Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια , εχω ηδη ενα σετ απο ραμ corsair 2x4gb se dimm dual c9.και θα ηθελα να την αναβαθμίσω σκεφτόμουν λοιπόν να παρω άλλη μια 1x8 dim , θα εχω κάποιο θεμα ? διοτι εχω δει οτι πρέπει να πανε σετακια γιανα λειτουργούν σωστα , δεν θα ηθελα να παρω αλλες 2χ4 διοτι θα πιάσουν ολα τα σλοτ απο την motherboard και ισως θα (κοβουν) και θα εχω φυλλαρει ολα τα σλοτ

Επεξ/σία από newlook2
Δημοσ.

Εφ' όσον η ραμ που θα προσθέσεις είναι συμβατή με την μητρική σου πιθανότατα να δουλέψει. Όμως έτσι γυρνάς σε single channel memory , οπότε θα έχεις περίπου 15% μείωση απόδοσης (περοσσότερο ενδεχομένως αν έχεις Ryzen επεξεργαστή). Ιδανικό σενάριο είναι ένα ίδιο σετ 2χ4 gb ραμ για τα καλύτερα αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, d3v4st4tor είπε

Εφ' όσον η ραμ που θα προσθέσεις είναι συμβατή με την μητρική σου πιθανότατα να δουλέψει. Όμως έτσι γυρνάς σε single channel memory , οπότε θα έχεις περίπου 15% μείωση απόδοσης (περοσσότερο ενδεχομένως αν έχεις Ryzen επεξεργαστή). Ιδανικό σενάριο είναι ένα ίδιο σετ 2χ4 gb ραμ για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μια χαρά θα τρέξει σε dual-Channel  αν βάλει τα Dιmm σωστά.

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005657/boards-and-kits.html

Single-channel with three DIMMs

spacer.png

Dual-channel with three DIMMs

spacer.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μια χαρά θα τρέξει σε dual-Channel  αν βάλει τα Dιmm σωστά.

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005657/boards-and-kits.html

Single-channel with three DIMMs

spacer.png

Dual-channel with three DIMMs

spacer.png

αρα αμα εχουμε το σετ με της 2χ4gb σωστα τοποθετημένες και βαλω αλλη μια 4αρα η 8ωρα άσχετη με της ηδη υπάρχοντες δεν θα εχω θεματα ασυμβατότητασ η θα μειωθεί κατι απο τον υπολογιστή ?

Επεξ/σία από newlook2
Δημοσ.

καλυτερα να ειναι 12 η 16gb παρα 8γβ και ντυαλ ? αυτο το call of duty online θελει τουλαχιστον 10γβ ραμ γιανα παιξει..

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, newlook2 είπε

αρα αμα εχουμε το σετ με της 2χ4gb σωστα τοποθετημένες και βαλω αλλη μια 4αρα η 8ωρα άσχετη με της ηδη υπάρχοντες δεν θα εχω θεματα ασυμβατότητασ η θα μειωθεί κατι απο τον υπολογιστή ?

Ποια μητρική έχεις και ποιο CPU ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, newlook2 είπε

intel i5 4690 , msi h97 gaming

Αν  έχεις τις μνήμες (4+4GB) στα Slot 2 και 4 (Dual Channel) , όπου και να βάλεις το 8GB (Slot 1-3) θα είσαι σε Dual-Channel.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν  έχεις τις μνήμες (4+4GB) στα Slot 2 και 4 (Dual Channel) , όπου και να βάλεις το 8GB (Slot 1-3) θα είσαι σε Dual-Channel.

δεν θα ηθελα να παρω αλλες 2x4gb φοβομαι οτι αν βαλω 4Χ4gb θα ζορισω το συστημα λιγο περισσότερο , και μετα δεν θα εχω αλλο περιθώριο για αναβαθμισh, για ααυτο σκεφτόμουν να παρω 1Χ8gb και της ηδη υπαρχωντες 2Χ4GB, και ισως αργοτερα παρω αλλη μια 1Χ8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, newlook2 είπε

δεν θα ηθελα να παρω αλλες 2x4gb φοβομαι οτι αν βαλω 4Χ4gb θα ζορισω το συστημα λιγο περισσότερο , και μετα δεν θα εχω αλλο περιθώριο για αναβαθμισh, για ααυτο σκεφτόμουν να παρω 1Χ8gb και της ηδη υπαρχωντες 2Χ4GB, και ισως αργοτερα παρω αλλη μια 1Χ8

Αυτό σου ειπά, αν έχεις τώρα τις δυο 4ρες στα slot 2-4  μπορείς να βάλεις μια 8GB σε ένα από τα Slot 1-3 και θα έχεις dual Channel 4GB+4GB+8GB

Όπα sorry ανάποδα, θα πρέπει να βάλεις τις 4GB στα Slot 1 και 2 (Κανάλι Α) και την 8GB στο Slot 3 η στο 4 (Κανάλι Β) για να έχεις Dual Channel με τρία DIMMs

Κάθε κανάλι πρέπει να έχει την ίδια χωρητικότητα μνήμη

Μετά αν πάρεις και δεύτερο 8GB Stick θα πρέπει να τα ξανά αλλάξεις με τις 4ρες στο Slot 2-4 και τις 8ρες στα Slot 1-3.

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...