dimoskoutr Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, timemachine είπε Αν οι τιμές παραμείνουν ίδιες, τότε στα χρήματα που βγαίνει το pro αγοράζεις τώρα, χωρίς να περιμένεις, Surface i5 16 ram και MacBook 12”. Δεν ξέρω να σου πω και εγώ τι είναι καλύτερο Deal και αν θα με βολέψουν τα Windows στο τέλος, αλλά +600 που θα χρειαστείς περίπου για να πας από το air στο pro είναι σημαντική διαφορά. Τέλος επειδή είχα πρόβλημα gpu στο imac και εδώ και δυο βδομαδες είμαι με Backups σε ένα σκληρό και ένα MacBook πολύ παλιό και πρόχειρο καλό θα ήταν να πάρω τίποτα και να αρχίσω να σετταρω. Από τιμές το air με 16 ram είναι στα ίδια χρήματα με το Surface 7 16 ram που το βρήκα σε ένα κατάστημα stechi (δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο κατάστημα, οι «μεγάλοι» δεν το φέρνουν εδώ και σε Ευρώπη μόνο Ιρλανδία έχουν πλέον την έκδοση με i5 fanless 16 ram λόγω ελλείψης στοκ τώρα) και έχει +600 σε σχέση με το 12” 8 ram. Αντίστοιχα και το pro 16 ram έχει +600 πιο ακριβό από το air 16 ram αν παραμείνουν οι τιμές ίδιες. Και βέβαια το pro λόγω τιμής θα μπορούσες να το συγκρινεις και με Mac mini 6-core 32 ram διπλάσιο ssd που δεν είναι φορητό αλλά δεν έχει hinge popping και αν έχεις άλλο φορητό σε αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι καλύτερη και πιο ισχυρή λύση. Παλιά είχα ένα iPad mini 1st ή 2nd gen. δεν θυμάμαι ακριβώς. Έχει μια εφαρμογή στο iPad OS που περιστασιακά μου είναι χρήσιμη και δεν υπάρχει πουθενά άλλου. Οπότε το iPad Air όταν θα βγουν καινούρια και θα πέσουν οι τιμές θα μπορούσε να είναι μια αγορά αν υπάρχουν και τα χρήματα 😋 Το iPad Pro είναι αρκετά ακριβό πιστεύω δεν αξίζει. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις MacBook. Γενικά προτιμάω τους υπολογιστές από τα κινητά/tablets οπότε αν είχα να επιλέξω μόνο μεταξύ των δυο νομίζω είναι μονόδρομος ακόμα και τώρα που πρόσθεσαν mouse support στο iPad.Τωρα με το mouse support νομίζω ένα iPad στην τιμή του go που έχεις είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά παραπάνω και να τα έχεις δεν αξίζει. Δεν δικαιολογείται +50% αύξηση της τιμής σχεδόν για τα πας απο το απλό στο pro που κάνουν τα ίδια πράγματα ουσιαστικά. Κοίτα η τιμή του pro είναι όντως πολύ υψηλή. Εγώ δεν το είπα γιατί είναι τόσο καλύτερο από ένα ipad air πχ. Η πρόταση μου έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος της οθόνης του 12,9... Αν σε βολεύει το μέγεθος ενός ipad air και υπάρχουν οι εφαρμογές που χρειάζεσαι για την δουλειά σου σαφέστατα πήγαινε σε ένα ipad air, τσιμπα και ένα πληκτρολόγιο αυτό που κλείνει γύρω από το tablet και έγινες μάγκας. Τα μισά λεφτά από ένα macbook air σχεδόν θα σου βγουν... Τα τελευταία χρόνια έχω πάψει πια να παίρνω μηχανήματα που δεν θα τα αξιοποιήσω πλήρως απλά για να λέω ότι πήρα κάτι καλό. Δεν με νοιάζει πια. Την δουλειά που θέλω αρκεί να κάνουν μόνο. Αν γλιτώσεις χρήματα λοιπόν από ένα macbook air και κάνεις κανονικά την δουλειά σου γιατί όχι; Για μένα ούτε το macbook air αξίζει τόσα χρήματα σε καμία περίπτωση. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά... Μην μπούμε σε vs πάλι. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από dimoskoutr 2
