Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα χρειαστώ να πάρω ένα pc για office, browsing, youtube και gamming. Δυστυχώς το buget μου είναι πολύ σφιχτό, αλλά πιστεύω πως και πάλι μπορεί να γίνει δουλειά. Μπορώ να δώσω μέχρι 200€ για μητρική, επεξεργαστή, rams. Θα πάρω επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά ούτως ώστε να αποφύγω να πάρω κάρτα γραφικών. Αυτά είναι τα παρακάτω που βρήκα μετά από λίγες ώρες ψάξιμο. Αγορά μόνο από Ελλάδα.

Μητρική: 

Asrock B450M-Pro4 (Θα πήγαινα σε MSI B450M-A Pro Max αλλά δεν έχει  VGA που μου χρειάζεται, δεν με ένοιαζε για αναβάθμιση). Γενικά απέφυγα τα chipset AMD A320, Intel H110 και Intel H310. Καλά έκανα?

Cpu: 

amd ryzen 3 2200g

amd ryzen 3 3200g (μου φαίνεται πως ο 3200 είναι λίγο καλύτερος).

RAM (μόνο dual chanel): 

Patriot Viper 4 Series 8GB DDR4-3000MHz

Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz

----------------------------------------------------------------------

Για gaming σε επίπεδα cs go κυρίως. Το cs go με νοιάζει να το τρέχει απροβλημάτιστα στα λογικά στα low γραφικά.

Ποια είναι η γνώμη σας, είναι όλα συμβατά μεταξύ τους ή έχω κάπου λάθος? Έχετε να προτείνετε κάτι φθηνότερο?

Κάτι σημαντικό για μένα, δεν θέλω να μπλέξω με bios update και overclock. Κάτι είχα δει ότι κάποιοι ryzen σε συγκεκριμένο chipset χρειάζονταν  bios update, αυτοί που έβαλα θα χρειαστούν? Γενικά με νοιάζει να περάσω κατευθείαν τα windows 10, χωρίς κάποια παραμετροποίηση (γίνεται?).

Επίσης όλες οι μητρικές ή επεξεργαστές (δεν ξέρω που αντιστοιχεί) έχουν κάρτα ήχου ή θα χρειαστώ να πάρω?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

~75€ MSI B450M PRO VDH MAX

~85€ Ryzen 3 3200G

~75€ 16GB DDR4 3000 ή 3200, θα 'σαι κομπλέ αμα βρεις κάποιο Kit με Micron E-die ή CJR διότι τα APU θέλουν bandwidth.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, για την PRO VDH MAX. εφόσον υπάρχει τόσο μικρή απόκλιση στην τιμή θα προτιμούσα να πάω στην Asrock που προανέφερα λόγω παραπάνω pci (ποτέ δεν ξες αν μπορεί να σου χρειαστεί) και επειδή κάτι διάβασα πως είναι μέρος του team Asus. Για ποιον λόγο να πάω σε 16GB ram? Για cs μιλάμε, δεν έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις...

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, για την PRO VDH MAX. εφόσον υπάρχει τόσο μικρή απόκλιση στην τιμή θα προτιμούσα να πάω στην Asrock που προανέφερα λόγω παραπάνω pci (ποτέ δεν ξες αν μπορεί να σου χρειαστεί) και επειδή κάτι διάβασα πως είναι μέρος του team Asus. Για ποιον λόγο να πάω σε 16GB ram? Για cs μιλάμε, δεν έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις...

Καλύτερα πάρε την msi γιατί είναι plug and play σε περίπτωση που στο μέλλον θες να βάλεις κάποιο επεξεργαστή 3000 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είδα πως έχει και το MSI B450M Pro-M2 Max στα 65€ (που έχει και vga). Μήπως να πάω σε αυτό? Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν παίζουν ρόλο οι συχνότητες, πχ στον Asrock έχει την συχνότητα  3200 OC MHz ενώ ο MSI που προτείνω σε αυτό το σχόλιο έχει 3200 MHz. Με λίγα που είδα στα γρήγορα κατάλαβα πως οι συχνότητες με OC χρησιμοποιούνται μόνο σε overclock, διαφορετικά δεν αποδίδουν το max ή αποδίδουν στην προηγούμενη συχνότητα που έχουν διαθέσιμη εφόσον δεν έχει αυτή το OC. Κατάλαβα σωστά και τι έχετε να πείτε για αυτήν την μητρική?

