GeorgeR1_700 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, life is music είπε Για μητρική μπορείς να δεις και την asrock ab450 m pro 4 επεξεργαστή μπορείς να δεις αυτον που έχεις κοιταξει και για ραμ μπορείς να πας εδώ ...Σου βάζω και τα link Μητρική https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επεξεργαστής https://www.skroutz.gr/s/19344792/AMD-Ryzen-3-3200G-Box.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Και ραμ πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Για cs γιατί να πάω σε 16GB ram φίλε μου?
life is music Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Για cs γιατί να πάω σε 16GB ram φίλε μου? Για να είσαι ποιο άνετος και σβέλτος σε ότι κάνεις .....
GeorgeR1_700 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Το θέμα είναι το οικονομικό, πιστεύω πως με αυτά είμαι οκ: MSI B450M Pro-M2 Max amd ryzen 3 3200g Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz
life is music Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Το θέμα είναι το οικονομικό, πιστεύω πως με αυτά είμαι οκ: MSI B450M Pro-M2 Max amd ryzen 3 3200g Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz Καλύτερα σε μητρική να πας σε b450m ds3h που είναι καλύτερη σε όλα της https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
GeorgeR1_700 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, life is music είπε Καλύτερα σε μητρική να πας σε b450m ds3h που είναι καλύτερη σε όλα της https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Δεν έχει vga και μου χρειάζεται... Thanx για την πρόταση πάντως.
dpolal Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Ευχαριστώ και πάλι Από τι βλέπω εδώ πάντως, χρειάζεται bios update αλλά υπήρχε και θέμα σε έναν... Ίσως τελικά να πάω σε 450. Καμία σχέση. Εκεί είχε θέμα με το παλιότερο chipset ΑΒ350. Εμείς σου λέμε να πας σε 450 που είναι το νεώτερο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις το παλιό. Καλύτερα την Asrock. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από dpolal 2
thanasis00 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Το θέμα είναι το οικονομικό, πιστεύω πως με αυτά είμαι οκ: MSI B450M Pro-M2 Max amd ryzen 3 3200g Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz Δες και αυτό το thread, έχει και ένα YouTube link που δείχνει τον 2200g σε ένα benchmark για csgo 720p και συγκρίνει ram σε single και dual channel. Το dual channel σχεδόν διπλασιάζει τα fps στο csgo. Οπότε θα πρότεινα και εγώ 2x8gb στα 3000MHz τουλάχιστον για να χεις το ιδανικό performance. Δυστυχώς το 24gb ram είναι λίγο προβληματικό γιατί δε θα σου είναι εύκολο να κάνεις upgrade μετά. Κατά τα άλλα, and 3200g και μια 450 μητρική και είσαι κομπλέ. Αλλά πραγματικά, προσπάθησε να βρεις έστω και φθηνής σειράς ssd, θα πετάξει το μηχάνημα με τη μία. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από thanasis00
Loinen Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, dpolal είπε Asrock η οποία διαθέτει μία υποτυπώδη ψύξη στα mosfets τ Δινει σημασια στην λεπτομερεια αυτη η εταιρια αλλα το συγκεκριμενο που κανει ειναι ασκοπο. Τα συγκεκριμενα Μοσφετ δεν τραβανε ιδιαιτερο ζορι και ειναι σχεδιασμενα για θερμοκρασιες... κολασης για να τα βαλει σε ψυχτρα. Ekτος στην περιπτωση υπερχρονισμου ( overclocking για τους Millenials🙃 ) Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Loinen
