Χρήστος15 Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Ευχαριστώ για άμεση απάντηση! Δεν εννοώ συνδιασμό ram. Τον επεξεργαστή με τι μνήμες να τον συνδύαζα (δεν το έγραψα σωστά) Ναι είναι ΓΤΠ η μητρική αλλά δεν θέλει να δώσει πολλά οπότε μου φάνηκε καλύτερη επιλογή αυτό του είδους η αναβάθμιση. Όπότε κοιτάω ενα απλό kit 3200 και πάλι ευχαριστώ. 1
Χρήστος15 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Τελικά πήρα ενα kitακι aegis 3200 32gb και έτρεξε απροβλημάτιστα expo και επεξεργαστή τον 3600, με το τελευταιο bios όλα πήγαν τέλεια. Το γράφω σε περίπτωση που κάποιος έχει παρόμοια μητρική και σκεφτεί αναβάθμιση. Ευχαριστώ και πάλι φίλε @kkatzos για την βοήθεια. 2
Sheogorath Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Καλησπέρα, σε Χ370 Crosshair 6 Hero, σε αναβάθμιση απο 1700 στα 4Ghz να δω για 5700Χ ή 5800Χ. Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στα clocks? Σκρουτζ τα βρίσκω με 115 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Τι OC (PBO) σηκώνουν;
ultraex2003 Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 13 Μαϊου 19 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα, σε Χ370 Crosshair 6 Hero, σε αναβάθμιση απο 1700 στα 4Ghz να δω για 5700Χ ή 5800Χ. Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στα clocks? Σκρουτζ τα βρίσκω με 115 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Τι OC (PBO) σηκώνουν;
Sheogorath Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε Το έχω δει αυτό, αλλά δεν αναφέρει δυστυχώς καθόλου PBO κτλ. Έχω διαβάσει με PBO ότι φτάνει 4.65+ σε all core απο 4.1 και 4.85 σε single κτλ.
ultraex2003 Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 13 Μαϊου 13 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το έχω δει αυτό, αλλά δεν αναφέρει δυστυχώς καθόλου PBO κτλ. Έχω διαβάσει με PBO ότι φτάνει 4.65+ σε all core απο 4.1 και 4.85 σε single κτλ. εχω κρατησει και νουμερα γιατι περασαν απο τα χερια μου και οι 2 καποια στιγμη πανω κατω στην πραξη εχουν ασημαντη διαφορα δεν αξιζει τη διαφορα ο 5800Χ αν θυμαμαι καλα επαιζαν με -25 curve σταθερα και οι 2 και παιζαν και μνημες μαξ 4000 και οι 2 αυτο βεβαια εξαρταται και τι cpu θα σου πεσει ειναι και λιγο θεμα τυχης 1
Sheogorath Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Αυτό έλεγα πριν (μαζί γράψαμε). 1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε εχω κρατησει και νουμερα γιατι περασαν απο τα χερια μου και οι 2 καποια στιγμη πανω κατω στην πραξη εχουν ασημαντη διαφορα δεν αξιζει τη διαφορα ο 5800Χ αν θυμαμαι καλα επαιζαν με -25 curve σταθερα και οι 2 και παιζαν και μνημες μαξ 4000 και οι 2 αυτο βεβαια εξαρταται και τι cpu θα σου πεσει ειναι και λιγο θεμα τυχης Ωραία, αν προχωρήσω λογικά θα σου στείλω και μήνυμα για ρυθμίσεις. Ευχαριστώ!
aetos1988 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για έναν 5700x3d σε συνθήκες παιχνιδιού; Θερμοκρασία δωματίου 26 βαθμούς και σύστημα ψύξης Arctic Freezen III 240. Η μητρική μου ( Asus B450-F Gaming) δεν έχει επιλογή για undervolt, έχει κλειδώσει επειδή έβαλα τον 5700x3d και έτσι το έκανα από το πρόγραμμα PBO Tuner 2 μέσα από τα Windows. Έπειτα από την τελευταία αναβάθμιση του Bitdefender το διαγράφει το πρόγραμμα και έμεινα με ''stock'' ρυθμίσεις! Όταν παίζω έχει 65-72 βαθμούς μέσο όρο και φτάνει μέχρι τους 78 σε κάποιες στιγμές. Είναι φυσιολογικό;
VasKag Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Δεν ξερω αν εχει απαντηθει λογω των πολλων σελιδων. Η msi B450M Mortar (Non MAX) παιρνει τον 5600Χ ? Το τελευταιο non beta bios ειναι το 2022. Εχουν βγει αλλα 2 αλλα αφενος ειναι beta αφετερου δεν αναφερουν κατι για 5000 series. Σε google search μου βγαζει κυριως τη ΜΑΧ.
leros2004 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 21 minutes ago, VasKag said: Δεν ξερω αν εχει απαντηθει λογω των πολλων σελιδων. Η msi B450M Mortar (Non MAX) παιρνει τον 5600Χ ? Το τελευταιο non beta bios ειναι το 2022. Εχουν βγει αλλα 2 αλλα αφενος ειναι beta αφετερου δεν αναφερουν κατι για 5000 series. Σε google search μου βγαζει κυριως τη ΜΑΧ. 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 19 ώρες πριν, aetos1988 είπε Ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για έναν 5700x3d σε συνθήκες παιχνιδιού; Θερμοκρασία δωματίου 26 βαθμούς και σύστημα ψύξης Arctic Freezen III 240. Η μητρική μου ( Asus B450-F Gaming) δεν έχει επιλογή για undervolt, έχει κλειδώσει επειδή έβαλα τον 5700x3d και έτσι το έκανα από το πρόγραμμα PBO Tuner 2 μέσα από τα Windows. Έπειτα από την τελευταία αναβάθμιση του Bitdefender το διαγράφει το πρόγραμμα και έμεινα με ''stock'' ρυθμίσεις! Όταν παίζω έχει 65-72 βαθμούς μέσο όρο και φτάνει μέχρι τους 78 σε κάποιες στιγμές. Είναι φυσιολογικό; Βγάλε το Bitdefender. Αλλά και μέχρι 80 είσαι καλά. 2
aetos1988 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Βγάλε το Bitdefender. Αλλά και μέχρι 80 είσαι καλά. Μπορεί να ευθύνεται και το κουτί μου το οποίο δεν νομίζω να έχει και την καλύτερη απόδοση στην ψύξη ( CoolerMaster MasterBox 500 Mesh)
aetos1988 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Μήπως εκανα λάθος στην εγκατάσταση; Να εβαλα πολύ πάστα ;
kkatzos Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Στις 4/6/2025 στις 4:58 ΜΜ, aetos1988 είπε Μπορεί να ευθύνεται και το κουτί μου το οποίο δεν νομίζω να έχει και την καλύτερη απόδοση στην ψύξη ( CoolerMaster MasterBox 500 Mesh) 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Μήπως εκανα λάθος στην εγκατάσταση; Να εβαλα πολύ πάστα ; Αρχίζεις από αυτό που σου είπαν. Απεγκαθιστάς το Bitdefender και μένεις με τo Windows Defender, το οποίο κάνει μια χαρά τη δουλειά του. 2
liakinen Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 3/6/2025 στις 8:26 ΜΜ, aetos1988 είπε Ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για έναν 5700x3d σε συνθήκες παιχνιδιού; Θερμοκρασία δωματίου 26 βαθμούς και σύστημα ψύξης Arctic Freezen III 240. 5700X3D (μαμά όλα) στο ένα PC και εγώ με Arctic Freezer 34 eSports DUO. Με κουτί παμπάλαιο αλλά καλό (Corsair 650D), έναν 200mm ανεμιστήρα μπροστά να βάζει αέρα, έναν 200mm επάνω να βγάζει και έναν 120mm επίσης να βγάζει. Το κουτί στο πάτωμα. Αυτές τις μέρες με την ζέστη και θερμοκρασία δωματίου πάνω κάτω σαν αυτήν που λες και παίζοντας The Last of Us ( η CPU δουλεύει 40% - 60%) το μέγιστο που είδα σε θερμοκρασία είναι 60 βαθμούς. Η πάστα στην δικιά μου ψύκτρα μπήκε όπως προτείνει ο κατασκευαστής της απευθείας στους τέσσερις χάλκινους σωλήνες της και μετά κούμπωμα. Αυτό άντε να δίνει διαφορά 1 - 2 βαθμούς κελσίου αν και αμφιβάλλω. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από liakinen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα