OMAOMAO Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Γειά σας και από μένα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ιστορία μου με το macbook pro 2011 17 οθόνη και αν γνωρίζεται φυσικά να με βοηθήσετε στην αναβάθμιση. Ήταν ένα όνειρο ζωής το να αποκτήσω ένα υπολογιστή ή λαπτοπ με το σήμα αυτό ακούγοντας πολλά καλά λόγια και την επανάσταση την αλλαγή που έχει φέρει ο τότε ιδιοκτήτης της εταιρίας στην τεχνολογία αλλάζοντας τον κόσμο. Ήμουν από τα παιδιά αυτά που έμπενε στα Apple μαγαζιά χάζευα της συσκευές και τα λαπτοπ με το όνειρο να αποκτήσει κάποια στιγμή. Για να είμαι πιο σύνδρομος το 2011 αποκτώ το macbook pro is 2011 με 17 οθόνη από το επίσημο μαγαζί της Apple στο Μόναχο. Έσκασα τότε 2500 € αν θυμάμαι καλά πάνω κάτω. Δεν έκανα καμία τρελή χρήση του υπολογιστή και δεν περνάν ούτε καν τρία χρόνια και μου χαλάει η κάρτα γραφικόν διαβάζοντας στο ίντερνετ βλέπω πως είναι προβληματικά τα συγκεκριμένα macbook σκάω αλλά 500 ευρώ για αντικατάσταση της κάρτα γραφικόν στο ίδιο μαγαζί που το αγόρασα. Περιττό να πω πως το macbook δεν το χρησιμοποιώ εδώ και τρία χρόνια γιατί έχει ξανά χαλάσει η κάρτα γραφικόν. Σε αυτές της περιπτώσεις θα το έβαφα μπλε και θα το πετούσα στην θάλασσα αλλά η ζωή μου έχει μάθει να εκτιμώ τον κόπο μου και τα χρήματα που έβγαζα τότε και ότι χαλάει δεν το πετάμε το φτιάχνουμε. Αυτό το Macbook μου έχει κοστίσει 3000€ και παραπάνω η αξία του σήμερα δεν ξεπερνά τα 500€ και θα ήθελα να το αναβαθμίσω και να επισκευάσω την κάρτα γραφικόν. Θα ήθελα την βοήθεια σας λοιπόν. SSD σκληρό δίσκο σίγουρα αλλά ποια και πόσο; RAM αναβάθμιση 8 ίσως και 16; Κάρτα γραφικόν το θέμα που πονάει μπορώ να βάλω αλί κάρτα γραφικόν και να κάνει ίσως και καλύτερη από αυτήν που έχει; Το μπάτζετ της αναβαθμίσεις δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 500€
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Καταρχην πολυ κακως - κακιστα (απο αγνοια μαλλον) εσκασες λεφτα για επιδιορθωσεις του: https://www.macrumors.com/2015/02/19/2011-macbook-pro-repair-program-apple/ ‼️ (Και αυτο οχι μονο απο Φεβ 2015, και εντος τριετιας 2011 -> 2015 επιδιορθωνονταν δωρεαν) Η μονη καπως <βιωσιμη> λυση θα ηταν ο..."εξαναγκασμος" του να χρησιμοποιει την ενσωματωμενη Intel: https://forums.macrumors.com/threads/force-2011-macbook-pro-8-2-with-failed-amd-gpu-to-always-use-intel-integrated-gpu-efi-variable-fix.2037591/page-109 Προφανως δεν ειναι κατι που θα μπορεις να κανεις μονος ευκολα, μα ειναι τα λιγοτερο πεταμενα λεφτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις