Προς το περιεχόμενο

Μίξερ για ζύμωμα και όχι μόνο!


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτο του lidl έχω κι εγώ με τα πολλά watt. πολύ ευχαριστημένος, δε κωλώνει πουθενά και ποιοτική κατασκευή για τα χρήματά του. άμα το βρείτε πάρτε το, δε του λείπει τίποτα.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 49
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Δεν ξέρω με τι ζυμώνει ο Πετρετζίκης, αυτό που θες είναι μίξερ με γάντζο. 

https://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-8153CDF9-CE9AB941/lsp/hs.xsl/product.html?id=196942644&title=Κουζινομηχανή&count=1 https://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-8153CDF9-CE9

Για να χωράνε άνετα τα υλικά που ανακατεύεις χωρίς να ξεχειλίζουν και να πετάγονται ολόγυρα!  

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως ο ts με βαση αυτα που λεει , πρεπει να φτιαχνει τοουλαχιστον 3 κιλα ζυμι. Δεν νομιζω οτι υπαρχει μιξερ που μπορει να ζυμωσει τετοια ποσοτητα απ ευθειας. Δεν πρεπει να υπαρχει καδος για τετοια χρηση. Εγω χρησιμοποιω ενα χειρος για μεγαλη ποσοτητα. Για να μη χαλασεις το μιξερ πρεπει να γνωριζεις τουλαχιστον τα βασικα, και να εχεις ζυμωσει ποσοτητα και με τα χερια. Το μιξερ αυξανει πολυ τη θερμοκρασια, που δημιουργει λευκανση της ζυμης. Τυπικοι χρονοι για μιξερ ειναι τα 5 ή 7 λετπα. Πρεπει να γινει και χρηση αυτολυσης που μειωνει δραματικα τον χρονο ζυμωματος. Γκουγκλαρε υπαρχει βιβλιογραφια. Παντως με τα χερια, επειδη δεν αυξανεται δραματικα η θερμοκρασια ειναι πιο ασφαλης τεχνικη αν εισαι νεος στο σπορ.

Βασικα σημερα θα πρεπει να φτιαξω και εγω το ψωμι της εβδομαδας και ψωμι του τοστ. Συνολο ειναι περιπου 4,5 κιλα ζυμι,. Το μιξερ το χρησιμοποιω  κυριως για την αναμιξη των υλικων,  για ζυμωμα χρησιμοποιω την τεχνικη του διπλωματος - τεντωματος μερικες φορες.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει παρει η μανα μου εδω και 6-7 χρονια ενα της Kenwood στα 200κατι τοτε. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000Q7ZCFK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

2 προβλήματα. Ο κάδος των 4.6 ειναι οριακά καλός για να φτιάξεις μια από τις δώσεις που προτείνονται συνηθως στα σαιτ. Ας είχε βρει συνταγή για 2 τσουρέκια και ο καδος ηταν καλός, την επόμενη που ηθελε να βγαλει 4 δεν χωρούσαν τα υλικά. 

Και το 2ο οτι στη μέγιστη ταχύτητα στις ζύμες το μιξερ παει βολτα. Θέλει καποιος από πανω να το κρατάει. Μάλλον δεν ειναι αρκετά βαρύ αν και παίζει να ζυγίζει 8-9 κιλά.. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
25 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Παντως ο ts με βαση αυτα που λεει , πρεπει να φτιαχνει τοουλαχιστον 3 κιλα ζυμι. Δεν νομιζω οτι υπαρχει μιξερ που μπορει να ζυμωσει τετοια ποσοτητα απ ευθειας. Δεν πρεπει να υπαρχει καδος για τετοια χρηση. Εγω χρησιμοποιω ενα χειρος για μεγαλη ποσοτητα. Για να μη χαλασεις το μιξερ πρεπει να γνωριζεις τουλαχιστον τα βασικα, και να εχεις ζυμωσει ποσοτητα και με τα χερια. Το μιξερ αυξανει πολυ τη θερμοκρασια, που δημιουργει λευκανση της ζυμης. Τυπικοι χρονοι για μιξερ ειναι τα 5 ή 7 λετπα. Πρεπει να γινει και χρηση αυτολυσης που μειωνει δραματικα τον χρονο ζυμωματος. Γκουγκλαρε υπαρχει βιβλιογραφια. Παντως με τα χερια, επειδη δεν αυξανεται δραματικα η θερμοκρασια ειναι πιο ασφαλης τεχνικη αν εισαι νεος στο σπορ.

