Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Λίγο πιο μπελαλιδικη δουλειά:

Βγάζεις και ξαναβαζεις τον επεξεργαστή, clear cmos στο καπάκι (που θα έπρεπε να έχει γίνει με το βγάλε βάλε αυτόματα) και πέρασμα το bios ξανά.

Αν μετά από εκεί πάλι 4/8 ή 8/8, είναι θέμα windows.

Στον task manager, τί δείχνει? 

συμφωνω και επισης να βγαλει ολα τα ρευματα του τροφοδοτικου πανω απο την μητρικη /μπαταρια / κλπ τρωνε φλασιες μερικες φορες τα cpu μου εχει τυχει

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά μην τον ταλαιπωρείται τον άνθρωπο τσάμπα. Βγάζει τον pc από το ρεύμα, βγάζει μπαταρία, πατάει το power button για να κάνει ένα "άδειασμα", ας τον αφήσει κανένα 5-10 λεπτο για 100% άδειασμα πυκνωτών. Ας το αφήσει καμία ώρα αν θέλει. Και μετά ας δοκιμάσει και αυτά που του είπα. Το πολύ πολύ να κοιτάξει ότι όλα τα καλώδια πατάνε καλά.

Αν τελικά δεν το καταφέρει ας τον λύσει και ας τον ξαναφτιάξει τελικά. Γιατί δεν βλέπω κάποιο λογικό υπόβαθρο σε αυτό που λέτε.

• Like 4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Παιδιά μην τον ταλαιπωρείται τον άνθρωπο τσάμπα. Βγάζει τον pc από το ρεύμα, βγάζει μπαταρία, πατάει το power button για να κάνει ένα "άδειασμα", ας τον αφήσει κανένα 5-10 λεπτο για 100% άδειασμα πυκνωτών. Ας το αφήσει καμία ώρα αν θέλει. Και μετά ας δοκιμάσει και αυτά που του είπα. Το πολύ πολύ να κοιτάξει ότι όλα τα καλώδια πατάνε καλά.

Αν τελικά δεν το καταφέρει ας τον λύσει και ας τον ξαναφτιάξει τελικά. Γιατί δεν βλέπω κάποιο λογικό υπόβαθρο σε αυτό που λέτε.

bro !!! αυτος ειδικα δεν μασαει απο ταλαιπωρια παλια καραβανα ειναι !!😄

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, ultraex2003 said:

bro !!! αυτος ειδικα δεν μασαει απο ταλαιπωρια παλια καραβανα ειναι !!😄

ποσα ξερεις εσυ χαχαχαχαχαχαχαχα

η ταλαιπωρία ειναι συνωνυμο οσων αγαπουν να ασχολούνται με pc.Οποτε ταλαιπωρια φορεβα χαχαχαχαχα

Το μυστηριο λυθηκε.Εχω πανω στη μητρικη 2 nvme εναν για μενα και εναν για τον γιο.Περασμενα και στα 2 windows 11.Στου γιου δείχνει 8 cores 16 threads και σε μενα 8 cores 8 threads.Οποτε ξεκαθαρα φταινε τα windows.

Ποιος περναει ξανα windows οεοοοοοοοοοοοοοοοοο+ολα τα προγραμματα???Γκινια καταραμενη😂😂😂😂😂😂

Επεξ/σία από alldaynews
  • Like 2
Δημοσ.
37 minutes ago, alldaynews said:

Το μυστηριο λυθηκε.Εχω πανω στη μητρικη 2 nvme εναν για μενα και εναν για τον γιο.Περασμενα και στα 2 windows 11.Στου γιου δείχνει 8 cores 16 threads και σε μενα 8 cores 8 threads.Οποτε ξεκαθαρα φταινε τα windows.