cabdik Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Το θέμα είναι το οικονομικό, πιστεύω πως με αυτά είμαι οκ: MSI B450M Pro-M2 Max amd ryzen 3 3200g Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz φιλε μου, καταλαβαινω το θεμα σου με το μπατζετ, αλλα πιστεψε με, για 5-10€ μην κανεις υποχωρηση, θα το μετανιωσεις. 1. το 350 διεγραψε το απο το μυαλο σου, σαν να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. θα εχεις θεματα, που απο οτι καταλαβα, δεν θα μπορεςι να τα λυσεις μονος σου. πηγαινε στο πιο καλοστημενο και καλυτερα υποστηριξιμο πλεον, Β450. 2. για τις μνημες θα συμφωνησω να πας ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ και εξ' αρχης σε 2χ8gb, κυριως για 2 λογους. α. δεν χαλας το DUAL CHANNEL που αποδιδει στους RYZEN και ειδικα με APU. β. επειδη εχεις μονο 2 Slot στη μητρικη, σε περιπτωση που πας σε 2χ4gb RAM, δεν σε παιρνει να προσθεσεις μνημη μετα, αφ ετερου αν βαλεις ενα στικακι μνημης 8gb τωρα, με την προοπτικη να μπει αλλο ενα αργοτερα, θα χαλασεις το DUAL CHANNEL. αρα κι εκει, θεωρω μονο δρομο τα 2χ8gb RAM. επισης, εχε στο μυαλο σου, οτι στα συστηματα με APU, ενα μερος της μνημης του συστηματος δεσμευεται απο/για την καρτα γραφικων. αρα.., αν βαλεις 8gb μνημη, να ξερεις οτι το 1-1.5gb (ισως υπαρχει και ρυθμιση στο BIOS για την ποσοτητα) θα δεσμευτει, και το συστημα θα λειτουργει με τα ρεστα...!! ΥΓ https://www.skroutz.gr/s/17143363/Gigabyte-B450M-S2H.html Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από cabdik 1 1
EddieObscurant Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 ό,τι σου πε ο cabdik απο πάνω, μην πας σε 8gb μνήμη. θα σου δεσμευει τα 2gb η κάρτα γραφικών (αν και μπορεις να το ρυθμίσεις σε λιγοτερο) και windows/σερφαρισμα δεν κάνεις με 6gb όταν απο τα 4,5gb usage θα αρχιζει να σου κανει caching στον hdd και θα σερνονται τα πάντα. Πάρε τις φθηνοτερες 2χ8γβ , πχ aegis και αν πρεπει απο καπου να κοψεις κόψε απο την cpu και αντι για 3200g βάλε 2200g που ειναι 25 ευρώ φθηνότερος. Προσωπικα θα έβαζα και ενα 120αρι ssd για λειτουργικο ακομα και αν χρειαζοταν να παω σε διπυρηνο cpu 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Είστε σίγουροι για αυτό που λέτε για τις rams? Να πω μια ασήμαντη λεπτομέρεια που είναι και ο λόγος που δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που μου λέτε. Το pc δεν είναι για μένα αλλά για ένα μέλος της οικογένειάς μου, εγώ pc έχω με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 Κάρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz Κάρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming Το έχω 5 χρόνια και το χρησιμοποιώ και σε παραπάνω πράγματα από αυτά που ανέφερα στην αρχή για την χρήση που θέλω το νέο pc. Και τα 5 χρόνια τώρα δεν είχα το παραμικρό θέμα, γενικά το pc είναι πολύ εντάξει για αυτά που χρειάζομαι (βέβαια μετά ήρθαν και οι ryzen και έκλαιγα τα λεφτά μου 😜, αλλά σίγουρα μέχρι τώρα μια χαρά αξίζει). Δεν λέω πως είναι κανένα πολύ καλό pc όσον αναφορά τα specs αλλά δεν έχω παράπονο. Με 8GB μια χαρά ήμουν τόσο καιρό, η GTX750 και αυτή κανονικά δεν τραβάει 2GB από την RAM? 9 ώρες πριν, cabdik είπε 1. το 350 διεγραψε το απο το μυαλο σου, σαν να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. θα εχεις θεματα, που απο οτι καταλαβα, δεν θα μπορεςι να τα λυσεις μονος σου. πηγαινε στο πιο καλοστημενο και καλυτερα υποστηριξιμο πλεον, Β450. Ναι σε 450 κατέληξα, όπως και είδες και στο ποστ που μου έδωσες απάντηση ⏬ 19 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Το θέμα είναι το οικονομικό, πιστεύω πως με αυτά είμαι οκ: MSI B450M Pro-M2 Max amd ryzen 3 3200g Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από GeorgeR1_700
raul7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 8 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Με 8GB μια χαρά ήμουν τόσο καιρό, η GTX750 και αυτή κανονικά δεν τραβάει 2GB από την RAM? Στο δικό σου σύστημα, έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών, η οποία έχει δική της vram και δεν μπλέκει με τη ραμ του συστήματος. Άρα έχει 2gb vram η gtx 750 που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτά, και 8 gb το υπόλοιπο σύστημα από τη ram που έχεις. Ο 3200 και ο 2200 είναι επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά πάνω τους, δεν έχουν όμως αποκλειστική vram και έτσι αναγκαστικά χρησιμοποιούν από τη ραμ του συστήματος. Άρα σε αυτή την περίπτωση από τα 8 gb που έχεις, τα 2 περίπου θα πάνε στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και τα υπόλοιπα 6 gb θα είναι ελεύθερα προς χρήση. 