Βασικα σημερα θα πρεπει να φτιαξω και εγω το ψωμι της εβδομαδας και ψωμι του τοστ. Συνολο ειναι περιπου 4,5 κιλα ζυμι,. Το μιξερ το χρησιμοποιω  κυριως για την αναμιξη των υλικων,  για ζυμωμα χρησιμοποιω την τεχνικη του διπλωματος - τεντωματος μερικες φορες.

Στο μίξερ του Lidl έχουμε ζυμώσει 1 κιλό αλεύρι με 700 γρ. νερό, συν μαγιά, αλάτι, ζάχαρη/μέλι σύνολο 1730 γρ. ζυμάρι. Αλλά επειδή θέλουμε  περισσότερες από 2 ποικιλίες ψωμιού κάνουμε 4 ζυμώματα με 500γρ αλεύρι+350γρ νερό κ.λπ.! Το ζυμώνουμε στο αργό για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να ανακατευτούν τα υλικά, το αφήνουμε 5-10 λεπτά για αυτόλυση αν δεν βιαζόμαστε και μετά το βάζουμε να ζυμωθεί για 5-6 λεπτά στο μέτριο! Άδειασμα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκέπασμα και ξεκούραση άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να βάλουμε την επόμενη δόση να ζυμωθεί! Το ζυμώνουμε με δίπλωμα-τέντωμα 3-4 φορές, και το βάζουμε στις φόρμες! Δηλαδή σε 30-40 λεπτά έχουμε έτοιμα 4 ψωμιά που περιμένουμε να φουσκώσουν για να τα ψήσουμε! Ψήσιμο στους 230 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες το βάζουμε σε σακούλες τροφίμων και στην κατάψυξη. Όποτε θες ψωμί παίρνεις όσες φέτες θες τις βάζεις στη φρυγανιέρα ή αν θες τοστ το ετοιμάζεις και το ψήνεις στην τοστιέρα! Δεν έχεις άγχος μη μπαγιατέψει, είναι πάντα φρέσκο, ακόμη και αν δεν φαγωθεί στην εβδομάδα και μείνει περισσότερες μέρες!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ του lidl έχω αρκετά χρόνια μια χαρά δουλεύει.Είναι αυτό που έχει και μπλέντερ από πάνω.Βέβαια για ψωμί σπάνια το χρησιμοποιεί καμιά φορά η σύζυγος.Εμένα μου αρέσει ζύμωμα στο χέρι.Πριν λίγο ζύμωνα τηγανόψωμα γιατί αρέσουν στα παιδιά και μου τα ζητάνε συχνά φυσικά στο πάγκο ως συνήθως.:D

