Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω συμβόλαιο για 50 mbps και πιάνω 7 ενώ στο άλλο δωμάτιο πιάνω σχεδόν 40. Δεν υπάρχει δυνατότητα να το φέρω πιο κοντά το ρουτερ καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο δωμάτιο. Υπάρχει τρόπος για ενίσχυση της ταχύτητας; Έχω δει τα wifi repeaters αλλά αυτά αν δε κάνω λάθος, ενισχύουν το σήμα του ρούτερ και όχι τη ταχύτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφοσον στο αλλο δωματιο πιανεις 40(και υποθετωντας βεβαιως οτι και τα δυο δωματια παιρνουν internet απο την ιδια συνδεση) το προβλημα ειναι στον υπολογιστη ή ( αν εισαι με wifi)στην αποσταση που εχεις απο το router.

Σε αυτη την περιπτωση ενα repeater/extender θα ελυνε το προβλημα σου

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, PanagiotisPC είπε

Ναι ναι

Η ισχυς που πιανεις και στα δυο δωματια ειναι η ιδια; Ρωταω για να εχω μια εικονα του χωρου. Εαν το ενα ειναι ποιο μακρυα δικαιολογειται η μειωση της ταχυτητας.  Και περισσοτερη τοιχοι ενδιαμεσα επισης την ριχνουν. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aris.04 είπε

α ειναι η ιδια; Ρωταω για να εχω μια εικονα του χωρου. Εαν το ενα ειναι ποιο μακρυα δικαιολογειται η μειωση της ταχυτητας.  Και περισσοτερη τοιχοι ενδιαμεσα επισης την ριχνουν. 

Όχι, μεσολαβεί τοίχος αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης του ρούτερ. Υπάρχει πιθανότητα να βελτιωθεί η ταχύτητα με ενα repeater?

Δημοσ.

Μόνο 1 τοίχος μεσολαβεί;

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα access point της προκοπής και να κόψεις το WIFI από το router σου που συνήθως δεν ποιάνει ποτέ καλά. 

Παράδειγμα τέτοιου access point το https://www.ui.com/unifi/unifi-ap-ac-lite/ ή https://www.ui.com/unifi/unifi-ap-ac-lr/ για μεγαλύτερο range αν έχεις μεγαλύτερο σπίτι.

Με αυτά, και ειδικά το δεύτερο, θα πιάνεις σήμα καμπάνα.

Repeater απέφυγέ τα, σπάνια λειτουργούν όπως φαντάζεσαι. Αν έχεις σοβαρό θέμα απόστασης ή πολλαπλών ορόφων/τοίχων μετά πας σε powerline adapters, δλδ να χρησιμοποιείς το δίκτυο ρεύματος σου για να μεταφέρεις το δίκτυο σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, PanagiotisPC είπε

Όχι, μεσολαβεί τοίχος αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης του ρούτερ. Υπάρχει πιθανότητα να βελτιωθεί η ταχύτητα με ενα repeater?

Δεν μπορώ να σ απαντησω με σιγουρια αν δεν ξέρω τι σήμα πιανεις στο ένα δωματιο και τι σήμα στο άλλο(στο δωματιο που πιανεις 40 ειναι και του ρουτερ;). Μπορει να φταίει και συσκευή. Εχεις δοκιμασει με άλλη να δεις ποσο πιάνει; Ποιό ρουτερ έχεις;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδες καλησπερα έχω ιναλαν 200 έβαλα ενα extender για καλύτερο σημα wifi5ghz αλλα βλεπω μεγαλη διαφορα στην ταχύτητα απο το ρουτερ σχεδον στο μισο αλλα σαφως το extender δινε πιο δυνατό σημα..προτεινεται καποια λυση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2020 στις 8:24 ΜΜ, PanagiotisPC είπε

Η καλύτερη λύση είναι πάντα ένα access point ή κάποιο παλιό ρουτερ ως access point.

Συνδέεις δηλαδή το αρχικό σου modem/router με καλώδιο ένα καλώδιο UTP σε ακόμη router ή access point.

Το τελευταίο το τοποθετείς όσο πιο κοντά γίνεται στον χώρο που θέλεις να δώσεις πιο καλό wifi. Προφανώς και σε πολλά σπίτια δεν είναι εύκολο να τραβήξεις μεγάλο καλώδιο. Προσωπικά το έχω κάνει, μπορείς να περάσεις το καλώδιο UTP στον τοίχο με τέτοια καρφάκια:

images?q=tbn:ANd9GcS96_xu5nqI39DS3BB5fIM

Οι εναλλακτικές είναι:

powerline, wifi repeater ή ακόμη καλύτερα τα mesh router που είναι και στη μόδα.

Για μένα η πιο φθηνή και αξιόπιστη είναι η 1η λύση που πρότεινα (access point, router). Με ένα απλό router των 20 ευρώ ή τζάμπα αν έχεις παλιό ξεχασμένο modem/router.

7 ώρες πριν, pantelee13 είπε

Παιδες καλησπερα έχω ιναλαν 200 έβαλα ενα extender για καλύτερο σημα wifi5ghz αλλα βλεπω μεγαλη διαφορα στην ταχύτητα απο το ρουτερ σχεδον στο μισο αλλα σαφως το extender δινε πιο δυνατό σημα..προτεινεται καποια λυση?

Οπως είπα και πιο πάνω η καλύτερη λύση με τις πιο ελάχιστες απώλειες είναι με ένα επιπλέον router/access point το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο δωμάτιο που θέλεις να δώσεις μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ειδικά για 5ghz wifi πρέπει να είναι κοντά στο δωμάτιό σου, γιατί δεν έχει μεγάλη εμβέλεια.

Επεξ/σία από The_Judas
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 24/11/2020 στις 12:00 ΜΜ, The_Judas είπε

Με ένα απλό router των 20 ευρώ ή τζάμπα αν έχεις παλιό ξεχασμένο modem/router.

παλιο εστω και adsl  ή πρεπει παλι vdsl?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε

Δεν έχει σημασία, δεν θα κάνει συγχρονισμό στη γραμμή, μόνο για το WiFi του θα το χρειαστείς.

εχω ενα παλιο της φορθνετ

Οποτε το συνδεω με το καλωδιο και τι ρυθμιζω?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, adi32 είπε

εχω ενα παλιο της φορθνετ

Οποτε το συνδεω με το καλωδιο και τι ρυθμιζω?

Του απενεργοποιεις το DHCP, του ρυθμιζεις διαφορετικη IP απο αυτη του κυριου ρουτερ και το συνδεεις με ethernet και θα πρεπει να ειναι οκ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, aris.04 είπε

Του απενεργοποιεις το DHCP, του ρυθμιζεις διαφορετικη IP απο αυτη του κυριου ρουτερ και το συνδεεις με ethernet και θα πρεπει να ειναι οκ.

Ευχαριστώ πολύ αλλά μάλλον είναι χαλασμένο το technicolor td5130 που είχα. Το ανάβω και μένει αναμμένο το κόκκινο φωτάκι του.

Του έκανα ρεσετ αλλά δεν μπορώ να μπω στο setup με τίποτα ούτε στο 192.168.1.1 ούτε στο 192.168.1.254 ούτε στο 193.168.0. 1 που δοκίμασα 

Επεξ/σία από adi32

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...