mtzs Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Στις 21/4/2020 στις 8:42 ΜΜ, timemachine είπε Μπορεί να θεωρηθεί αντικαταστάτης της Touch εμπειρίας που δίνει το Surface. Αν κάποιος είναι χρήστης mac & Surface θα με ενδιέφερε η γνώμη του. Αυτο που εγραψες περι touch εμπειριας ειναι η million dollar question και ο λογος για τον οποιο πουλησα το surface pro 4 εναμιση μηνα μετα την αγορα του για να παρω 13αρι μακ (οντας ηδη κατοχος macbook 15 απλα δεν τη παλεψα). Ο δευτερος λογος ηταν η αυτονομια. Εχει ειπωθει εδω μεσα πως κατα 95% εχει προσομοιωθει η εμπειρια touch σε windows laptop, αλλα εξακολουθω να πιστευω πως αυτο δεν ισχυει γιατι εχω δουλεψει και σε microsoft surface book 2 που σε καμια πειπτωση δε φτανει το μακ (αναφερω το book γιατι θεωρειται ενα απο τα καλυτερα touchpad σε windows). Για οποιον θεωρει πως η εμπειρια ειναι ιδια καντε το απλο τεστ αν εχετε τη δυνατοτητα. Σε μακμπουκ με αρκετο χωρο εγκαταστηστε windows με bootcamp. Δοκιμαστε το touchbar σε windows mode (που ειναι πολυ καλυτερο σας διαβεβαιω απο οποιοδηποτε surface) και σε OSX mode. Αν δειτε οτι σας καλυπτει σε windows προχωρηστε σε αγορα. Εμενα δε με καλυπτει επ ουδενι για την καθημερινη δουλεια και ευκολία μου, γι αυτο και το βασικο λειτουργικο εργασιας μου ειναι το OSX, παροτι λειτουργω και με bootcamp διοτι μερικα εξειδικευμενα προγραμματα απλα δεν υπαρχουν σε osx. 2
dimoskoutr Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mtzs είπε Αυτο που εγραψες περι touch εμπειριας ειναι η million dollar question και ο λογος για τον οποιο πουλησα το surface pro 4 εναμιση μηνα μετα την αγορα του για να παρω 13αρι μακ (οντας ηδη κατοχος macbook 15 απλα δεν τη παλεψα). Ο δευτερος λογος ηταν η αυτονομια. Εχει ειπωθει εδω μεσα πως κατα 95% εχει προσομοιωθει η εμπειρια touch σε windows laptop, αλλα εξακολουθω να πιστευω πως αυτο δεν ισχυει γιατι εχω δουλεψει και σε microsoft surface book 2 που σε καμια πειπτωση δε φτανει το μακ (αναφερω το book γιατι θεωρειται ενα απο τα καλυτερα touchpad σε windows). Για οποιον θεωρει πως η εμπειρια ειναι ιδια καντε το απλο τεστ αν εχετε τη δυνατοτητα. Σε μακμπουκ με αρκετο χωρο εγκαταστηστε windows με bootcamp. Δοκιμαστε το touchbar σε windows mode (που ειναι πολυ καλυτερο σας διαβεβαιω απο οποιοδηποτε surface) και σε OSX mode. Αν δειτε οτι σας καλυπτει σε windows προχωρηστε σε αγορα. Εμενα δε με καλυπτει επ ουδενι για την καθημερινη δουλεια και ευκολία μου, γι αυτο και το βασικο λειτουργικο εργασιας μου ειναι το OSX, παροτι λειτουργω και με bootcamp διοτι μερικα εξειδικευμενα προγραμματα απλα δεν υπαρχουν σε osx. Κάτοχος surface go εμένα η εμπειρία του touch των windows μια χαρά μου φαίνεται. Είναι πάντως και το τι καλύπτει τον καθένα. Εγώ μιας και είναι δευτερεύον μηχάνημα το go μου ήθελα office, σημειώσεις με pen και κυρίως αναγνώριση handwritten φυλλαδίων μαθηματικών και μετατροπή τους σε word κατευθείαν. Αυτά τα κάνει άψογα με τις συγκεκριμένες εφαρμογές που χρησιμοποιώ. Οπότε είναι πολύ υποκειμενικό το τι καλύπτει τον καθένα και το πως είναι η εμπειρία του με κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα. Ας πούμε εγώ σκέφτομαι το επόμενο touch hybrid device μου να είναι ένα ipad σε κάποια έκδοσή του μαζί με ένα πληκτρολόγιο...