Για watt όμως που λέτε άλλοι 600 άλλοι 1300 έχω περιέργεια για το δικό μου αν και κοίταξα παντού πουθενά δεν γράφει.Κουτιά και προσπέκτους πρέπει να έχουν πεταχτεί οπότε υπάρχει κάποιος τρόπος να δω πόσα watt είναι;;;;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
16 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στο μίξερ του Lidl έχουμε ζυμώσει 1 κιλό αλεύρι με 700 γρ. νερό, συν μαγιά, αλάτι, ζάχαρη/μέλι σύνολο 1730 γρ. ζυμάρι. Αλλά επειδή θέλουμε  περισσότερες από 2 ποικιλίες ψωμιού κάνουμε 4 ζυμώματα με 500γρ αλεύρι+350γρ νερό κ.λπ.! Το ζυμώνουμε στο αργό για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να ανακατευτούν τα υλικά, το αφήνουμε 5-10 λεπτά για αυτόλυση αν δεν βιαζόμαστε και μετά το βάζουμε να ζυμωθεί για 5-6 λεπτά στο μέτριο! Άδειασμα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκέπασμα και ξεκούραση άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να βάλουμε την επόμενη δόση να ζυμωθεί! Το ζυμώνουμε με δίπλωμα-τέντωμα 3-4 φορές, και το βάζουμε στις φόρμες! Δηλαδή σε 30-40 λεπτά έχουμε έτοιμα 4 ψωμιά που περιμένουμε να φουσκώσουν για να τα ψήσουμε! Ψήσιμο στους 230 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες το βάζουμε σε σακούλες τροφίμων και στην κατάψυξη. Όποτε θες ψωμί παίρνεις όσες φέτες θες τις βάζεις στη φρυγανιέρα ή αν θες τοστ το ετοιμάζεις και το ψήνεις στην τοστιέρα! Δεν έχεις άγχος μη μπαγιατέψει, είναι πάντα φρέσκο, ακόμη και αν δεν φαγωθεί στην εβδομάδα και μείνει περισσότερες μέρες!

Περιπου ετσι τα φτιαχνω και εγω. Εχω καταργησει το ζυμωμα που κανεις 5-6 λεπτα, και απλα μετα τη τεχνικη διπλωματος τεντωματος οταν φουσκωσει η ζυμη, την ξαναξεφουσκωνω, σχηματιζω τα ψωμια και τα αφηνω μια ωρα ακομα να φουσκωσουν. Δεν χρησιμοποιω μαγια, αλλα προζυμι και θελει λιγη ωρα παραπανω.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και εγώ του lidl έχω αρκετά χρόνια μια χαρά δουλεύει.Είναι αυτό που έχει και μπλέντερ από πάνω.Βέβαια για ψωμί σπάνια το χρησιμοποιεί καμιά φορά η σύζυγος.Εμένα μου αρέσει ζύμωμα στο χέρι.Πριν λίγο ζύμωνα τηγανόψωμα γιατί αρέσουν στα παιδιά και μου τα ζητάνε συχνά φυσικά στο πάγκο ως συνήθως.:D

Για watt όμως που λέτε άλλοι 600 άλλοι 1300 έχω περιέργεια για το δικό μου αν και κοίταξα παντού πουθενά δεν γράφει.Κουτιά και προσπέκτους πρέπει να έχουν πεταχτεί οπότε υπάρχει κάποιος τρόπος να δω πόσα watt είναι;;;;

Ούτε το βιβλιαράκι με τις οδηγίες έχεις? Αν και κανονικά κάπου πρέπει να έχει ή σε ταμπελάκι ή ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά του. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@papoys1

Εδώ https://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/lsp/hs.xsl/index.html θα βρεις τις οδηγίες χρήσης όπου αναφέρονται και τα χαρακτηριστικά.

Επεξ/σία από mp3buddy
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, mp3buddy είπε

@papoys1

Εδώ https://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/lsp/hs.xsl/index.html θα βρεις τις οδηγίες χρήσης όπου αναφέρονται και τα χαρακτηριστικά.

Αν δεν έχεις τον κωδικό του προϊόντος χάνεσαι, γιατί κάθε φορά το μοντέλο είναι διαφορετικό από το προηγούμενο!

Εμείς έχουμε 3 κουζινομηχανές, τις δύο τις πήραμε μαζί, την άλλη μετά από 10 μήνες και είναι τελείως διαφορετικό μοντέλο. Το δεύτερο είναι με μεγαλύτερο κάδο με λαβή και πιο εύχρηστο και σταθερό καπάκι στον κάδο!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
21 hours ago, zoranb said:

Επιρρεασμένος από τα live του Πετρετζίκη που ζυμώνει χρησιμοποιόντας μίξερ, θέλω να ακολουθήσω αυτή την πρακτική γιατί απότι βλέπω στα live του, gγίνεται εύκολο κ καλό ζύμωμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο... μάλλον χωρίς καθόλου κόπο. Έχει κανείς κανά τέτοιο μίξερ για ζύμωμα; Εντυπώσεις;

Το ιδιο που χρησιμοποιει αυτος, ποσο παει;;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Αν δεν έχεις τον κωδικό του προϊόντος χάνεσαι...

