Προς το περιεχόμενο

advance RMA apo western digital

dimitris74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

eixa agorasei ena skliro western digital kai mou varese. den itan kati sovaro ton eixa parei kseftila timi metaxeirismeno. 20 gb eb to montelo. apofasisa simera na pao na ton allakso. leo poios fernei wd stin ellada.... quest, pouliadis, kai poios allos arage. e simera den eixa ti na kano.... piga apo quest tous leo oti exo ayto ton skliro kai exo provlima.... o typas stin paralavi ena yfaki trelo... koitaei to serial tou sklirou kai mou leei me ena yfaki oti den einai dikos mas den mporo na kano tipota..

tou leo kai ti tha kano tora? mou leei prepei na vreis ton eisagogea... afou eriksa ena kraksimo etsi apla gia plaka perisotero -einai kai epikairo to thema tou plaisiou. parepiptontos eixa apodeiksi apo acom pou exei varesei dialisi poia kai den exei service tipota.

na min polilogo pao apo pouliadi opou mou leei oti prepei na to ferei to katastima se mas kai den mporei na paralavei apo idioti e ekei eriksa ena gero xesimo giati den elege na katalavei oti o computer alfa exei kleisei... i plaka einai oti agoraza sta foititika mou xronia apo acom me prooptiki otan giriso athina na exo service afou itan alisida

to paraxesa to thema opote erxomai sto psito.

mpika stin western digitan na paro rma gia na ton steilo piso mia pou exei eggiisi mexri to 2005 kai opote erthei piso.

kai koitao to advance rma kato aristera vrizontas tous amerikanous kai tous kanadezous pou exoun ayti tin epilogi.

kai ti vlepo?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

for us canadian and EUROPEAN UNION costumers only!!!!!!!!!!

epitelous giname antropoi. epitelous makria apo tous koloapateones emporiskous stin ellada. xalaei. rma kai eisai komple!!!!!! oute na spas ta neyra sou oute tipota.

ekana tin diadikasia kai tora perimeno. otan exo neotera pote tha erthei o skliros tha sas po.

aa ton skliro ton kostologise 35$ diladi peripou 30? diladi toso desmeyse apo tin pistotiki mou karta.

Δημοσ.

Εχω κανει advance rma 2 φορες ενα maxtor υποθετω οτι ειναι αντιστοιχη διαδικασια...

Τελος παντων την πρωτη φορα εκανε να ερθεο 15 μερες και τη δευτερη 4 .....δεν χρεωθηκα τιποτα (ηταν μεσα στην εγγυηση) παρα μονο τα εξοδα αποστολης στην Ιρλανδια που ειναι η εδρα της

Δεν καταλαβαινω γιατι να δεσμευσει λεφτα απο την πιστωτικη σου.....

αυτο θα το κανει μονο αν δεν στειλεις πισω τον χαλασμενο

Δημοσ.

Στο site της Western Digital έχει 2 επιλογές για RMA: το απλό και το Advanced.

Αν ζητήσεις απλό RMA, τους στέλνεις το δίσκο, τον ελέγχουν και ΜΕΤΑ σου στέλνουν τον καινούριο.

Αν ζητήσεις Advanced RMA, σου στέλνουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ένα νέο δίσκο και ΑΝ ΔΕΝ τους στείλεις εσύ το δικό σου, τότε χρεώνουν την πιστωτική σου κάρτα.

Έτσι κι αλλιώς, στην φόρμα RMA που βγάζει το site αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, έχει κάπου και μια δήλωση για το τελωνείο που φαίνεται μια πλασματική αξία του δίσκου (35$). Αυτό υπάρχει μόνο και μόνο για να το τυπώσουμε και να το βάλουμε στο δέμα ΑΝ χρειάζεται να περάσει από τελωνείο. Στην περίπτωσή μας όμως ΔΕΝ χρειάζεται, γιατί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει τελωνειακός έλεγχος. Οπότε, απλά το αγνοείς και στέλνεις το δίσκο...

Δημοσ.

