Προς το περιεχόμενο

GPU iMac 2009

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αν είναι η κάρτα γραφικών το κόστος και η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη από την αγορά οθόνης. Προσπάθησε να βάλεις τον sensor που σου έγραψα και νομίζω μπορείς να τον βρεις φθηνότερα στο eBay κτλ.   Μπορεί να ζεστενεται το iMac αλλά επειδή έχει χαθεί ένας sensoras να μην δίνει εντολή να δουλέψουν τα ανεμιστηράκια και για αυτό να κολλάει. Επίσης μπορείς να αφαιρέσεις τον σκληρό που σου βάλανε με ότι άλλο έχουν προσθέσει και να δοκιμάσεις boot από εξωτερικό σκληρό. Λογικά τα ανεμιστηράκια θα δουλεύουν μόνιμα στο full αλλά έτσι θα δεις κατά ποσό είναι θέμα ψύξης της κάρτας γραφικών ή πρόβλημα της κάρτας γραφικών. Πολύ φοβάμαι ότι σου έχουν βάλει jumper και δουλεύουν τα ανεμιστηράκια στο minimum και κολλάει ο iMac από υψηλές θερμοκρασίες. Αν παρόλο που τα ανεμιστηράκια είναι στο full κολλάει πάλι τότε καλύτερα να σταματήσεις να ασχολείσαι και κάνε το iMac κάδρο ή ότι άλλο θα μπορούσε να κάνει χωρίς να δουλεύει....

Πώς βάζω τα ανεμιστηράκια  να δουλέψουν στο Φούλ κατά το boot? Νομίζω υπήρχε κάτι που τον εβγαζες από τη πρίζα; Κρατούσες πατημένο το κουμπί; 

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, timemachine είπε

Πώς βάζω τα ανεμιστηράκια  να δουλέψουν στο Φούλ κατά το boot? Νομίζω υπήρχε κάτι που τον εβγαζες από τη πρίζα; Κρατούσες πατημένο το κουμπί; 

Βγάζεις ότι σου έχουν βάλει στην θέση στου σκληρού ή βάζεις μόνο το σκληρό χωρίς jumber κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έβαλα τώρα να ανάψει με ανεμιστηράκια στο φουλ κάνοντας το κόλπο που βγάζεις το καλώδιο τροφοδοσίας κρατάς πατημένο το κουμπί on και μετά βάζεις το καλώδιο και κάνεις εκκίνηση. Τα ανεμιστηράκια είναι στο φουλ τώρα, ο υπολογιστής έχει ξεκινήσει κανονικά, έχει αρχίσει και μιλάει το VoiceOver, αλλά η οθόνη δείχνει ακόμα το μήλο και τη μπάρα Login στα μισά 

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ.
Μόλις τώρα, timemachine είπε

Το έβαλα τώρα να ανάψει με ανεμιστηράκια στο φουλ κάνοντας το κόλπο που βγάζεις το καλώδιο τροφοδοσίας κρατάς πατημένο το κουμπί on και μετά βάζεις το καλώδιο και κάνεις εκκίνηση. Τα ανεμιστηράκια είναι στο φουλ τώρα, ο υπολογιστής έχει ξεκινήσει κανονικά, έχει αρχίσει και μιλάει το VoiceOver, αλλά η οιονεί δείχνει ακόμα το μήλο και τη μπάρα Login στα μισά 

Δοκίμασε το ίδιο με εξωτερικό σκληρό για boot.

τελευταία λύση είναι το hackintosh με undervolt όπως γράφτηκε και παραπάνω

https://hackintoshpro.com/undervolt-mac/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, atheatos είπε

Δοκίμασε το ίδιο με εξωτερικό σκληρό για boot.

τελευταία λύση είναι το hackintosh με undervolt όπως γράφτηκε και παραπάνω

https://hackintoshpro.com/undervolt-mac/

Με external usb δεν κάνει Boot. Κολλάει στα μισά. Με τον δίσκο που έχει μέσα κάνει boot με κολλημένη οθόνη στα μισά αλλά ο υπολογιστής έχει προχώρησει και βγαίνει από πίσω το VoiceOver που μου ζητάει να σεταρω το νέο mac μου. Όλα αυτά γίνονται είτε κάνω απλό boot είτε με ανεμιστήρες στο φουλ.

Δοκίμασα να κάνω Target Display Mode με ένα MacBook και λειτουργεί!!! Οπότε μπορώ και το δουλεύω σαν μόνιτορ κανονικά μια χαρά. Άρα τώρα και εγώ αναρωτιέμαι  αν όντως φταίει η GPU γιατί αν έφταιγε τότε πως θα έδειχνε σε Target Display Mode?

Αν κάποιος έχει hints για να δοκιμάσω τώρα τις γιορτές ας πει, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να ανοιχθεί το μηχάνημα γιατί εγώ μόνο το γυαλί ξέρω να βγάλω με τις βεντούζες τίποτα παραπάνω, αλλιώς από εβδομάδα θα το δει και κάποιος. Δυστυχώς δεν έχω FireWire cable για να δοκιμάσω να παίξω με τους δίσκους των 2 να δω τι γίνεται έτσι. 

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, timemachine είπε

Με external usb δεν κάνει Boot. Κολλάει στα μισά. Με τον δίσκο που έχει μέσα κάνει boot με κολλημένη οθόνη στα μισά αλλά ο υπολογιστής έχει προχώρησει και βγαίνει από πίσω το VoiceOver που μου ζητάει να σεταρω το νέο mac μου. Όλα αυτά γίνονται είτε κάνω απλό boot είτε με ανεμιστήρες στο φουλ.

Δοκίμασα να κάνω Target Display Mode με ένα MacBook και λειτουργεί!!! Οπότε μπορώ και το δουλεύω σαν μόνιτορ κανονικά μια χαρά. Άρα τώρα και εγώ αναρωτιέμαι  αν όντως φταίει η GPU γιατί αν έφταιγε τότε πως θα έδειχνε σε Target Display Mode?

Αν κάποιος έχει hints για να δοκιμάσω τώρα τις γιορτές ας πει, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να ανοιχθεί το μηχάνημα γιατί εγώ μόνο το γυαλί ξέρω να βγάλω με τις βεντούζες τίποτα παραπάνω, αλλιώς από εβδομάδα θα το δει και κάποιος. Δυστυχώς δεν έχω FireWire cable για να δοκιμάσω να παίξω με τους δίσκους των 2 να δω τι γίνεται έτσι. 

Δίνει και ήχο στο Target Display Mode. Δηλαδή ο iMac μόνος του κολλάει στο boot, αλλά αμα συνδέσω άλλο mac μέσω Mini Display μπορώ να τον κάνω οθόνη και να παίξω και ήχο από τα ηχεία του κανονικά 

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ.

Δοκίμασε να φτιάξεις ένα Linux live usb (Ubuntu) και να Μπουταρεις από αυτό. Το ότι δουλεύει σε target display mode δεν σημαίνει ότι η κάρτα γραφικών δεν έχει πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, atheatos είπε

Δοκίμασε να φτιάξεις ένα Linux live usb (Ubuntu) και να Μπουταρεις από αυτό. Το ότι δουλεύει σε target display mode δεν σημαίνει ότι η κάρτα γραφικών δεν έχει πρόβλημα.

Θα το δοκιμάσω. Άκυρο λίγο με το πρόβλημα gpu, αλλά επειδή είπες για performance upgrade μέσω raid, σκέφτομαι αν το φτιάξουμε μήπως κάνω upgrade από i5 σε i7. Η ερώτηση βέβαια είναι αν αυτό θα μου επηρεάσει αρνητικά τα thermals, μιας και ήδη ίσως υπήρχε πρόβλημα όπως φαίνεται από τη gpu. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με το raid 0. Αν δηλαδή το σύστημα θα θέλει να τρέξει πιο γρήγορα και θα ανεβάζει θερμοκρασίες ή αν αντίθετα λόγω καλύτερου Hardware θα είναι πιο άνετο σε θερμοκρασίες είτε αν βάλω i7 είτε αν κάνω Raid 0. Εγώ πάντως να πω την αλήθεια μεγαλύτερες θερμοκρασίες και πιο γρήγορη λειτουργία των Fans διαπίστωσα από το 2018 και έπειτα που άλλαξα τον HDD σε SSD. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι το high Sierra και τα νέα προγράμματα ήταν πιο απαιτητικά από ότι πριν ή αν ο ssd έκανε το σύστημα να τρέξει και να ζοριστεί πιο πολύ από τον hdd ή βέβαια αν φταίει ο σένσορας θερμοκρασίας του δίσκου (που δεν υπήρχε 😋)

Επεξ/σία από timemachine
Δημοσ.
Στις 16/4/2020 στις 9:01 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Ψαξε ποια ειναι λιγοτερο αναφερομενη καμμενη...!!
Δεν θυμαμαι τωρα αν σε αυτες ειδικα μπορεις να
τους - κατεβασεις και τα ρολογια για σιγουρια! 😎

Για την ακριβεια ειναι 100% δεδομενο οτι μπορεις να τους κατεβασεις ρολογια /
underclock μεσα στα Windows , αλλα δεν θυμαμαι να υπαρχει software για Mac 🤬

Αν φταίει το gpu για την όλη κατάσταση οι λύσεις που έχω βρει για την ώρα είναι

- ATI Radeon 4670 από iMac 21,5 2010 (που την φορουσε και ο 27’ Core2Duo 2009)

- 6750M από imac 21,5 2011

- επιδιόρθωση της 4850 που φοράει ήδη

Ποια από αυτές λέτε να παίξει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες με τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή μέχρι Video streaming, Skype, YouTubeVideo κλπ, γιατί εκεί ζοριζόταν το μηχάνημα πιο πολύ. Στα Ίντερνετ Videos. Σημειώνεται πως είναι συνδεδεμένο με time capsule ή cosmote router αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό. 

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι:
a) δεν μιλαμε για Windows που εκει μπορεις να τους κανεις underclocking μεχρι τερμα κατω ΜΗz
και
β) δεν μιλαμε για desktop vga που εκει μπορεις να τους κανεις undervolting στο bios οσο σηκωνει
😑
Στη θεωρια: τοσο η 4670m οσο και η 6750m, ζητανε 35 watt στις mobile εκδοσεις τους. ΑΛΛΑ στις
desktop vga η 4670 ζητουσε 59 watt, αντι 86 της 6750 (μιλαμε παντα για μεγιστη καταναλωση, ετσι
/γι' αυτο: 4670 δεν ειχαν ποτε εξτρα τροφοδοσια, ενω μπορουσες να δεις στις 6750 6πινο ρευματος.
Eπισης οι 4650 ζητουσαν 48 Watt, πραγμα που δειχνει και ποσο -μειωνει καταναλωση το underclock)
😎
Δες εαν μπορεις να βρεις εμπειριες χρηστων Mac στο γουγλη: για το ποιες απο τις 2 τους, εχουν πιο
πολυ "χαιρετησει"-αφησει χρονους.. Αν ειχα να παρω δωρεαν(!) καποια, θα διαλεγα περισσοτερο 4670.

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα το imac στην techsys την Τρίτη. Δεν μου έδωσαν χαρτί παραλαβής διότι ήταν και καλά κλειστά. Τους παίρνω τηλέφωνο Τετάρτη αλλά μου είπαν το ελέγχουν ακόμα και θα μου έχουν νέα αύριο. Την επόμενη μέρα δεν με είχαν πάρει πάλι τηλ. να μου πουν τι γίνεται, αλλά τους παίρνω εγώ πάλι και μου λένε με το ίδιο chip δεν γίνεται και πρέπει να παραγγείλουν από Κίνα (όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τα κινεζικά chip) και πως θα με πάρουν αυτοί όταν έχουν ενημέρωση. Δηλαδή εγώ ποτέ θα το μάθαινα αυτό αν δεν μου το έλεγαν και δεν τους καλούσα να πιέσω από μόνος μου; Πάω σήμερα και ρωτάω δίπλα στην καφετέρεια ποιο είναι το κουδούνι του techsys και εκεί βλέπω τον ιδιοκτήτη του techsys να ψήνει καφέ... του λέω ήρθα να πάρω το iMac και μου λέει με ένα ψεύτικο χαμόγελο που έχει πάντα όταν λέει το ψέμα του, δεν γίνεται τώρα, έχω κλείσει απάνω και έχω βάλει συναγερμό, έλα αύριο. Του είπα πως πήρα ταξί για να έρθω και με εξυπηρέτησε. Δεν μπορώ να έχω εικόνα για το Service, αλλά η συμπεριφορά τους μου φάνηκε αντιεπαγγελματική, ότι δηλαδή δεν δίνουν χαρτί παραλαβής, δεν ενημερώνουν μόνοι τους τι γίνεται με το μηχάνημα που τους έδωσες και προσπαθούν να στο κρατήσουν λέγοντας σου έβαλα συναγερμό κλπ. Έχει και μια πρόσφατη αρνητική κριτική στο Google για ανάποδη τοποθέτηση chip... και επειδή το έψαξα πολύ πριν το πάω οι τεχνικοί του είναι πλέον στην Αθήνα και έχουν στήσει δίκη τους δουλειά. Μίλησα δηλαδή μαζί τους απλά έπρεπε να το στείλω με κούριερ και μπορεί να καθυστερούσε. Έτσι επέλεξα να το πάω στο techsys αλλά εκεί θα είχα θέματα αν το άφηνα παραπάνω μάλλον. Ελπίζω να μην μπήκαν καν στο κόπο να το ανοίξουν γιατί φοβήθηκα με ό,τι είδα. Τουλάχιστον δεν πλήρωσα κάτι και ελπίζω να μην έγινε τίποτα χασάπικο στο imac.

• Like 1
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα μπουταρει σε target mode μεσω της καρτας γραφικων που έχει στη μητρικη. Το συγκεκριμενο μοντελο εχει 2 καρτες γραφικων. Αλλαξε καρτα και ξεμπερδευεις. Δεν εχει να κανει με τον ssd. Ξεκαθαρα. 

Μην προσπαθησεις να ψήσεις την κάρτα. Τσάμπα κοπος μετα απο λιγο παλι τα ίδια. 

Δοκιμασε την 4670

Επεξ/σία από eirini13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...