 Στην δικιά μου κουζινομηχανή αναγράφεται σε ετικέτα η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Έχω την κουζινομηχανή με μοτέρ ισχύος 1300 watt και με κάδο 6 λίτρων μάρκας Silvercrest. Αρχές Δεκέμβρη του 2019 την πήρα. Πρόσφατα είχε το Lidl άλλη κουζινομηχανή ισχύος 1000 watt και με μικρότερο κάδο.

Επεξ/σία από mp3buddy
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Παντως ο ts με βαση αυτα που λεει , πρεπει να φτιαχνει τοουλαχιστον 3 κιλα ζυμι.

Άντε βρε, πως προέκυψε αυτή η εικόνα που έχεις για μένα;

5 ώρες πριν, Curtis76 είπε

...αυτόλυση...τεχνικη του διπλωματος - τεντωματος...

Tί είναι όλα αυτά; Πες μας κι εμάς γέροντα! :D

Επεξ/σία από zoranb
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, zoranb είπε

Άντε βρε, πως προέκυψε αυτή η εικόνα που έχεις για μένα;

Tί είναι όλα αυτά; Πες μας κι εμάς γέροντα! :D

Λες να φτιαξουμε τοπικ για ψωμι? Μεσα ειμαι να ειναι μαζεμενες οι πληροφοριες, σιγουρα θα υπαρχουν γνωστες. Εγω φιλε για ιατρικους λογους επρεπε να φτιαξω ψωμι χωρις αλατι πριν 6 χρονια και σιγα σιγα εμαθα αρκετα αλλα οτι ξερω ειναι απο το νετ.  Αυτολυση ειναι η αναπαυση της ζυμης αμεσως μετα την αναμιξη των υλικων, φαση στην οποια δημιουργειται η γλουτενη, και μετα την αυτολυση μειωνεται ο χρονος ζυμωσης. Αν δεν αφησεις το μιγμα στον χρονο που πρεπει τοτε ζυμωνεις χωρις λογο για αρκετη ωρα. Η διαρκεια εξαρταται απο τη θερμοκρασια, το χειμωνα πχ μιση ωρα ειναι καλα, το καλοκαιρι μαλλον δεκαπεντε λετπα . Μετα ζυμωνεις απλα για δεκα λεπτα max. 

Τεντωμα διπλωμα ειναι τεχνικη ενισχυσης της γλουτενης που χρησιμοποιειται και αντι για ζυμωμα. Υπαρχουν αρκετες τεχνικες ζυμωματος και εχω δοκιμασει τρεις απο αυτες. 

σε μπερδεψα με τον sb1957 λολ...)

Τωρα που σου γραφω εχω ζυμη σε αυτολυση 4 και μιση θα παω να τη φτιαξω

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμείς πήραμε στο σπίτι την KenWood Titanium Chef KVC7320S , στα 1500W και 4,6L κάδο, ο οποίος μας φαίνεται υπεραρκετός. 

Στα ψωμιά ακόμα πειραματιζόμαστε, με επιτυχίες και αποτυχίες. Επειδή δουλεύουμε μόνο αλεύρι ολικής άλεσης, είναι πιο challenging. 

Κάθε tip από τους πιο έμπειρους είναι ευπρόσδεκτη! 

Εμείς ζυμώνουμε στην μηχανή μέχρι ο γάντζος να μαζέψει όλο το μείγμα, περίπου 5-6 λεπτά και μετά το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες.

Δοκιμάσαμε να το φουσκώσουμε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, αλλά εκεί αν το αφήσεις λίγο παραπάνω θα φουσκώσει παραπάνω από ότι πρέπει.

Για τους μεγαλύτερους κάδους που αναφέρθηκε, θεωρώ ότι αν βάλεις μικρή ποσότητα σε μεγάλο κάδο, ίσως να μην το ζυμώσει καλά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.