Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια θ ηθελα ν κανω μ ερωτηση γ τους γνωστες , εχω ενα φιλαρακι επαγγελματια   με ενεργοποιημενες τις ενδοκοινοτικες συναλλαγες και δημιουργησαμε amazon business account , στις καρτες οπου θ γινονται οι πληρωμες μπορω ν βαλω κ δικη μου καρτα ν τραβαει τ χρηματα απο εκει η χρειαζεται αναγκαστικα καρτα ιδιοκτητη επαγγελματικου αφμ οπου εχει γινει ο λογαριασμος ?Γιατι ειχα προσθεσει μια δικια μου και με αφηνει ν ολοκληρωσω τ βηματα αλλα δεν εκανα την συναλλαγη φοβουμενος μην προκαλεσω κανα θεμα στ παιδι.Γνωριζει καποιος  τι συμβαινει γενικα ν μ εξηγησει , ευχαριστω πολυ 

Δημοσ.

Σε τέτοιες συναλλαγές με τιμολόγιο είναι σίγουρα πιο ασφαλές (σε ενδεχόμενο έλεγχο ή διασταύρωση) να χρησιμοποιείται είτε εταιρική είτε προσωπική κάρτα του επαγγελματία όπως και επίσης σαν διεύθυνση αποστολής να είναι η έδρα ή η οικία αντίστοιχα του επαγγελματία.

Αν είναι απαραίτητο, θα το επιβεβαιώσει ο λογιστής του φίλου σου.

Δημοσ.

καλησπερα και σε ευχαριστω γ την απαντηση , δυστυχως ρωτησα και τν λογιστη και δεν γνωριζε ακριβως γ τν συσγκεκριμενη περιπτωση  , με την εξυπηρετηση π μιλησα μ απαντησαν οτι μπορω ν παραγγειλω κανονικα με οποιαδηποτα καρτα  αλλα οσον αφορα τις ποινες κυρωσεις ειναι θεμα ελληνικης νομοθεσιας και δεν γνωριζουν

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο θα "χτυπήσει" ένα τιμολόγιο που έχει διαφορετικά στοιχεία χρέωσης και αποστολής από τα στοιχεία του επαγγελματία.

Να έχεις επίσης υπόψη ότι επίσης σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο ο επαγγελματίας πρέπει να παρουσιάσει το αντικείμενο που αγόρασε αν του ζητηθεί.

Τέλος είναι ευνόητο ότι το αντικείμενο που αγοράζει ένας επαγγελματίας με τιμολόγιο πρέπει να έχει σχέση με το επάγγελμα του. Π.χ. ένα λάπτοπ, ένα κινητό κάθε ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να το δικαιολογήσει. Αλλά π.χ. ένας επαγγελματίας που έχει κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών, δε μπορεί να αγοράσει καλλυντικά ομορφιάς για τη γυναίκα με τιμολόγιο.

Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση είναι είναι να δώσεις στο φίλο σου τα χρήματα και να ολοκληρώσει αυτός την αγορά για σένα με αποστολή στο χώρο του. Όπως επίσης και να είναι το αντικείμενο εύκαιρο ανά πάσα στιγμή εάν ζητηθεί από κάποιο έλεγχο (ο οποίος έλεγχος πολύ πιθανό να μη γίνει και ποτέ - εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι διαφορα εχει το amazon business account απο τον κανονικο λογαριασμο?

Εχω κανονικο λογαριασμο (οχι amazon business account) και εχω ενδοκοινοτικές συναλλαγες με δηλωμενο στο Amazon.co.uk το Αφμ μου και ψωνιζω χωρις Φπα.

Τι διαφορετικο θα μου δωσει το amazon business account?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 3/5/2020 στις 10:17 ΠΜ, AGGANIS13 είπε

Τι διαφορα εχει το amazon business account απο τον κανονικο λογαριασμο?

Εχω κανονικο λογαριασμο (οχι amazon business account) και εχω ενδοκοινοτικές συναλλαγες με δηλωμενο στο Amazon.co.uk το Αφμ μου και ψωνιζω χωρις Φπα.

Τι διαφορετικο θα μου δωσει το amazon business account?

Ηθελα και εγω να κανω αυτη την ερωτηση. Ειμαι επαγγελματιας και χρησιμοποιω ενδοκοινοτικες συναλαγες. Τι γινεται αν θελω να παρω κατι με κανονικη αποδειξη?

Δεν βγαζει σαν επιλογη κατι στο checkout για το αν θελω αποδειξη ή τιμολογιο.

Αναγκαστικα πρεπει να εχω και business account?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Πας στο Your Account και καπου εκει εχει

Vat registration number

Αν θυμαμαι καλα απο εκει το απενεργοποιεις προσωρινα και ψωνιζεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε

Πας στο Your Account και καπου εκει εχει

Vat registration number

Αν θυμαμαι καλα απο εκει το απενεργοποιεις προσωρινα και ψωνιζεις

Σε ευχαριστώ . Προσπάθησα ήδη να το κάνω deactivate αλλά δεν γίνεται. Μόνο delete . Όποτε. Έκανα free business account.🤷‍♂️

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορά χωρίς ΦΠΑ όταν χρησιμοποιώ business. Και όταν χρησιμοποιώ το απλό account με ΦΠΑ. 

Επεξ/σία από cmad

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...