έτσι για να δοκιμάσω και ios, αλλά...εφόσον όλο μου το infrastructure στην δουλειά μου (μαθηματικός) είναι πάνω σε windows πως πάω σε ios;;; Επικίνδυνο...τα υπόλοιπα μηχανήματα μου θα είναι ένα desktop με windows και ένα κινητό με android...φέξε μου και γλίστρησα νομίζω...οπότε παίζουν πολλά ρόλο σε μια επιλογή. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από dimoskoutr
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mtzs είπε Για οποιον θεωρει πως η εμπειρια ειναι ιδια καντε το απλο τεστ αν εχετε τη δυνατοτητα. Σε μακμπουκ με αρκετο χωρο εγκαταστηστε windows με bootcamp. Δοκιμαστε το touchbar σε windows mode (που ειναι πολυ καλυτερο σας διαβεβαιω απο οποιοδηποτε surface) και σε OSX mode. Αν δειτε οτι σας καλυπτει σε windows προχωρηστε σε αγορα. Εμενα δε με καλυπτει επ ουδενι για την καθημερινη δουλεια και ευκολία μου, γι αυτο και το βασικο λειτουργικο εργασιας μου ειναι το OSX, παροτι λειτουργω και με bootcamp διοτι μερικα εξειδικευμενα προγραμματα απλα δεν υπαρχουν σε osx. Το touchpad των macbook σε windows/bootcamp υστερει σε σχεση με mac os αλλα ΚΑΙ σε σχεση με την πλεινοτητα αλλων ποιοτικων ultrabook γιατι οι drivers που διαθετει η apple για το touchpad σε windows ειναι υποδεεστεροι και δεν φθανουν την εμπειρια πχ με Precision Touchpad drivers. Tελος, ο φιλος δεν αναφερεται στο touchpad, αλλα αναφερεται στην touch οθονη των surface και τα απειρα πλεονεκτηματα που προσφερει και αν αυτο μπορει να αντικατασταθει με χρηση macbook και ipad με sidecar. ------------------------------ 11 ώρες πριν, mtzs είπε Αυτο που εγραψες περι touch εμπειριας ειναι η million dollar question και ο λογος για τον οποιο πουλησα το surface pro 4 εναμιση μηνα μετα την αγορα του για να παρω 13αρι μακ (οντας ηδη κατοχος macbook 15 απλα δεν τη παλεψα). Ο δευτερος λογος ηταν η αυτονομια. Σε αυτονομια, εδω και αρκετα χρονια τα macbook υστερουν σε σχεση με κορυφαια αλλα λαπτοπ. Ενδεικτικα για το ολοκαινουριο air: https://www.wired.com/review/apple-macbook-air-2020/ Αναφορά σε κείμενο Running a battery test (I looped a 1080p YouTube video on Safari at max brightness), the Air died after a little more than six hours, which isn't close at all to Apple's claim of "12 hours of Apple TV app movie playback." Granted, Apple ran its own test at 75 percent brightness, so I ran my own test again with the brightness set at that same 75 percent level, and the MacBook Air lasted right around eight hours. In a video playback test at the same 75 percent brightness setting, the new Dell XPS laptop managed to hit 12 hours—did I mention it's lighter and more powerful than the MacBook Air? https://www.engadget.com/2020-04-01-dell-xps-13-review-best-ultraportable.html Αναφορά σε κείμενο The XPS 13 lasted up to 15 hours and 55 minutes during our battery test, which involves looping an HD video without any energy-saving measures turned on. It's also significantly better than Apple's new MacBook Air, which lasted 11.5 hours in our test. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από haHa 1