Πάντως εγώ από τις αντικαταστάσεις τις Western Digital, είμαι λίγο απογοητευμένος. Έχω κάνει αντικατάσταση με RMA ένα 80άρι, δύο 40άριδες, και 4 20άριδες. Στέλνει πίσω αντικατάσταση με ανακατασκευασμένους. Μόνο με τους 20αριδες, είχα πρόβλημα, γιατί μετά από λίγες μέρες, εκεί που δούλευα άκουγα το χαρακτιριστικό γκλινγκ γκλινγκ και σε όσους δεν το άκουσα, έτρεχα να κάνω recovery μετά τα αρχεία μου, και όσα μπορούσα να μαζέψω. Αnyway αυτούς τους 20αριδες τους έχω στείλει τόσες φορές πίσω που πλέον έχω χάσει την αξιοπιστία μου... πέρα από το γεγονός, πως αν μάζευα αυτό το γελίο ποσό των εξόδων αποστολής, θα είχα πάρει ένα δίσκο στο συνολό του μεγαλύτερο από αυτών που στέλνω...

Δε μπορώ να θεωρίσω το γεγονός τυχαίο αφού επαναλήφτηκε πολλές φορές. Αν η WD δε μπορεί να ελέγξει και να είναι σίγουρη ότι ανακατασκευασμένοι εργοστασιακά δίσκοι της δεν παίζουν, ας στέλνει καινούργιους, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην την απασχολεί το θέμα αυτό...

Δημοσ.

re paidia apo eksoda apostolis ti ginetai?

siskevasia pou vrikate na ton valete mesa?

lete na perimeno na ton paro prota kai meta na steilo stin idia siskevasia?

gia peite kana kalo kai ftino courrier na steilo?

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό θα κάνεις, θα βάλεις τον δίσκο στην ειδική συσκευασία στην οποία θα σου στείλουν τον καινούργιο. Εγώ ακόμα φυλάω τις δύο συσκευασίες που μου είχαν στείλει με το απλό RMA που είχα κάνει :wink:

Για courrier διάλεξε κάποιο που να έχει tracking δέματος, να μπορείς δηλαδή να βλέπεις που βρίσκεται το δέμα σε περίπτωση που σε χρεώσει η WD. Τους δικούς μου τους είχα στείλει με UPS, αλλά επειδή είναι ακριβή θα έλεγα ACS.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό θα κάνεις' date=' θα βάλεις τον δίσκο στην ειδική συσκευασία στην οποία θα σου στείλουν τον καινούργιο. Εγώ ακόμα φυλάω τις δύο συσκευασίες που μου είχαν στείλει με το απλό RMA που είχα κάνει :wink:

Για courrier διάλεξε κάποιο που να έχει tracking δέματος, να μπορείς δηλαδή να βλέπεις που βρίσκεται το δέμα σε περίπτωση που σε χρεώσει η WD. Τους δικούς μου τους είχα στείλει με UPS, αλλά επειδή είναι ακριβή θα έλεγα ACS.[/quote']

Aν δεν θέλεις να πληρώσεις πολλά στα κούριερ μια αξιόπιστη λύση είναι και τα ελληνικά ταχυδρομεία.

Με 10-15 ευρώ περίπου στέλνεις το δίσκο συστημένο και αν θέλεις με κάτι παραπάνω τον ασφαλίζεις κιόλας για ότι ποσό τους πείς.

Έχω στείλει 4 στην Maxtor με ταχυδρομείο και πήρα πίσω τους νέους περίπου σε 10 ημέρες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

loipon to rma teleiose. ekana tin aitisi 16 tou minos mou irthe o skliros meta apo 5 meres. evala ton diko mou stin siskevasia kai ton esteila tin perasmeni paraskevi me taxidromeio, sistimeno kai xtes mou esteile mail i wd oti parelave ton skliro kai to rma oloklirothike.

kostos sto taxidromeio 8 euro

arketa kala se sxesi me ta 40+ pou zitage i acs na ton pao. me 8 euro exo kainourio skliro

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...