Προς το περιεχόμενο

Συμβατοί με AM4 motherboards θα είναι οι desktop επεξεργαστές AMD Ryzen 4000 «Vermeer»


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι πολυαναμενόμενοι επεξεργαστές της AMD για την πλατφόρμα desktop, Ryzen 4000 οι οποίοι έχουν την κωδική ονομασία «Vermeer» θα είναι συμβατοί με τα σημερινά motherboards με socket AM4 σύμφωνα με τον γνωστό κατασκευαστή φορητών υπολογιστών XMG.

Σε ένα νήμα στο Reddit,  το οποίο επεσήμανε η ιστοσελίδα TechPowerUp, η εταιρεία XMG φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι οι κατασκευαστές motherboards θα επεκτείνουν την συμβατότητα των σημερινών τους motherboard (με την διάθεση νέων εκδόσεων BIOS) για να υποστηρίξουν την επόμενη γενιά των επεξεργαστών της AMD. Ο εκπρόσωπος της XMG, σε μία αναφορά του στο Ryzen 3950X-powered gaming laptop της εταιρείας δήλωσε: «Η σειρά Ryzen 4000 προορίζεται να είναι συμβατή με το 2nd -gB450 chipset μέσω αναβάθμισης μικροκώδικα».

Αν και δεν υπάρχει καμία ακόμη επίσημη πληροφορία από την AMD, το παραπάνω επιβεβαιώνει ότι οι desktop επεξεργαστές «Vermeer» μαζί με τις μονάδες επιταχυνόμενης επεξεργασίας Ryzen 4000 με την κωδική ονομασία «Renoir» θα υποστηρίζονται από τα motherboards που βασίζονται στο chipset Β450 και έχουν το socket AM4. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το πιθανότερο είναι οι νέες CPUs και APUs να υποστηρίζονται και από τα motherboards με higher-end chipsets όπως τα X470, X570 και το επερχόμενο B550.

Να επισημάνουμε ότι η σειρά Ryzen 4000 θα είναι η τελευταία γενιά επεξεργαστών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen που θα χρησιμοποιούν το socket AM4, καθώς με την αρχιτεκτονική Zen 4 θα έχουμε και νέο socket. Για την ώρα δεν είναι γνωστό πότε θα διατεθεί στην αγορά η σειρά επεξεργαστών desktop AMD Ryzen 4000 ωστόσο φημολογείται ότι θα λανσαριστεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 αναμένεται να επιδεικνύουν αυξημένο IPC κατά 10-15% σε σχέση με τη σημερινή Zen 2 γενιά επεξεργαστών, υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας και περισσότερους πυρήνες.

TechRadar


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι άλλους πυρήνες; Στο τέλος θα καταντήσουν "πυρηνικοί" οι επεξεργαστές μας. Μου θυμίζει λιγάκι την Gillette. "Μα πόσες πια λεπίδες...!"

Gillette Introduces New 27 Blade Razor

 

.

Άραγε αν οι σεναριογράφοι του "Blade Runner" έβλεπαν το μέλλον... λέτε να είχαν γράψει αλλιώς την ταινία; 🤣🤣🤣

Επεξ/σία από skapodis
  • Like 1
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλά νέα για το λάπτοπ που θα πάρω ,κρίμα που η acer χαντακωσε το δικό της acer predator helios 500 με τον 2700 μη δινωντας του την υποστηρίξη για τρίτη γενικά επεξεργαστων...

Επεξ/σία από forgotten
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το περισσότεροι πυρήνες σημαίνει μήπως 8/16 για τη σειρά 5;

Μακάρι!

Η κατηγορία των €200 στους επεξεργαστές χρειάζεται ένα δυνατό μπαμ, δεδομένης της έλευσης των νέων κονσολών.

Ομοίως και για τις κάρτες γραφικών.

 

Επεξ/σία από zaratustra
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλη μια γενιά με με υποστήριξη ίδιου chipset με των προηγούμενων 2 ? Μα τι μας πέρασαν τίποτα χωριάτες ? Α ρε ιντελ α ρε ιντελ μόνο εσύ μας σκέφτεσαι κάθε χρόνο κι άλλες μητρικές για να νιώθουμε ξεχωριστοί το κάνει ρε όχι για να βγάζουν λεφτα ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! 🤣🤣🤣

Επεξ/σία από Darthrevan7
  • Like 6
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα γιατί;Δε χρειάζονται έξτρα power pins?

Όποτε απαντάει κάποιος,πως οι εταιρείες έχουν σκοπό το κέρδος,να θυμόμαστε και την ΑΜΔ που έχει διαλέξει να το πετυχαίνει με σεβασμό στον πελάτη.

Ποτε με το καλό,γιατί πλησιάζει η ώρα να στήσω δεσκτοπ;

  • Like 11
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πω,πω πάλι θα μείνω με την  ίδια μητρική...τι ξενέρα θα αλλάξω μόνο cpu...μα να μην μας αφήνουν να ξεδώσουμε στο shopping  therapy? 🤣😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...