Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Ο Bill Gates χρηματοδοτεί εργοστάσια για 7 υποψήφια εμβόλια για τον κορωνοϊό


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

O συνιδρυτής της Microsoft και συνιδρυτής του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, που είχε προειδοποιήσει την ανθρωπότητα πριν από πέντε χρόνια, έκανε γνωστό πως το φιλανθρωπικό ίδρυμα βρίσκεται ήδη στη μάχη με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την αναπνευστική νόσο COVID-19 καθώς έχει ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίων για επτά υποψήφια εμβόλια για τον κορωνοϊό. Το ποσό για την δημιουργία των εργοστασίων μετριέται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Trevor Noah της εκπομπής The Daily Show, ο Bill Gates δήλωσε ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates θα μπορούσε να κινητοποιηθεί ταχύτερα από τις κυβερνήσεις για να καταπολεμήσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού:

«Επειδή το ίδρυμα μας έχει βαθιά γνώση και εμπειρία πάνω στις μολυσματικές ασθένειες, είχαμε λάβει υπόψη μας το ενδεχόμενο μίας επιδημίας, και χρηματοδοτήσαμε κάποια πράγματα για να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι, όπως κάποιες προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου. Τα χρήματα που βάλαμε νωρίς μπορούν επιταχύνουν τα πράγματα».

O Bill Gates επίσης είπε ότι επέλεξε τα επτά περισσότερο υποσχόμενα υποψήφια εμβόλια και πως έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή εργοστασίων για την ανάπτυξη και την μαζική παραγωγή τους.

«Αν και θα καταλήξουμε να επιλέξουμε το πολύ δύο από αυτά, θα χρηματοδοτήσουμε εργοστάσια και για τα επτά, ώστε να μην χάσουμε χρόνο στη συνέχεια προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα “Εντάξει, τώρα ποιο από τα εμβόλια λειτουργεί;” Και μετά να κατασκευάσουμε το εργοστάσιο».   

Ο συνιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill & Melinda Gates δήλωσε ότι οι δοκιμές και η κατασκευή του εργοστασίου για την μαζική παραγωγή του εμβολίου είναι ζωτικής σημασίας να γίνουν ταυτόχρονα για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη του εμβολίου, κάτι που σύμφωνα με τον Bill Gates ενδέχεται να απαιτηθεί χρονικό διάστημα ενάμιση χρόνου.

Σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Washington Post, ο Bill Gates είπε ότι τα καλύτερα υποψήφια εμβόλια απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανάπτυξη και την παραγωγή τους, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε όλες τις πολιτείες.

«Θα χαθούν μερικά δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του εξοπλισμού και των εργοστασίων για τα εμβόλια που τελικά δεν θα επιλέξουμε επειδή κάποιο άλλο (εμβόλιο) θα είναι καλύτερο» δήλωσε ο Bill Gates. «Όμως λίγα δισεκατομμύρια για αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, όπου χάνονται τρισεκατομμύρια από οικονομικής άποψης, αξίζει να χαθούν».

Να αναφέρουμε ότι ο Bill Gates και η σύζυγος του, Melinda Gates, έχουν ήδη προσφέρει $100 εκατομμύρια στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης μίας προσπάθειας να γίνονται τεστ κατ’ οίκον στην πολιτεία της Washington.  

Business Insider


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

 • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 • Απαντήσεις 65
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Το έργο του τεράστιο στην ανθρωπότητα. 

Από την τεχνολογία έως την φιλανθρωπία.

για το καλό μας όλα είναι ρε... χαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ψυχούλα απο τους λίγους που θέλουν το καλό της ανθρωπότητας !!!!!!!

ο υψιστος να μου κοβει δευτερόλεπτα και να του δινει αναβαθμίσεις απο windows 7 home σε windows 10 pro ...............

Επεξ/σία από makis269
 • Like 1
 • Haha 14
 • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον ο κορωνοϊός εκτος απο αναπνευστικα προβληματα προκαλει και μεταλλαξη στους πολυ πλουσιους που ξαφνικα αποκτουν συνειδηση και νοιαζονται για ολους τους υπολοιπους , αλλα οταν ολοκληρα κρατη εχουν λιγοτερα απο οσα εχει ο Bill Gates και στην καλυτερη λειτουγουν σαν επιχειρησεις , τυποι σαν τον Bill Gates φανταζουν Μεσσιες

 • Like 7
 • Thanks 1
 • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από 5 χρόνια προειδοποίησε την ανθρωπότητα άρα ξέρανε ότι κάτι θά γίνει καί τώρα θέλει να δείξει καλώς καί φτιάχνει εργοστάσια.

 • Like 2
 • Sad 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.