Και κάτι ακόμα, επειδή έχω ήδη ένα pc που παίζει απροβλημάτιστα cs go στο οποίο έχω dual ram στα 2133MHz, πιστεύω πως μπορώ να πέσω λίγο και στην RAM τώρα που το ξανασκέφτομαι. Συμφωνείτε να πάρω ξανά αυτή? Θα έχει κάποιο θέμα σχετικά με την απόδοση στα γραφικά εφόσον δεν θα έχω κάρτα γραφικών ή οι rams έχουν αποκλειστικά σχέση με τον επεξεργαστή?

Επίσης μήπως να έπεφτα σε chipset AB350Μ. Δεν κατάλαβα να έχει σημαντικές διαφορές από τον 450...

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε

Τώρα είδα πως έχει και το MSI B450M Pro-M2 Max στα 65€ (που έχει και vga). Μήπως να πάω σε αυτό? Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν παίζουν ρόλο οι συχνότητες, πχ στον Asrock έχει την συχνότητα  3200 OC MHz ενώ ο MSI που προτείνω σε αυτό το σχόλιο έχει 3200 MHz. Με λίγα που είδα στα γρήγορα κατάλαβα πως οι συχνότητες με OC χρησιμοποιούνται μόνο σε overclock, διαφορετικά δεν αποδίδουν το max ή αποδίδουν στην προηγούμενη συχνότητα που έχουν διαθέσιμη εφόσον δεν έχει αυτή το OC. Κατάλαβα σωστά και τι έχετε να πείτε για αυτήν την μητρική?

Και κάτι ακόμα, επειδή έχω ήδη ένα pc που παίζει απροβλημάτιστα cs go στο οποίο έχω dual ram στα 2133MHz, πιστεύω πως μπορώ να πέσω λίγο και στην RAM τώρα που το ξανασκέφτομαι. Συμφωνείτε να πάρω ξανά αυτή? Θα έχει κάποιο θέμα σχετικά με την απόδοση στα γραφικά εφόσον δεν θα έχω κάρτα γραφικών ή οι rams έχουν αποκλειστικά σχέση με τον επεξεργαστή?

Επίσης μήπως να έπεφτα σε chipset AB350Μ. Δεν κατάλαβα να έχει σημαντικές διαφορές από τον 450...

Πάμε στα βασικά:

οι ryzen θέλουν σχετικά γρήγορες μνήμες και dual channel, υποφέρουν αρκετά οι επιδόσεις τους με μνήμες κάτω απο 2600mhz... ειδικά η κάρτα γραφικών τους 

Μητρική ξέχνα τα παλιά chipset , μόνο σειρά 4, είναι ποιο εύκολες με την συμβατότητα των μνημών... 

όποια απο τις 2 πάρεις (MSI B450M Pro-M2 Max Asrock B450M-Pro4) μια χαρά θα είσαι 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οπότε μένω στα 3000Ηz όσο αφορά τις rams. Η Asrock AB350M είναι και αυτή από την σειρά 4. Γιατί να μην πάω σε αυτή?

Δεν είναι, αφού έχει 350 chipset.. Μόνο 450 κοιτάζεις,. Επίσης το νόημα έχει να αγοράσεις 350 όταν κοστίζουν ίδια με τα 450?

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε

Καταρχήν μεταξύ αυτών των 2 μητρικών θα σου έλεγα να μείνεις στην Asrock η οποία διαθέτει μία υποτυπώδη ψύξη στα mosfets της σε αντίθεση με την MSI που είναι παντελώς basic και δεν έχει απολύτως τίποτα.
Επίσης η Asrock έχει 2 θύρες M.2 που ίσως σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Σχετικά με τις μνήμες, όλες λειτουργούν στα βασικά Hz μόλις της βάλεις επάνω στο μπόρντ και τις αφήσεις όπως είναι.
Όλα όμως διαθέτουν την επιλογή ενεργοποίησης του XMP με το οποίο επιλέγεις να παίξουν οι μνήμες στα παραπάνω Hz που υποστηρίζουν (3000, 3200, κλπ).

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Δεν είναι, αφού έχει 350 chipset.. Μόνο 450 κοιτάζεις,. Επίσης το νόημα έχει να αγοράσεις 350 όταν κοστίζουν ίδια με τα 450?

Προσπαθώ να κόψω όσο μπορώ από παντού γιατί είμαι σφιχτά. Ακόμα και το 10άρικο όφελος μου είναι. Σειρά 4 νόμιζα εννοούσες ddr4, λάθος μου. Αλλά από αυτά που διαβάζω εδώ καταλαβαίνω πως στην ουσία το 450 έχει την δυνατότητα εικονικής μνήμης με αποτέλεσμα να αποδίδει καλύτερα. Και θα είμαι με HDD (τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα). Όμως το πιο απαιτητικό που θα τρέχει θα είναι το cs go. Θα μου χρειαστεί για αυτήν την χρήση να ανέβω στο 450?

5 λεπτά πριν, dpolal είπε

Καταρχήν μεταξύ αυτών των 2 μητρικών θα σου έλεγα να μείνεις στην Asrock η οποία διαθέτει μία υποτυπώδη ψύξη στα mosfets της σε αντίθεση με την MSI που είναι παντελώς basic και δεν έχει απολύτως τίποτα.
Επίσης η Asrock έχει 2 θύρες M.2 που ίσως σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Σχετικά με τις μνήμες, όλες λειτουργούν στα βασικά Hz μόλις της βάλεις επάνω στο μπόρντ και τις αφήσεις όπως είναι.
Όλα όμως διαθέτουν την επιλογή ενεργοποίησης του XMP με το οποίο επιλέγεις να παίξουν οι μνήμες στα παραπάνω Hz που υποστηρίζουν (3000, 3200, κλπ).

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Μια απορία γενικά, από τι βλέπω μάλλον θα πρέπει να κάνω bios update ότι και να πάρω. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά είναι μπλέξιμο ή όχι? Απλώς βάζεις το usb, μπαίνεις στο bios, και κάνεις κάποιο boot?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeR1_700 είπε

Μια απορία γενικά, από τι βλέπω μάλλον θα πρέπει να κάνω bios update ότι και να πάρω. Επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά είναι μπλέξιμο ή όχι? Απλώς βάζεις το usb, μπαίνεις στο bios, και κάνεις κάποιο boot?

Δεν θα χρειαστεί.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dpolal είπε

Δεν θα χρειαστεί.

Σοβαρά?! Πω πω πραγματικά μου έφυγε ένα βάρος, αν και μου αρέσει να πειραματίζομαι, τα Αγγλικά μου δεν είναι καλά οπότε αν μου πετούσε κάτι άσχετο σε σχέση με κάποιον οδηγό που θα ακολουθούσα εκεί μετά το έχασα το τρένο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Σοβαρά?! Πω πω πραγματικά μου έφυγε ένα βάρος, αν και μου αρέσει να πειραματίζομαι, τα Αγγλικά μου δεν είναι καλά οπότε αν μου πετούσε κάτι άσχετο σε σχέση με κάποιον οδηγό που θα ακολουθούσα εκεί μετά το έχασα το τρένο...

Όλα τα μπόρντ είναι εδώ και καιρό ενημερωμένα για να αναγνωρίζουν την τελευταία γενιά ryzen οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι.
Οι drivers είναι άλλο κομμάτι και αφορούν το λειτουργικό αλλά οι περισσότεροι πλέον είναι πλήρης εξελληνισμένοι.

Τέλος, τις μνήμες Corsair που έβαλες στην αρχή τις έχω δοκιμάσει στο Asrock και παίζουν μια χαρά.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Όλα τα μπόρντ είναι εδώ και καιρό ενημερωμένα για να αναγνωρίζουν την τελευταία γενιά ryzen οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι.
Οι drivers είναι οι άλλο κομμάτι και αφορούν το λειτουργικό αλλά οι περισσότεροι πλέον είναι πλήρης εξελλινισμένοι.

Τέλος, τις μνήμες Corsair που έβαλες στην αρχή τις έχω δοκιμάσει στο Asrock και παίζουν μια χαρά.

Ευχαριστώ και πάλι :) 

41 λεπτά πριν, dpolal είπε

Οι drivers είναι άλλο κομμάτι και αφορούν το λειτουργικό αλλά οι περισσότεροι πλέον είναι πλήρης εξελληνισμένοι.

Από τι βλέπω εδώ πάντως, χρειάζεται bios update αλλά υπήρχε και θέμα σε έναν... Ίσως τελικά να πάω σε 450.

Δημοσ.

Για μητρική μπορείς να δεις και την asrock ab450 m pro 4 επεξεργαστή μπορείς να δεις αυτον που έχεις κοιταξει και για ραμ μπορείς να πας εδώ ...Σου βάζω και τα link 

Μητρική 

https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Επεξεργαστής 

https://www.skroutz.gr/s/19344792/AMD-Ryzen-3-3200G-Box.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share 

Και ραμ πας εδώ 

https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...