darkpsyelf Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Γεια σε όλους... Δηστυχώς λογω του Ιού δεν δουλεύω απο τότε που κλείσαν όλα με συνέπεια να έχω μείνει χωρίς λεφτά! Κυριολεκτικά αυτην την στιγμή έχω 4 ευρώ στην άκρη, και απο φαγητά μου έχουν μείνει 2 αυγά και 3 ντομάτες...Ευτυχώς θα μου στείλει σήμερα ο πατέρας μου ενα 50άρικο να την παλέψω καμια βδομάδα και βλέπουμε... Σε αυτην κατάσταση, δεν γίνεται να πληρώσω ούτε λογαριασμούς, ούτε ενοίκιο, και ο νοικάρης άρχισε να φέρεται σαν μαλάκας....Λέγοντας μου οτι οι άλλοι ένοικοι του τον πληρώνουν κανονικά, και ότι θα μιλήσει με την δικηγόρο του και θα με ενημερώσει ( Δεν μου απάντησε για ποιον λόγο θα μιλήσει, ίσως για να με διώξει??!!)... Είναι Τούρκος και μένει στην Τουρκία, δεν ξέρω εαν εκεί γίνονται τα ίδια, αλλα απο τον τροπο που μου μιλούσε φάνηκε σαν να νομίζει οτι τον δουλεύω και όταν του είπα ότι έχω μείνει με 20 ευρώ προχθές, μου είπε " Stopppppp " και δεν μμου απαντούσε στους προβληματισμόυς μου σαν μαλάκας.... Τι λέτε να γίνει? Γίνετεε να με πετάξει έξω εν μέσω κορονοιού? Όσο για τους λογαριασμούς, είναι πιθανόν να αρχίζουν να μου κοβουν ρεύμα, ίντερνετ και νερό??? 2
vforvaggelis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 25 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Γεια σε όλους... Δηστυχώς λογω του Ιού δεν δουλεύω απο τότε που κλείσαν όλα με συνέπεια να έχω μείνει χωρίς λεφτά! Κυριολεκτικά αυτην την στιγμή έχω 4 ευρώ στην άκρη, και απο φαγητά μου έχουν μείνει 2 αυγά και 3 ντομάτες...Ευτυχώς θα μου στείλει σήμερα ο πατέρας μου ενα 50άρικο να την παλέψω καμια βδομάδα και βλέπουμε... Σε αυτην κατάσταση, δεν γίνεται να πληρώσω ούτε λογαριασμούς, ούτε ενοίκιο, και ο νοικάρης άρχισε να φέρεται σαν μαλάκας....Λέγοντας μου οτι οι άλλοι ένοικοι του τον πληρώνουν κανονικά, και ότι θα μιλήσει με την δικηγόρο του και θα με ενημερώσει ( Δεν μου απάντησε για ποιον λόγο θα μιλήσει, ίσως για να με διώξει??!!)... Είναι Τούρκος και μένει στην Τουρκία, δεν ξέρω εαν εκεί γίνονται τα ίδια, αλλα απο τον τροπο που μου μιλούσε φάνηκε σαν να νομίζει οτι τον δουλεύω και όταν του είπα ότι έχω μείνει με 20 ευρώ προχθές, μου είπε " Stopppppp " και δεν μμου απαντούσε στους προβληματισμόυς μου σαν μαλάκας.... Τι λέτε να γίνει? Γίνετεε να με πετάξει έξω εν μέσω κορονοιού? Όσο για τους λογαριασμούς, είναι πιθανόν να αρχίζουν να μου κοβουν ρεύμα, ίντερνετ και νερό??? Η επιχειρηση που εργαζεσε αν σε εβαλε σε αναστολη μπορεις να παρεις 800 ευρω για 45 μερες. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/294381/epidoma-800-evro-me-poio-tropo-tha-dothei-oi-imerominies-pliromis-kai-oi-diloseis-sto-supportemployees-yeka Επισης το ενοικιο που πληρωνεις πεφτει στο 40% https://www.skai.gr/koronoios-i-diadikasia-gia-ti-meiosi-enoikiou-kata-40-poious-afora
Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Γεια σε όλους... Δηστυχώς λογω του Ιού δεν δουλεύω απο τότε που κλείσαν όλα με συνέπεια να έχω μείνει χωρίς λεφτά! Κυριολεκτικά αυτην την στιγμή έχω 4 ευρώ στην άκρη, και απο φαγητά μου έχουν μείνει 2 αυγά και 3 ντομάτες...Ευτυχώς θα μου στείλει σήμερα ο πατέρας μου ενα 50άρικο να την παλέψω καμια βδομάδα και βλέπουμε... Σε αυτην κατάσταση, δεν γίνεται να πληρώσω ούτε λογαριασμούς, ούτε ενοίκιο, και ο νοικάρης άρχισε να φέρεται σαν μαλάκας....Λέγοντας μου οτι οι άλλοι ένοικοι του τον πληρώνουν κανονικά, και ότι θα μιλήσει με την δικηγόρο του και θα με ενημερώσει ( Δεν μου απάντησε για ποιον λόγο θα μιλήσει, ίσως για να με διώξει??!!)... Είναι Τούρκος και μένει στην Τουρκία, δεν ξέρω εαν εκεί γίνονται τα ίδια, αλλα απο τον τροπο που μου μιλούσε φάνηκε σαν να νομίζει οτι τον δουλεύω και όταν του είπα ότι έχω μείνει με 20 ευρώ προχθές, μου είπε " Stopppppp " και δεν μμου απαντούσε στους προβληματισμόυς μου σαν μαλάκας.... Τι λέτε να γίνει? Γίνετεε να με πετάξει έξω εν μέσω κορονοιού? Όσο για τους λογαριασμούς, είναι πιθανόν να αρχίζουν να μου κοβουν ρεύμα, ίντερνετ και νερό??? Εφοσον σταματησες την δουλεια λογο του ιου γνωριζεις πολυ καλα οτι σε πολυ λιγες ημερες απο σημερα θα πιστωθει στον λογαριασμο σου το βοηθημα των 800 ευρω και φανταζομαι οτι εχεις κανει ηδη την απαραιτητη διαδικασια για να το λαβεις. Με αυτα τα 800 ευρω που θα μπορεις θα τα βγαλεις περα, και θα μπορεις να πληρωσεις το ενοικιο σου με εκπτωση 40% που επισης δικαιουσαι. Εξηγησε τα παραπανω στον σπιτινικοκυρη ευγενικα και ειμαι σιγουρος οτι θα καταλαβει. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Pwpwpw
vforvaggelis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, logistoulis είπε όχι για όλους και δεν πέφτει στο 40, αλλά κατά 40 Σωστος! Mea culpa. 1
Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε όχι για όλους Εφοσον η λειτουργια της επιχειρησης που δουλευεις πληττεται αποδεδειγμενα απο τον κορωνοιο τοτε με μια απλη αιτηση δικαιουσαι εκτωση 40% στο ενοικιο του σπιτι σου, με μιααπλη επικοινωνια στον λογιστη γινετε δεν ειναι κατι. Τωρα αν η επιχειρηση που εργαζεσαι συνεχιζει και δουλευει κανονικα, δεν εχει πληγει δλδ τοτε προφανως δεν το δικαιουσαι και θα πληρωσεις το ενοικιο κανονικα. Οποτε ναι για ολους που εχουν σταματησει αποδεδειγμενα λογο του ιου ισχυει υο 40% μειωση ενοικιου για 2 μηνες. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Pwpwpw
s1mplement Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εφοσον η λειτουργια επιχειρηση που δουλευεις πληττεται αποδεδειγμενα απο τον κορωνοιο τοτε με μια απλη αιτηση δικαιουσαι εκτωση 40% στο ενοικιο του σπιτι σου, με μιααπλη επικοινωνια στον λογιστη γινετε δεν ειναι κατι. Τωρα αν η επιχειρηση που εργαζεσαι συνεχιζει και δουλευει κανονικα, δεν εχει πληγει δλδ τοτε προφανως δεν το δικαιουσαι καιβθα πληρωσεις το ενοικιο κανονικα. Οποτε ναι για ολους που εχουν σταματησει αποδεδειγμενα λογο του ιου ισχυει το 40% στηβ μειωση ενοικιου για 2 μηνες. Πρέπει να είναι κλειστή με εντολή του κράτους η επιχείρηση για να λάβει έκπτωση στο ενοίκιο. Δεν έχει πει τίποτα ο άνθρωπος, μπορεί να δούλευε μαύρα και μην έχει καν τα 800. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από s1mplement 4
vforvaggelis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε Εφοσον η λειτουργια επιχειρηση που δουλευεις πληττεται αποδεδειγμενα απο τον κορωνοιο τοτε με μια απλη αιτηση δικαιουσαι εκτωση 40% στο ενοικιο του σπιτι σου, με μιααπλη επικοινωνια στον λογιστη γινετε δεν ειναι κατι. Τωρα αν η επιχειρηση που εργαζεσαι συνεχιζει και δουλευει κανονικα, δεν εχει πληγει δλδ τοτε προφανως δεν το δικαιουσαι καιβθα πληρωσεις το ενοικιο κανονικα. Οποτε ναι για ολους που εχουν σταματησει αποδεδειγμενα λογο του ιου ισχυει το 40% στηβ μειωση ενοικιου για 2 μηνες. Τσου, δεν ειναι ετσι τελικα. Ακόμη, το δικαίωμα πληρωμής ενοικίων πρώτης κατοικίας μειωμένων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο το έχουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, κατά τους αντίστοιχους μήνες. 2
Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, vforvaggelis είπε Τσου, δεν ειναι ετσι τελικα. Ακόμη, το δικαίωμα πληρωμής ενοικίων πρώτης κατοικίας μειωμένων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο το έχουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, κατά τους αντίστοιχους μήνες. Για κρατικη εντολη μιλαμε προφανως, πως αλλιως θα κλεισει μια επιχειρηση για τον ιο χωρις εντολη?
BrocasHelm Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Για κρατικη εντολη μιλαμε προφανως, πως αλλιως θα κλεισει μια επιχειρηση για τον ιο χωρις εντολη? 6 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εφοσον η λειτουργια της επιχειρησης που δουλευεις πληττεται αποδεδειγμενα απο τον κορωνοιο τοτε με μια απλη αιτηση δικαιουσαι εκτωση 40% στο ενοικιο του σπιτι σου, με μιααπλη επικοινωνια στον λογιστη γινετε δεν ειναι κατι. Τωρα αν η επιχειρηση που εργαζεσαι συνεχιζει και δουλευει κανονικα, δεν εχει πληγει δλδ τοτε προφανως δεν το δικαιουσαι και θα πληρωσεις το ενοικιο κανονικα. Οποτε ναι για ολους που εχουν σταματησει αποδεδειγμενα λογο του ιου ισχυει υο 40% μειωση ενοικιου για 2 μηνες. Καταλαβαίνεις ότι είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες αυτά, σωστά; 3
s1mplement Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Για κρατικη εντολη μιλαμε προφανως, πως αλλιως θα κλεισει μια επιχειρηση για τον ιο χωρις εντολη? Τους εργαζομένους οι επιχειρήσεις μπορούν να βάλουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας για 2 λόγους. 1) Η επιχείρηση ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 2) Η επιχείρηση δεν βγάζει χρήμα και θέλει να αποφορτωθεί οικονομικά. Στην 1) δικαιούνται έκπτωση οι εργαζόμενοι Στην 2) ΟΧΙ. 2 1
Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε Καταλαβαίνεις ότι είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες αυτά, σωστά; Ισως να μην καταλαβαινω οχι. Ο φιλος πιο πισω ανεφεραι οτι "δεν δουλεύω απο τότε που κλείσαν όλα με συνέπεια να έχω μείνει χωρίς λεφτά" Για να λεει δεν δουλευει δεν εννοει οτι εκλεισε η επιχειρηση που δουλευε? Εφοσον εκλεισε η επιχειρηση και εμεινε χωρις δουλεια δεν εκλεισε με κρατικη εντολη, εκλεισε απο μονη της? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Pwpwpw
s1mplement Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε Ισως να μην καταλαβαινω οχι. Ο φιλος πιο πισω ανεφεραι οτι "δεν δουλεύω απο τότε που κλείσαν όλα με συνέπεια να έχω μείνει χωρίς λεφτά" Για να λεει δεν δουλευει δεν εννοει οτι εκλεισε η επιχειρηση που δουλευε? Εφοσον εκλεισε η επιχειρηση και εμεινε χωρις δουλεια δεν εκλεισε με κρατικη εντολη, εκλεισε απο μονη της? Και μονες τους κλείνουν.
logistoulis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Ισως να μην καταλαβαινω οχι. Ο φιλος πιο πισω ανεφεραι οτι "δεν δουλεύω απο τότε που κλείσαν όλα με συνέπεια να έχω μείνει χωρίς λεφτά" Για να λεει δεν δουλευει δεν εννοει οτι εκλεισε η επιχειρηση που δουλευε? Εφοσον εκλεισε η επιχειρηση και εμεινε χωρις δουλεια δεν εκλεισε με κρατικη εντολη, εκλεισε απο μονη της? πολλές επιχειρήσεις να ξέρεις έκλεισαν και λόγω αναδουλειάς και ας μην τις έκλεισε το κράτος.. ειδικά στο 2ο κύμα με τα sms και τα χαρτάκια έκλεισε αβέρτα πράγμα Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από logistoulis
Pwpwpw Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, logistoulis είπε πολλές επιχειρήσεις να ξέρεις έκλεισαν και λόγω αναδουλειάς και ας μην τις έκλεισε το κράτος.. Ωραια ακομη και να συμπιμπτει με αυτη την κατηγορια που αναφερεις (δεν μας το εξηγει) σε καθε περιπτωση δικαιουται το βοηθημα των 800 ευρω ακομη και αν δεν δικαιουται την εκτπωση στο ενοικιο. Οποτε μπορει να εξηγησει στον σπιτονυκοκυρη την κατασταση και οτι θα εξοφλησει σε λιγες μερες που θα παρει το επιδομα. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από Pwpwpw
logistoulis Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Ωραια ακομη και να συμπιμπτει με αυτη την κατηγορια που αναφερεις (δεν μας το εξηγει) σε καθε περιπτωση δικαιουται το βοηθημα των 800 ευρω ακομη και αν δεν δικαιουται την εκτπωση στο ενοικιο. Οποτε μπορει να εξηγησει στον σπιτονυκοκυρη την κατασταση και οτι θα εξοφλησει σε λιγες μερες που θα παρει το επιδομα. εντάξει αν ο άλλος έβγαζε κάνα χιλιάρικο το μήνα για παράδειγμα και ήταν ίσα βάρκα ίσα γιαλό, τι να του κάνουν τα 500 ευρώ; θα μου πεις δεν ξέρουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση ακριβώς, αλλά το συγκεκριμένο μέτρο έχει μια ισοπεδωτική λογική και σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά ασπιρίνη (αν το παίρνεις κιόλας) 6 λεπτά πριν, takatack είπε Διότι τα ΜΜΕ θα είχαν κατακλυστεί από εικόνες στην Ινδία με πτώματα στους δρόμους. αν οι θάνατοι παιξουν στα εκατομμύρια δεν μπορεί να μείνει κρυφό
Προτεινόμενες αναρτήσεις