Ποιος περναει ξανα windows οεοοοοοοοοοοοοοοοοο+ολα τα προγραμματα???Γκινια καταραμενη😂😂😂😂😂😂

Aλλαξε θέση στους nvme και δεν θα πάρει χαμπάρι ο γιός... Ιερό πράγμα η οικογένεια, αλλά κάπου υπάρχουν και όρια... :) 

• Haha 4
Δημοσ.
1 minute ago, Eloy said:

Aλλαξε θέση στους nvme και δεν θα πάρει χαμπάρι ο γιός... Ιερό πράγμα η οικογένεια, αλλά κάπου υπάρχουν και όρια... :) 

το σκεφτηκα😂😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alldaynews είπε

Παίξε με την εγκατάσταση, δες μήπως έχεις κανένα vm ανοιχτό ή οτιδήποτε.

Έχουν και reset , πριν ξεκινήσεις να ταλαιπωρεισαι με format. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν Ryzen 5 7600 στην οποία κούμπωσα προ λίγων μηνών μια Arctic Freezer 36 και μετά ενεργοποίησα από τα BIOS το αυτόματο PBO (δηλαδή enable από ότι θυμάμαι χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο). Το κουτί λόγω χώρου το έχω στο πάτωμα, δίπλα σε λεπτό χαλί και το πίσω μέρος (δηλαδή το πίσω exhaust fan) είναι αρκετά κοντά σε τοίχο.  Συνδυαστικά όλα αυτά δε βοηθάνε τόσο από άποψη thermals αλλά κυρίως από σκόνη. Κατά τα λοιπά έχω καλό κουτί με mesh, 5 Arctic ανεμιστήρες της υπογραφής (3 intake μπροστά, 1 intake πάνω, 1 exhaust πάνω) και έναν ανεμιστήρα exhaust πίσω που ήρθε μαζί με το κουτί. 

Σε κάθε περίπτωση μια χαρά αποδεκτά ήταν τα temps (CPU έχω δει να έφτανε 80 μόνο σε stress test στο Cinebench, ενώ ο 4060 που έχω έφτανε μέχρι 70-72 βαθμούς και αυτά εν μέσω θέρους). Προκειμένου όμως να διατηρηθούν αυτά τα temps μέσα στο κατακαλόκαιρο χρειάστηκε να ρυθμίσω λίγο στο πιο έντονο τους ανεμιστήρες μέσω Fan Control και η αλήθεια είναι ότι μου κακοφάνηκε πολύ ο θόρυβος που δεν είχα πριν. 

Έτσι χθες το βράδυ κάθισα να δω τι είναι αυτό το περίφημο undervolt. Για τη CPU γύρισα το PBO σε advanced και έβαλα curve all cores -30 με βάση ένα βιντεάκι που είδα.  Έτρεξα μετά 30 λεπτά stress test multi core στο Cinebench χωρίς πρόβλημα και έβαλα και ένα παιχνίδι να παίξω. Και έτσι με αυτό το σχεδόν μαγικό τρόπο από 75 βαθμούς που έφτανε η CPU under load σε games ξαφνικά δεν ξεπερνά τους 62 ενώ ταυτόχρονα μαξάρει το ρολόι. 

Για τη GPU έριξα ομοίως το voltage χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο και ξαφνικά η καρτούλα δεν ξεπερνά τους 60 βαθμούς αν και έχει χάσει λίγο σε απόδοση οπότε θα δούμε σε κανένα AAA game εάν θα χρειαστεί να το γυρίσω στα default ή να ανεβάσω ένα τσικ την τάση. 

Με το συνδυασμό αυτών των εξαιρετικά basic και εύκολων undervolt ο υπολογιστής είναι ξανά ήσυχος και έχει temps χειμώνα. Ωραίο πράγμα η τεχνολογία. Περίμενα ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολα όλα. Αυτά είχα να πω ως αρχάριος σε οτιδήποτε desktop pc. 

Επεξ/σία από thanak96
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

Σωστός, σωστότατος...για κάποιο λόγο είχα το custom στις εκεί ρυθμίσεις και γινόταν η σφαγή του Δράμαλη.

Ευχαριστώ και πάλι!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...