μάλλον 3. Αν δεν καίγεσαι για το touch, αφού είσαι ήδη αρκετά χρόνια σε macos παίρνεις ένα air 2020, αν θες οπωσδήποτε touch υπάρχει ipad pro 12.9 , αρκεί να έχει σαν εφαρμογές αυτά που χρειάζεσαι για την δουλειά σου, αν δεν υπάρχουν αυτές οι εφαρμογές στο os του ipad παίρνεις ένα surface και αν δεν σου αρέσουν τα windows, τα καταπίνεις και κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ από την στιγμή που πήρα surface (μην φανταστείς τίποτα φοβερό, το go 8/128 έχω με keyboard, pen που με καλύπτει στο 95% για δουλειά και στο 85% για διασκέδαση) δεν ξαναπαίρνω φορητή συσκευή χωρίς touchscreen και pen... Με τίποτα. Πριν με πει κανείς απάλευτο γιατί πήρα windows, μπακατέλα τόσο ακριβή κλπ κλπ να πω ότι σε windows μηχάνημα τόσο καλή υλοποίηση pen έχουν μόνο τα surface, το στυλό ήταν βασικό για μένα... Χρηματικά μέχρι εκεί έφτανα, ήξερα τι έπαιρνα από πλευράς cpu οπότε δεν το μετάνιωσα. Αυτό που θα με βόλευε καλύτερα θα ήταν μια ιντσα μεγαλύτερη οθόνη... Δεύτερον θα ήθελα φυσικά να δοκιμάσω κάποια στιγμή στη ζωή μου ipad pro, αλλά θα έπρεπε να ξοδέψω τα διπλά και δεν... Ίσως στο επόμενο. Βάλτα κάτω τα δεδομένα σου και κυρίως σκέψου αν σε καλύπτουν οι εφαρμογές που υπάρχουν.

Να προσθέσω εδώ ότι μιας και τις τελευταίες μέρες που δεν είχα eclass, φυλλάδια, διορθώσεις άντε ξανά φυλλάδιοα κλπ κλπ, είπα να δοκιμάσω το σπορ του e-reading. Αγόρασα δυο ebooks που ήθελα και μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου με το θέμα ήταν το λιγότερο τραγική!!! Εξηγούμαι, δεν φταίει το surface go επουδενί, τα βιβλία είχαν κλείδωμα adobe drm οπότε έπρεπε με κάποιον reader που το υποστηρίζει να τα διαβάσω. Ε ο reader της adobe για drm είναι απαράδεκτος γιατί οι απάλευτοι δεν υποστηρίζουν touch! Ο adobe pdf reader dc υποστηρίζει μια χαρά αλλά δεν τα διαβάζει...Η microsoft δεν κάνει τον κόπο να βγάλει έναν τέτοιο reader, και στο microsoft store δεν υπάρχει εφαρμογή να υποστηρίζει. Μάλλον μια υπάρχει, αλλά είναι παρατημένη εδώ και πολύ καιρό και είναι τραγική. Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής προς τη microsoft, γιατί πυροβολούν το πόδι τους ρε; Το μηχανάκι είναι μια χαρά, φαντάζομαι τα μεγάλα surface ακόμη καλύτερα, γιατί δεν δίνεις 5-6 ποιοτικές βασικές εφαρμογές στο store σου, με πληρωμή δεν λέω δωρεάν, για να προσελκύσεις χρήστες ώστε να μεγαλώσει; Και η άλλη η adobe που έχει φέρει στο microsoft store ένα κάρο εφαρμογές της που υποστηρίζουν touch και pen και δεν φέρνει το adobe digital editions που το ζητούν χρήστες από το 15!!!!! Το πρόβλημα των surface δεν είναι υλικοτεχνικό, είναι το μέτριο store και οι λίγες ποιοτικές εφαρμογές για touch και pen. Ευτυχώς είχα ψάξει πριν αγοράσω και για την δουλειά μου βρήκα αυτά που ήθελα. Το 95% που είπα πριν ότι με καλύπτει είναι λόγω του ότι τελικά θα με βόλευε μια ίντσα έστω μεγαλύτερη οθόνη ώστε να έχω πιο άνετα ανοιχτά ένα pdf και ένα σημειωματάριο για να κρατάω τις handwritten σημειώσεις μου πιο βολικά. Τώρα αν μου τη δώσει το συνδέω στην οθόνη του υπολογιστή μου και βάζω εκεί το pdf. Τεσπά το τελευταίο κομμάτι ήταν offtopic και συγνώμη αλλά είπα να γράψω την εμπειρία μου κυρίως με το drm ebook.

Η αλήθεια είναι πως θα χρησιμοποιηθεί αρκετά για pdf και papers reading. Για αυτό και το Touch είναι δελλεαστικό. Δηλαδή ενώ κάθεσαι στο γραφείο σηκώνεσαι όποτε θες και διαβάζεις στο καναπέ σαν βιβλίο κρατώντας τις σημειώσεις σου. Θεωρητικά γίνεται και στο Mac OS αυτό απλά πέρα από το MacBook Air θα χρειάζεσαι και κάποιο iPad το οποίο θα γίνεται μόνιτορ για το mac και θα δίνει και touch interface. Απλά ολόκληρη μετακόμιση, θα πρεπέει να έχεις μαζί σου και τα δυο (1.5+ Kg) ενώ στην άλλη περίπτωση μόνο ένα με βάρος λιγότερο του κιλού. Χωρίς να έχω αγοράσει e-books έχω ακούσει ότι όντως είναι τραγικά γενικά όχι μόνο στα Windows αλλά και στα macs, επίτηδες για να προστατεύσουν με κάποιο τρόπο το sharing κλπ. Νομίζω έχει εφαρμογή το Kindle αν ενδιαφέρεσαι για λογοτεχνικά βιβλία κλπ, ίσως και κάποια επιστημονικά. Την έχω κατεβάσει αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Στο Mac πάντως μοιάζει λίγο με την εφαρμογή που έχει και η apple ibooks και γενικά με την πλειοψηφία της φιλοσοφίας σχεδιασμού των productivity apps εκεί. 

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, timemachine είπε

Η αλήθεια είναι πως θα χρησιμοποιηθεί αρκετά για pdf και papers reading. Για αυτό και το Touch είναι δελλεαστικό. Δηλαδή ενώ κάθεσαι στο γραφείο σηκώνεσαι όποτε θες και διαβάζεις στο καναπέ σαν βιβλίο κρατώντας τις σημειώσεις σου. Θεωρητικά γίνεται και στο Mac OS αυτό απλά πέρα από το MacBook Air θα χρειάζεσαι και κάποιο iPad το οποίο θα γίνεται μόνιτορ για το mac και θα δίνει και touch interface. Απλά ολόκληρη μετακόμιση, θα πρεπέει να έχεις μαζί σου και τα δυο (1.5+ Kg) ενώ στην άλλη περίπτωση μόνο ένα με βάρος λιγότερο του κιλού. Χωρίς να έχω αγοράσει e-books έχω ακούσει ότι όντως είναι τραγικά γενικά όχι μόνο στα Windows αλλά και στα macs, επίτηδες για να προστατεύσουν με κάποιο τρόπο το sharing κλπ. Νομίζω έχει εφαρμογή το Kindle αν ενδιαφέρεσαι για λογοτεχνικά βιβλία κλπ, ίσως και κάποια επιστημονικά. Την έχω κατεβάσει αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Στο Mac πάντως μοιάζει λίγο με την εφαρμογή που έχει και η apple ibooks και γενικά με την πλειοψηφία της φιλοσοφίας σχεδιασμού των productivity apps εκεί. 

Το θεμα ebooks δεν σε πολυενδιαφερει, γιατι αυτα που θα διαβαζεις εσυ θα ειναι pdf και papers, οχι ebooks.
Δεν θα τα ανοιγεις με την kindle εφαρμογη, αλλα με Word ή pdf reader.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, timemachine είπε

Μα εγώ δεν ζητάω να βγάλουν στην drm άδεια από τα ebooks. Ζητάω να κάνουν μια εφαρμογή φυσιολογική (ξαναλέω δεν με νοιάζει να είναι δωρεάν) που να υποστηρίζει touch και στα windows 10 ώστε να διαβάζω τα πληρωμένα μου λογοτεχνικά βιβλία από την εφαρμογή. Η adobe, η microsoft δεν με νοιάζει ποια. Τέλος τα pdf μου και τα δωρεάν επιστημονικά βιβλία και papers που βρίσκω κατά καιρούς από τον Κάλλιπο (https://repository.kallipos.gr/) τα διαβάζω μια χαρά είτε με το adobe reader dc που υποστηρίζει touch είτε με το drawboard pdf που έχω αγορασμένο. Και τα δύο κάνουν καλή δουλειά και έχουν touch ώστε να κάνω το φυσιολογικό, να γυρίζω σελίδες με το χέρι και όχι να προσπαθώ να πετύχω την μπάρα δεξιά ή τα κουμπάκια με το κωλο-adobe digital editions!!! Το πρόβλημα είναι όταν αποφάσισα εν μέσω καραντίνας να δοκιμάσω το ebook λογοτεχνικό είδος (με ενδιαφέρει η μαθηματική λογοτεχνία), έτσι και για να υποστηρίξω λιγάκι την υπόθεση ώστε περισσότερα βιβλία να βγαίνουν σε ebook...αλλά η κατάσταση είναι απάλευτη στα windows σε touch συσκευές.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μα εγώ δεν ζητάω να βγάλουν στην drm άδεια από τα ebooks. Ζητάω να κάνουν μια εφαρμογή φυσιολογική (ξαναλέω δεν με νοιάζει να είναι δωρεάν) που να υποστηρίζει touch και στα windows 10 ώστε να διαβάζω τα πληρωμένα μου λογοτεχνικά βιβλία από την εφαρμογή. Η adobe, η microsoft δεν με νοιάζει ποια. Τέλος τα pdf μου και τα δωρεάν επιστημονικά βιβλία και papers που βρίσκω κατά καιρούς από τον Κάλλιπο (https://repository.kallipos.gr/) τα διαβάζω μια χαρά είτε με το adobe reader dc που υποστηρίζει touch είτε με το drawboard pdf που έχω αγορασμένο. Και τα δύο κάνουν καλή δουλειά και έχουν touch ώστε να κάνω το φυσιολογικό, να γυρίζω σελίδες με το χέρι και όχι να προσπαθώ να πετύχω την μπάρα δεξιά ή τα κουμπάκια με το κωλο-adobe digital editions!!! Το πρόβλημα είναι όταν αποφάσισα εν μέσω καραντίνας να δοκιμάσω το ebook λογοτεχνικό είδος (με ενδιαφέρει η μαθηματική λογοτεχνία), έτσι και για να υποστηρίξω λιγάκι την υπόθεση ώστε περισσότερα βιβλία να βγαίνουν σε ebook...αλλά η κατάσταση είναι απάλευτη στα windows σε touch συσκευές.

Η λυση γενικοτερα σε οποιαδηποτε πλατφορμα για ebooks λεγεται calibre και μπορεις να αφαιρεσεις το drm ωστε να ανοιγεις τα ebooks σε οποια συσκευη/πλατφορμα θελεις με οποια εφαρμογη θελεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, haHa είπε

Η λυση γενικοτερα σε οποιαδηποτε πλατφορμα για ebooks λεγεται calibre και μπορεις να αφαιρεσεις το drm ωστε να ανοιγεις τα ebooks σε οποια συσκευη/πλατφορμα θελεις με οποια εφαρμογη θελεις.

Ευχαριστώ έχω ακούσει για το calibre και λογικά θα το δοκιμάσω γιατί η κατάσταση είναι απάλευτη, αλλά είναι αστείο να σε αναγκάζουν να σπάσεις το drm για να διαβάσεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος κάτι που έχεις πληρώσει κανονικά! Η adobe υποστηρίζει touch σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές της...έλεος.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
4 ώρες πριν, haHa είπε

Δοκίμασα μόλις αυτό που μου πρότεινες. Κάνει όντως άψογα την δουλειά του. Αφαίρεσε το drm κανονικά, απλά πραγματικά δεν θα χρειαζόταν κάτι τέτοιο και τελικά κακό τους κάνει γιατί τώρα που αφαιρέθηκε το drm μπορεί κάποιος να μοιράσει το βιβλίο όπου θέλει, αν θέλει. Χάθηκε να έχουν μια εφαρμογή της προκοπής ώστε να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου κανονικότατα; Απαράδεκτοι! Ευχαριστώ και πάλι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα τείνω και εγώ προς το air. Το θέμα μου είναι στη επιλογή επεξεργαστή: i5 ή i7? Ποιος θα είναι πιο αθόρυβος χωρίς να ζορίζει τα fans ή θα είναι και οι 2 το ίδιο; Είχα παλιά MacBook 12” και μετά πήρα το pro που είχε κάποια διαφορά στο θόρυβο καμιά φορά. Βέβαια το θετικό του air σε σχέση με το pro είναι πως δεν έχει ανοίγματα για να μπαίνει σκόνη, αλλά αυτό δεν ξέρω αν επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ταχύτητα λειτουργίας των Fans. Σκέφτομαι μήπως πάω και σε 12αρι το παλιό αλλά θέλω να μου κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο στο χρόνο. Η επεξεργαστική ισχύς δεν είναι και τόσο θέμα μιας και σε βάθος χρόνου από Main Laptop θα γίνει personal καθως θα αντικατασταθεί μάλλον από fanless Surface για την πιο σοβαρή δουλειά. Από ότι βλέπω και ο i5 και ο i7 έχουν ίδιο TDP, στην πράξη όμως; Επίσης υποστηρίζουν μέχρι 32 ram που όμως η Apple αποφάσισε να μην τα υποστηρίξει..

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, timemachine είπε

Τελικα τείνω και εγώ προς το air. Το θέμα μου είναι στη επιλογή επεξεργαστή: i5 ή i7? Ποιος θα είναι πιο αθόρυβος χωρίς να ζορίζει τα fans ή θα είναι και οι 2 το ίδιο; Είχα παλιά MacBook 12” και μετά πήρα το pro που είχε κάποια διαφορά στο θόρυβο καμιά φορά. Βέβαια το θετικό του air σε σχέση με το pro είναι πως δεν έχει ανοίγματα για να μπαίνει σκόνη, αλλά αυτό δεν ξέρω αν επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ταχύτητα λειτουργίας των Fans. Σκέφτομαι μήπως πάω και σε 12αρι το παλιό αλλά θέλω να μου κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο στο χρόνο. Η επεξεργαστική ισχύς δεν είναι και τόσο θέμα μιας και σε βάθος χρόνου από Main Laptop θα γίνει personal καθως θα αντικατασταθεί μάλλον από fanless Surface για την πιο σοβαρή δουλειά. Από ότι βλέπω και ο i5 και ο i7 έχουν ίδιο TDP, στην πράξη όμως; Επίσης υποστηρίζουν μέχρι 32 ram που όμως η Apple αποφάσισε να μην τα υποστηρίξει..

Οι i5 και i7 που μπαινουν στο air δεν εχουν μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις(και οι δυο ειναι quad core με 8 threads), απλα ο i7 εχει λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα.
Προσωπικα θα πηγαινα στο i5.

Σχετικα με θορυβο: τα macbook air δεν ειναι οτι καλυτερο οταν ο χρηστης κανει εστω και μετρια απαιτητικη χρηση, μπορεις να διαβασεις σχετικα reviews*.
Αν σε απασχολει ο θορυβος και δεν θελεις να πας σε windows laptop που ειναι συνηθως πιο αθορυβα με μεγαλυτερη αυτονομια, γιατι δεν κοιτας για το macbook pro(ειδικα οταν ανακοινωθει το καινουριο 13 ή 14") ?

Απο αυτονομια ειναι οκ το air, αν θελεις κατι καλυτερο, μπορεις να δεις αλλα λαπτοπ που παρολο που ειναι ελαφρυτερα και δυνατοτερα εχουν 50% μεγαλυτερη αυτονομια και συνηθως ειναι πιο αθορυβα.

Τέλος, το macbook 12 ξεχασε το: ειναι παλιο, αργο, με μικρη αντοχη στο χρονο και εχει και το προβληματικο keyboard.

*Περι θορυβου:
https://www.theverge.com/2020/3/26/21195008/apple-macbook-air-review-2020-new-keyboard-processor-battery-life-camera-price

Αναφορά σε κείμενο

Just opening Lightroom is enough to make the fan speed up, and after a couple of edits, it’s going full blast. Heavy sustained workloads cause the system to do some aggressive thermal throttling, basically capping the max speed of the processor in order to manage heat.
...
In my tests with Cinebench, clock speed was capped at around 1.5GHz under sustained workloads. And that fan was blowing its heart out.
...
Everyone else will likely find that the MacBook Air’s performance is totally fine for most day-to-day tasks, but that they’ll hear the fan run every so often.
...
PERFORMANCE IS FINE, BUT YOU’RE GOING TO HEAR THE FAN RUN

https://www.techradar.com/reviews/macbook-air-2020

Αναφορά σε κείμενο

When under sustained load, the MacBook Air (2020) can become quite hot, causing the fans to whirr up.
...
Not long after, the fans seriously started to kick in, in a bid to keep the MacBook Air cool. After a while, these fans became distractingly loud, and the body of the MacBook Air was hot to touch at the bottom.

https://www.tomsguide.com/reviews/macbook-air-2020

Αναφορά σε κείμενο

But as the day progressed and I pushed the machine harder, I noticed a few pauses. With 12 Safari tabs, 16 Chrome tabs, Slack, Discord, 1Password and the 4K version of the film Midsommar open in the TV app, I saw slight lag as I switched between apps. I could even hear the MacBook Air's fans blasting loudly, trying to cool the system to keep up.

https://arstechnica.com/gadgets/2020/03/macbook-air-2020-review-the-most-boring-mac-is-among-the-best/2/#h2

Αναφορά σε κείμενο

The MacBook Air is capable of decent performance in brief instances when it's needed, but it will hit a wall and start to slow down, make a lot of noise, and get warm if you keep pushing it. That matches our experience when testing different applications.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, haHa είπε

Οι i5 και i7 που μπαινουν στο air δεν εχουν μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις, απλα ο i7 εχει λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα.

Απο θορυβο τα macbook air δεν ειναι οτι καλυτερο οταν ο χρηστης κανει εστω και μετρια απαιτητικη χρηση, μπορεις να διαβασεις σχετικα reviews.
Απο αυτονομια ειναι οκ, αν θελεις κατι καλυτερο, μπορεις να δεις αλλα λαπτοπ που παρολο που ειναι ελαφρυτερα και δυνατοτερα εχουν 50% μεγαλυτερη αυτονομια και συνηθως ειναι πιο αθορυβα.

Το macbook 12 ξεχασε το, ειναι παλιο, αργο με μικρη αντοχη στο χρονο και εχει και το προβληματικο keyboard.

Προσωπικα θα πηγαινα στο i5.

Περι θορυβου:
https://www.theverge.com/2020/3/26/21195008/apple-macbook-air-review-2020-new-keyboard-processor-battery-life-camera-price

https://www.techradar.com/reviews/macbook-air-2020

https://www.tomsguide.com/reviews/macbook-air-2020

https://arstechnica.com/gadgets/2020/03/macbook-air-2020-review-the-most-boring-mac-is-among-the-best/2/#h2

Αν σε απασχολει ο θορυβος και δεν θελεις να πας σε windows laptop που ειναι συνηθως πιο αθορυβα με μεγαλυτερη αυτονομια, γιατι δεν κοιτας για το macbook pro(ειδικα οταν ανακοινωθει το καινουριο 13 ή 14") ?

Μάλιστα, πάντως το MacBook 12” που το δούλευα το 2018 μου έκανε τη δουλειά μου, και όταν λέω πως έκανε τη δουλειά, εννοώ 70+ tabs ανοιχτά σε safari και chrome παράλληλα, ανοιχτό pdf reader και word. Και φυσικά δεν άκουγα τίποτα.  Γιατί προτείνεις τον i5 σε σχέση με τον i7? Το pro ίσως να είναι μια λύση αν αποδειχθεί καλό, που θα πρέπει να περιμένεις τα reviews για αυτό, βέβαια πιο ακριβή. Συν όσο ανεβαίνεις σε μοντέλο τόσο περισσότερες πιθανότητες για hinge popping που το φοβάμαι. Στο 12” ήταν σπάνιο, στο air έχω δει hinge popping μέσα σε μαγαζί που το είχαν display unit και στο Pro 13” είχε το δικό μου μοντέλο hinge popping (και από τότε άρχισα να κοιτάω τα Windows) και στο pro 15” γίνεται χαμός στο internet. Για αυτό το πρόβλημα  συχνά φταίει το μαύρο «λαστιχένιο» καπάκι στο κάτω μέρος της οθόνης, εκεί που γράφει MacBook Air, pro κλπ. Αυτό είναι ένα εύκαμπτο πλαστικό που αν το πιέσεις με ένα στύλο μπαίνει προς τα μέσα, εξού και τα Display Problems που είχαν κάποιοι όταν κόβεται το καλώδιο, και γενικά κάνει θόρυβο όταν ανοιγοκλείνει. Με Keyboard ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα ποτέ. 

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, timemachine είπε

Μάλιστα, πάντως το MacBook 12” που το δούλευα το 2018 μου έκανε τη δουλειά μου, και όταν λέω πως έκανε τη δουλειά, εννοώ 70+ tabs ανοιχτά σε safari και chrome παράλληλα, ανοιχτό pdf reader και word. Και φυσικά δεν άκουγα τίποτα.  Γιατί προτείνεις τον i5 σε σχέση με τον i7? Το pro ίσως να είναι μια λύση αν αποδειχθεί καλό, που θα πρέπει να περιμένεις τα reviews για αυτό, βέβαια πιο ακριβή. Συν όσο ανεβαίνεις σε μοντέλο τόσο περισσότερες πιθανότητες για hinge popping που το φοβάμαι. Στο 12” ήταν σπάνιο, στο air έχω δει hinge popping μέσα σε μαγαζί που το είχα display unit και στο Pro 13” είχε το δικό μου μοντέλο hinge popping (και από τότε άρχισα να κοιτάω τα Windows) και στο pro 15” γίνεται χαμός στο internet.

Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια ποσα ανοιχτα tabs ειχες, γιατι μετα απο λιγο μπαινουν σε "hibernate" τα ανενεργα tabs και για αυτο οταν επιστρεφεις σε αυτα αργουν λιγο να δειξουν τι ειχαν φορτωμενο.
Η χρηση που του εκανες ηταν πολυ απλη: browser και word, κατι που ακομα και τα κινητα κανουν.
Tελος, δεν ακουγες τιποτα, γιατι το macbook 12 δεν ειχε ανεμιστηρα , ηταν fanless!

Για hinge popping  δεν εχω ιδεα και ουτε θα στηριζα την αποφαση μου σε αυτο.

Προτεινω i5 αντι για i7 γιατι συνηθως(ασχετα αν εχουν ιδιο tdp) ειναι πιο αθορυβα τα μοντελα με τον πιο "αδυναμο" επεξεργαστη και επισης η διαφορα σε τιμη(περι τα 100€) δεν αξιζει για την λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα που προσφερει.
Χωρια οτι επειδη το i7 ειναι built to order, πρεπει να το παρεις απο επισημο καναλι, ενω το i5 το παιρνεις πχ και απο το amazon.co.uk σε ακομα χαμηλοτερη τιμη.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, haHa είπε

Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια ποσα ανοιχτα tabs ειχες, γιατι μετα απο λιγο μπαινουν σε "hibernate" τα ανενεργα tabs και για αυτο οταν επιστρεφεις σε αυτα αργουν λιγο να δειξουν τι ειχαν φορτωμενο.
Η χρηση που του εκανες ηταν πολυ απλη: browser και word, κατι που ακομα και τα κινητα κανουν.
Tελος, δεν ακουγες τιποτα, γιατι το macbook 12 δεν ειχε ανεμιστηρα , ηταν fanless!

Για hinge popping  δεν εχω ιδεα και ουτε θα στηριζα την αποφαση μου σε αυτο.

Προτεινω i5 αντι για i7 γιατι συνηθως(ασχετα αν εχουν ιδιο tdp) ειναι πιο αθορυβα τα μοντελα με τον πιο "αδυναμο" επεξεργαστη και επισης η διαφορα σε τιμη(περι τα 100€) δεν αξιζει για την λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα που προσφερει.
Χωρια οτι επειδη το i7 ειναι built to order, πρεπει να το παρεις απο επισημο καναλι, ενω το i5 το παιρνεις πχ και απο το amazon.co.uk σε ακομα χαμηλοτερη τιμη.

Θα είναι έτσι και αλλιώς bto για 16 gb ram. Αν ήταν για 8 ram θα πήγαινα στο MacBook 12” από electroholic που θα έρθει αρκετά πιο φτηνά από το air αλλά χωρίς επίσημη εγγύηση apple καθώς είναι παραεισαγωγή και δεν εμφανίζεται στο σύστημα. Ίσως βέβαια έχω και μια άκρη για 12” με 16 ram από καπου που είχα βάλει παραγγελία αλλά δεν το πήρα γιατί βγήκε το pro 4-core τότε. Δεν μου είναι άμεσα χρήσιμη η έξτρα ram αλλά μάλλον θα συμβάλλει στο να αντέξει στο χρόνο για τα βασικά tasks 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, timemachine είπε

Θα είναι έτσι και αλλιώς bto για 16 gb ram. Αν ήταν για 8 ram θα πήγαινα στο MacBook 12” από electroholic που θα έρθει αρκετά πιο φτηνά από το air αλλά χωρίς επίσημη εγγύηση apple καθώς είναι παραεισαγωγή και δεν εμφανίζεται στο σύστημα. Ίσως βέβαια έχω και μια άκρη για 12” με 16 ram από καπου που είχα βάλει παραγγελία αλλά δεν το πήρα γιατί βγήκε το pro 4-core τότε. Δεν μου είναι άμεσα χρήσιμη η έξτρα ram αλλά μάλλον θα συμβάλλει στο να αντέξει στο χρόνο για τα βασικά tasks 

Γιατι δεν πας σε macbook pro οταν βγει;
Λογικα θα ειναι πιο αθορυβο, θα εχει παρομοια αυτονομια, θα ειναι αισθητα πιο δυνατο με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, ενω η διαφορα στο βαρος ειναι μικρη(στις τωρινες εκδοσεις είναι μολις 80gr).

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και βάλαμε και τον θόρυβο στο παιχνίδι ξαναλέω, ένα ipad pro δεν κάνει την δουλειά σου; Γιατί όλα αυτά που ψάχνεις στο mac air, αν έχει τις εφαρμογές στο padOS τα βρίσκεις στο ipad pro! Αυτονομία και αθόρυβο. Από ισχύ δεν συζητάμε ότι είναι εξαιρετικό...θα έχεις και το touch, θα είναι και tablet/laptop όποτε το θες...θα γλιτώσεις και αγορά ενός surface αργότερα όπως λες...αν υπάρχουν οι εφαρμογές γι αυτό που θες να κάνεις ξανασκέψου το.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haHa είπε

Γιατι δεν πας σε macbook pro οταν βγει;
Λογικα θα ειναι πιο αθορυβο, θα εχει παρομοια αυτονομια, θα ειναι αισθητα πιο δυνατο με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, ενω η διαφορα στο βαρος ειναι μικρη(στις τωρινες εκδοσεις είναι μολις 80gr).

Αν οι τιμές παραμείνουν ίδιες, τότε στα χρήματα που βγαίνει το pro αγοράζεις τώρα, χωρίς να περιμένεις, Surface i5 16 ram και MacBook 12”. Δεν ξέρω να σου πω και εγώ τι είναι καλύτερο Deal και αν θα με βολέψουν τα Windows στο τέλος, αλλά +600 που θα χρειαστείς περίπου για να πας από το air στο pro είναι σημαντική διαφορά. Τέλος επειδή είχα πρόβλημα gpu στο imac και εδώ και δυο βδομαδες είμαι με Backups σε ένα σκληρό και ένα MacBook πολύ παλιό και πρόχειρο καλό θα ήταν να πάρω τίποτα και να αρχίσω να σετταρω. Από τιμές το air  με 16 ram είναι στα ίδια χρήματα με το Surface 7 16 ram που το βρήκα σε ένα κατάστημα stechi (δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο κατάστημα, οι «μεγάλοι» δεν το φέρνουν εδώ και σε Ευρώπη μόνο Ιρλανδία έχουν πλέον την έκδοση με i5 fanless 16 ram λόγω ελλείψης στοκ τώρα) και έχει +600 σε σχέση με το 12” 8 ram. Αντίστοιχα και το pro 16 ram έχει +600 πιο ακριβό από το air 16 ram αν παραμείνουν οι τιμές ίδιες. Και βέβαια το pro λόγω τιμής θα μπορούσες να το συγκρινεις και με Mac mini 6-core 32 ram διπλάσιο ssd που δεν είναι φορητό αλλά δεν έχει hinge popping και αν έχεις άλλο φορητό σε αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι καλύτερη και πιο ισχυρή λύση. 

38 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μιας και βάλαμε και τον θόρυβο στο παιχνίδι ξαναλέω, ένα ipad pro δεν κάνει την δουλειά σου; Γιατί όλα αυτά που ψάχνεις στο mac air, αν έχει τις εφαρμογές στο padOS τα βρίσκεις στο ipad pro! Αυτονομία και αθόρυβο. Από ισχύ δεν συζητάμε ότι είναι εξαιρετικό...θα έχεις και το touch, θα είναι και tablet/laptop όποτε το θες...θα γλιτώσεις και αγορά ενός surface αργότερα όπως λες...αν υπάρχουν οι εφαρμογές γι αυτό που θες να κάνεις ξανασκέψου το.

Παλιά είχα ένα iPad mini 1st ή 2nd gen. δεν θυμάμαι ακριβώς. Έχει μια εφαρμογή στο iPad OS που περιστασιακά μου είναι χρήσιμη και δεν υπάρχει πουθενά άλλου. Οπότε το iPad Air όταν θα βγουν καινούρια και θα πέσουν οι τιμές θα μπορούσε να είναι μια αγορά αν υπάρχουν και τα χρήματα 😋 Το iPad Pro είναι αρκετά ακριβό πιστεύω δεν αξίζει. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις MacBook. Γενικά προτιμάω τους υπολογιστές από τα κινητά/tablets οπότε αν είχα να επιλέξω μόνο μεταξύ των δυο νομίζω είναι μονόδρομος ακόμα και τώρα που πρόσθεσαν mouse support στο iPad.Τωρα με το mouse support  νομίζω ένα iPad στην τιμή του go που έχεις είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά παραπάνω και να τα έχεις δεν αξίζει. Δεν δικαιολογείται +50% αύξηση της τιμής σχεδόν για τα πας απο το απλό στο pro που κάνουν τα ίδια πράγματα ουσιαστικά. 

Επεξ/σία από timemachine

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...