Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Vodafone μετά από αναβάθμιση σε vdsl50 (πολλά crc errors)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Γεια σας και χριστός Ανέστη. Θα περιγράψω το πρόβλημα μου και θα ήθελα να μου πείτε γνώμες για το πως πρέπει να κινηθώ.

Με βάση το downsream 28 db που μετρούσα η απόσταση μου ήταν περίπου 2 χιλ. από το στικτό κέντρο. Αυτό με adsl 24ara και συγχρόνιζα περίπου 13.000 με 13,500 mbps.Προβλήματα αποσυνδέσεις και τέτοια δεν είχα ποτέ εκτός ελάχιστων περιπτώσεων. Το δε download ήταν σωστό 1,2 - 1,3 πάντα. Με 6 ευρώ επιπλέων αποφασίζω να πάω σε vdsl50 πάλι στην vodafone που ήμουν και πριν. Ερχεται ο εξοπλισμος και μετά από μερικές ημέρες λαμβάνω και στο sms που μου είχαν πει ότι έχει ενεργ/θει η υπηρεσία και να συνδέσω τον εξοπλισμό. 

Απ της μετρήσεις στο router βάση της εξασθένισης που κατέβηκε στα 15db από τα 28 που είχα πριν κατάλαβα ότι οντως έχω περάσει στης ιννες. Όμως βλέπω κάτι παράξενο και ενώ έχω συγχρονισμό upload σωστό 5,2mbit το download είναι μόνο στα 12 και δεν διορθώνετε ούτε με επανεκκινήσεις. Παίρνω τηλ την vd το βλέπουν και ο τεχνικός μου απάντησε ότι είναι μιa λάθος ρύθμιση από αυτούς και θα διορθωθεί άμεσα. Την επόμενη ημέρα ξανά τα ίδια δεν είδα καμία διαφορά. Ξανά τηλέφωνο την vd και μου λένε ότι από αυτούς έχει διορθωθεί το πρόβλημα και κάτι είναι είτε εσωτερικά στο σπίτι είτε στην γραμμή εξωτερικά και το δηλώνει βλάβη. Εγώ λόγο της δουλείας μου ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός γνωρίζω κάποια πράγματα και κάνω κάποιες μετρήσεις στην εγκατάσταση και εντοπίζω όντως πρόβλημα στην γραμμή παρόλο που υπάρχει utp καλώδιο, αλλά λόγο που είναι προκατ το σπίτι ο έξυπνος ηλεκτρολόγος για να μειώσει το κόστος προφανώς, έχει περάσει την γραμμή τηλεφώνου μέσα στην ίδια σωλήνα με το καλώδιο της tv! και σε πολλά σημεία το καλώδιο είναι στο σοφά μέσα χωρείς σωληνα, τεσπα Λόγο που είμαι με ενοίκιο δεν μπορώ να κάνω μετατροπές ούτε να περάσω νέα γραμμή. Αποφασίζω να κάνω μια πατέντα να μεταφέρω το router μέσα στην κολόνα της ΔΕΗ που έχω τον μετρητή (ευτυχώς που υπάρχει υπό-πινάκας ρέματος εκεί) μαζί με ένα μικρό ups.Από εκεί τραβάω ένα utp μέχρι μέσα στο δωματιό μου και το βάζω σε ένα Switch δικτύου.

Έφτασα πάνω από 30 mbps ύστερα από αυτό, λέω ωραία έλυσα το πρόβλημα!!!! έλα που βιάστηκα να χαρώ καθώς δεν δουλεύει τίποτα σωστά....🥵

Κάθε φορά που κάνω ανανέωση στην σελίδα του router αλλάζει ο συγχρονισμός και το βλέπω από τα 25 έως και στα 40 περίπου ενώ η δε εξασθένηση παίζει από 13 - 17db. Τα δε crc errors σε κάθε ανανέωση ανεβαίνουν και αυτά το έχω πετύχει και 60.000. Το άλλο παράξενο που πρόσεξα ειναι ότι όλη την μέρα συγχρονίζει χαμηλά μέχρι και 30 περιπου και αργά το βράδυ φτάνει και τα 42...  Λογικό με αυτά τα error να κάνει πολλές αποσυνδέσεις την ημέρα και λόγο voip να χάνω και το τηλέφωνο.

