Προς το περιεχόμενο

Το μικρότερο gaming laptop στον κόσμο με οθόνη 8’’ θέλει να ανταγωνιστεί το Nintendo Switch


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το απόλυτα φορητό gaming laptop έρχεται με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για να παίξεις ακόμη και παιχνίδια όπως το Read Dead Redemption 2.

Καθώς το Nintendo Switch πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες φορητές κονσόλες, αν ψάχνεις για την πιο ισχυρή φορητή συσκευή gaming, τότε ενδεχομένως να πρέπει να ρίξεις μία ματιά και στο GPD Win Max. Το μικρό gaming laptop της GPD ζυγίζει μόλις 790 γραμμάρια και έρχεται εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5-1035G7, 16GB μνήμη RAM LPDDR4X-3733 αλλά και οθόνη 8’’.

gpd-win-max-mikrotero-gaming-laptop-1.jpg.b810845d34d8b262b8da67637a2c4b37.jpg

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζουν. Στο εσωτερικό του «κρύβει» δίσκο SSD NVMe χωρητικότητας 512GB, υποστήριξη Wi-Fi 6 αλλά και ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0. Και για να έχεις όλες τις απαραίτητες θύρες που θα έβρισκες σε ένα κανονικού μεγέθους laptop, το Win Max διαθέτει θύρες USB, HDMI αλλά και Ethernet για ενσύρματη δικτύωση. Όσο αφορά τη μπαταρία, αυτή λέγεται πως προσφέρει αυτονομία 3 ωρών σε πλήρη χρήση.

Για τα γραφικά, το Win Max διαθέτει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel Iris 940. Προφανώς, αυτή δεν έχει τη δύναμη μίας αυτόνομης κάρτας γραφικών αλλά αυτό θα ήταν αδύνατο λόγω του μικρού μεγέθους του. Παρ’ όλα αυτά, η οθόνη IPS των 8’’ προσφέρει ανάλυση 1280x800. Σε αυτή τη χαμηλή ανάλυση, θα είναι σχετικά εύκολο για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών να απεικονίσει επαρκή FPS ακόμη και σε παιχνίδια νεότερης γενιάς.

Η σχεδίαση του Win Max είναι ουσιαστικά μία σμίκρυνση ενός κανονικού laptop, το οποίο όμως διαθέτει ενσωματωμένα πλήκτρα gamepad, παρόμοια με αυτά που βρίσκουμε σε χειριστήρια των PS4 και Xbox.

gpd-win-max-mikrotero-gaming-laptop-2.jpg.b8fde49da98bcd2bd163356ebe1c3f79.jpg

Σύμφωνα με τα benchmarks που δημοσίευσε η GPD και δείχνουν την ισχύ του Win Max, αυτά φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά. Το μικρό gaming laptop μπορεί και τρέχει το Fortnite στα 60fps, το FIFA 20 στα 78fps, το Read Dead Redemption στα 50fps ενώ το Resident Evil 2 τρέχει με 95fps. Σύμφωνα με την εταιρία, τα παιχνίδια τρέχουν με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραφικών, οπότε αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις ποιότητας, ίσως κερδίσεις ακόμη περισσότερα fps.

Όπως θα περίμενε κανείς, το laptop διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Windows 10 το οποίο εκτός από gaming θα σου δώσει δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Αν και η επίσημη σελίδα του GPD Win Max είναι διαθέσιμη, αυτή δεν διατίθεται για παραγγελίες αλλά ούτε αναφέρεται στο κόστος της συσκευής. Κόστος το οποίο θα κρίνει κατά πολύ, αν το μικρότερο gaming laptop στον κόσμο, θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το Nintendo Switch.

Tech Radar


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Και RTX 2080ti να είχε μέσα, άμα δεν βολεύει στο χέρι τι να το κάνεις;... (όχι ότι βολεύει ιδιαίτερα και το switch). Άμα είναι να το παρατάς κάτω για να παίζεις με controller, άστο, πάρε κάνα 13ιντσο και πάνω IPS λάπτοπ με παρόμοια ή καλύτερα specs (dedicated GPU ας πουμε........) και θα έχεις και μεγαλύτερη οθόνη να το απολαμβάνεις...
Μάθαμε τώρα όλοι στις σαχλαμάρες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...μεχρι κανα mame καλο ειναι.

Κατα τ'αλλα η εν λόγω εταιρία έχει στόχο gamers(!?) που το μόνο που θα θέλουν να κάνουν πραγματικά ειναι να μοστράρουν στην παρέα των switch-άδων και μή, ενα ακόμη τζιβιτζιλιάρικο μαϊμούδι που κάτι (και καλά) κάνει...

Άπατο, όπως και τα αλλα GPD-μπούρδες

Επεξ/σία από gurukos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά έχω ένα μακ 13 ίντσες αν μπορέσετε μικρυνετε το λιγάκι...

Το θέμα με το switch ειναι η ευκολια με τα κοντρολερς και οτι το βαζεις και στην τηλεορασηηη...

Τώρα νομίζω θα κάθεσαι να παίζεις στις 8 ίντσες  fifa ? kai παλι παρε switch ...Αν και μεχρι τοτε θα εχει βγει switch με ακομα καλυτερο hardware...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαινεται εξαιρετικα αβολο για να συγκριθει με το switch. Και σαν gaming pc απλα μετριο. Νομιζω θα το κανει πιο αστειο να μαθαιναμε και την τιμη που θεωρει λογικη η εταιρια. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...