Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Torroan είπε

Πολλά μπορεί αλλά έτσι εκθέτεις σε κίνδυνο τόσο το ίδιο το άτομο όσο και άλλους και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο.

Ενω η μεταφορα καποιου καμια 50αρια χιλιομετρα μακρια δεν βαζει κανεναν σε κινδυνο.. οτι μπορει να μεταφερει μαζι της τον ιο και μετα εσεις στην υπολοιπη πολη δε παιζει νομιζεις? Το μονο που κανεις μ αυτο που προτείνεις ειναι να μη μεταφερεις τον ιο απ Κερατέα στην αθηνα, το αντιθετο δεν μπορεις να το εξασφαλισεις.

Διαλεξε σε ενδιαφερει να εκθέσεις τους αλλους σε κινδυνο ή να μεταφερεις τη κοπελα σου, και τα δυο δε γινεται εξ ορισμου.

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν βγάζει νόημα... Στο σπίτι μου δεν έχω βγει κυριολεκτικά από 4 μέρες πριν την απαγόρευση εξόδου καθώς έχω τρόφιμα αρκετά. Το να μεταφέρω έναν άνθρωπο που είναι σε καραντίνα 20 μέρες κοντά τώρα (χωρίς κανένα κρούσμα) από σημείο Α σε Β καθώς και να μην προβεί σε έξοδο μέχρι την λήξη της καραντίνας δεν συνεπάγεται την μεταφορά του ιού...

Δεν καταλαβαίνω το point που θες να δείξεις. Μεταφέρω ένα άτομο από ένα σπίτι στο δικό μου (πόρτα με πόρτα) χωρίς περεταίρω μετακινήσεις έως τη λήξη της απαγόρευσης. Συνεπώς ναι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Δημοσ.

Τα νοσοκομεια εχουν ακυρωσει ολα τα ραντεβου στα εξωτερικα-τακτικα τους ιατρεια, πρωινα και απογευματινα (και ορθως το εκαναν) οποτε το σεναριο κλεινω υποτιθεται ενα ραντεβου στο ΚΑΤ δεν παιζει. 

Για ολα τα υπολοιπα (ελεγχο στα διοδια κτλ) δεν μπορω να σου απαντησω. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Torroan είπε

Αυτό που λες δεν βγάζει νόημα... Στο σπίτι μου δεν έχω βγει κυριολεκτικά από 4 μέρες πριν την απαγόρευση εξόδου καθώς έχω τρόφιμα αρκετά. Το να μεταφέρω έναν άνθρωπο που είναι σε καραντίνα 20 μέρες κοντά τώρα (χωρίς κανένα κρούσμα) από σημείο Α σε Β καθώς και να μην προβεί σε έξοδο μέχρι την λήξη της καραντίνας δεν συνεπάγεται την μεταφορά του ιού...

Δεν καταλαβαίνω το point που θες να δείξεις. Μεταφέρω ένα άτομο από ένα σπίτι στο δικό μου (πόρτα με πόρτα) χωρίς περεταίρω μετακινήσεις έως τη λήξη της απαγόρευσης. Συνεπώς ναι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Δεν γινεται... Αυτο σου λεμε... Να περιμενεις... Δεν ειναι κατι το δυσκολο...Μενουμε μονο σπιτι... Παμε πολυ απλα μονο για τα βασικα...Και ουτε για 50 χιλιομετρα...Περνας και διοδια..Αστο για τωρα..

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Torroan είπε

θα πάω στο Νοσοκομείο του Αμαρουσίου (ΚΑΤ) επειδή έχω ραντεβού και στο γυρισμό απλά να πω πως είχε η κοπέλα ραντεβού και την πήγα προφανώς με δικό της χαρτί πως μένει σπίτι μου.

Αυτό ακριβώς κάνε. Με το 1 ως λόγο δεν θα σου πουν τίποτα γενικότερα. Πάω σε γιατρό, είμαι χάλια και πάω νοσοκομείο. Πώς ακριβώς να σε γράψουν; Δεν μπορούν. Το πρόβλημα θα είναι αν θες να αλλάξεις νομό απ' ότι κατάλαβα από τα λόγια του Χαρδαλιά. Αν είναι εντός νομού, κυκλοφορείς όπως τώρα.