1 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, raul7 είπε Στο δικό σου σύστημα, έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών, η οποία έχει δική της vram και δεν μπλέκει με τη ραμ του συστήματος. Άρα έχει 2gb vram η gtx 750 που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτά, και 8 gb το υπόλοιπο σύστημα από τη ram που έχεις. Ο 3200 και ο 2200 είναι επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά πάνω τους, δεν έχουν όμως αποκλειστική vram και έτσι αναγκαστικά χρησιμοποιούν από τη ραμ του συστήματος. Άρα σε αυτή την περίπτωση από τα 8 gb που έχεις, τα 2 περίπου θα πάνε στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και τα υπόλοιπα 6 gb θα είναι ελεύθερα προς χρήση. Στο δικό μου σύστημα την ώρα που τρέχω τον chrome τρέχει στα 4GB ram, ακριβώς τα μισά από τα 8 που έχω. Στο άλλο σύστημα που θα πάρω, τα 8GB θα δίνουν 2GB στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και πιθανώς άλλα 4GB στο chrome. Οπότε από τα 8 θα δίνει 6, πειράζει που αφήνω ελεύθερα μονο 2GB ram? Πείτε μου αν μπήκα σωστά και είδα εδώ για το πόση ram χρησημοποιεί το σύστημά μου. Επίσης αν βάλω έναν ssd θα βοηθήσει ώστε να μην έχω προβλήματα? Έχω και μια παλιά κάρτα γραφικών του 1GB (GeForce GTX 260), σε αυτήν την περίπτωση θα παίρνει 1 gb από την κάρτα και 1 gb από τις ram ή θα παίρνει μόνο από την κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα πάλι να μην αποδίδει σωστά? Να πω βέβαια πως δεν θέλω να βάλω την συγκεκριμένη επειδή είναι πολύ παλιά, αλλά αν χρειαστεί το κοιτάω... Αν πάω σε κανένα opera, που ακουστά ξέρω πως είναι πιο ελαφρύς θα είναι καλύτερα για browsing? Πάντως ότι και να μου πείτε, δεν μπορώ να ανέβω και άλλο στην τιμή, πραγματικά δεν μπορώ. (Συγνώμη που αργώ να απαντήσω αλλά σήμερα μου έτειναν δουλειές). Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από GeorgeR1_700
iCyd Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Έχω και μια παλιά κάρτα γραφικών του 1GB (GeForce GTX 260), σε αυτήν την περίπτωση θα παίρνει 1 gb από την κάρτα και 1 gb από τις ram ή θα παίρνει μόνο από την κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα πάλι να μην αποδίδει σωστά? Να πω βέβαια πως δεν θέλω να βάλω την συγκεκριμένη επειδή είναι πολύ παλιά, αλλά αν χρειαστεί το κοιτάω... Αν πάω σε κανένα opera, που ακουστά ξέρω πως είναι πιο ελαφρύς θα είναι καλύτερα για browsing? Πάντως ότι και να μου πείτε, δεν μπορώ να ανέβω και άλλο στην τιμή, πραγματικά δεν μπορώ. (Συγνώμη που αργώ να απαντήσω αλλά σήμερα μου έτειναν δουλειές). Αν στο σύστημα σου βάλεις κάρτα γραφικών , είτε ειναι 512mb είτε 1Gb είτε 4GB η κάρτα γραφικων θα δουλέυει με αυτά που έχει πάνω της , δεν θα "δανειστεί" ram απο το σύστημα . Έτσι δουλεύει γενικά αυτό. Opera και Chrome δεν θα δεις διαφορά στη ram , ίσως το Opera χρησιμοπιεί και περισσότερη . 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, iCyd είπε Αν στο σύστημα σου βάλεις κάρτα γραφικών , είτε ειναι 512mb είτε 1Gb είτε 4GB η κάρτα γραφικων θα δουλέυει με αυτά που έχει πάνω της , δεν θα "δανειστεί" ram απο το σύστημα . Έτσι δουλεύει γενικά αυτό. Opera και Chrome δεν θα δεις διαφορά στη ram , ίσως το Opera χρησιμοπιεί και περισσότερη . Οπότε καλύτερα να την βάλω? O ssd θα σώσει μήπως την κατάσταση χωρίς όμως να βάλω την κάρτα γραφικών (δεν παίζει ρόλο λογικά αλλά ίσως ξέρω λάθος)? Εν τέλη για τι κωλύματα μιλάμε στον chrome? Θα είναι μεγάλης διάρκειας ας πούμε? Παίζει να υπάρχουν κωλύματα και στο cs go?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα