Peachy Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Γεια σας παιδιά. Είμαι 21 χρόνων και έχω ηπια ακμή (φαγεσωρικη) εδώ και αρκετά χρόνια . Ωστόσο επειδή είναι πολύ επίμονη, και έχω εξάρσεις σε διάφορες φάσεις, επισκέφθηκα τη δερματολόγο για να μου προτείνει κάποια θεραπεία. Μου πρότεινε το τζελ acnatac σε συνδυασμό με κάποια ενυδατική, και επειδή δεν έχω τρομερή ακμή μου είπε να το χρησιμοποιώ ανά δύο βράδια, χωρίς κάποιο χρονικό όριο για τη θεραπεία, δηλαδή μέχρι να τελειώσει το τζελ. Μπορώ να πω ότι μου προκαλεί κάποιες στιγμές ήπια ξηρότητα αλλά γενικά νιώθω το δέρμα μου πιο λιπαρό από τότε που το ξεκίνησα, το οποίο είναι παράξενο. Η δοσολογία που βάζω είναι αυτή που μου υπέδειξε η γιατρός, δηλαδή πολύ μικρή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο. Τη θεραπεία την κάνω εδω και 4 μήνες περίπου ήδη αλλά χωρίς καμία σημαντική αλλαγή, οι φαγεσωρες μου είναι ακόμα εκεί και μπορεί κάποιες μέρες να είναι πιο smooth το δέρμα μου αλλά άλλες, όπως σήμερα, να έχω πολλους φαγεσωρες, στα μάγουλα, το μέτωπο κλπ. Να πω επίσης ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας πήγα για καθαρισμό αλλά σε πολύ σύντομο διάστημα είχα πάλι σμηγμα. Θέμα διατροφής δεν έχω, τρώω πολύ σπάνια ζάχαρη, προσπαθώ να τρώω όσο πιο καθαρά γίνεται και να πίνω πολύ νερό, και φυσικά καθαρίζω το πρόσωπο μου καθημερινά. Επίσης να πω ότι η γιατρός μου είπε πως και τα σημάδια (ουλές) που έχω από ακμή θα αρχίσουν να φεύγουν με την κρέμα καθώς θα μου ξεφλουδιζει το δέρμα. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία ή μπορεί να με κατατοπίσει; έχω απελπιστεί. Μήπως είναι πολύ νωρίς για να δω αποτέλεσμα; 😪😞
Iris_89 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχεις κανει γενικες αιματος να τσεκαρεις επιπεδα ορμονων? Απο εκει θα ξεκινουσα, ειδικα αν εχεις pcos. Ειναι απολυτα φυσιολογικο τον πρωτο καιρο το δερμα να ειναι λιγο χειροτερο μεχρι να καλυτερευσει, το λεγομενο purging. Να αποφευγεις τον εντονο ηλιο κ φορα παντα αντηλιακο με προστασια 20 κ ανω, μην πω 50. Μπορεις να επενδυσεις σε διαφορα προιοντα, οπως ενα toner για να βαζεις μετα το gel, fragnance-alcohol free ενυδατικη, καθως και καποιο προιον πχ κοιτα The Ordinary ή οτιδηποτε που να περιεχει σαλικυλικο οξυ. Τετοια ακμη συνηθως ειναι απο ορμονες, γι αυτο ρωτησα για εξετασεις αιματος. Μην περιμενεις θαυματα, θελει δουλεια. Με τι καθαριζεις το προσωπο σου καθε μερα? Κοιτα να μην εχει αλκοολ/αρωμα γιατι ξηραινει το δερμα. Επισης αλλαζε μαξιλαροθηκη καθε 2 μερες, και κοιτα μη σε πειραζουν τα dairy. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Iris_89 1
Peachy Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Είχα κάνει εξετάσεις αίματος πριν κάνα χρόνο, επειδή είχα ασταθή κύκλο, και γι αυτό το λόγο ξεκίνησα και αντισυλληπτικα (παρόλο που οι εξετάσεις έδειξαν φυσιολογικά επίπεδα). Η γιατρός μου είπε ότι αυτά θα βοηθούσαν στην ακμή αλλά δεν θα έλεγα ότι είδα διαφορά. Ναι, μαξιλαροθηκες επίσης αλλάζω πολύ τακτικά. Το ότι μπορεί να πειράζει και η λακτόζη το είχα σκεφτεί αλλά δεν έκανα κάτι γι αυτό, οπότε ίσως είναι καιρός 🤔 Σε ευχαριστώ παααρα πολύ για τις συμβουλές σου, θα τις λάβω όλες υπόψιν 🧡🧡 ειδικά αυτό με τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη και για το αντιηλιακό που συνέχεια ξεχνάω. 1