Μια άλλη ιδέα είναι να έρθει με ταξί με αιτιολογία 1.

Μην περιμένεις να σου πει εδώ μέσα κανένας κάντο, γίνανε όλοι "μπάτσοι" από το πολύ καθισιό στο σπίτι!

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Παιδιά κλείνω το θέμα καθώς έχει πάρει άλλη έκβαση.
Επιπλέον @takoulou έχω καταλάβει την στάση σου το να γράφεις το ίδιο ξανά και ξανά δεν προσφέρεις κάτι παρά μόνο να γίνεσαι κουραστικός, προσέφερες την άποψη σου δεκτή και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό ωστόσο το κατάλαβα απλώς απαντούσα στις περαιτέρω ερωτήσεις.

Δημοσ.

Σοβαρευτείτε ρε.. έχετε χάσει κάθε μέτρο και λογική.

Από τη μια είναι οι τύποι που κυκλοφορούν κανονικά έξω σα να μη τρέχει τίποτα και είναι και πολλοί και από την άλλη είστε και εσείς που του λέτε ότι θα μολύνει όλη την περιοχή ενώ η κοπέλα είναι σε καραντίνα.. λες και δεν μπορεί να μολύνει την περιοχή της ήδη. 

Τα δύο άκρα.

Τώρα στο πρόβλημα σου ,δεν ξέρω... Ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βοήθεια σε άτομο που χρήζει βοήθειας. Βρες κάνα γνωστό ηλικιωμένο εκεί κοντά και πήγαινε..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αυτό ακριβώς κάνε. Με το 1 ως λόγο δεν θα σου πουν τίποτα γενικότερα. Πάω σε γιατρό, είμαι χάλια και πάω νοσοκομείο. Πώς ακριβώς να σε γράψουν; Δεν μπορούν. Το πρόβλημα θα είναι αν θες να αλλάξεις νομό απ' ότι κατάλαβα από τα λόγια του Χαρδαλιά. Αν είναι εντός νομού, κυκλοφορείς όπως τώρα.

Μην περιμένεις να σου πει εδώ μέσα κανένας κάντο, γίνανε όλοι "μπάτσοι" από το πολύ καθισιό στο σπίτι!

Και φυσικα γινεται να σε γραψουν..Δεν μπορεις εντος νομου να κυκλοφορησεις αν εχεις κατι να αποδειξεις...Τα νοσοκομεια δεν δεχονται κοσμο..Το ιδιο και οι γιατροι...Μονο με ραντεβου..

2 λεπτά πριν, johnbond είπε

Από τη μια είναι οι τύποι που κυκλοφορούν κανονικά έξω σα να μη τρέχει τίποτα και είναι και πολλοί και από την άλλη είστε και εσείς που του λέτε ότι θα μολύνει όλη την περιοχή ενώ η κοπέλα είναι σε καραντίνα.. λες και δεν μπορεί να μολύνει την περιοχή της ήδη. 

Τα δύο άκρα.

Τώρα στο πρόβλημα σου ,δεν ξέρω... Ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βοήθεια σε άτομο που χρήζει βοήθειας. Βρες κάνα γνωστό ηλικιωμένο εκεί κοντά και πήγαινε..

Δεν νομιζω να κυκλοφορουν πολοι εξω για πλακα... Ελαχιστοι.. Εγω δει με τα ματια μου να γραφουν   ... Να σταματανε...Μεσα σε λεωφορεια να μπαινουν..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, takoulou είπε

Και φυσικα γινεται να σε γραψουν..Δεν μπορεις εντος νομου να κυκλοφορησεις αν εχεις κατι να αποδειξεις...Τα νοσοκομεια δεν δεχονται κοσμο..Το ιδιο και οι γιατροι...Μονο με ραντεβου..

Και πώς θα αποδείξεις ότι έχεις ραντεβού με ιδιώτη γιατρό; Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά. Επίσης ξεχνάς για τα νοσοκομεία τα έκτακτα περιστατικά. Π.χ. σε πιάνει η σκωληκοειδή σου απόψε. Δεν θα πας στο νοσοκομείο; Θα καλέσεις το εκαβ θα μου πεις. Κι αν δεν υπάρχει ασθενοφόρο που να έρθει άμεσα; Πεθαίνεις και δεν πας; Σταματήστε να γράφετε σαχλαμάρες!

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει η κοπελα σου να παρει ενα ταξι και να κατεβει εκει που εισαι εσυ...

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Και πώς θα αποδείξεις ότι έχεις ραντεβού με ιδιώτη γιατρό; Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά. Επίσης ξεχνάς για τα νοσοκομεία τα έκτακτα περιστατικά. Π.χ. σε πιάνει η σκωληκοειδή σου απόψε. Δεν θα πας στο νοσοκομείο; Θα καλέσεις το εκαβ θα μου πεις. Κι αν δεν υπάρχει ασθενοφόρο που να έρθει άμεσα; Πεθαίνεις και δεν πας; Σταματήστε να γράφετε σαχλαμάρες!

Τα νοσοκομεια δεν δεχονται...Δεν μπορεις να μπεις....Θα περιμενεις να το ΕΚΑΒ...

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, takoulou είπε

Δεν νομιζω να κυκλοφορουν πολοι εξω για πλακα... Ελαχιστοι.. Εγω δει με τα ματια μου να γραφουν   ... Να σταματανε...Μεσα σε λεωφορεια να μπαινουν..

Δεν είπα ότι κυκλοφορούν για πλακα.. είπα ότι όσοι βγαίνουν έξω για δουλειες κτλ συμπεριφέρονται ακριβώς όπως πριν σα να μην υπάρχει επιδημία. 

Πχ είδα σε εταιρεία  άτομα να έχουν διαλλειμα και να τρώνε καμία δεκαριά άτομα μαζί.  Εκεί θα γίνει η διασπορά.

Μη μιλήσω για την παντελή απουσία μασκών , το οποίο προμοταρεται κιόλας από το κράτος. Αντί να διδάξουν τον κόσμο πως θα φοράει τις μάσκες σωστά ,τους λένε να μη φοράνε καθόλου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnbond είπε

Δεν είπα ότι κυκλοφορούν για πλακα.. είπα ότι όσοι βγαίνουν έξω για δουλειες κτλ συμπεριφέρονται ακριβώς όπως πριν σα να μην υπάρχει επιδημία. 

Πχ είδα σε εταιρεία  άτομα να έχουν διαλλειμα και να τρώνε καμία δεκαριά άτομα μαζί.  Εκεί θα γίνει η διασπορά.

Μη μιλήσω για την παντελή απουσία μασκών , το οποίο προμοταρεται κιόλας από το κράτος. Αντί να διδάξουν τον κόσμο πως θα φοράει τις μάσκες σωστά ,τους λένε να μη φοράνε καθόλου.

Ειπαν να μην φοραμε μασκες... Ουτε γαντια...

https://parallaximag.gr/epikairotita/tsiodras-min-forate-gantia-pote-prepei-na-forame-mas

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnbond είπε

Τα δύο άκρα.

η διαφορα ειναι ομως οτι η μετακινηση δε θα γινει σε διπλανες περιοχες, αλλα σε αλλη πολη. εγω δεν του ειπα να μη το κανει, αλλα οτι τον ενδιαφερει και να γινει η μεταφορα και να μη κινδυνευουν αλλοι απο τυχον μολυνση ειναι λιγο διχασμενο..

και τελος παντων η μεταφορα το μονο ευκολο ειναι, το θεμα ειναι να μη φαει το προστιμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, takoulou είπε

Ειπαν να μην φοραμε μασκες... Ουτε γαντια...

https://parallaximag.gr/epikairotita/tsiodras-min-forate-gantia-pote-prepei-na-forame-mas

Αυτό σχολίασα και γω.. Απιστευτη βλακεία μαζεμένη σε άτομα που παίρνουν αποφασεις.

Οι μάσκες είναι αποδεδειγμένο ότι με σωστή χρήση μειώνουν τη διασπορα έστω και λιγο. Εξ άλλου για αυτό τις φοράνε και οι νοσηλευτές.

Όμως επειδη ο κόσμος δεν τις φοράει σωστά αντί να του εξηγήσουν πώς θα τις φοράει σωστά του λένε να μη φοράει καθόλου.

Μάλλον η λογική έπαθε και αυτή κορονοιο.

Επεξ/σία από johnbond
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...