mankam Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Καλησπέρα χρόνια πολλά σε όλους. Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα οπότε η ερώτηση είναι η εξης: Η μητρική (Gigabyte B450M DS3H) έχει μια υποδοχή 3pin για ανεμιστήρα κουτιού, εγώ θέλω να οδηγήσω 2 ανεμιστήρες των 120μμ , ενα εμπρός και έναν πίσω, η εύκολη λύση είναι με mollex ανταπτορα που δίνει σταθερές στροφές. Εγω θέλω να ελέγχεται η ταχύτητα και των 2 ανεμιστήρων απο την motherboard ( gaming pc) είναι αυτό εφικτό η ζητάω πολλά? και ένα σχέδιο που βρήκα στο νετ με την συνδεσμολογία, μόνο στο έναν ανεμιστήρα πηγαίνει το κίτρινο καλώδιο, , έχουν ίδιες στροφές οι ανεμιστήρες στην περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ
tasvar Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Εγώ έχω σωθεί με αυτό. https://www.skroutz.gr/s/20602777/Deepcool-FH-04.html
Duck Dodgers Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Καλύτερα πάρε ένα έτυμο σαν αυτό που λέει από πάνω πολύ μικρό το κόστος και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!
mankam Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Απο μια παροχή δίνει τέσσερις, εάν δεχόταν τροφοδοσία και από mollex για να μην ζορίζει την motherboard δεν θα ήταν καλύτερα?
akoinonitos Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 15 ώρες πριν, mankam είπε Καλησπέρα χρόνια πολλά σε όλους. Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα οπότε η ερώτηση είναι η εξης: Η μητρική (Gigabyte B450M DS3H) έχει μια υποδοχή 3pin για ανεμιστήρα κουτιού, εγώ θέλω να οδηγήσω 2 ανεμιστήρες των 120μμ , ενα εμπρός και έναν πίσω, η εύκολη λύση είναι με mollex ανταπτορα που δίνει σταθερές στροφές. Εγω θέλω να ελέγχεται η ταχύτητα και των 2 ανεμιστήρων απο την motherboard ( gaming pc) είναι αυτό εφικτό η ζητάω πολλά? και ένα σχέδιο που βρήκα στο νετ με την συνδεσμολογία, μόνο στο έναν ανεμιστήρα πηγαίνει το κίτρινο καλώδιο, , έχουν ίδιες στροφές οι ανεμιστήρες στην περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ δεν χρειαζεσαι molex για 2 ανεμιστηρες παρε ενα απλο splitter απο 1 σε 2 2
Crybal Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Στους 3πινους ανεμιστήρες δεν έχεις κοντρόλ των στροφών. Τα πινς είναι θετικό, γείωση και αναγνώριση στροφών. Για να ελέγχει τις στροφές πρέπει να έχει και ένα τέταρτο πιν συνήθως μπλε
mankam Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, Crybal είπε Στους 3πινους ανεμιστήρες δεν έχεις κοντρόλ των στροφών. Τα πινς είναι θετικό, γείωση και αναγνώριση στροφών. Για να ελέγχει τις στροφές πρέπει να έχει και ένα τέταρτο πιν συνήθως μπλε Απο μητρική asus p5q pro τα νούμερα σε εμπρός και πίσω ανεμιστήρα μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την θερμοκρασία, ανεμιστήρες 3 pin ειναι στο κόκκινο πλαίσιο. 1
Crybal Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Εαν η διαφορα στις στροφες ειναι μικρη πχ 10% τοτε δεν ελεγχεται απλά ειναι αποκλείσεις του ρευματος και της απόδοσης.Για να ειμαι απόλυτος,υπάρχει περίπτωση η μητρική για τους ανεμιστηρες να εχει voltage regulator (οποτε χρειαζεται 3 pins) αλλά προς το παρόν δεν εχω δει κατι τετοιο ειδικά σε παλιές μητρικές (μπορεί να έτυχε στα συγκεκριμένα μοντέλα).Τι διαφορά σου δινει στις στροφες (από πόσο μέχρι πόσο?)
mankam Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε συνθηκες απολυτης ηρεμιας 1000 στροφες μoλις ανοιγω game πηγαινει 1600 που ειναι και το maximum στους συγκεκριμενους ανεμιστηρες ptolima tech vortex Εαν παρατηρησεις η μητρικη δινει περισσοτερες στροφες στον πισω ανεμιστηρα και λιγοτερες στον εμπρος. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από mankam 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Νομιζω ηταν ρυθμιση καποιων Asus αυτη δηλαδη υπηρχε και στο bios 🤓
hp8 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, Crybal είπε Στους 3πινους ανεμιστήρες δεν έχεις κοντρόλ των στροφών. Τα πινς είναι θετικό, γείωση και αναγνώριση στροφών. Για να ελέγχει τις στροφές πρέπει να έχει και ένα τέταρτο πιν συνήθως μπλε στις μητρικές 478 και amd με τριπινους ανεμιστήρες cpu fan και κουτί πως γινόταν αυξομείωση στροφών 1
Crybal Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις CPU ναι, στους άλλους,περιφεριακους ανεμιστηρες δεν ειχα δει ποτε...ή τουλάχιστον δεν μου ειχε τυχει.Εβλεπα τις στροφές τους αλλά πάντα ήταν σταθερες. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από Crybal
mankam Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Στις 21/4/2020 στις 7:39 ΜΜ, tasvar είπε Εγώ έχω σωθεί με αυτό. https://www.skroutz.gr/s/20602777/Deepcool-FH-04.html Σήμερα το παρέλαβα και το τοποθέτησα, δέχεται 3pin η 4pin, έκανα ενα δικο μου προφιλ για τους ανεμιστήρες (3pin) στο bios και οι εντυπώσεις ειναι καλες μεχρι στιγμης . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα