Προς το περιεχόμενο

Θέμα με συλλογή από προβλήματα μοντέλων laptops


Greatspeeder

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum,

Σκεφτόμουν τα εξής

  1. Τα laptops είναι κάτι που κανείς συχνά αγοράζει για δουλεία (όχι μόνο) και όχι για gaming (όπως ένα desktop) ή για απλά πραγματάκια (όπως ένα smartphone) οπότε είναι σημαντικό να μην έχουν προβλήματα που μπορεί να καταστρέψουν τη χρηστικότητα (deal-brakers), όπως κακή μπαταρία, κακό touchpad κ.λπ.
  2. Σε ένα laptop δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός μόνο κακού χαρακτηριστικού (π.χ. μόνο του πληκτρολογίου) οπότε είναι σημαντικό να αποκλειστούν τα προβλήματα όσο είναι δυνατό πριν την αγορά.
  3. Δεν αγοράζουν όλοι κάποιο απ' τα hot και ακριβά laptops για τα οποία υπάρχουν πολυάριθμες κριτικές. Για πολλές mid/low-range συσκευές κανείς πρέπει να βασιστεί στα σχόλια της εκάστοτε σελίδας καταστήματος τα οποία συχνά δεν τονίζουν ό,τι χρειάζεται να ξέρει για το laptop, ειδικά αν προέρχονται από casual χρήστες που απλά τα χρησιμοποιούν για σειρές, ταινίες, browsing κ.λπ.
  4. Πολλά θέματα ενός laptop γίνονται κατανοητά μόνο από τη χρήση και δεν φαίνονται από ένα spec-sheet, εικόνες, ή μια review όπου ο reviewer χρησιμοποίησε τον υπολογιστή για 2 εβδομάδες, έτρεξε κάποια benchmarks και μετά τον άφησε.

Έτσι νομίζω θα βοηθήσει να υπάρχει ένα θέμα στο forum όπου ο καθένας που αγόρασε κάποιο laptop, μετά από μια περίοδο χρήσης θα μπορεί να απαριθμεί ό,τι προβλήματα έχει συναντήσει. Υπάρχουν επιμέρους θέματα σε όλο το forum αλλά είναι εξαιρετικά χρονοβόρο να τα ψάξει ο νέος υποψήφιος αγοραστής ένα-ένα για να δει αν κάπου αναφέρεται το laptop που σκέφτεται να αγοράσει. Σκοπός του θέματος που προτείνω είναι οι νέοι αγοραστές να αποφύγουν πιθανά deabrakers. Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα άλλοι χρήστες να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα που αναφέρονται, αν υπάρχουν λύσεις. Θα μπορούσε στην αρχή του θέματος να υπάρχει μια καρφιτσωμένη λίστα με όλα τα μοντέλα που αναφέρονται παρακάτω για να βρίσκει εύκολα ο καθένας αν υπάρχει αυτό που σκέφτεται να αγοράσει. 

Το forum αποδεικνέται μια καλή πηγή για όποιον ψάχνει να αγοράσει διάφορες συσκευές οπότε νομίζω πως μια τέτοια προσθήκη θα εξυπηρετήσει πολλούς

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή αν λέω βλακεία, οπότε αν κανείς σκοπεύει να ξοδέψει τον πολύτιμο χρόνο του για να με κράξει από κάτω, καλά θα κάνει!

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Greatspeeder
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάω με το δικό μου

HP 14-dq1033cl (i5-1035G4, 8 GB 2666 MHz 128 GB m.2 SSD, 14" 1080p IPS, 2 USB 3.1 Type-A, 1 USB 3.1 type-C, SD card reader, 3.5 mm combo jack, HDMI) από amazon.com 1/3/2020 και μαζί με μεταφορικά και εκτελωνισμό βγήκε 508 ευρώ. Τα θέματά μου

Τα πολύ ενοχλητικά (με σειρά ενοχλητικότητας)

  1. Οι ανεμιστήρες του "παίρνουν μπροστά" με το παραμικρό. Δεν ξέρω αν είναι θέμα του ότι όντως ζεσταίνεται ο επεξεργαστής ή αν είναι θέμα της ρύθμισης των ανεμιστήρων, αλλά ακόμαι αν αν βλέπω video στο YT. Δεν υπάρχει τρόπος να τα ρυθμίσω (δεν είναι PWM).
  2. Η μπαταρία του κρατάει σχετικά λίγο. ~ 4 ώρες με απλή χρήση (browsing, office κ.λπ.). Φαντάζομαι ότι αν τα ανεμιστηράκια δεν έπαιρναν τόσο εύκολα πρωτοβουλίες θα κρατούσε περισσότερο.
  3. Όλες οι USB θύρες είναι απ' τη δεξιά πλευρά και υπάρχει θεματάκι όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ποντίκι. Επίσης οι type-A του είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη οπότε συχνά δεν χωράνε 2 USB συσκευές ταυτόχρονα συνδεδεμένες, εκτός και αν είναι πολύ λεπτές.
  4. Πήγα να κάνω clean install των Windows 10 (November 2019 edition) και δεν υπάρχει driver support για σχεδόν τπτ (WiFi, touchpad, οθόνη) κ.λπ. Δλδ, από την εγκατάσταση ακόμα δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω ούτε καν το touchpad ούτε να το συνδέσω στο WiFi με αποτέλεσμα όταν έγινε η εγκατάσταση να μη δουλεύει τπτ. Δεν έχω ψάξει παραπάνω για κάποιοα λύση. Έχω Ubuntu 18.04 και δουλεύουν όλα.
  5. Το touchpad είναι αρκετά ασταθές και κουνιέται περίεργα στο κάτω μέρος της.
  6. Το πληκτρολόγιο είναι λίγο mushy και φαίνεται αρκετά η διαφορά εαν εναλλάσσεσαι μεταξύ αυτού και ενός καλύτερου πληκτρολογίου (π.χ. ενός desktop), αλλά θαρρώ πως συνηθίζεται γρήγορα.
Επεξ/σία από Greatspeeder
Προσθήκη πληροφορίας που ξέχασα
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...