Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνάδελφοι γεια,

Διαθέτω ένα 2600χ πάνω σε MSI Tomahawk 450. Η δουλειά μου ειναι elearning dev και κανω αρκετο render, με αποτελεσμα ευκολα ο επεξεργαστής να χτυπάει 100% load παρόλο που του έχω δώσει και λίγο O/c. 

Σκέφτομαι την μετάβαση σε 3700χ o οποιος κοστολογείται στα 300 ευρώ περίπου, κι ο λόγος ειναι οτι οι διαφορές που έχει με τον 3600χ ειναι ανούσιες. Αν προβώ σε πώληση του 2600χ (περίπου διαβάζω 110-120 ευρώ) θεωρείτε οτι αξίζει αυτή η αναβάθμιση των 200 ευρώ; Πάντα με την προυπόθεση οτι η μητρική σηκώνει την αλλαγή κατι για το οποίο δεν ειμαι βέβαιος

Δημοσ.

Αν δεν ειναι η max έκδοση, η μητρική θα χρειαστεί bios update για να δεχθεί Ryzen 3ης γενιάς. Απο εκεί και πέρα, ναι είναι σημαντική αναβάθμιση. Αν έχεις τα χρήματα και δεν αποτελεί μεγάλη θυσία, θα επωφεληθείς. Αλλιώς είσαι καλα και με τον 2600x.

Δημοσ.

Καλησπέρα, εψαχνα τους 2700 αλλά απότι φαίνεται εξαφανίστηκαν.

Αν δεν έχεις τα 200 για τον 3700x, μπορείς αν πουλήσεις τον 2600x στα 110+ όπως είπες, και να πάρεις με 50€ 2 πυρήνες / 4 νήματα ακόμα πηγαίνοντας στον 2700x στα 162€ + μτφ.

Για οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν θα είχε μεγάλο νόημα η κίνηση αυτή, αλλά αφού στο rendering τον τερματίζεις τον cpu ίσως αξίζει για σένα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Με 135 Ευρώ καινούργιος και ετοιμοπαράδοτος και μεταχειρισμένο θα τον δώσει 110+ ?? 🙄

https://www.skroutz.gr/s/14650950/AMD-Ryzen-5-2600X-Box.html

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις rendering ??

Έχεις δίκιο. Απλά κοίταξα τις αγγελίες εδώ κ έπεσα σε αυτή τη τιμή . Anyway από το plotagon μέχρι οποίο άλλο βίντεο ρεντερ σκεφτείς μου πετάει 99% load ειδοποίηση το CAM της NZXT

Δημοσ.

Ακόμα και τα authoring tools μου αν κάνω render κ έχω κανένα browser η κανένα Photoshop ανοικτό παράλληλα χτυπάνε 95%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/4/2020 στις 10:43 ΠΜ, Telumetar είπε

Ακόμα και τα authoring tools μου αν κάνω render κ έχω κανένα browser η κανένα Photoshop ανοικτό παράλληλα χτυπάνε 95%

Το ότι χτυπάς 99% είναι καλό γιατί σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τον επεξεργαστή σου.
Αλλαγή θα έκανα: αν δεν μπορούσα να αντέχω να περιμένω να τελειώσει το rendering ή πχ θα εβγαζα περισσότερα χρήματα λόγο γρηγορότερου rendering.

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Το ότι χτυπάς 99% είναι καλό γιατί σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τον επεξεργαστή σου.
Αλλαγή θα έκανα: αν δεν μπορούσα να αντέχω να περιμένω να τελειώσει το rendering ή πχ θα εβγαζα περισσότερα χρήματα λόγο γρηγορότερου rendering 

@TelumetarΝαι θα συμφωνησω με το φιλο Leros! που μοιραζομαστε και το ιδιο αβαταρ(😂) οτι εαν δεν κανεις δουλεια φωτογραφου,μονταζ κτλ που εκει αξιζει γιατι βγαζεις λεφτα και θες την ταχυτητα(χρονος=χρημα στην περιπτωση αυτη) αλλιως δεν αξιζει το 200αρι διαφορα.Για 100Ε διαφορα θα ελεγα ναι για καθε χρηση....Βεβαια αλλο το δικο σου πορτοφολι και αλλο το δικο μου.....

Αλλα οπως ειπες πρεπει να δεις αν καθεται με τη μητρικη (που θα καθετε)αλλα κυριως με τις μνημες που εχεις......γιατι εκει μπορει να εχεις θεμα....

Επεξ/σία από donstefano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Τώρα σε σχέση με τη δουλειά μου, είναι η κύρια δουλειά μου η παραγωγή έργου μέσα από αυτό τον Η/Υ. Στη πραγματικότητα είναι αρκετά γνωστή η δουλειά μου στο κομμάτι του eLearning και έχω αρκετούς πελάτες , όπως η Amazon ή διάφορα πανεπιστήμια κ οργανισμούς. Αυτό πρακτικά σας το λέω διότι θέλω να σας εξηγήσω ότι ο χρόνος μου ναι, είναι χρήμα.

Τώρα σε σχέση με τις μνήμες τι πρόβλημα να υπάρχει; Με την έννοια πως ήταν συμβατές με την MSI Tomahawk μέχρι τώρα στα σωστά Hz ( G.skill TridentZ)

Επεξ/σία από Telumetar
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Telumetar είπε

Παιδιά αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Τώρα σε σχέση με τη δουλειά μου, είναι η κύρια δουλειά μου η παραγωγή έργου μέσα από αυτό τον Η/Υ. Στη πραγματικότητα είναι αρκετά γνωστή η δουλειά μου στο κομμάτι του eLearning και έχω αρκετούς πελάτες , όπως η Amazon ή διάφορα πανεπιστήμια κ οργανισμούς. Αυτό πρακτικά σας το λέω διότι θέλω να σας εξηγήσω ότι ο χρόνος μου ναι, είναι χρήμα.

Τώρα σε σχέση με τις μνήμες τι πρόβλημα να υπάρχει; Με την έννοια πως ήταν συμβατές με την MSI Tomahawk μέχρι τώρα στα σωστά Hz ( G.skill TridentZ)

ε ναι μιλαμε για συμβατοτητα φυσικα.....λογικα θα παιξουν αλλα κραταμε και μια επιφυλαξη....μπορει να μην σου παιξουν στα 3200 η 3000 αλλα χαμηλοτερα......Εγω πιστευω θα παιξουν αλλα δεν μπορω να στο εγγυηθω κιολας....ψαξε και στο σκρουτζ μηπως καποιος εχει συνδιασμο tomahawk+3700x+ τις δικες σου μνημες......

Θα εχεις κερδος αν φταιχνεις βιντεο για online μαθηματα κτλ οποτε σε αυτη την περιπτωση το προχωρας....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Telumetar είπε

θέλω να σας εξηγήσω ότι ο χρόνος μου ναι, είναι χρήμα.

Έπρεπε ήδη να έχεις κάνει τη τράμπα..... 

Μια χαρά είναι οι μνήμες σου, προβλήματα συμβατότητας είχαμε στις αρχες των ryzen Με τα bios απο τα Lidl  

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι την διαφορά των 100 ευρώ μεταξύ 3600χ και 3700χ και καταλήγω οτι ειναι πιο vfm τη δεδομένη στιγμη για τις ανάγκες μου ο 3600χ σε συνάρτηση με το επιπρόσθετο κόστος

Ευχαριστω κ παλι

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Telumetar είπε

Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι την διαφορά των 100 ευρώ μεταξύ 3600χ και 3700χ και καταλήγω οτι ειναι πιο vfm τη δεδομένη στιγμη για τις ανάγκες μου ο 3600χ σε συνάρτηση με το επιπρόσθετο κόστος

Ευχαριστω κ παλι

Με 3600 πάλι το ιδιο cpu load Θα έχεις....είναι άχρηστη αγορά, για τις ανάγκες σου θες πυρήνες.... 3700x ή στη χειρότερη 2700x.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, leros2004 είπε

Με 3600 πάλι το ιδιο cpu load Θα έχεις....είναι άχρηστη αγορά, για τις ανάγκες σου θες πυρήνες.... 3700x ή στη χειρότερη 2700x.

Δίνει ένα 15% πάνω με βάση τα όσα αναφέρονται στα διάφορα reviews που αφορούν productivity. Ξέρω δεν είναι τεράστιο και ενδείκνυται στα παιχνίδια κυρίως αλλά τα 100 ευρώ στην τρέχουσα φάση δεν μου περίσσευαν! Άλλωστε αλλάζω συχνά πυκνά επεξεργαστή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...