mtzs Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, haHa είπε Το touchpad των macbook σε windows/bootcamp υστερει σε σχεση με mac os αλλα ΚΑΙ σε σχεση με την πλεινοτητα αλλων ποιοτικων ultrabook γιατι οι drivers που διαθετει η apple για το touchpad σε windows ειναι υποδεεστεροι και δεν φθανουν την εμπειρια πχ με Precision Touchpad drivers. Tελος, ο φιλος δεν αναφερεται στο touchpad, αλλα αναφερεται στην touch οθονη των surface και τα απειρα πλεονεκτηματα που προσφερει και αν αυτο μπορει να αντικατασταθει με χρηση macbook και ipad με sidecar. ------------------------------ Σε αυτονομια, εδω και αρκετα χρονια τα macbook υστερουν σε σχεση με κορυφαια αλλα λαπτοπ. Ενδεικτικα για το ολοκαινουριο air: https://www.wired.com/review/apple-macbook-air-2020/ https://www.engadget.com/2020-04-01-dell-xps-13-review-best-ultraportable.html Η ερωτηση ηταν surface vs macbook απο χρηστες που εχουν εμπειρια και απο τα 2. Εγω εχω εμπειρια και απο τα δυο συγκεκριμενα μοντελα. η αυτονομια του συγκεκριμενου surface που παρεθεσα μετα βιας θα πιασει 3μιση ωρες (με μεσο ορο κατω απο 3 σε δικες μου συνθηκες εργασιας). Το μακμπουκ εχει ανω του 6μιση χαλαρα. το να λεμε για νεοτερα ultrabooks απο αλλες εταιριες ειναι αλλα λογια ν αγαπιομαστε και μαλιστα βασιζομενοι σε reviews, ποσο δε μαλλον οταν ολοι γνωριζουμε οτι τα benchmarks διαρκειας μπαταριας των windows laptop απεχουν κατα πολυ απο τη πραγματικοτητα (ισως αυτο αλλαξε τα τελευταια 2 χρονια με τα dell... δεν γνωριζω εκει - μιλαω για οτι εχω δουλεψει εγω). Η ερωτηση ηταν αυτη: "Αν κάποιος είναι χρήστης mac & Surface θα με ενδιέφερε η γνώμη του". Το dell που κολλαει; Οσο για την touch οθονη: Στον δικο μου κοσμο το ultrabook ειναι για δουλεια γραφειου με την οποια ευκολια προσφερει. Αν σε καποιον κανει η touch οθονη για την απλη σουιτα του office με select, copy paste και εγγραφη στο εικονικο touch πληκτρολογιο με γεια του και χαρα του. Εμενα δε μου κανει τοσο απλα. (και ανεφερα το πιο απλο). 1 1
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mtzs είπε Η ερωτηση ηταν surface vs macbook απο χρηστες που εχουν εμπειρια και απο τα 2. Εγω εχω εμπειρια και απο τα δυο συγκεκριμενα μοντελα. η αυτονομια του συγκεκριμενου surface που παρεθεσα μετα βιας θα πιασει 3μιση ωρες (με μεσο ορο κατω απο 3 σε δικες μου συνθηκες εργασιας). H ερωτηση αφορουσε το surface pro 7 και το macbook και ηταν οσον αφορα την touch οθονη. Τωρα για την αυτονομια που γραφεις, δεν αμφιβαλλω καθολου πως το surface 4 pro πριν 4-5 χρονια που ειχες μπορει να ειχε μικροτερη αυτονομια, μιας και φημιζονταν οτι δεν ειχαν τοτε καλη αυτονομια. Πχ: https://www.engadget.com/2015-10-21-surface-pro-4-review.html Αναφορά σε κείμενο Cons Mediocre battery life https://www.notebookcheck.net/Microsoft-Surface-Pro-4-Core-i5-128-GB-Tablet-Review.154419.0.html Αναφορά σε κείμενο Cons -comparatively short battery runtimes Το σιγουρο ειναι οτι το surface 7 pro εχει παρομοια αυτονομια με το macbook air 2020, ενω και τα 2 υστερουν σε σχεση με κορυφαια αλλα λαπτοπ. Ειδικα σε load, τα macbook υστερουν τα τελευταια χρονια αισθητα σε πραγματικες συνθηκες. Κλεινει αυτη η παρενθεση γιατι δεν ηταν αυτη η ερωτηση του χρηστη και ειναι γνωστο οτι υστερουν τα macbook σε αυτονομια. ----------------- 1 ώρα πριν, mtzs είπε Οσο για την touch οθονη: Στον δικο μου κοσμο το ultrabook ειναι για δουλεια γραφειου με την οποια ευκολια προσφερει. Αν σε καποιον κανει η touch οθονη για την απλη σουιτα του office με select, copy paste και εγγραφη στο εικονικο touch πληκτρολογιο με γεια του και χαρα του. Εμενα δε μου κανει τοσο απλα. (και ανεφερα το πιο απλο). Δεν εχουν ολοι τις ιδιες αναγκες και φυσικα δεν ειναι μονο αυτο το μοντελο χρησης που περιγραφεις. Δεν ειναι τυχαιο οτι και ο φιλος περιεγραψε ενα διαφορετικο μοντελο χρησης με το ipad σαν δευτερη οθονη με sidecar για χρηση touch. Tα ultrabook/2in1 ειναι οπως λες για δουλεια γραφειου και για αυτο εχουν και κανονικο πληκτρολογιο. Το touch που εχουν ειναι για αλλη χρηση, πχ μια απο τις πολλες: Στις 22/4/2020 στις 2:07 ΜΜ, timemachine είπε Η αλήθεια είναι πως θα χρησιμοποιηθεί αρκετά για pdf και papers reading. Για αυτό και το Touch είναι δελλεαστικό. Δηλαδή ενώ κάθεσαι στο γραφείο σηκώνεσαι όποτε θες και διαβάζεις στο καναπέ σαν βιβλίο κρατώντας τις σημειώσεις σου. Θεωρητικά γίνεται και στο Mac OS αυτό απλά πέρα από το MacBook Air θα χρειάζεσαι και κάποιο iPad το οποίο θα γίνεται μόνιτορ για το mac και θα δίνει και touch interface. Απλά ολόκληρη μετακόμιση, θα πρεπέει να έχεις μαζί σου και τα δυο (1.5+ Kg) ενώ στην άλλη περίπτωση μόνο ένα με βάρος λιγότερο του κιλού. ή 16 ώρες πριν, dimoskoutr είπε ...σημειώσεις με pen και κυρίως αναγνώριση handwritten φυλλαδίων μαθηματικών και μετατροπή τους σε word κατευθείαν. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από haHa 1
apri Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Γιατί συγκρίνουμε windows εδω περα? το θεμα ειναι MacBook Air . Κανείς εδώ δεν ενδιαφέρεται για windows. 4 1 1
dimoskoutr Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, apri είπε Γιατί συγκρίνουμε windows εδω περα? το θεμα ειναι MacBook Air . Κανείς εδώ δεν ενδιαφέρεται για windows. Γιατί το παλικάρι που έκανε το θέμα ήταν ανοιχτό να ακούσει και για windows, οποίος διαβάσει από την αρχή το θέμα το κατανοεί. 1
alexakos89 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 15 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Γιατί το παλικάρι που έκανε το θέμα ήταν ανοιχτό να ακούσει και για windows, οποίος διαβάσει από την αρχή το θέμα το κατανοεί. Κανείς λάθος. Μπήκε ο Haha παλι και το κατεστρεψε. ήταν ξεκάθαρα Mac OS και MacBook και εμφανιστηκε και το κανε debate. Ελεος πια 3 2
haHa Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, alexakos89 είπε Κανείς λάθος. Μπήκε ο Haha παλι και το κατεστρεψε. ήταν ξεκάθαρα Mac OS και MacBook και εμφανιστηκε και το κανε debate. Ελεος πια Καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην σε ενδιαφερει η συζήτηση, αλλα δυστυχώς ή ευτυχώς ενδιαφέρει αλλους που αυμμετειχαν και μαλιστα ρωτησαν για συγκεκριμένα μοντελα εκτος απο macbook. Μην καταστρεφεις παλι το thread με μηνύματα που δεν προσφερουν τίποτα.