Το δηλώνω βλάβη ξανά, έρχεται τεχνικός του ΟΤΕ που παραλίγο να τσακωθώ μαζί του. Μέσα από το αυτοκίνητο του ούτε καν να βγει έξω μου πετάει ένα έκανα έλεγχο καφάο είναι οκ και στα καλώδια και είναι οκ. Το πρόβλημα είναι μάλλον λόγο απόστασης!!! Μα καλά δεν θα κάνεις μια μέτρηση στο κουτί που έρχεται η γραμμή των ρωτάω?Τον έπεισα με τα ζόρια και βάζει τον μετρητή του και μετράει και βλέπει μόλις 23mbps την δεδομένη στιγμή. Ούτε να δει errors ούτε τίποτα το βγάζει και μου πετάει ότι αυτό είναι το δίκτυο δεν μπορώ να κάνω τίποτα και τα ρίχνει όλα στην απόσταση της γραμμής. Τελικά η βλάβη μου δηλώνετε μη επιλύσιμη από τον ΟΤΕ στην vodafone.

Τσαντισμένος εγώ την ίδια μέρα παίρνω τηλ στην Cosmote να πάω εκεί και κάνω αίτηση με την σκέψη ότι ίσως έχω καλύτερη αντιμετώπιση λόγο που είναι δικό τους το δίκτυο και ας έχω ανεβασμένο το πάγιο. Την επόμενη ημέρα λαμβάνω τηλ από vodafone και αφού με ρωτάνε τον λόγο σχετικά, μου κάνουν πρόταση να κατεβάσουν το πάγιο εκτός από το 5% λόγο που είμαι κάτω από τα 45mbps στα 22 από τα 29 ευρώ τελική τιμή. Το σκέφτομαι και το δέχομαι τελικά και ακυρώνω την αίτηση στην Cosmote. 

Όμως το πράγμα παιδιά δεν παλεύεται καθώς έχω πολλές αποσυνδέσεις το δε tv-box όπως είναι λογικό βγάζει κάθε λίγο πρόβλημα buffering. Έκτος αυτού υπάρχει πρόβλημα για την ασφάλειά μου στο σπίτι καθώς αν χτύπα ξύλο που λένε γίνει μια διάρρηξη και ο συναγερμός δεν βρει στην συγκεκριμένη στιγμή γραμμή να με ειδοποιήσει, τότε θα έχω σοβαρό πρόβλημα και δεν μου περισσεύουν να δώσω τσάμπα 150 ευρώ για backup gsm module.

Και τέλος από ότι μου ανέφεραν από vodafone έχω δικαίωμα μόνο μετά από 6 μήνες να δηλώσω ξανά την ίδια βλάβη αν δεν έχει διορθωθεί μέχρι τότε.....Πριν τους 6 δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας, να προβώ σε καταγγελία στην eett? τι να κάνω?😒 

Επεξ/σία από dimitris_p
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 73
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Eχω πάρει τηλ.Το μόνο που δέχονται ειναι να φύγω χωρείς ρήτρα λόγο που εχει δηλωθεί σαν μι επιλύσιμη η βλαβη μου. Όμως εγω θέλω να λυθει το προβλημα και οχι να φυγω..Γιατί αν φύγω και πάω αλλου τα ίδι

Καθως το δικτυο χαλκου στη χωρα ειναι σαπιο και στο μεγαλυτερο του ποσοστο ασυντηρητο απο την πρωτη μερα, και ιδιαιτερα οι βροχοι απο τα ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ προς το εκαστοτε σπιτι και καθως το VDSL ειναι πολυ λ

Σήμερα; το πρωί έλαβα sms από cosmote ότι εργάζονται στην περιοχή μου για την αποκατάσταση της βλάβης. Βγήκα εξω 3-4 φορες πήγα στην κολόνα και στην καμπίνα δεν είδα κανένα συνεργείο. Πριν 1 ωρα έλαβα

Δημοσιευμένες Εικόνες

φιλεεε..εχω 3 μηνεs Vodafone vdsl 50 mbps..πολλα προβληματα...εδω και 3 μηνεs..ολο αποσηνδεσειs...μου αλλαξανε ρουτερ 2 φορεs(το σαπιο h300s),μου στειλανε και τεχνικο...ηρθε..και τα βρηκε ολα καλα!! επισηs σηνεχιζει..το h300s,να μαζευει πολλα λαθη (crc errors).. επισηs στο αρχειο καταγραφηs συμβαντων..,πολλα καθημερινα error=

Ημερομηνία
Ώρα
Λεπτομέριες καταγραφής
Κατηγορία
2020-04-20
10:18:37
Providing DHCP information to a requesting station has failed (H003)
LAN
2020-04-20
10:18:36
Providing DHCP information to a requesting station has failed (H003)
LAN
1970-10-10
13:11:31
DSL is not responding (DSL synchronization failed). (R006)
WAN
1970-10-10
13:11:06
DSL is not responding (DSL synchronization failed). (R006)
WAN
1970-10-10
13:10:59
Providing DHCP information to a requesting station has failed (H003)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Γνωμη..μου...καλυτερα να παs.. cosmote vdsl 50mbps...    -   Αυτο θα κανω και εγω..πολυ συντομα..._-_
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω βλεπω πολλά error στης καταγραφές κάθε μέρα..Δεν ξέρω το ξανά σκέφτομαι για ΟΤΕ αλλα θα εχω ζόρια καθώς άνεργος αλλα από την άλλη σκέφτομαι μήπως τα προβλήματα συνεχιστούν? 

error.png

Και μερικά στατιστικα από την γραμμή μου σε διαφορετικές ημέρες. Πολυ χάλια.....

adsl7.png

και αυτό ειναι σημερινό σε 30150sec λειτουργίας 

image.png

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Δημητρη..οντωs ειναι πολυ χαλια. εχειs μακρυ καλωδιο τηλεφωνου?καλυτερα βαλε αυτο που δινει η vodafone,στο κουτι.επισηs βαλε και το φιλτρο τηλεφωνου που δινει στην υποδοχη..tel 1.   εχειs παρει τηλεφωνο στην vodafone,για το προβλημα που εχειs?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                           

                                             

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε νικο αν διαβάσεις προσεκτικά το ποστ περιγράφω τι κινήσεις εχω κάνει μέχρι τωρα. Το router ειναι συνδεδεμένο απ ευθείας στο καλώδιο του OTE (δεν μεσολαβεί η καλωδίωση στην οικία μου). Kαι με spliter και χωρείς το δοκίμασα και δεν αλλάζει κάτι. 

 

Επεξ/σία από dimitris_p
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
On 19/04/2020 at 16:12, dimitris_p said:

Tσαντισμένος εγώ την ίδια μέρα παίρνω τηλ στην Cosmote να πάω εκεί και κάνω αίτηση με την σκέψη ότι ίσως έχω καλύτερη αντιμετώπιση λόγο που είναι δικό τους το δίκτυο και ας έχω ανεβασμένο το πάγιο. Την επόμενη ημέρα λαμβάνω τηλ από vodafone και αφού με ρωτάνε τον λόγο σχετικά, μου κάνουν πρόταση να κατεβάσουν το πάγιο εκτός από το 5% λόγο που είμαι κάτω από τα 45mbps στα 22 από τα 29 ευρώ τελική τιμή. Το σκέφτομαι και το δέχομαι τελικά και ακυρώνω την αίτηση στην Cosmote. 

 

Να κάνω μια άσχεστη ερώτηση. Όταν έκανες την τηλεφωνική αίτηση στην Cosmote ζήτησες άμεση εφαρμογή της ή διατήρησες το δικαίωμα υπαναχώρησης και έτυχε να σε πάρει η Vodafone;  Ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη :)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αιτηση λόγο που είμαι σε περιοχή εκτός σχεδίου δεν μπορούσε να γινει από το site της cosmote και ετσι τους πήρα τηλέφωνο. Έγινε επί τόπου και την ίδια μέρα έστειλα και μέσω κινητού τα στοιχεια μου, φώτο ταυτότητα κ.τ.λ.π. Την επόμενη έλαβα τηλ από vodafove οπού μου έκαναν την νέα προσφορά. Πριν από αυτό ο τεχνικός της vodafone μου είχε αναφερει ότι λόγο που η βλάβη ειναι μι επιλύσιμη μπορώ να φύγω όποτε θέλω χωρείς καμιά ρήτρα που θα σπάσω το συμβόλαιο. Φυσικά τη επόμενη λαμβανω και νέο τηλ από cosmote αυτή την φορά που ρώτησαν γιατί το ακύρωσα. Αυτά έγιναν. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, kostis76 είπε

Ο συναγερμος παιζει με την ιδια γραμμη που εχεις VDSL?

Δες και εδω:

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δεν τιθεται θέμα με την συναγερμό δουλέυει κανονικά ο τηλεφωνητής του. Όπως προανέφερα είμαι τεχνικός κάνω εγκαταστάσεις συναγερμών κ.τ.λ.π και γνωρίζω σχετικά με συνδεσμολογίες. Η γραμμή ΟΤΕ ειναι αυτούσια πάνω στο router, η δε έξοδος phone αφού περάσει από φίλτρο πάει συναγερμό και από εκεί στο τηλέφωνο. 

Θελω να ρωτησω εσάς που εχετε το router H300s όταν κανετε ανανέωση στην σελίδα του στα στατιστικά της γραμμής, αυτά αλλάζουν κάθε φορά? Όπως πχ ο συγχρονισμός και τα crc error??

Επεξ/σία από dimitris_p
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά πάει η γραμμή μωρέ 0 σφάλματα..... Πριν λίγο 40488sec εν λειτουργία που αν δεν κανω λάθος ειναι 40 ωρες, εχω μόνο 117741 errors... Αντε και εις ανώτερα..Απορώ πως δεν εχει πέσει ακόμα.

vdsl-eroor.png

Επεξ/σία από dimitris_p
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, dimitris_p είπε

Μια χαρά πάει η γραμμή μωρέ 0 σφάλματα..... Πριν λίγο 40488sec εν λειτουργία που αν δεν κανω λάθος ειναι 40 ωρες, εχω μόνο 117741 errors... Αντε και εις ανώτερα..Απορώ πως δεν εχει πέσει ακόμα.

vdsl-eroor.png

Κάνε μια δοκιμή και βάλε το ρούτερ απευθειας στην κεντρική χωρίς συναγερμούς χωρίς τίποτα και δες αν συγχρονίσει παραπάνω.

Δεν μ αρέσει το 35329..

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπών δεν άλλαξε κάτι με την phone εκτός σύνδεσης. Ίδια error ξανά.

Εχω υποψίες η μάλλον αποδείξεις για να λέμε το σωστό οτι ο τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε για έλεγχο δεν έκανε την δουλεια του σωστά. Πως το ξέρω θα μου πείτε...

Απ το box στην κολόνα του ΟΤΕ που ερχεται ένα πεντάρι καλώδιο προς το σπιτι μου ο δρόμος ειναι ευθεία. Οταν ήρθε ο τεχνικός έτυχε και ημουν στην αυλή του σπιτιού και δεν τον είδα να σταμάτησε κάπου. Απο το box προς το σπιτι μεσολαβούν 5 κολόνες με εναέριο καλώδιο και 2 κουτιά διακλαδωσεως χαλύβδινα του οτε και 2 κουτιά διακλάδωσης πλαστικά. Αρα 4 συνδέσεις στο καλώδιο μέχρι να έρθει στο σπίτι μου χωρείς να γινει κανενας έλεγχος. Έκτος αυτού εχω 2 κάμερες που καταγράφουν εξωτερικά τον δρόμο που δειχνουν την πορεία του αυτοκινήτου. 

Το άλλο που αποδεικνύει τα λεγόμενά μου ειναι το box. Η κολόνα του ΟΤΕ ειναι από κάτω μέχρι πάνω τυλιγμένη με ένα φυτό λόγο που ειναι δίπλα σε τοίχο. Το box δεν φαίνεται καθόλου και αν όντος είχε ανεβεί να κάνει έλεγχο οπως είπε. θα είχε καθαρίσει το φυτό.. Και για του λόγου το αληθές δείτε και μόνοι σας την φώτο και βγάλτε συμπέρασμα.

Εχω δικιο να εχω νευριάσει με όλο αυτό το σκηνικό η όχι? 🤑

IMG-20190823-150156.jpg

IMG-20190823-150201.jpg

 

 

 

 

Επεξ/σία από dimitris_p
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.