Προς το περιεχόμενο

Canon G6040 InkTank - Προσοχή μην την πατήσετε...


harris78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα στις αρχές του έτους τον canon g6040 με σύστημα δοχείων μελάνης για οικονομία εκτύπωσης και με εμπιστοσύνη στο όνομα της canon που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Δυστυχώς παρατήρησα αμέσως στις εκτυπώσεις γραφικών σταθερές οριζόντιες γραμμές στο σημείο που αλλάζει η κεφαλή γραμμή. Ενημέρωσα με e-mail την canon, που μου είπαν να κάνω καθαρισμούς κεφαλής κλπ, παρόλο που τους εξηγούσα ότι το μοτίβο ελέγχου κεφαλών εκτυπώνεται άψογα, άρα δεν είναι θέμα κεφαλών. Αφού κατανάλωσα σχεδόν τα 2/3 της μελάνης σε καθαρισμούς, μου είπαν να στείλω το μηχάνημα στο service. Πράγματι το έστειλα και μετά από 1+ μήνα, μου επιστράφηκε με αλλαγή κεφαλών, και φυσικά με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα!!!

Το κατάστημα αγοράς (websupplies - ΜΠΡΑΒΟ τους) πήρε την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει μόνο του με καινούργιο μηχάνημα, το οποίο παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!

Οριζόντιες γραμμές σε σταθερή απόσταση σε οποιοδήποτε σχήμα ή γραφικό. Οι γραμμές είναι στο σημείο που αλλάζει η κεφαλή γραμμή, οπότε προφανώς υπάρχει πρόβλημα ρύθμισης ή ελάττωμα στο μηχανισμό που τραβάει το χαρτί. Ψάχνοντας μόνος μου στο ίντερνετ και βασισμένος στις γνώσεις μου κατέληξα στο ότι το πρόβλημα είναι: Banding Due To Media Advancement - Distance Banding (Step banding), Appearance: Uniform light or dark horizontal lines, Cause: Media advancing too fast or too slow, General solution: Recalculate or adjust the media advance".

Επικοινωνία πάλι μα canon, αποστολή πάλι φωτογραφιών των εκτυπώσεων από excel, word, pdf. Και μου ζήτησαν υπομονή για να προωθήσουν το θέμα στο αρμόδιο τεχνικό τμήμα. να τονίσω ότι τα ίδια αρχεία εκτύπωσα στους παλιούς μου canon mx885 & ip5000 σε απλό χαρτί και σε πρόχειρο εκτύπωση χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης τα έδωσα σε φίλους με αντίστοιχους εκτυπωτές EPSON και HP με δοχεία μελάνης και προφανώς ούτε εκεί υπήρξε πρόβλημα.

Και η απάντηση που έλαβα μόλις σήμερα από την canon: Ο εκτυπωτής σε απλό χαρτί και με τυπική ή απλή ποιότητα, εκτυπώνει ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!! Δηλαδή για οποιοδήποτε απλό γραφικό σε word, excel ή pdf χρειάζεται φωτογραφικό χαρτί και υψηλή ποιότητα!!!!! Δηλαδή εκτυπωτής ΌΧΙ φωτογραφικός, εκτυπωτής γραφείου που ο λόγος αγοράς του είναι η οικονομία σε έγγραφα γραφείου, απαιτεί φωτογραφικό χαρτί και υψηλή ποιότητα εκτύπωσης!!! Οικονομία δηλαδή που; Και προφανώς δεν μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να διακριθεί ούτε στην εκτύπωση φωτογραφιών...
Αν αυτό θεωρείται σοβαρή απάντηση, από σοβαρή εταιρεία μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που το μελετούσαν, εγώ ένα θα πω: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Canon.

 

canon.jpg

canon3.jpg

canon2.jpg

Επεξ/σία από harris78
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...