SOCRATIS1000 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Να σου πω και εγω την εμπειρια μου παντως που ειχα κυστικη ακμη πριν 5 χρονια ...Δεν ειχα κατι φοβερο να ειμαι γεματος αλλα πχ πεταγα 2 τεραστικα κυστικα λες και ειχα φαει μπουκετο και μεχρι να φυγουν στα καπακια εβγαιναν αλλα.Βρε τι κρεμες μου εδιναν τι το ενα τι το αλλο,τιποτα.Εκανα μια θεραπεια με μολις 30 mg acnotren για 4 μηνες και τελος τα σπυρακια απο τοτε Θεωρω τις κρεμες και ολα αυτα waste of time,καλο θα ηταν να ρωτησεις τον γιατρο σου για μια θεραπεια που θα ειναι για παντα να ξεμπερδευεις παρα να τυρανιεσαι για παντα 1
Iris_89 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Peachy είπε Είχα κάνει εξετάσεις αίματος πριν κάνα χρόνο, επειδή είχα ασταθή κύκλο, και γι αυτό το λόγο ξεκίνησα και αντισυλληπτικα (παρόλο που οι εξετάσεις έδειξαν φυσιολογικά επίπεδα). Η γιατρός μου είπε ότι αυτά θα βοηθούσαν στην ακμή αλλά δεν θα έλεγα ότι είδα διαφορά. Ναι, μαξιλαροθηκες επίσης αλλάζω πολύ τακτικά. Το ότι μπορεί να πειράζει και η λακτόζη το είχα σκεφτεί αλλά δεν έκανα κάτι γι αυτό, οπότε ίσως είναι καιρός 🤔 Σε ευχαριστώ παααρα πολύ για τις συμβουλές σου, θα τις λάβω όλες υπόψιν 🧡🧡 ειδικά αυτό με τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη και για το αντιηλιακό που συνέχεια ξεχνάω. Είμαι κι εγώ παθουσα χρόνια, και είμαι 31 εχω πάει σε πολλούς δερματολόγους, έχω κάνει τοπικές θεραπείες (epiduo gel) το οποίο με καθάρισε αλλά μόλις το σταμάτησα επανήλθε σιγά σιγα. Έχω λίγο περίεργες ορμόνες και λαμβάνω θεραπεία (birth control) κ μετά από κάνα 2μηνο έστρωσαν! Πίστεψέ με έχω ξοδέψει εκατοντάδες σε γιατρούς, προϊόντα κ δυστυχώς θέλει πολλές δοκιμές ώστε να βρεις κάτι που να σου ταιριάζει. Ακόλουθα την θεραπεία απ' την δερματολόγο, να κοιτάζεις πάντα ώστε αυτά που αγοράζεις να μην έχουν άρωμα/αλκοόλ γιατί το δέρμα σου είναι ήδη ξηρό απ' την θεραπεία, άπλετη ενυδατικη ιδανικά μετά από 15' μετά το τζελ για άμεση ανακούφιση της επιδερμίδας. Πλέον έχω σταματήσει να έχω ακμη γιατί ασχολούμαι με το δέρμα μου 15 χρόνια και μου πήρε αρκετό χρόνο ώστε να βρω τι ταιριάζει σε μένα. Επίσης ανακάλυψα πως με πειράζουν τα γαλακτοκομικά (lactose intolerance), οπότε μόλις τα έκοψα καθάρισα ακόμα περισσότερο. Καλή τύχη και άπλετο αντηλιακό! Τέτοιες θεραπείες περιέχουν tretinoid. Αν σε βλέπει ο ήλιος χωρίς αντηλιακό με υψηλό spf, όχι μόνο θα σου πάει πίσω την θεραπεία, αλλά θα κάνει το δέρμα πολύ πιο ευαίσθητο, θα είναι περισσότερο ξηρο, θα ξεφλουδίζει και γενικότερα δεν το θες καθόλου. Θα σου πάρει κάνα 3μηνο πριν δεις αλλαγή. Btw να ξέρεις, αν η ακμή είναι γύρω από chin area, είναι καθαρά λόγω ορμονών, σκέψου μήπως συμβάλει και το χάπι. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από Iris_89
j0hnn1e Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 1 hour ago, SOCRATIS1000 said: Να σου πω και εγω την εμπειρια μου παντως που ειχα κυστικη ακμη πριν 5 χρονια ...Δεν ειχα κατι φοβερο να ειμαι γεματος αλλα πχ πεταγα 2 τεραστικα κυστικα λες και ειχα φαει μπουκετο και μεχρι να φυγουν στα καπακια εβγαιναν αλλα.Βρε τι κρεμες μου εδιναν τι το ενα τι το αλλο,τιποτα.Εκανα μια θεραπεια με μολις 30 mg acnotren για 4 μηνες και τελος τα σπυρακια απο τοτε Θεωρω τις κρεμες και ολα αυτα waste of time,καλο θα ηταν να ρωτησεις τον γιατρο σου για μια θεραπεια που θα ειναι για παντα να ξεμπερδευεις παρα να τυρανιεσαι για παντα Συμφωνώ οτι τα ρετινοειδή (isotretinoin) βοηθάνε όπως λές, αλλά τα χάπια αυτά δεν θα τα συνιστούσα σε κανένα γνωστό και φίλο. Έχουν αρκετές παρενέργειες και ενώ με βοήθησαν σε ένα βαθμό, δεν θα το ξανα έκανα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα