Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να φτιάξω ένα καινούργιο συστηματάκι χρησιμοποιώντας όμως εξαρτήματα και από το παλαιό.
Συγκεκριμένα.
Θα παραμείνουν:
1) Το κουτί Corsair Obsidian 650D
2) Tο modular τροφοδοτικό Corsair AX 850W
3) Η ψύκτρα του επεξεργαστή Noctua nh-d14 ( πρέπει να πάρω το κιτ για ΑΜ4 ) 
4) Η κάρτα γραφικών που είναι νέα και αυτή την περιμένω για να έρθει MSI GeForce GTX 1660 Super 6GB Gaming X (V375-282R)
5) Δίσκοι 1 χ ssd samsung 860 500gb και ένας μηχανικός 2TB
6) Οθόνη Dell U2410F ( 1920 x 1200 )

😎 Κάρτα ήχου 

Οπότε πάω για αντικατάσταση της τριπλέτας Μητρική-Επεξεργαστής-Μνήμες

Πάμε για επεξεργαστή Ryzen οπότε και μητρική ανάλογη και μνήμες 2χ8gb στα 3200 έως 3600MHz

Το σύστημα το χρησιμοποιώ για να βλέπω ταινίες να σερφάρω να παίζω μερικά παιχνίδια + εξομειωτές για παλαιά παιχνίδια και κονσόλες και διάφορες εφαρμογές.

Αυτή την στιγμή αρχικά έχω κατά νου για ryzen 5 3600 τον οποίο βλέπω έχει και χαμηλή κατανάλωση άρα θα έχει και μικρότερες θερμοκρασίες λογικά και ένα πράγμα που δίνω σημασία πάντα όταν κτίζω νέο σύστημα είναι η θερμοκρασίες.
Μητρική για τέτοιους επεξεργαστές βλέπω και πουλιέται πολύ η MSI B450 TOMAHAWK MAX αλλά θα με ενδιέφερε μια πρόταση και για κάποια με περισσότερα καλούδια ποιότητα και καλό bios και ας είναι πιο ακριβή.
Μνήμες όπως είπα με ενδιαφέρει να είναι καλής ποιότητας να μην έχουν βγάλει προβλήματα σε αυτούς που τις αγόρασαν και να έχουν καλή συμβατότητα με την μητρική. Δεν με ενδιαφέρουν με led φωτορυθμικά κτλ γιατί αρκετές φορές αφήνω τον υπολογιστή ανοικτό το βράδυ και δεν θέλω να με ενοχλεί το φως από τα led. Κάτι ακόμα σημαντικό τις θέλω low profile λόγω ψύκτρας.
Αν και αρχικά έχω σταμπάρει τις Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2Z3200C16) ακούω προτάσεις αν υπάρχουν καλύτερες με ίδια ή χαμηλότερη τιμή.
Η τριπλέτα λοιπόν που έχω σταμπάρει θα κάνει κάπου στα 385€ με 400€.
Οπότε αν θεωρείται ότι υπάρχει κάτι αρκετά καλύτερο από αυτό που διάλεξα ακούω προτάσεις. Ας είναι και μέχρι 50€ παραπάνω λόγω μητρικής οκ αρκεί να αξίζει η διαφορά.
Αλλιώς αν συμφωνείτε με τις επιλογές αναφέρετε κατάστημα που έχει καλές τιμές καλή εξυπηρέτηση και στην αγορά και μετά την αγορά αν τύχει κάτι και από το οποίο έχετε ψωνίσει και είστε ευχαριστημένοι.

Επεξ/σία από MINDER

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...