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 17 ώρες πριν, alexakos89 είπε Κανείς λάθος. Μπήκε ο Haha παλι και το κατεστρεψε. ήταν ξεκάθαρα Mac OS και MacBook και εμφανιστηκε και το κανε debate. Ελεος πια Ο συμφορουμίτης Haha έκανε και μια πρόταση με windows, το παλικάρι που άνοιξε το θέμα έπειτα δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν τον ενοχλεί να ακούσει και τέτοια πρόταση και μάλιστα ζήτησε και συγκεκριμένα μοντέλα. Κανένα λάθος δεν κάνω. Το θέμα στράβωσε από το mac vs windows 10 που ξεκίνησε και ήταν αλλού για αλλού. Το κάθε λειτουργικό εξυπηρετεί συγκεκριμένους ανθρώπους και σκοπούς. Τώρα όποιος δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει άλλο θέμα αυτό.
toples50 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ο συμφορουμίτης Haha έκανε και μια πρόταση με windows, το παλικάρι που άνοιξε το θέμα έπειτα δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν τον ενοχλεί να ακούσει και τέτοια πρόταση και μάλιστα ζήτησε και συγκεκριμένα μοντέλα. Κανένα λάθος δεν κάνω. Το θέμα στράβωσε από το mac vs windows 10 που ξεκίνησε και ήταν αλλού για αλλού. Το κάθε λειτουργικό εξυπηρετεί συγκεκριμένους ανθρώπους και σκοπούς. Τώρα όποιος δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει άλλο θέμα αυτό. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο επιλέγεις να κάνει την πρόταση σου...Και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί. 1 1
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 31/3/2020 στις 12:10 ΠΜ, haHa είπε Δεν υπαρχει ακομα 14" macbook pro, οποτε ολα ειναι εκτιμησεις. Το air 2020 δεν ειναι κατι το τρομερο, ειναι απλα μια τιμια λυση σε σχεση με το προηγουμενο που ηταν ψιλοαπαραδεκτο. Υπαρχουν λαπτοπ στην αγορα που: α) ειναι λεπτοτερα β) ειναι ελαφρυτερα γ) μικροτερα δ) δυνατοτερα(βγαινουν ακομα και με 6πυρηνο και ειναι πιο δυνατα ακομα και απο το macbook pro) ε) παρολο τις μικροτερες διαστασεις/βαρος και υψηλοτερες επιδοσεις, εχουν μεγαλυτερη αυτονομια!! Χωρια φυσικα οτι ειναι πιο versatile(2in1, touch οθονη) και υπερτερουν στην φορητοτητα λογω μικροτερων διαστασεων και περισσοτερων θυρων οπου δεν χρειαζεσαι να κουβαλας στην τσαντα σου adaptors. Ενδεικτικα απο review του macbook air 2020: https://www.wired.com/review/apple-macbook-air-2020/ Στις 31/3/2020 στις 11:51 ΠΜ, haHa είπε Χωρις να εχω δει τιμες, μου φαινεται απολυτα λογικο να ειναι ακριβοτερο οταν ειναι τοσο ανωτερο. Κοιταω τωρα τιμες απο πολυ γνωστο μαγαζι(ειναι microsoft gold partner και dell partner direct) : Dell xps 13 7390 ειναι η μια προταση που παιζει στα 1790€ για i7, 16GB Ram, 512GB SSD με 2ετη εγγυηση onsite. To macbook air με 16GB Ram, 512GB SSD αλλα αισθητα πιο αργο i5 επεξεργαστη κοστιζει 1930€ . Επισης, κοιτα και το καινουριο dell xps 9300(με σχεδον ομως ιδιους περιορισμους σε θυρες με το air, αλλα αισθητα μικροτερες διαστασεις) που θα γινεται σιγα-σιγα διαθεσιμο. Αλλη λυση ειναι το hp spectre x360. Τελος, εχε υποψη σου οτι ολοι οι επεξεργαστες του macbook air(τι μιλαμε για i3, i5 ή i7) ειναι πιο αργοι απο τους αντιστοιχους στα αλλα ultrabook. Ενδεικτικα, ο i7 του macbook air τρεχει απο 1.2GHz-3.8GHz ενω πχ του dell xps 13 7390 τρεχει 1.8-4.9GHz. Aν τωρα θελεις κατι ακομα πιο δυνατο, στα 1850€ παιρνεις το dell xps 13 με 6 πυρηνο επεξεργαστη, πιο γρηγορο σε αρκετες περιπτωσεις απο το macbook pro 13, παρολο που ειναι ελαφρυτερο απο το macbook air. Στις 31/3/2020 στις 12:25 ΜΜ, haHa είπε Μπορεις να πας σε 4k οθονη με +150€. Προσωπικα σε work laptop 13" το θεωρω μειονεκτημα(μικροτερη αυτονομια, περισσοτερος φορτος για την gpu) , θεωρω την 1080p full hd ιδανικη σε 13". Eξαιρετικη λυση ειναι και το hp spectre x360 με OLED 4k οθονη, 16GB Ram, 1ΤΒ ssd, i7 cpu και βαρος μολις 0.93kg στα 1950€ . Μιλαμε για OLED 4k οθονη και παναλαφρο λαπτοπ, κατω απο κιλο. To macbook air ειναι σχεδον 40% βαρυτερο! Στις 31/3/2020 στις 3:18 ΜΜ, haHa είπε Η λογικη λεει να πας σε 512gb ssd ειτε σε dell ειτε σε macbook air. Πιο προσιτες λυσεις(που ομως παραμενουν ελαφρυτερες, δυνατοτερες και με καλυτερη αυτονομια), πχ αυτο το hp envy 13 με δυνατοτερο quad core i5, 256GB ssd στα 799€ . Αν εβγαινε με 16GB Ram(εστω και με καπελο 200€), θα ηταν απιστευτο deal για τοσο ποιοτικο μηχανημα με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τα macbook air. Τα 4 πρώτα post του συγκεκριμένου Haha. Δεν καταλαβαίνω ποιος έπρεπε να πειραχτεί από τις προτάσεις και το ύφος του. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν απλά μου την δίνει όταν βιάζεται η κοινή λογική και το δικαίωμα του καθενός στην άποψή του. Θεωρεί τα συγκεκριμένα που προτείνει ανώτερα από το air. Δικαίωμά του είναι, όπως και το να κάνει προτάσεις όταν του ζητείται. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και τι γράφουμε! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από dimoskoutr 1 1
haHa Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, toples50 είπε Το θέμα είναι με ποιο τρόπο επιλέγεις να κάνει την πρόταση σου...Και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί. Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί τροποι. Πχ προσωπικά αποφευγω εκφρασεις τυπου 'Ελεος' και γενικότερα μηνύματα που δεν προσφερουν τίποτα στον αναγνωστη: 18 ώρες πριν, alexakos89 είπε Κανείς λάθος. Μπήκε ο Haha παλι και το κατεστρεψε. ήταν ξεκάθαρα Mac OS και MacBook και εμφανιστηκε και το κανε debate. Ελεος πια
toples50 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Τα 4 πρώτα post του συγκεκριμένου Haha. Δεν καταλαβαίνω ποιος έπρεπε να πειραχτεί από τις προτάσεις και το ύφος του. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν απλά μου την δίνει όταν βιάζεται η κοινή λογική και το δικαίωμα του καθενός στην άποψή του. Θεωρεί τα συγκεκριμένα που προτείνει ανώτερα από το air. Δικαίωμά του είναι, όπως και το να κάνει προτάσεις όταν του ζητείται. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και τι γράφουμε! Ίσως αν διάβαζες από την αρχή όλες τις δημοσιεύσεις όλων να καταλάβαινες τι εννοώ.(εκτός αν είστε φίλοι τότε πάω πάσο) Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από toples50 1 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα