Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Καλά και Πολλά, με Υγεία και καλή λευτεριά...

Ο πατέρας μου είναι 80+, έχει πολλά χρόνια διαβήτη, η μία από τις πολλές επιπλοκές που του παρουσιάστηκε είναι η βαρηκοΐα. Πήγε μία φορά σε ΩΡΛ, του είπε ότι λόγω διαβήτη ο οργανισμός παράγει περισσότερο κερί και βουλώνουν τα αυτιά για αυτό δεν ακούει. Χρειάστηκε 2 επισκέψεις για να του τα καθαρίσει και μετά άκουγε καλύτερα από εμένα. Με τον καιρό όμως το πρόβλημα επανήλθε. Η κατάσταση είναι δύσκολη για τον ίδιο που δεν ακούει, αλλά και για εμάς που πρέπει να του λέμε το οτιδήποτε 2-3 φορές και να ακούμε την τηλεόραση τέρμα. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα μας λέει ότι σχεδόν δεν ακούει καθόλου Θα μου πείτε γιατί δεν πάει ξανά σε ΩΡΛ; Σωστά. Αλλά στο νησί δεν υπάρχει πρέπει να βγει εκτός. Πριν τον κορωνοϊό ήταν έτοιμος να πάει μετά από καιρό που του το λέγαμε. Μας πιάσανε τα μέτρα και το άφησε. Εγώ σκέφτηκα να του προτείνω ακουστικά βαρηκοΐας. Αλλά σε παλιότερες συζητήσεις δεν τα έβλεπε με καλό μάτι, γιατί έχει ακούσει περιπτώσεις ότι αργούν να τα συνηθίσουν, άλλος ότι το βουητό τους είναι ενοχλητικό κλπ. Δεν το γνωρίζω το θέμα. Έχει κάποιος εδώ μέσα εμπειρία να δώσει συμβουλές και προτάσεις για τύπο ακουστικών, μάρκα κ.α. Πάντα μιλάμε για ακουστικά έγκυρα και γνωστών εταιρειών...

Δημοσ.

Ο καθαρισμός είναι εύκολη διαδικασία. Ριχνει καποιες σταγονες στο αυτί για 1-2 μερες, και ο αγροτικός με μια απλή σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) ρίχνει χλιαρο/ζεστο νερο για να φύγει το κερί. 

Ακουστικά θέλουν διαδικασία νομίζω (μετρησεις σε ΩΡΛ, δοκιμη/πρόβα, δικαιολογητικά) αν και δινουν οριστικά λυση αν πραγματικά  του χρειάζονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...